AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1803

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 wrz 2013, 13:38

Mielibyscie odpowiedz , a nie wdajecie sie w wirtualne przepychanki :P
ale o co tu pytać jak 95% zagrań monto wykonuje prawą nogą. Te 5 % to do najbliższego aby tylko nie przekłądać piłki :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 13:40

gilardino11 pisze:PSG spłaca Zlatana w ratach czy od ręki :!: 21 milionów euro... Już rok bez kontraktu Zlatan także pensje z 2013 nie naliczysz to jak :?:
Lol, ale co ma sposób spłaty PSG do tego, ile Milan wydaje co roku? :lol:
Nawet tak podstawowych spraw nie rozróżniasz. :lol:
Łopatologicznie, może zrozumiesz: Ty i inni pisaliście, że Milan nie ma pieniędzy i nic nie wydaje. Podałem, że pieniądze ma, ale niestety - spłaca nadal dawne zobowiązania, co odejmuje ponad 10 milionów euro rocznie (sam Pazzini i Zlatan to ponad 10 milionów). Wtedy uznałeś, że pieniądze za transfery ratalne nie powinny się wliczać do tego, co Milan wydaje w danym roku. I wtedy zaczął się ubaw, bo to wyjątkowo kretyńskie stwierdzenie.
Jak masz 2 tysiące pensji i spłacasz raty na 500 złotych miesięcznie, to masz do wydania nadal 2 tysiące pensji?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 wrz 2013, 13:41

gilardino11 pisze: ale o co tu pytać jak 95% zagrań monto wykonuje prawą nogą. Te 5 % to do najbliższego aby tylko nie przekłądać piłki :lol:
Kolorujesz trochę, tak słabej lewej nie ma. Ale lepszą ma prawą.

Nie wierzę, że ta dyskusja wraca.
:jupi:
gilardino11 pisze: Dobra niech będzie 85% ale każdy dłuższy pass, każdy wolny, praktycznie każde uderzenie bije z prawej nogi. Koniec, kropka. Ja nawet nie zaczynam tej dyskusji bo jemu i tak się nie przegada.
Na moje oko - 65.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 13:47 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 wrz 2013, 13:42

Ale przecież to wszystko sie kalkuluje. Skoro Zlatana musimy spłacić 8 milionów to w tym roku dostajemy 2 ratę w wysokości 7 milionów :lol: Kumasz :?: Zyski z rat też wliczajmy skoro wliaczamy tylko straty człowieku. Weź się opanuj bo brak słów na ciebie...

Dobra niech będzie 85% ale każdy dłuższy pass, każdy wolny, praktycznie każde uderzenie bije z prawej nogi. Koniec, kropka. Ja nawet nie zaczynam tej dyskusji bo jemu i tak się nie przegada.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 13:44

gilardino11 pisze:Ale przecież to wszystko sie kalkuluje. Skoro Zlatana musimy spłacić 8 milionów to w tym roku dostajemy 2 ratę w wysokości 7 milionów :lol: Kumasz :?: Zyski z rat też wliczajmy skoro wliaczamy tylko straty człowieku. Weź się opanuj bo brak słów na ciebie...
Milan otrzymał 100% kwoty za Ibrę i Silvę w roku 2012, co zaksięgował w bilansie w tym roku.
Nie masz pojęcia o przeprowadzaniu transferów, a jednak cały czas próbujesz robiąc z siebie klauna. Podziwu godna determinacja, ale polecam zmianę tematu, w który ją wlejesz.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 wrz 2013, 13:45

Dziękuję osobie która przypomniała dzisiaj o nodze Montolivo. Nie czytałem w tym okresie forum zbyt często i mnie to ominęło, ale za to teraz mam poprawiony humor na cały dzień. Coś fantastycznego, po prostu niesamowite jak to Chlopaczek wtedy określił.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 wrz 2013, 13:49

10 pisze:Nie wierzę, że ta dyskusja wraca.
Nie było consensusu wtedy więc naturalne jest, że nierozstrzygnięty spór musi powrócić :lol: Jakby co, to streszczę co się działo w poprzednim sezonie bo widzę, że nie wszyscy oglądali:

Montolivo jest naturalnie lewonożny, ale lepiej gra prawą nogą.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 wrz 2013, 13:49

czyli 65 milionów płatne z góry a my de jonga ściągneliśmy. To dopiero było mercato :jupi:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 13:55

gilardino11 pisze:czyli 65 milionów płatne z góry a my de jonga ściągneliśmy. To dopiero było mercato :jupi:
Uczysz się, to dobrze.
Dostaliśmy od nich 60 milionów (do sprawdzenia w bilansie), przy czym do maja kosztowali nas obaj 18 milionów, wychodzi więc ponad 40 milionów od PSG, które poszło natychmiast na spłatę zadłużenia klubu, a bilans i tak na koniec roku wyszedł +/- 0, odrobinę powyżej lub odrobinę poniżej.
Milan w 2011/12 wydał prawie 160 milionów na płace samych piłkarzy, czyli 80 milionów do czerwca brutto, a od września wydawaliśmy około 80-90 milionów na pensje. To oznacza, że ten rok możemy zamknąć z lepszym wynikiem i bez konieczności sprzedaży kogokolwiek.
I tu przyznaję, częściowo się myliłem, gdy pisałem o dobrej kondycji Milanu. Spodziewałem się, że za zlikwidowaniem strat i obniżką wydatków przyjdzie duży oddech finansowy, a za tym wydanie znacznie większej kasy, niż to miało miejsce. Miałem rację tłumacząc wam wasz błąd, że Milan kasę wydaje i ma, ale myliłem się, bo szacowałem możliwości Milanu jednak wyżej, na 15-20 milionów więcej. Może do końca okienka to się potwierdzi, choć wątpię, pewnie ściągniemy Astoriego za mniej, niż Matriego.

