Siatkówka - Strona 181

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 wrz 2014, 19:30

Jeśli ugramy 2 sety to Amerykanie za burtą !! Ładny prezent zrobiła nam Argentyna,a może Iranowi,który jest już pewny awansu :jupi:

Brazylia,Rosja,Niemcy lub Kanada -
Francja,Iran, USA lub Polska

Jeśli wyjdziemy z 2 to wiadomo,że zagramy z Francją lub Brazylią w III fazie...
Jeśli z 1 pierwszego to marzy mi się grupa z Rosją i Niemcami :D Mecz z Niemcami o awans do półfinału,a tam pewnie Brazylia...W meczu o 3 Francja lub Iran :P
Ale nie ma co się bawić co by było gdyby,trzeba dziś wygrać z Francją !!

E: Morrow USA nas przeskoczyła mimo przegranej z Argentyną...Tak i tak są potrzebne 2 sety :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 wrz 2014, 19:31

ddemon wyszliśmy już :)

Nawet przy 0:3 mamy lepszy stosunek setów :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 wrz 2014, 19:35

:jupi: Myślałem,że liczy się bezpośredni pojedynek...Ale wydaje mi się,że nie stosunek setów,a ilość zwycięstw się liczy...Także i tak i tak wchodzimy :) Fajnie,to tym bardziej skopać Francuzów i wyjść z pierwszego i uniknąć Brazylii i prawdopodobnie Rosji...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3399

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 wrz 2014, 19:38

Jest awans, szkoda że nie wywalczony wczoraj na boisku :P

Można na luzie psychicznym dziś zagrać, mimo wszystko trzymam kciuki za wygraną.. a co!
Wszystkie dziewczynki pojechały już do domu, czas na imprezę dla prawdziwych mężczyzn. Będzie tylko trudniej, więc nie ma miejsca na błędy takie jak z Iranem czy mecze takie jak z USA.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 wrz 2014, 19:42

Teraz to i tak ten mecz z Francją będzie tylko o uniknięcie Brazylii na 100%, której będzie można uniknąć przy pewnej dozie szczęścia nawet przy porażce. Jedyny wariant, który nas bardzo ogranicza w walce o medale to porażka dzisiaj i trafienie do grupy z Rosją i Brazylią. Reszta ekip, które zostaną czyli Francja, Iran i Kanada/Niemcy jak najbardziej do ugryzienia. Wszystkie pozostałe warianty są dla nas bardzo korzystne, nawet przy porażce jest szansa na grupę z Francją i Kanadą/Niemcami, przy wygranej możemy mieć grupę z Kanadą/Niemcami i Iranem. Tak czy siak turniej zaczyna się dla nas od nowa i jest realna szansa na medal. Kluczowe może się jednak okazać przygotowanie fizyczne i to czy Winiarski wróci a jeśli tak to w jakiej dyspozycji.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 14 wrz 2014, 20:24

Czułem w kościach od samego rana, że Argentyna może sprawić nam prezent i tak też się stało. W końcu żegnali się z turniejem, grali o pietruszkę, a Amerykanie tak jakby wiedzieli, że bez większego wysiłku zgarną trzy punkty. Wyszli uśmiechnięci, ale w pierwszym secie prócz pierwszego punktu zdobytego, nie mogli wyjść długo na prowadzenie. Myślałem w sumie, że wezmą się w garść, szczególnie, że dobre zmiany im wychodziły - grający niemal perfekcyjnie dotychczas David Lee dzisiaj stracił totalnie formę.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 wrz 2014, 22:12

Co to ma być, już mają jeden punkt i to im starczy do cholery? Niszczą Nas w tym czwartym secie niemiłosiernie

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 wrz 2014, 22:42

Mecz prawie o nic,może o rozstawienie i gra w Katowicach i przyzwyczajenie się do hali..Ale nasi tyle razy grali w Spodku,więc nie ma do czego się przyzwyczajać...
Francja,Brazylia,Rosja,Iran,Niemcy...Niemcami i Iranem możemy spokojnie rywalizować - z Francją? Jeśli poprawimy zagrywkę,mniej błędów są do ugrania,choć trzeba pamiętać,że dziś grają rezerwowymi...
Co się rzuca w oczy o personalia? Mika zaczyna czuć w nogach i w rękach ten turniej,bądź nie potrafi zmobilizować się w roli lidera w przyjęciu przy braku Winiarskiego...Drzyzga powinnien być pierwszą opcją na rozegranie...W mówić Wlazłemu,że sam nie gra i niech serwuje w pole a nie w siatę i daje okazję do popełnienia błędów...Nowakowski dziś tragiczny warto się zastanowić nad zmianą środkowego...
Chciałem,miałem nadzieję uniknąć tego zdania - ale z każdym meczem brakuje Bartka Kurka - Buszek musi więcej grać by się wczuć,ale jak jest rezerwowym to trudno złapać rytm,Mika powinnien być na ławce,a Kubiak sam meczu nie wygra w przyjęciu i w ataku :/

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 wrz 2014, 23:12

Mecz wygrany,wszedł Wrona,Możdzonek,Konarski i rozruszali te towarzystwo...Antiga za mało ratował,za mało zawodników doświadczonych,drużyna cierpi

Tak jak myślałem już przed rozpoczęciem turnieju kto da więcej

http://sport.tvn24.pl/ms-w-siatkowce,23 ... 68064.html

Z racji tego,że ponoć będziemy grać w Łodzi a tam gra lider naszej grupy to stawiam na Francję- wiadomo,że Rosji nam nie dadzą wiec drugim przeciwnikiem będą Niemcy...Szkoda tylko Iranu,który trafi do grupy śmierci z Brazylią i Rosją :D Tak myślę...

Studio Polska 2014 na polsacie sport o 23:30 wtedy już pewnie będzie wiadomo kto kiedy z kim

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 wrz 2014, 23:38

Jesteśmy w dupie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 wrz 2014, 23:38

Jednak Brazylia Rosja w Łodzi :suicide:

Zrobili losowanie a przecież wszystko było wcześniej ustalone,który lider grupy,gdzie gra :/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2014, 23:39

w grupie, literówka ci się wkradła :P
Ruskie nam znów kurek przykręcą ...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 wrz 2014, 23:41

Chcieli zrobić to logistycznie to zrobili zagramy o 5 miejsce w Łodzi,w Spodku nie zagramy :)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1544
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 wrz 2014, 23:41

Kurka to nam Antiga przykrecil. ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 wrz 2014, 23:44

Wiadomo z kim którego gramy?

/edit

już mam, wtorek z Brazylią, czwartek z Rosją. Fuck yeah, mam bilety na Ruskich :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”