Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 182

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 mar 2007, 12:50

ale wczoraj żaden z reprezentantów nie zagrał na tyle dobrze, żeby uznać go man of the match, dlatego naturalne jest, że w takich spotkaniach, najlepszym na boisku uznaje się tego, który strzelił bramkę :] mnie nikt nie przekonał do swojej gry wczoraj, wspomnianą trójke moge wyróżnić i tylko tyle.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 mar 2007, 14:12

Bonso pisze:. Pod koniec meczu, kilka razy sie wrócił i odebrał piłke i to dla niego na plus, a tak ? Biegał, próbował dryblować, ale najczęściej tracił piłkę. Tak samo Krzynówek. Generalnie gra Polaków zupełnie mi się nie podobała. Na plus Żurawski, Dudka i Boruc.
Boruc ? nie miał za dużo okazji do pokazania się, Błaszczykowski walczył o piłkę, żeby wszyscy piłkarze tak jak wczoraj Kuba walczyli o piłkę - byłoby dobrze.
To samo Krzynówek - nie przegrywał pojedynków biegowych z rywalami [jak inni] nie bał się pojedynków 1-1. i co ważne siał dużo zamętu pod ich polem karnym.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 mar 2007, 15:05

Oczywiście, że Boruc nie miał okazji do pokazania się, nie wymagajmy tego od Ormian, czy Azerów, ale przeciez bramkarza nie ocenia sie tylko po obronach strzałów z dystansu i sytuacji sam na sam. Boruc wyłapał wszystko co miał wyłapać, imponował spokojem przy tych interwencjach i dlatego uważam, że na tle innych reprezentantów można go wyróżnić.
Walka o piłkę, walką o piłkę, ale jej skuteczność już nie zachwycała. Krzynówek z Błaszczykowskim wczoraj przypominają mi się w akcjach, gdzie biegną skrzydłem, przechodzą może jednego przeciwnika, żeby na nastepnym stracić piłkę i się przewrócić. Chociaż masz rację, to było sianie zamętu, szkoda że nic z tego nie wychodziło...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 16:29

Bonso pisze:Żurawski w tym meczu był najlepszy na boisku, strzelił bardzo ładnego gola, wtedy kiedy ten gol był potrzebny. Zagrał tak, jak napastnik powinien grać
Bonso pisze:rzynówek z Błaszczykowskim wczoraj przypominają mi się w akcjach, gdzie biegną skrzydłem, przechodzą może jednego przeciwnika, żeby na nastepnym stracić piłkę i się przewrócić. Chociaż masz rację, to było sianie zamętu, szkoda że nic z tego nie wychodziło...
Chyba kompletnie inne spotkania ogladalismy, nie moge dotrzec do indywidualnych statystyk, ale myśle ze Błaszczykowski wraz z Krzynowkiem mieli wiecej udanych dryblingów niz Żurawski i co wazne tracili mniej pilek.
Nie wiem gdzie ty widziales sytuacje, ze Krzynowek traci pilkie sie przewraca, podobnie do osoby Jakuba.
W taktyce z jednym napastnikiem wymaga sie od neigo przetrzymania pilki i celnych podan. Tego u Żurawia nie było i tylko dlatego, ze byli to Ormanie Polska nie miala z tych strat zagrozenia.

Co do Boruca to nie ma za co chwalic, bo nie mial okazji do wykazania sie, jednak od poczatku swojej kariery nie potrafi nauczyc sie wybijac celnie pilki, co powinno byc podstawa :roll:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 mar 2007, 16:51

Co do samego meczu to trzeba przyznać, że był dość nudny. W sumie mieliśmy sporo strzałów, ale takie naprawde grożne to może ze dwa (nie liczą bramki). Nie bardzo rozumiem to najeżdżanie na Żurawia - to napastnik i zrobił to co miał zrobić, czyli strzelić gola dającego nam zwycięstwo. Można by się oczywiście przyczepić, że miał sporo strat itd. ale należy również zauważyć, że siał pod bramką przeciwnika największe zagrożenie - miał najwięcej strzałów z czego większość celnych. Te straty były spowodowane taktyką jaką obrał Leo. Było nas z przodu raczej mało a Żuraw nie jest typem wysokiego napastnika, który ma robić za ścianę i czekać spokojnie aż nadbiegną koledzy. Taktyką mnie Leo zaskoczył bardzo, bo byłem pewny, że zagramy dwójką w ataku + ofensywny Garguła...

