Polacy na świecie - Strona 19

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2006, 1:02

Niggaz pisze:Kuszczak rozgrywa świetne mecze w Wigan
przeciwko Wigan :wink:
Zgadza się - Dudek zrobił bardzo wiele dla Polski, praktycznie od czasów Matyska - był niezastapiony. Zawsze pewniak w kadrze, nawet jak nie szło mu w Liverpoolu to w kadrze grał kapitalnie [mecz z Francją 0:0]
Co nie zmienia faktu, że jego czas w kadrze dobiega po mału do końca. Można oczywiście go wziąć na mundial za zasługi w ramch zakończenia pięknej kariery reprezentacyjnej - tylko czy Jnas tak zrobi ?
Jak Dudek nie będzie grał w Liverpooli i nigdzie nie odejdzie to pewnie go Janas nie weźmie, choć tak na prawde to nikt nie wie co zrobi Janas [moze weźmie Dudka z ławki jako pierwszego bramkarza :lol: ]
Niggaz pisze:Co z tego, że pojedzie wielkie, super, hiper, extra, zajebisty talent - Kuszczak skoro będzie grzał ławę. Zdobędzie doświadczenie? Gówno prawda.
:think: zawsze to jest jednak wyjazd, czuje atmosferę, siedząc nawet na trybunach - jest uczestnikiem mundialu, wie jak to wszytsko wygląda z bliska. Nie bierze bezpośredniego udziału w meczu, ale już wie czego się nastepnym razem [oby takowy był] się może spodziewać na takiej imprezie.
Erwin pisze:Niggaz napisał:
Kowalewski ani Kuszczak nie.

Więc napisz kto Matysek i Wandzik
napisał - Jurek Dudek ...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sty 2006, 1:13

Erwin pisze:Weźmy za zasługi jeszcze Matyska oraz Wandzika
I Erwina :o Tak! Jakieś jeszcze propozycje chłopaku?
Erwin pisze:
Niggaz pisze:Kowalewski ani Kuszczak nie.
Więc napisz kto :?: Matysek i Wandzik :wink: :?:
Jesteś debilem czy nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie mam czasu ani nastroju, aby tłumaczyć rzeczy oczywiste takim delikwentom jak Ty. Mało zgrabnie wyciąłeś cytat z mojej wypowiedzi pozbawiając ją pierwotnego sensu. Za słaby jesteś na takie zagrywki. Nigdzie nie napisałem, że Kuszczak ani Kowalewski nie powinni jechać. Napisałem, że moim zdaniem Dudek zasługuje na to, aby pojechać jako trzeci bramkarz. Boruc raczej będzie pierwszym. Nie wiem kto pojedzie jako drugi, ale i tak nie zagra ani minuty. Zbierze może trochę doświadczenia. Trzecim niech będzie Dudek i to będzie koniec jego kariery.

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 16 sty 2006, 1:27

Niggaz pisze:Jesteś debilem czy nie umiesz czytać ze zrozumieniem?

Tak wynikało z tego co napisałeś ( branie pilkarzy za zasługi ) nie było to złośliwe z mojej strony, szkoda ze tak to odebrałeś.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sty 2006, 1:30

Erwin pisze:Tak wynikało z tego co napisałeś ( branie pilkarzy za zasługi )
Weź mnie człeniu nie dołuj już. Idź spać. Wróć za ... albo nie wracaj. Nara.
Erwin pisze:nie było to złośliwe z mojej strony, szkoda ze tak to odebrałeś.
No szkoda. Szkoda, że najpierw piszesz a potem myślisz. To nie było złośliwe z mojej strony.

EOT

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sty 2006, 2:32

Strasznie nie lubie jak sie mowi ze ten i ten powinnien grac(w tym wypadku pojechac na MS)za zaslugi.
Wg mnie powinni pojechac 2 aktualnie najlepsi bramkarze plus 3 najbardziej utalentowany a zarazem mlody przed ktorym Janas widzi przyszlosc.
PS: Za zaslugi powinien rowniez jechac Wlodar bo zalatwol nam bardzo cenne 3 punkty bez ktorych najprawdopodobniej nas w Niemczech by nie bylo....
PS2: A Dudek niech sie cieszy ze narod nie pamieta jego wpadki z Lotwa ktora kosztowala nas baraze

