FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1808

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 20 paź 2013, 13:55

BarcaQzYN pisze:PUYOL od pierwszej minuty na Osasunę! JAZDA! Jaram się jak helikopter w ogniu!
Król powrócił. Oby tylko zdrowie się go trzymało i nie będzie się trzeba przejmować jakimiś plotkami transferowymi na temat obrońców w okienku zimowym. Pique teraz musi brać się za robotę jeśli chce regularnie grać w 1 składzie, albo przynajmniej lepiej się koncentrować.
Wczorajszy mecz bez historii. Właściwie to stało się to już daaawno temu regułą, że po przerwie na reprezentacje gramy źle, wolno, męczymy się z każdym możliwym rywalem. Trenerzy się zmieniają a ten mankament zawsze aktualny. Do tego boisko Osasuny to też nie jest najszczęśliwszy stadion dla Katalończyków. W najbliższym meczu z Milanem spodziewam się całkiem innej postawy, ale to też zależy od tego jakie warunki postawią rossoneri.
Sędzią meczu ma być Felix Brych, który zaliczył mocną wtopę w piątkowym meczu Hoffenheim - Leverkusen. Cały świat się z niego nabija więc nie wiem czy ktoś pod taką presją psychiczną będzie kolejny mecz sędziował prawidłowo i pewnie. Miejmy taką nadzieję, bo znowu pół forum zleci się do tego tematu pisać o powiązaniach Barcelony z UEFA.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 22 paź 2013, 19:56

FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi, Iniesta, Alexis, Messi i Neymar.
Nie spodziewałem się takiego składu. Miałem nadzieję na Songa, Bartrę czy Tello w perspektywie niedalekich GD. W derbach pewnie walnie ten sam skład :?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 22 paź 2013, 20:03

Dokładnie, śmieszny skład. Song powinien w zimę odejść; fajnie się spisuje kiedy jest wystawiany w wyjściowym składzie, a tu i o występie w Milanie i pewnie o Realu może zapomnieć. Iniesta w żałosnej formie zamiast Fabregasa; do tego dziwi brak dobrze spisującego się Bartry. Jeśli Martino wystawi identyczny skład na El Clasico, to niezależnie od wyniku dzisiaj, ośmieszy się jak niegdyś Vilanova. W ciemno lecę na remis albo wymęczone zwycięstwo po marnej klepaninie.
To się nazywa wiara w drużynę.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 paź 2013, 20:05

Czepić się można tylko obecności Masche. Niby trzeba mu dać zagrać po kontuzji, ale śmierdzi to ciągnięciem za uszy i przyspawaniem Bartry do ławki(znowu) :? Obym się mylił
Pique zagra z Realem, wiec dziś musiał wyjść, skoro nie grał w weekend
Song zbytnio by osłabił naszą drugą linię, nie oddajemy dzisiejszego meczu walkowerem, prawda ?
Fabsa nie gra, może to znaczy, zę wyjdzie w sobotę, bo Iniesta gra padlinę.
Poza tym mamy 4 dni do GD, nie ma co płakać na zmęczenie, czy coś tam

Spotkanie z Milanem, wobec GD oraz remisu z Osą ma drugorzędne znaczenie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 paź 2013, 22:52

Mialem nadzieje ze po Milanie zlapiemy wiatr w zagle... Nie podoba mi sie ta Barcelona. Dzis zagralismy slabo w kazdej formacji. Mozna pochwalic Busiego za swietna gre w defensywie i chyba na tym koniec.
Personalnie srodek obrony zawalil bramke z naciskiem na Javiera. Mam nadzieje ze dzis byla rotacja i w GD zobaczymy innych zawodnikow. W srodku Xavi i Iniesta grali wielka kupe. Ten drugi przebudzil sie troche w drugiej polowie. Moze to wplyw pierwszej w tym sezonie asysty? W ataku Neymar z Sanchezem niewidoczni. Messi poza bramka popisal sie razaca jak na siebie iloscia strat. Generalnie kiepsko to wygladalo. Ten sklad absolutnie nie moze zagrac z Realem bo przegramy.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 22 paź 2013, 23:02

Skończyło się dokładnie tak jak myślałem. Propsy za Busquetsa, chociaż łatwo dał sobie zabrać piłkę w pewnym momencie, co doprowadziło do akcji Muntariego, który na szczęście był na spalonym. Też nalezy dodać, że to Busquets wycofywał piłkę do nieogarniętego w takich sytuacjach Mascherano; przez to padła kuriozalna bramka.
Sędziowanie kiepskawe. Niefajnie, że nie odgwizdano faulu Muntariego na Messim, bo to była idealna pozycja do oddania strzału. Szkoda również setek (?) Adriano, Sancheza i Iniesty. Milan postraszył właściwie tylko tą sytuacją z Robinho. Sanchez jak zwykle z wielkim zespołem bardzo słaby. O dziwo Neymar też dzisiaj cieniutko.
Niby ten Milan z roku na rok personalnie gorszy, ale wciąż ciężko z nimi się gra. Paradoksalnie - z Ibrą czy T. Silvą ten zespół był ogrywany łatwiej, no ale wtedy i Barcelona miała Guardiolę.