EDIT: przy czym trzeba pamiętać, że Matri przyszedł w ratach, więc w tym sezonie wydaliśmy na niego tylko 2,5-3 miliony euro, po zarobieniu 15 milionów na Boatengu (nic się nie mówi o ratach). Nie chce mi się wszystkich ruchów teraz podliczać, ale chyba wyszliśmy na jakieś 5-10 milionów na minusie maksymalnie, a miało być dużo więcej inwestycji wg. zarządu. Smutne.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 14:13 przez Wilmore, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 wrz 2013, 14:01

haha, przeczytałem całą dyskusję, wybitna :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 wrz 2013, 14:24

Ja również dziękuję za powrót do tej dyskusji, muszę się przebijać po raz kolejny przez durną dyskusję, a dziś chyba temat zasługuje na poważniejsze kwestie.

Co jest w tym Astorim takiego, że chcą go lepsze kluby włoskie, dla mnie on jest mega drewniany, popełnia błędy, średnio idzie mu wyprowadzenie piłki, nie podwyższy wcale poziomu moim zdaniem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 wrz 2013, 14:26

Co jest w tym Astorim takiego, że chcą go lepsze kluby włoskie, dla mnie on jest mega drewniany, popełnia błędy, średnio idzie mu wyprowadzenie piłki, nie podwyższy wcale poziomu moim zdaniem.
Dla mnie to też jest niezbadana tajemnica.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 wrz 2013, 14:27

Klasyk forum :mrgreen: Ogólnie chłopaczynę często ponosi fantazja,ale z tym to już popłynął :P

Wracając do tematu - Oezil praktycznie w Londynie,więc nici z transferu na miarę marki klubu...a ludzie na R&B tak się napalali ^^
Swoją drogą Perez na prawdę nieźle to rozegrał - opchnął szrot do Napoli za na prawdę pokaźną sumę,kupił perełki w rodzaju Isco,a teraz wymiana Oezila na Balea...do tego zatrudnił Carlo...jestem pod wrażeniem - Real wydaje się dużo silniejszy niż rok temu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 wrz 2013, 14:31

(L)oczkerson pisze:
Dla mnie to też jest niezbadana tajemnica.
dołączam się

ale poziom podniesie, od bonery czy silvestre jest o niebo lepszy

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 14:33

Kontynuując wątek wywodu "mój błąd":
Wydatki transferowe: 8 milionów (Zlatan) + 5 (Balo) + 2,5 (Pazzini) + 2,5 (Matri) + 4 (Saponara) + 2 (Vergara) + 2 (Poli) + 6 (Zapata) + 1 (Silvestre) = 33 miliony euro wydane;
Przychody transferowe: 7 milionów (premie za Silvę i Zlatana w nieznanej wysokości, tyle podają media, nie wiadomo też czy je uzyskaliśmy - coś takiego podawał chyba mete tutaj) + 5 (Pato) + 15 (Boateng) = max. 27 milionów euro uzyskane.
Nie liczę wymian, kwota Poliego to niewielki dodatek do połówki Salamona (nie wiadomo w jakiej dokładnej wysokości).
Czyli groszowe wydatki przy zapowiadanych dużych transferach co pół roku. Rozumiem, że transfery Kaki i Hondy to świetne okazje (odpowiednio finansowa i sportowo-finansowa), ale mam przekonanie, że będą polegać tylko na zamydlaniu oczu kibicom - żebyśmy nie patrzyli na faktyczne wydatki, ale myśleli, że przychodzi dwóch znanych graczy na jedną pozycję, więc się cieszmy.
Wszyscy więc byliśmy w błędzie, ja również. Patrząc na bilans czy nawet te szczątkowe wyliczenie powyższe widać, że bzdurami są słowa o tym, że Berlusconi doi Milan i wyciąga z niego pieniądze, okazali się być w błędzie wszyscy ci fani na czele z gilardino11, którzy twierdzili, że Milan nie wydaje ani grosza na transfery, i wreszcie w błędzie byłem też ja przewidując duże wydatki pod koniec okienka. Duży transfer może i się pojawił (w Kace), może i się pojawi jeszcze jedno czy dwa nazwiska, ale nie spodziewam się, by Milan został na minusie więcej niż 16 milionów, a to jest niziutka kwota. Spodziewałem się, że poza rozliczeniami z piłkarzy Milan wyda jakieś 25 milionów.
Nie będziemy w przyszłych sezonach wydawać znacznie więcej (bo wydatki już nie spadną, może dojść te kilka milionów straty, której w tym roku ma Milan nie odnieść), pozostaje liczyć na młodzież, której jest coraz więcej, projekt wchodzi w ważną fazę patrząc na to, ilu młodych mamy na wypożyczeniach.

Oficjalnie potwierdzono Petagnę w Sampdorii.

Potwierdzono, że koszulka z numerem 10 czeka na Hondę. Będzie to miła odmiana po noszeniu tej koszulki przez Boatenga.

Di Marzio potwierdził, że pod koniec okienka idziemy po Astoriego. Ostatnio odrzucono za niego ofertę Romy w wysokości chyba 8 milionów, więc musimy zapłacić więcej, nim ma się też interesować Everton.
Popełnia błędy (jak każdy obrońca w kijowym bloku), ale drewniany? Facet ma świetną technikę, gra po ziemi to jego jeden z największych atutów, w swoim czasie grywał nawet na boku obrony. Jego słabością jest raczej gra w powietrzu niż aspekty techniczne, a to przecież tytana w powietrzu potrzebuje Milan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”