AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1810

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 wrz 2013, 17:16

Saponara dzisiaj trenował już z drużyną.
Sky gave out this probable starting XI: 4-3-1-2 Abbiati; Abate-Zapata-Mexes-De Sciglio; Poli-De Jong-Montolivo; Kaka; Balotelli-Matri
To jest przewidywana 11 na mecz z Torino. Za wcześnie trochę na gdybanie, ale może jednak De Sciglio ominie operacja. No i jak się potwierdzi Matri w ataku...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 wrz 2013, 18:23

Ktoś nie spodziewał się, że Kaka się spłaci?
Pierwszy dzień sprzedaży karnetów na mecze LM: 15 tysięcy biletów, znacznie więcej niż w poprzednich latach.
Tak, to zastanawiające z perspektywy kibica polskiego, ale jeśli ktoś nie wie, jak Włosi reagują na takie transfery, to może się wstrzymać z komentarzami, bo później się wychodzi na głupka. Kaka już się spłaca i od strony finansowej to świetny ruch. Wszystko, co da sportowo, to będzie wartość dodana, bo finansowo klub i tak wyjdzie na swoje.
Matri miał grać za Faraona w lidze, a wyszedł Robinho. Allegri będzie rotował składem, ale możemy mieć jasność - Balotelli nie będzie grał cofniętego napastnika, on chce grać wyżej, więc obok niego będzie grał ktoś bardziej cofnięty: Robinho albo Faraon.
Zresztą ten skład i tak nie ma prawa bytu - wraca Muntari po zawieszeniu, więc będzie grał zamiast Poliego, potrzeba w pomocy więcej ruchu i umiejętności defensywnych. Allegri nie ustawi tam dwóch graczy jak Montolivo.

gilardino11 kontynuuje ten swój pomysł z Kaką jako napastnikiem, gdy wiadomo, że on tam grać nie będzie. Ogólnie widząc jego zaskoczenie, że Kaka będzie grał na ofensywnym pomocniku i zapieprzał w defensywie, widzę, że po prostu nie masz chłopie pojęcia jak on grał w Milanie. Jako trequartista był z pracy w defensywie zwolniony i pewnie teraz będzie tak ponownie. W sezonie mistrzowskim na ofensywnym pomocniku w obronie pracował Robinho, by napastnicy byli zwolnieni, teraz równowagę zachowamy zwalniając z pracy w obronie Kakę i Balotelliego, a więc ofensywnego pomocnika i napastnika, a cofać się głęboko będzie Robinho lub Faraon.
Saponara ma pubalgie. Lekarzem nie jestem i nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że skoro nasi spece od badań medycznych potrafią znaleźć problem z zębami to takie coś też powinni wychwycić.
A co mieli niby z tym zrobić, skoro Saponarę zakontraktowaliśmy na lato w zimie? Mieli przewidzieć, że za pół roku dozna takiego urazu i zablokować ten transfer?
Ulżyło mi, że dziś trenował z zespołem, pojawiły się już scenariusze, że wróci za miesiąc, ale braki kondycyjne i stracony okres przygotowawczy będzie odpracowywał długo. Chciałbym zobaczyć jego reakcje, jak spotka się z Kaką, Faraon to też będzie przeżywał.
Podobna sprawa z De Sciglio - zagra jeden mecz, musi pauzować trzy.Zdolny, fajny chłopak, ale jak ma być z niego tyle pożytku to może faktycznie lepiej go puścić za dużą kasę.
To nadużycie. De Sciglio był na siłę stawiany na rewanż z PSV, by wzmocnić defensywę, to mogło skutkować dłuższą pauzą, ale to jeszcze nic pewnego. On wróci do zdrowia.
Milannews odpowiada na komentarze DS CSKA nt. Hondy, przypominając mu, że może nie wie iż podpisał z nami wstępne porozumienie - 2.7m za 4 lata gry.
Nie 2,7 mln za 4 lata, tylko 2,7 mln rocznie na 4 lata.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 wrz 2013, 18:33