Byleby nie było tak jak z Vilanovą - z bardziej renomowanymi drużynami remisujemy bądź przegrywamy, a klepiemy ogórki po 3:0.
Nie mam pojęcia jaki wynik padnie w sobotnich derbach, ale raczej optymistą być nie mogę i w wygraną nie wierzę.
Bienias pisze:W srodku Xavi i Iniesta grali wielka kupe
Nie sądzę.
League pisze:Czy portal się pomylił?
Nie.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, 23:07 przez szefu91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 paź 2013, 23:05

http://www.fourfourtwo.com/statszone/5- ... per-anchor Co to za strzał Sancheza?Czy portal się pomylił?

edit , chyba usunęli już bo był strzał off target z pola karnego w aut na wysokości środka boiska więc dziwne to było dla mnie :p
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 13:57 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 23 paź 2013, 13:08

Ten strzał z woleja, a raczej podanie do bramkarza. Po długim krosie Xaviego (jego jedyne podanie do przodu w meczu chyba...)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 paź 2013, 13:13

Mu chyba chodziło o ten strzał do tyłu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 paź 2013, 13:36

to po pierwsze a po drugie juz nie przesadzaj z tymi podaniami xaviego, sporo dobrych szło do przodu w tym conajmniej dwie świetne prostopadle dlugie piłki

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 23 paź 2013, 14:06

Szkoda tylko, że te "świetne prostopadle dlugie piłki" ida do skrzydła do Alvesa, nie otwieraja już gry jak kiedyś. Poza tym to Creus gra strasznie asekuracyjnie, piłki tylko w bok albo do tyłu, nic więcej. Ja wiem, że wiek, ze nie ten gracz co kiedyś, że tamten sezon grał z kontuzjami itd itp ale w tym sezonie to on powinien być zmiennikiem Cesca, a nie odwrotnie.

i jeszcze te jego pomeczowe żalenie się [ ' ] Xavi: Dominowaliśmy, przeważaliśmy, zabrakło nam tylko dobicia rywala bramką. Pomijając pierwszych kilka minut, byliśmy lepsi".
Xavi skończ waść, wstydu oszczędź...

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 paź 2013, 14:40

przeciez prawdę powiedział...

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 23 paź 2013, 14:54

Dla niego bycie lepszym jest tożsame z posiadaniem piłki. Jeżeli patrzeć na to w ten sposób to tak, byliśmy lepsi. Sęk w tym, że wczorajszy mecz zakończył się wynikiem sprawiedliwym. Najsłabszy od wielu lat Milan zremisował z lepszą od siebie Barceloną. To kibice Milanu mogą czuć się usatysfakcjonowani, nie kibice Barcelony. Przed gwizdkiem wiele osób skazywało Milan na pożarcie, bo w końcu drugi taki mecz jak ten pierwszy w 1/8 sie nie powtórzy... A mało brakowało bo Milan miał sporo szans, zastanowiłbym się nawet, czy nie więcej od Katalończyków..

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 paź 2013, 15:09

Xavi gra bardzo schematycznie i brakuje juz w jego grze blysku. W meczu poslal 2 kreatywne pilki za plecy obroncow. To troche za malo jak na tej klasy zawodnika. Podobnie Iniesta, ktory rowniez jest pod forma. Znamiennym jest fakt ze to co dawalo nam przewage w meczach czyli srodek pola wyglada teraz slabo.
Szczerze powiedziawszy na mecz z Realem wyjdzie Xavi i Iniesta/Xavi. Jestem pewien ze jak kurduple znowu zlapia forme to gra wroci na wyzszy poziom.

VVV
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VVV » 23 paź 2013, 15:30

kurduple już łapią formę kolejny sezon, no w sumie to Xavi, a z Iniestą nie mam pojęcia co się dzieje ale tak słabego wolnego i przewidywalnego nigdy nie widziałem. A na Messiego szczerze powiedziawszy już patrzeć nie mogę, ta jego samolubność jest po prostu nie do oglądania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”