Dobrze zagrał też Kuba Błaszczykowski - w drugiej połowie chyba najlepszy u nas. Dużo szarpał, dryblował i siał ferment. Dobrze, że ta kontuzja nie odcisnęła jakiegoś większego piętna, ale z ostatecznymi ocenami trzeba poczekać. Dobrze również Krzynówek, ale momentami w pierwszej połowie przesadzał z tymi kiwkami. Choć z drugiej strony co miał robić, skoro z przodu był sam Żurawski a wokól niego pięciu Ormian.

Widać było brak Bronowickiego i Golańskiego na bokach obrony. Wasilewski i Żewłakow nie gwarantują dobrych akcji oskrzydlających, co bardzo by się podobało Szpakowskiemu :P .

Ogólnie dobrze jest - chcieliśmy 6 punktów i mamy. Teraz można spokojnie czekać do czerwca 8) .

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 05 maja 2007, 16:12

90 m pisze:Trener reprezentacji Polski, Leo Beenhakker, został mianowany tymczasowym trenerem holenderskiej drużyny SC Feyenoord - poprowadzi drużynę z Rotterdamu w barażach o udział w Pucharze UEFA.
:roll:

Z tego co mi wiadomo to Leo Beenhakker ma kontrak wazny na całe eliminacje ME a wiec dlaczego podejmuje sie "pracy na boku" w Feyenoordzie Rotterdam? Ciekawe czy musiał mieć na to zgode Listka czy to samowolka z jego strony. Mam nadzieje że nie zasiedzi sie w tym Feyenoordzie i wróci do prowadzenia naszej kadry.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 05 maja 2007, 16:25

franz pisze:90 m napisał:
Trener reprezentacji Polski, Leo Beenhakker, został mianowany tymczasowym trenerem holenderskiej drużyny SC Feyenoord - poprowadzi drużynę z Rotterdamu w barażach o udział w Pucharze UEFA.
:?
No i mam nadzieje ze nie przestanie sie tak angazowac w polska pilke i nie zignoruje naszej kadry.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 maja 2007, 16:42

Może ma w kontrakcie zawarta klauzule, ze może prowadzić jednocześnie jakąś drużynę klubową. Mam nadzieję, ze to tylko tymczasowy trener w Rotterdamie, bo to może zaburzyć przygotoawnia podczas obozów.

Z innej strony kontraktu długiego nie ma i z roziwązaniem go większego problemu nie bedzie miał, tylko to ostateczność. Łasy na kasę raczej nie jest... Zawsze zostaje duet Bobo - Dziekanowski.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 05 maja 2007, 16:43

Jarzinho pisze:w Rotterdamie
i to największy problem.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2007, 16:46

Powstrzymałbym się od tego tragizowania. Baraże w Holandii to kilkanaście dni i tyle tylko będzie tam Beenhakker. Nie widzę żadnego problemu. A od tego ma kilku współpracowników, aby mogli za niego obejrzeć kilka spotkań kadrowiczów. Czy selekcja kadry straci na tym, że w Lubinie usiądzie na trybunach Dziekanowski, a nie Beenhakker? :roll:

The Football Player
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Football Player » 05 maja 2007, 22:00

Cris7 pisze:Czy selekcja kadry straci na tym, że w Lubinie usiądzie na trybunach Dziekanowski, a nie Beenhakker? :roll:
Wydaje mi się, że nie. Mam tylko nadzieję, że nasz Leo będzie się przykładał do trenowania kadry tak, jak to robił dotychczas.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2007, 22:01