Też spodziewam się, że w Milanie Kaka będzie grał jako ofensywny pomocnik, napastnicy w drużynie są, ale kto wie co wymyśli Allegri. Jako luźną uwagę dodam, że Carlo w nieoficjalnych meczach w Realu sprawdzał przydatność Kaki w roli napastnika, nie grał w pomocy wcale.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 wrz 2013, 19:05

Kaka w Milanie grał tylko przez pierwszych parę miesięcy jako napastnik, później nieprzypadkowo został cofnięty na pozycję ofensywnego pomocnika i tam grał wcześniej i będzie grać później. Pytanie czy w choince obok Faraona lub Robinho, czy za ich plecami, wyprowadzając bardziej z głębi pola rajdy (nie mylić ze wsparciem defensywy, co robił na tej pozycji Robinho pracując w pressingu i cofając się pod swoje pole karne). Wystawianie Kaki jako napastnika to sci-fi.

Traore na wypożyczeniu w Turcji. Fajnie. Nic nie wiadomo o tym, na jakich warunkach i czy z klauzulą wykupu.
Ktoś wspominał, że jego zastępcą będzie Sissoko - nie obraziłbym się, bo w przeciwieństwie do Traore cokolwiek by dał sportowo i załatałby ważną lukę w składzie jako zmiennik De Jonga, ale Traore tak naprawdę nikim zastępować nie musimy, bo i tak był nieprzydatny. Czy Sissoko faktycznie ściągniemy jako wolnego zawodnika czy nie - jest mi to obojętne, a ten transfer i tak nie zmieni tego, jak oceniam to okienko transferowe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 wrz 2013, 19:21

Ludzie naprawdę kupili Kakę tak jak się tego spodziewałem, ale nie wierzyłem, że aż tyle kretynów uwierzy, że przychodzi crack.
Wszystko, co da sportowo, to będzie wartość dodana, bo finansowo klub i tak wyjdzie na swoje.
Wszystko pięknie ładnie, ale powinno być na odwrót. Wartość finanosowa to powinien być dodatek.

Mam nadzieję, że Sissoko nie przyjdzie, bo to będzie oznaczało, że znów będzie wymówka, aby nie kupić kogoś porządnego.

Liczę, że Saponara teraz będzie powoli wprowadzany i udowodni swoją wartość i najwyżej w styczniu wypożyczenie, bo przy Kace i Hondzie dużo nie pogra. Chyba, że zrobi im takiego psikusa jak Kaka 10 lat temu Rui Coscie i Rivaldo. Nie podoba mi się natomiast, że Galliani go tak już chwali. Daj mu spokój Fester.

Faraon musi grać. Jeżeli Kaka choć trochę wróci na dawny poziom to powinen mu ładne piłki posyłać. Fiorentina go odesłała i wzięła Ambrosiniego to coś znaczy.

Ktoś pisał o Cassilasie, bo pojawiły się plotki. Ja nie zdziwie się jak trafi do nas za rok Valdes, bo każdy wielki klub ma bramkarza klasowego i nie wiem gdzie mógłby odejść.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 wrz 2013, 19:53

Pierwszy dzień sprzedaży karnetów na mecze LM: 15 tysięcy biletów, znacznie więcej niż w poprzednich latach.
Tak, to zastanawiające z perspektywy kibica polskiego, ale jeśli ktoś nie wie, jak Włosi reagują na takie transfery, to może się wstrzymać z komentarzami, bo później się wychodzi na głupka. Kaka już się spłaca i od strony finansowej to świetny ruch. Wszystko, co da sportowo, to będzie wartość dodana, bo finansowo klub i tak wyjdzie na swoje.
Świetnie, świetnie. A teraz mądralo udowodnij, że:
- róźnica między sprzedażą karnetów sprzed roku (mogłbyś też podać jak to była liczba) jest wynikiem kupna Kaki, a nie np. Balotellego, lub jakiekogolwiek innego zdarzeń/a. Twoj tok "myślenia" jest rozumiem taki: Milan kupił Kake-> Milan sprzedał x bieletów więcej niż rok temu -> kibice kupili więcej biletow bo kupiono Kake :lol: Ja równie dobrze mógłby przedstawić taki tok myślenia: Milan kupił Matriego-> Milan sprzedał x bieletów więcej niż rok temu -> kibice Milanu kupili więcej biletow bo kupiono Matriego.