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 787

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2006, 11:32

Bienias a potrafisz tak obiektywnie ocenic kto jest w tej chwili najlepszym bramkarzem w Polsce bo dla mnie w tej chwili to wcale nie jest jasne mi ciezko bylo by powiedziec ktorych 2 jest najlepszych a co dopiero 1. Akurat zdazylo sie tak ze mamy urodzaj na bramkarzy i tak sobie myslalem z kolega ze moglibysmy jednego wymienic na argentynskiego pomocnika :) i jednego na napastnika z brazylii .
Prawda jest taka ze Artur Boruc , Wojciech Kowalewski, Jerzy Dudek(on moze nie koniecznie ale pogral by 3 miesiace i tak), Tomasz Kuszczak, Łukasz Fabiański prezentuja ten sam wysoki poziom. Fakt Dudek nie gra ale jego ostatni mecz w Lpoolu to byla poezja, Boruc troszke bez formy ale co obronil juz 4 karne w tym sezonie to jego, Kowalewski najlepszy bramkarz ligii rosyjskiej(wystarczy obejrzec sobbie skaldy royjskich zespolow to duzo daje do myslenia), Fabianski ktory tym co pokazuje w legii daje wyraznie do zrozumienia ze na Polska lige jest za dobry(na 2 ligę angielską też) no i Kuszczak ktory znajduje nawet uznanie w oczach theSun i w wba czyni cuda od jakiegos czasu.
Dodajmy do tego cala liste mlodych zdolnych bramakarzy czajacych im sie za plecami i nic dziwnego ze biednego Janasa boli glowa
Ostatnio zmieniony 16 sty 2006, 11:41 przez j1mmy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 16 sty 2006, 11:36

Bienias pisze:PS: Za zaslugi powinien rowniez jechac Wlodar bo zalatwol nam bardzo cenne 3 punkty bez ktorych najprawdopodobniej nas w Niemczech by nie bylo....

Mógłbyś mi przypomnieć gdzie on te trzy punkty załatwił??? :lol: :roll:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 16 sty 2006, 12:15

j1mmy pisze:Fakt Dudek nie gra ale jego ostatni mecz w Lpoolu to byla poezja

I tu się mylisz człowieku. W przeciągu całego finału LM popełnił bardzo dużo błędów, jedynie ostatnia, instynktowna interwencja w dogrywce + rzuty karne tak go rozsławiły. To było piękne, ale w dużej mierze szczęśliwe, chociaż właśnie to liczy się przy obronie 11.Dudzio był raz na fali, a często też zawodził i popełniał błędy. Biorąc pod uwagę całokształt, Boruc jest lepszym i pewniejszym bramkarzem.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2006, 12:42

Rotnok pisze:
j1mmy pisze:Fakt Dudek nie gra ale jego ostatni mecz w Lpoolu to byla poezja

I tu się mylisz człowieku. W przeciągu całego finału LM popełnił bardzo dużo błędów, jedynie ostatnia, instynktowna interwencja w dogrywce + rzuty karne tak go rozsławiły. To było piękne, ale w dużej mierze szczęśliwe, chociaż właśnie to liczy się przy obronie 11.Dudzio był raz na fali, a często też zawodził i popełniał błędy. Biorąc pod uwagę całokształt, Boruc jest lepszym i pewniejszym bramkarzem.
Meżczyznę poznaje sie po tym jak konczy nie jak zaczyna :)
Jednakt fakt faktem dudek to bramkarz ktory wpuszcza takie bramki ktore kazdy by zatrzymal a zatrzymuje te ktore sa nie do zatrzymania ...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sty 2006, 12:53

vieris pisze:
Bienias pisze:PS: Za zaslugi powinien rowniez jechac Wlodar bo zalatwol nam bardzo cenne 3 punkty bez ktorych najprawdopodobniej nas w Niemczech by nie bylo....

Mógłbyś mi przypomnieć gdzie on te trzy punkty załatwił??? :lol: :roll:
Dobra z tego sie wycofuje. Moja pamiec splatala mi figla. Bylem pewien ze w meczu z Irlandia Pln strzelil 2 bramki a nie jedna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2006, 13:05