The Football Player pisze:
Cris7 pisze:Czy selekcja kadry straci na tym, że w Lubinie usiądzie na trybunach Dziekanowski, a nie Beenhakker? :roll:
Wydaje mi się, że nie. Mam tylko nadzieję, że nasz Leo będzie się przykładał do trenowania kadry tak, jak to robił dotychczas.
Ale on tej kadry nawet na oczy nie zobaczy, a co tu mówić w ogóle o trenowaniu...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 maja 2007, 17:34

PZPN pisze:Kadra na mecze z Azerbejdżanem i Armenią:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa), Łukasz Fabiański (Legia Warszawa).

Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakós SFP (Pireus)), Jacek Bąk (Al-Rayyan), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht), Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Paweł Golański (Korona Kielce), Jakub Wawrzyniak (Widzew Łódź), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków).

Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Euzebiusz Smolarek (BV Borussia 1909 (Dortmund)), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Przemysław Kaźmierczak (Boavista FC), Rafał Murawski (Lech Poznań), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin).

Napastnicy: Maciej Żurawski (Celtic FC), Radosław Matusiak (US Città di Palermo), Grzegorz Rasiak (Southampton FC), Marek Saganowski (Southampton FC), Mariusz Ujek (GKS Bełchatów).

Lista rezerwowa: Tomasz Kuszczak (Manchester United FC), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Robert Kolendowicz (Zagłębie Lubin), Łukasz Piszczek (Zagłębie Lubin), Bartłomiej Grzelak (Legia Warszawa).
Troche dziwna ta kadra. W podstawowym grupie grajacy przeciętnie słabym Widzewie Jakub Wawrzyniak. A w ataku też kilka pomyłek. Na liscie rezerwowej Ireneusz Jeleń a w "pierwszym składzie" Mariusz Ujek i Grzegorz Rasiak pomijając już to że Zurawski i Matusiak ostatnio graja od świeta. Pozostaje wierzyc Leo i czekać na dobre wyniki oby jego decyzje były słuszne.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 maja 2007, 17:46

franz pisze:Troche dziwna ta kadra.
No troszkę tak, szczególnie w ataku. W meczach z takimi rywalami spokojnie można było dać pograć Wichniarkowi, który ostatnie jest w całkiem wysokiej dyspozycji. Żurawski owszem jest klasowym piłkarzem, ale nie gra i nie strzela, podobnie Matusiak. Obecność Jelenia na liście rezerwowych to już zupełnie jakieś nieporozumienie, patrząc na to kto zamiast niego znalazł się wśród powołanych. Także ogólnie jestem nieco zdegustowany niektórymi powołaniami :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 maja 2007, 17:50

Z napastników regularnie grają jedynie Ujek i Saganowski. Choć ten ostatni także miał niedawno kontuzje. oczywsice ja zailczam do napastników także Ebiego, bo tak to byłaby to ogromna kpina...
Naprawde dziwne powołania, szczegolnie wśród napastników. Rasiak dobry wystep zaliczył chyba na początku roku, a tak albo kontuzja albo słaba forma. Żurawski najprawdopodobniej najlepszy występ w tym sezonie zaliczył w spotkaniu z Armenia, gdzie wg, mnie zagrał słabo. Matusiak zaliczyl narazie jedno dobre zagranie w Palermo.
Brakuje mi Wichniarka, który jest napewno w dobrej formie, a przynajmniej gra, a Jeleń jedna z wyrózniajacych się postaci nawet całego Ligue1 na liście rezerwowych to chyba wymysł duetu Dziekanowski-Kaczmarek(trudno uwiezyc, aby Leo w Rotterdamie zajmował się analizą spotkań Jelenia w Auxerre).
Dobrze, że w formie jest Błaszczykowski, Garguła, Smolarek czy Krzyniu.
Zreszta to spotkania z Azerbejdzanem i Armenia. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”