Dalej:
- Kaka podpisał kontrakt na dwa lata, koszt jego utrzymania wyniesie około 18 mln euro, więc jakbyś mógł nam tu wszystkim pokrótce przedstawić zyski które przyniesie Kaka, a które "przynajmniej" pokryją jego utrzymanie.Pomoge ci na początku:
- koszulki. Legendarne źródło dochodu. Wg źródeł Mialan sprzedaje średnio 350 tys. koszulek rocznie. Średnio z jednej koszuli klub dostaje 12%, koszulka kosztuje 100 euro. Tak więc rocznie Milan zyskuje 4,2 mln euro z koszulek. Wszystkich, nie tylko koszulek Ricardo Kaki! Efekt marketingowy, zwany efektem Ronaldinho, działa wg ciebie głównie we Włoszech, koszulki kupują ludzie z całego świata, w przeciwieństwie do karnetow na mecz. No ale niech będzie, ukłon w twoją strone, założmy ze 1/3 wszystkich sprzedanych koszulek Milanu to będą koszulki Kaki. Przez dwa lata daje nam to ok. 2,8 mln euro. W bardzo optymistycznym założeniu.

Jeśli tylko podasz mi dane o tych karnetach, cena plus lczba sprzedanych z zeszłego roku, będzie mogli liczyć dalej :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 wrz 2013, 20:30

To, że Kaka wpłynął na sprzedaż karnetów to jest normalne. Kibice w Mediolanie nadal go "kochają". Nie jest dziełem przypadku, że akurat po jego transferze tak wzrosła liczba sprzedanych wejściówek. Podobnie było 3 lata temu po transferze Zlatana.

Od razu dodam, żeby mnie nie wciągać w dysksuję, że nie wierze, że Kaka' finansowo się zwróci. No chyba, że nam wygra LM (za Scudetto są małe pieniądze).

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 wrz 2013, 20:32

A jaką pozycje Waszym zdaniem powinien zająć? Będzie gdzieś na skrzydle czy podepną go pod napastnika jako typową 10?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2135

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 05 wrz 2013, 20:54

No ale niech będzie, ukłon w twoją strone, założmy ze 1/3 wszystkich sprzedanych koszulek Milanu to będą koszulki Kaki. Przez dwa lata daje nam to ok. 2,8 mln euro. W bardzo optymistycznym założeniu.
To też nie będzie prawdą. Przecież nie wszyscy kibice myślą tak; o, fajnie, Kaka przyszedł, więc kupię koszulkę. A bez niego bym nie kupił. Wielu z nich sięgnęłaby wtedy po koszulkę innego gracza: może Montolivo, może Balotellego, może De Sciglio czy Shaarawy znaleźliby nowych 'nabywców'. Warto o tym pamiętać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 wrz 2013, 21:07

A jaką pozycje Waszym zdaniem powinien zająć? Będzie gdzieś na skrzydle czy podepną go pod napastnika jako typową 10?
Za napastnikami. Wiele wskazuje, że w ogóle nie biorą pod uwagę dla niego innej pozycji. I dobrze, bo chyba tylko na tej się może przydać.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 05 wrz 2013, 21:42

Hmmm...wy tutaj o finansach a nadal - od gdzieś 2 lat (?) - nie wyjaśniła się najważniejsza sprawa - która nogą gra Montolivo... :rotfl:

Kaka' nam się nie spłaci - to oczywiste dla każdego kto ma mózg.To jest łabędzi śpiew Milanu,który głośne nazwisko może sprowadzić tylko wtedy,kiedy gracz jest na siłę wypychany z klubu (czyt. kosztuje grosze albo jest dostepny za darmo) i nie prezentuje jakiejś wybitnej formy sportowej na dany czas (czyt. Milan nie ma poważnej konkurencji).TAKIE OBECNIE SĄ REALIA i z tym niestety trzeba się pogodzić dopóty w Milanie będzie rządzić rodzina Berlusconich.Oni są już 'najedzeni' - w końcu Berlusconi to najbardziej utytułowany prezes w dziejach,no może trochę ustępuje Bernabeu...W normalnych warunkach (na początku XXI w.) w Milanie grałby np. taki Oezil.Sumy w pobliżu 50 mln € to nie był problem (vide transfery Rui Costy czy Pippo - licząc z inflacją to taki Portugalczyk kosztowałby obecnie więcej niż te 45 mln €).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 wrz 2013, 22:34