Bienias pisze:Dobra z tego sie wycofuje. Moja pamiec splatala mi figla. Bylem pewien ze w meczu z Irlandia Pln strzelil 2 bramki a nie jedna.
moze zapadł ci w pamięć bezsensownym foulem na środku boiska, za który dostał czerwień i tym samym osłabił nasz zespół :lol:
j1mmy pisze:Prawda jest taka ze Artur Boruc , Wojciech Kowalewski, Jerzy Dudek(on moze nie koniecznie ale pogral by 3 miesiace i tak), Tomasz Kuszczak, Łukasz Fabiański prezentuja ten sam wysoki poziom.
Boruc, Dudek, czy Kowalewski przewyższają Fabiańskiego jesli nie o 2 to na pewno o jedną klasę. Fabiański tak naprawde będzie mógł się wykazać jak z Polski wyjedzie. Zobaczymy jak się prezentuje w sinej lidze, w dobrym klubie.
Boruc wyjechał do dobrego Celticu i się sprawdza. To samo Kowalewski czy Kuszczak - oni dają redę - co do Fabiańskiego to bym się powstrzymał od komplementów. Inaczej się broni strzały Henryego, czy Ruuda [Kuszczak] a inaczej : Króla, czy Gajtkowskiego [Fabiański] Łukasz jest bardzo utalentowany i z pewnością kiedys bedziemy go na rękach nosić, jednak na dzień dzisiejszy na pozycję bramkrza mamy kilku lepszych od Fabiańskiego. I pewnie Łukasz na mundial nie pojedzie.
Bo Janas bedzie wybierał 3 spośród 4 bramkarzy [Boruc, Dudek, Kowalewski, Kuszczak] na Fabiańskiego jest jeszcze za wcześnie

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 16 sty 2006, 13:11

A ja jestem optymistą co do Dudka, mam nadzieję że zmieni klub w przerwie zimowej, żal mi cztery litery ściska, jak widzę co robi Benitez. Rozumiem, że może faworyzować swojego rodaka, ale bez przesady, żeby Carson siedział na ławce a Dudzio jako 3 na trybunach?! Kabaret co tam się dzieje!

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 16 sty 2006, 13:51

fieldy pisze:Boruc, Dudek, czy Kowalewski przewyższają Fabiańskiego jesli nie o 2 to na pewno o jedną klasę. Fabiański tak naprawde będzie mógł się wykazać jak z Polski wyjedzie. Zobaczymy jak się prezentuje w sinej lidze, w dobrym klubie.
Boruc wyjechał do dobrego Celticu i się sprawdza. To samo Kowalewski czy Kuszczak - oni dają redę - co do Fabiańskiego to bym się powstrzymał od komplementów. Inaczej się broni strzały Henryego, czy Ruuda [Kuszczak] a inaczej : Króla, czy Gajtkowskiego [Fabiański] Łukasz jest bardzo utalentowany i z pewnością kiedys bedziemy go na rękach nosić, jednak na dzień dzisiejszy na pozycję bramkrza mamy kilku lepszych od Fabiańskiego. I pewnie Łukasz na mundial nie pojedzie.
Bo Janas bedzie wybierał 3 spośród 4 bramkarzy [Boruc, Dudek, Kowalewski, Kuszczak] na Fabiańskiego jest jeszcze za wcześnie

Zgadzam się w 100 %...

Kuszczak obecnie prezentuje wysoką formę... i Janas jeśli Dudek nie znajdzie klubu to chyba bedzie musiał wziąść Tomka... Nic do niego nie mam ale szkoda mi Dudka...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2006, 13:52

fieldy pisze: Boruc wyjechał do dobrego Celticu i się sprawdza. To samo Kowalewski czy Kuszczak - oni dają redę - co do Fabiańskiego to bym się powstrzymał od komplementów. Inaczej się broni strzały Henryego, czy Ruuda [Kuszczak] a inaczej : Króla, czy Gajtkowskiego [Fabiański] Łukasz jest bardzo utalentowany i z pewnością kiedys bedziemy go na rękach nosić
Moze i racja ale na me musi juz jechac i wg mnie nie odstaje o klase conajwyzej o pól bo brak mu doswiadczenia ale na reymonta pokazal ze bronic potrafi.

Mam nadzieje ze Artur wyjdzie z tego malego dolka formy bo konkurencja nie proznuje, chociaz z drugiej strony kuszczak od paru kolejek cuda czyni ludzie piszacy na forach wba go wychwalaja nie mniej niz Boruca w celticu :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2006, 13:53

fieldy pisze: Boruc wyjechał do dobrego Celticu i się sprawdza. To samo Kowalewski czy Kuszczak - oni dają redę - co do Fabiańskiego to bym się powstrzymał od komplementów. Inaczej się broni strzały Henryego, czy Ruuda [Kuszczak] a inaczej : Króla, czy Gajtkowskiego [Fabiański] Łukasz jest bardzo utalentowany i z pewnością kiedys bedziemy go na rękach nosić
Moze i racja ale na me musi juz jechac i wg mnie nie odstaje o klase conajwyzej o pól bo brak mu doswiadczenia ale na reymonta pokazal ze bronic potrafi.

Mam nadzieje ze Artur wyjdzie z tego malego dolka formy bo konkurencja nie proznuje, chociaz z drugiej strony kuszczak od paru kolejek cuda czyni ludzie piszacy na forach wba go wychwalaja nie mniej niz Boruca w celticu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”