Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 181

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 maja 2008, 1:48

sci pisze: hmm smutno troche, wybitny nigdy nie był, ale Juventini przez 11 lat
No i właśnie dlatego był wybitny. Birindel nigdy nie narzekał, zawsze był gotowy do gry i mimo że - jak juz wspomniałeś - nie był wirtuozem - zawsze odznaczał się solidnością i wielkim sercem do gry. Juventino na zawsze.
Mi z nazwiskiem Birindelli zawsze kojarzył się będzie ten obrazek:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2008, 10:19

dokładnie :P tego zdziwiongo Montero to nigdy nie zapomnę przy tym golu :wink:
Birindelli niby był tylko jeden z wielu, ale bardzo niewielu było tak związanym z JUVE jak on. Geniuszem nie był, ale nie geniuszem a sercem wywalczył sobie miejsce w pamięci i należy mu się szacunek
:brawo: Birindelli

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 maja 2008, 10:45

Mi sie kojarzy z golem zalayety przeciwko Barcelonie.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 maja 2008, 11:11

Najważniejsze jest pożegnanie na jakie zasługuje. Nie takie jak w przypadku Montero czy Tacchiego. Jeśli chce odejść to życzę mu powodzenia w nowym klubie i mam nadzieję, że do Juve wróci po skończeniu kariery na boisku.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 11 maja 2008, 18:32

kolejny mecz bez historii :| co zresztą widać na forum. Ale gdzie jest to DNA zwycięzców ja się pytam psia kość!! Alex dzisiaj doszlusował do czołówki, nawet nie wiem jak bo nie widziałem dzisiaj meczu, bo juto egz z prawa ochrony środowiska :/ Maestro, pewnie widziałeś meczyk, to tam nawiń parę zdań :) noo i nie wiedziałem że kiedyś to powiem, ale za tydzień.....forza Roma :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 maja 2008, 19:12

JUVe zagral bez ikry i to jedyna prawda o tym spotkaniu. Widziałem z 30 minut tego meczu i tak na dobrą sprawę nie mam o czym pisać. Bramka dla Catanii to rożny, gdzie brak komunikacji dał rywalom szanse (a raczej przyblokowal Buffona) i Martinez wczołgał się do bramki z piłką (dosłownie :P ) Dla nas wyrównanie po akcji Chielliniego, który w 2 połowie zamienił się z Grygerą pozycjami i grał na lewej obronie z dobrym skutkiem, bo podobno (tego momentu niespecjalnie widziałem bo gdzie indziej się zbyt duzo działo) był bardzo aktywny w ofensywie. jesli chodzi o atak to aktywny Del Piero, choć bez jakichś wielkich fajerweków. W pomocy nikt się specjalnie nie wyróżniał, ale Palla momentami grał dobrze i można o tym wspomnieć
No moze jeszcze denerwowało mnie to że JUVE faulował dość często w okolicach 18-20 metra...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 maja 2008, 0:44

sci pisze:Maestro, pewnie widziałeś meczyk, to tam nawiń parę zdań
Skoro już zostałem wywołany do tablicy... :P Widziałem ale tylko II połowę. Siostrzyczka miała I komunię i nie wypadało... ;) No więc większość napisał już Loczkerson. Przypadkowa bramka dla Catanii, która po jej zdobyciu bardzo dobrze się broniła od czasu do czasu klecąc jakieś tam akcje, nie sprawiające większych problemów naszej defensywie. W ataku znów bez jakiś fajnych pomysłów, brak strzałów z dystansu, dużo niedokładnych dośrodkowań, to samo co zwykle :P Del Piero poza bramką w II połowie się nie popisał, bo marnował co się dało. Sam mógł strzelić dziś hattricka. Raz sam na sam obok słupka, kopnął od niechcenia, może spodziewał się spalonego, którego oczywiście nie było, nie wiem :think: Innym razem bodaj Palladino wyłożył mu piłkę na 11 metr ale Alex w nią nie trafił i puśclił między nogami :P Najważniejsze jednak, że na Il Capitao w trudnych momentach można liczyć i w końcówce zrobił, co do niego należało. Treze też zmarnował 100% sytuację. W środku pomocy aktywnie Camor, sporo rozgrywał, dryblował. Na serwisach czytałem, że Tiago nieźle sobie radził ale w II połowie jakoś tego nie widziałęm, mało widoczny i jak zwykle uciekał od gry. Ranieri chyba się ze mną zgodził, bo zmienił Tiago i wpuścił Nocerino. na lewej stronie bardzo mi się podobała gra Palladino. Obok Camora chyba najbardziej kreatywny dziś, dużo dośrodkowywał, kilka razy efektownie mijał rywali, siał dużo zamieszania. Ranieri tym razem chyba się ze mną nie zgadzał, bo zmienił Palle na Nedveda :P Do akcji ofensywnych ładnie podłączał się Zebina, a także kilka razy Kielon, co dało efekt w postaci bramki. chyba Nedved rozegrał z Chiellinim na lewej, nasz obrońca idealnie dośrodkował na wysokość kolan mniej więcej, a Alex dopełnił formalności. Do tego to, o czym wspominał poprzednik- dużo niepotrzebnych fauli i kilka kartek. Ale to wszystko tak jak mówię, tylko w II połowie, bo I nie widziałem ;) Co tu dużo mówić, dla niektórych piłkarzy ten sezon się już skończył :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 maja 2008, 1:02

maestro pisze:chyba Nedved rozegrał z Chiellinim na lewej, nasz obrońca idealnie dośrodkował na wysokość kolan mniej więcej, a Alex dopełnił formalności
Melduje że to był Camor nie Nedved :P