Nie wiem coby musiało się stać, aby Kaka się spłacił. IMO żadne gadżety(większość już je ma), koszulki(drugi raz numer 22) czy karnety(ile poszło w górę :?: Trzy tysiące :?: ) w tym w większym stopniu nie pomogą. Jedynie może nas podratować w lidze(np. zapewniając LM za rok) czy posunąć nas dalej w LM. Jednak patrząc kim jest teraz Kaka to wydaje się sciene-fiction. Bardziej obawiam się drugiej strony medalu. Mianowicie kłopotów z jego przyjściem. Wszyscy wiemy, że niezależnie od formy będzie grał więc będzie brał 1 miejsce w składzie. Druga rzecz, że Raiola będzie żądał podwyżki dla Balo oraz iż pensja Kaki spowoduje odejście jednego z lepszych piłkarzy. Kogo :?: El Shaarawy'ego. Nie zdziwiłbym się gdyby irokez stracił miejsce w składzie bez powodu co zmusi go do odejścia z klubu. Jak tak się stanie to zacznę klubowi sympatyzować bez większych emocji, aż do klubu będzie Berlusconi. Cyrku nie będę wspierał i niepotrzebnie tracił nerwy. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że klub nie ma przyszłości.
MazurXIII pisze:Hmmm...wy tutaj o finansach a nadal - od gdzieś 2 lat (?) - nie wyjaśniła się najważniejsza sprawa - która nogą gra Montolivo... :rotfl:
Super. Już wszyscy to wiemy także chłopie nie musisz na każdym roku tego powtarzać.

Allegri :?: Dla mnie jest do zwolnienia z dwóch powodów. Matri oraz to iż jest zwykłą pacynką i nie umie postawić na swoim.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 wrz 2013, 9:31

przecież postawił na swoim, matriego mu kupili :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 wrz 2013, 11:18

Dopiero jeden mecz gdy Faraon przesiedział na ławce a we Włoszech już wybuchła mała dyskusja na temat naszego gracza. Są już zdania, że niszczy się potencjał jednego z najlepszych Włochów młodego pokolenia a nawet głosy, że Milan chce "zmusić" go do odejścia jako, że zbliżają się Mistrzostwa Świata i jeżeli nie będzie grał to się ugnie i zgodzi się na opuszczenie swojego ukochanego klubu. Na razie wg mnie za wcześnie na takie dywagację. Najbliższe tygodnie powinny przynieść wiele odpowiedzi. Nawet najbliższy mecz z Torino coś powinien rozświetlić.

IMHO Milan chciał spieniężyć Faraona w lecie. Pojawiły się nawet informacje, że miał sfinansować...Astoriego. Jednak Stephan nie chce odchodzić, więc się nie udało. Odrzucał wszelkie oferty - czy to z Napoli, Anzhi czy City. Jednak jeżeli nie będzie grał to się prędzej czy później ugnie i zgodzi odejść. Moje zdanie jest takie (jak narazie niczym nie podparte, poza małymi epizodami), że jego dni w Milanie są policzone. Zwłaszcza, że jestem prawie pewien o grze Matriego z Balotellim w ataku. Allegri będzie forował swojego pupilka. Galliani i Berlusconi w to okienko musieli się pogodzić, że kasa im przechodzi obok nosa, ale jeżeli będą chcieli to dopną swego.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2135

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 06 wrz 2013, 12:40

Poważnie? Pół drugiej rundy poprzedniego sezonu była dyskusja, że wciskając go na siłę, nawet przy braku sensownego zastępstwa, Allegri robi mu krzywdę. A teraz po meczu na ławce jest dyskusja, że jest tłamszony, bo nie gra? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”