Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 182

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 15:54

Właśnie dlatego nie straciłem szacunku do Reyesa. Jedynym określeniem pasującym w tym momencie dla Ashley'a jest ZDRAJCA :!: Nawet nie mam zamiaru się rozpisywać na ten temat, bo od razu mnie krew zalewa :/
guru pisze:Licze na to ze Theo Walcott zaliczy udany sezon i on bedzie gral z 10 na plecach

Wątpie. Bestia nie pasuje na typową '9' więc zapewne to właśnie on dostanie symboliczną już '10'. Prędzej to właśnie Theodore odziedziczy po Reyesie numer na plecach, chyba że Jose już zaklepał sobie ten numerek na kolejne lata gry w barwach Arsenalu :P :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 16:17

I jeszcze odnosnie transferu Baptisty, to jestem zadowolony ze jest wkoncu ktos kto potrafi uderzyc z daleka, mamy juz Rosicky tyle ze ten nie ma tak mocnego strzalu jak Bestia.

P.S. jakis Hiszpanski dziennikaz wypowiedzial sie na temat Besti w samych superlatywach :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 01 wrz 2006, 16:29

Bo wbrew pozorom to z Bestii niezły zawodnik jest ;) Dla Sevillii strzelił chyba ponad 50 bramek i to o czymś świadczy. Tym bardziej że nie grał na szpicy tylko jako mediapunto.

Mam pytanie. Jak wygląda u was sprawa Eboue? Bo z tego co mi się wydawało to w zeszłym sezonie Wenger go tylko wypożyczył do Arsenalu z jakiegoś belgijskiego klubu. On jest dalej na wypożyczeniu czy go kupiliście?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 16:36

brylancik pisze:Bo wbrew pozorom to z Bestii niezły zawodnik jest
wbrew jakim pozorom ? czy ktoś tu twierdzi, ze on jest słaby ?
on jest dobrtym piłkarzem - źle nie graja w reprezentacji Brazylii, w dodatku jest silny fizycznie i ma atuty, jakich nie mają inni zawodnicy Arsenalu, jednak bardziej do nas pasował Reyes IMO i stąd lekkie niezadowolenie po tej decyzji.
brylancik pisze:Mam pytanie. Jak wygląda u was sprawa Eboue? Bo z tego co mi się wydawało to w zeszłym sezonie Wenger go tylko wypożyczył do Arsenalu z jakiegoś belgijskiego klubu. On jest dalej na wypożyczeniu czy go kupiliście?
Eboue jest naszym piłkarzem, kupiliśmy go z Beveren za nieco ponad 2 mln. Będzie grał w pierwszym składzie zamiast Laurena, który wraca powoli do zdrowia

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 20:32

William Gallas tak jak przypuszczalismy bedzie gral z 3 a Julio Baptista z... 9, wiec mialem racje Roza :wink: W sumie to bylo do przewidzenia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2006, 11:40

Kilkoro Kanonierów grało w swoich reprezentacjach wczoraj

- Bendtner strzelił bramkę na 4:2 w meczu towarzyskim z Portugalią
- Henry strzelił na 3:0 w meczy el. z Gruzją - w końcu sie przełamał. Dobry znak.
- Gallas zagrał w tym samym meczu
- Rosicky był kapitanem Czechów w wygranym pojedynku z Walią
- Mart Poom zagrał w meczu el. puścił tylko 1 bramkę :D
- Freddie pokazał się z dobrej strony w emczu z Łotwą, dobrze, ze uraz już za nim
- Cesc zagrał godzinkę w meczu z Lichtensteinem [4:0]
- Hleb nie pomógł mojemu kuponowi, zremisowali 2:2 :evil:
- Robin zagrał w el. meczu z Luxemburgiem - Holendrzy wygrali tylko 1:0
- kilka dni temu w meczu towarzyskim WKS [wygranym 3:2] zagrali Eboue i Kolo Toure
- dziś Gilberto i Baptista mają szanse zagrać z Argentyną
- Lehmann grał z Irlandią - zachował czyste konto
- jeszcze w młodzieżówkach, grali Larsson, Djourou, Stokes, Flamini

Mecz z CSKA w LM [wyjazdowy] nie bedzie rozgeywany jak planowo miało byc o 20:45 naszego czasu, tylko 2 godzinki wcześniej.

kaczy pisze:Ale to byl samoboj M. Asatianiego

pfff po dobrej akcji Henry'ego
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2006, 13:42 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 wrz 2006, 12:20

fieldy pisze:Henry strzelił na 3:0 w meczy el. z Gruzją - w końcu sie przełamał. Dobry znak.