A co do Tiago to miał kilka bardzo fajnych długich piłek na skrzydło (do Zebiny i Camora) i były to momenty gdzie gra zyskiwała na dynamice.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 17 maja 2008, 15:22

No i jest bosko, Juventus po 15min popycha w pupe Sampe bez wazeliny. Świetnie gra Nedved, jest wszedzie. Del Piero to samo. 4min ladne wyprowadzenie Nedveda, Alex w srodku niepilnowany i 1-0. Pozniej drybling Del Piero w polu karnym, obronca zmuszony do faulu :P Karny ewidentny, piekny gest Del Piero, ktory oddaje go Davidowi :P Kocham tą drużynę :) Wynik nie ważny, razem walczymy o koronę :P

PS 1-2 pfff :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 maja 2008, 15:27

pfffff :whistle: ale kogo to obchodzi :lol: jutro [rawdziwe emocje i miazga a dzisiaj jakies przedbiegi :lol2:

czyli koniec strzelania i 2topscorerow z Juve :olaboga: :zgon:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 maja 2008, 15:31

Dlaczego ten mecz gramy jest w sobotę?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 maja 2008, 15:35

Papiez do Genui przyjezdza czy cos w tym stylu, zreszta czy to wazne mecz bez ciezaru gatunkowego w sumie

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 17 maja 2008, 16:05

No i chyba za wczesnie pochwalilem :lol: Zajebisty mecz dla oka. Niby o nic, a jednak mnóstwo walki, dużo fauli, Sissoko pewnie zejdzie w przerwie, bo jeszcze nam meczu nie skończy :P ale i nie ma za bardzo kogo wpuscic... moze Palladino na lewą, a Nedved sie przeniesie na srodek :think: I tak jest dziś wszedzie. Pierwsze 20min to świetna gra Juve i 2 gole, natomiast od momentu pierwszej bramki dla Sampy (22') to gospodarze przejeli inicjatywe i drugie 20min dla nich (i 2 bramki :P). Tak jak mówilem nie wynik dzis dla mnie najwazniejszy ale Capocannoniere i poki co plan jest realizowany. Swietnie gra Del Piero, strzelil gola i wypracowal karnego. Ponadto Nedved, cos go nie lubia kibice Sampy :P ale Pavel jest dzis wszedzie. Pozytywnie o dziwo Tiago, nie boi sie gry, angażuje sie w akcje, nawet drybluje troche :P ladne podanie pieta do Nedveda na ok 20metr ale Nedved nie trafil czysto. Kuleje prawa obrona, przy pierwszej bramce chyba Zebina dal sie zrobic jak dziecko i Cassano w zasadzie bardziej przypadkowo :P W kazdym razie na prawej stronie gospodarze pozwalaja sobie na duzo. Molinaro wspomagany przez Nedveda jakos sobie radzi. Przy drugim golu dla Dorii, to juz Belardi mogl sie lepiej zachowac, bo Maggio puscic szczura od niechcenia :P Doliczony czas i jeszcze karny dla Sampy, sluszny moim zdaniem, Giorgio dal ciala ale Cassano w sam srodek, Belardi nie mial klopotow i jeszcze Cassano przy dobitce nie trafil w pilke :roll:

Ogolnie bardzo dobry mecz, szybkie tempo, duzo indywidualnych akcji, pojedynkow 1vs1 i przede wszystkim walka. Bedą dziś czerwone kartki :twisted: II polowa fajnie sie zapowiada :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 maja 2008, 16:55

maestro pisze:Sissoko pewnie zejdzie w przerwie, bo jeszcze nam meczu nie skończy Razz

No i masz :P A więc Del Piero chyba można ogłosić królem strzelców Serie A :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 maja 2008, 17:15

Tak więc kończymy sezon remisem 3:3 8) Wielkie brawa dla Alexa, głównie za 20 i 21 gola, które już prawie na 100% dają mu Capocannoniere :brawo: :brawo: :brawo: ale i za tą 11, którą oddał Treze :brawo: . Szkoda tylko postawy w obronie gdzie można po tym czy kilku ostatnich meczach mieć wątpliwości czy bez większych wzmocnień podołamy już walcząc o inne cele niż w tym sezonie, i nie mowa tu tylko o lewej stronie na której się wszyscy koncentrują ale na pozostałych gdzie dziś JUVE prezentował się słabo :roll: Szkoda też kartki dla Momo, bo będzie ją miał na koncie na starcie następnego sezonu... ale o tym wszystkim będziemy się martwić w przyszłości.
Narazie GRANDE ALEX!!!!!!
GRAZIE RAGAZZI!!!!
ogólnie bardzo udany sezon zakończyliśmy :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”