Ale to byl samoboj M. Asatianiego :lol:

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 03 wrz 2006, 19:09

Czy Arsenal ma szanse na mistrzostwo? Ulala sadze ze nikt nie ma ich tak wiele jak Chelsea a Kanonierzy zaczeli slabo. To dopiero poczatek,na pewno sa klasowym zespolem i powalcza o wszystko. Moze znow w Lidze Mistrzow zaskocza? :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 wrz 2006, 19:20

AnYa pisze:Czy Arsenal ma szanse na mistrzostwo? Ulala sadze ze nikt nie ma ich tak wiele jak Chelsea a Kanonierzy zaczeli slabo. To dopiero poczatek,na pewno sa klasowym zespolem i powalcza o wszystko. Moze znow w Lidze Mistrzow zaskocza? :D
Co ty dajesz!! Kazdy narzeka ze Arsenal slabo zaczal seozn, za to CFC fantastycznie :? Jedynie MU jak do tej pory sadzi. Jak narazie to kazda druzyna ma szanse na mistrza, takie pytanie jak "Czy Arsenal ma szanse na mistrzostwo?" jest wystawione zbyt pochopnie, dopiero w drugiej czesci sezonu mozna zaczac dyskusje na ten temat, teraz jest za wczesnie. Patrzac na obrone CFC to nie byl bym az takim optymista, nie dziwie sie Mourinho ze nie byl zadowolony z odejscia Gallasa, teraz na srodek nie ma zbyt wielkiego wyboru, smiem twierdzic ze my mamy lepsza defensywe od nich 8) Jak np. Terry zlapie kontuzje to obrona mistrza Anglii nie bedzie kolorowa :? Pomocy i ataku wole nie komentowac... :?

Gilberto wypowiedzial sie na temat swoich rodakow, co przybyli na ES. Z jego wypowiedzi wynika ze w zespole panuje mila atmosfera nie jak to mialo miejsce ostatnio :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2006, 19:09

Denilson - juz samo nazwisko zwraca uwagę.
18 letni zawodnik [były] Sao Paulo, gzi ejednak rozegrał tylko 12 meczy w pierwszej drużynie.
Jest kapitanem reprezentacji Brazyli U19 - gra w środku pomocy, jako defensywny pomocni, jednakże potrafi [podobno] bardzo dobrze dograc piłke do napastników.
Z tego co wyczytałem - zostane gdzies wypożyczony [najpewniej do Championship League]
oto on :

Obrazek
duch99 pisze:Pisałem o nim jakiś czas temu
ja też - tylko teraz zdobyłem zdjęcie i postawnoiłem jeszcze raz napisać :D
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2006, 21:42 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 wrz 2006, 19:45

Pisałem o nim jakiś czas temu. Kolejny młody i zdolny trafia do Arsenalu, co jeszcze raz potwierdziło, że Wenger nie zamierza zmieniać swojej polityki transferowej. Pogra sezon, może dwa na wypożyczeniu i po powrocie będzie mógł potwierdzić, że warto było na niego stawiać. O tym że Weger raczej nie zwykł się mylić jeśli chodzi o sprowadzanie zdolenej młodzieży nie trzeba raczej nikogo przekonywać.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 wrz 2006, 21:31

Denilson w tym sezonie nigdzie nie zostanie wypozyczony, zostal mu przydzielony numer 15 :lol: O to Denilson..

Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 wrz 2006, 20:41

Po emocjach zwiazanych z mecami eliminacyjnymi, wracamy do lig :D

Arsenal będzie jutro gościł Boro, czyli zespół z ktorym bardzo dobrze nam się gra, największe wyniki w sezonie właśnie z tym zespołem ostatnio uzyskiwaliśmy.
w styczniu pokonaliśmy ich 7:0 jeszcze na Highbury, ciekawe jak ich przywitamy na Emirates.
Arsenal kiepsko rozpoczął ten sezon, po 2 meczach mamy na konice zaledwie 1 pkt, ale w styczniu przed meczem z Boro, też nie szło nam olśniewająco, zdarzały sie porazki [z Wigan chociażby]
Teraz - po porażce z Man City [również 0:1] gościmy Boro - oby to był pewien znak :D

Wenger powołał kadre na mecz.
Nie znaleźli sie kontuzjowani gracze [ci co przedtem] oraz Djourou, ktory z reprezentacji :? wrócił z kontuzja, a także Walcott - który będzie odpoczywał po meczu młodzieżówki angielskiej [gdzie zdobył gola]
Gallas ma zagrać na lewej obronie, choć Wenger zdaje sobie sprawę, że nie jest to jego ulubiona pozycja. Jednak nie mamy wyboru, Flamini nie chce grać na lewej, Hoyte nie daje rady, a Clichy [ktory kiedy jest zdrowy - jest pewniakiem do występów na lewej stronie obrony] ciągle dochodzi do siebie.
RóżA pisze:Ja chciałem tylko poinformować o małej zmianie związanej z przydzieleniem numerów. Otóż William Gallas nie będzie grał z numerem 3 jak wcześniej zapowiadano lecz przywdzieje koszulkę z numerem 10
już wszyscy o tym wiedzą - była mowa chyba w knajpie na ten temat
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2006, 23:51 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 wrz 2006, 23:48

Ja chciałem tylko poinformować o małej zmianie związanej z przydzieleniem numerów. Otóż William Gallas nie będzie grał z numerem 3 jak wcześniej zapowiadano lecz przywdzieje koszulkę z numerem 10 :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 wrz 2006, 5:56

O tym to wiemy juz pare dni, fieldy nawet pisal o tym w knajpce, ale wybaczam Ci bo mieszkasz w internacie :wink:
fieldy pisze:Nie znaleźli sie kontuzjowani gracze [ci co przedtem] oraz Djourou, ktory z reprezentacji Confused wrócił z kontuzja,
To kto zatem bedzie gral w srodku :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”