Liverpool (zbiorczy) - Strona 182

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2010, 22:01

Zupełnie niepotrzebne były moje obawy odnośnie obrońców. Agger (przy okazji wybaczcie pomyłkę, Daniel grał już jeden mecz na lewej stronie obrony w sezonie 06/07, więc to nie jest jego debiut na tej pozycji) i Kyrgiakos są póki co bezbłędni (chociaż trzeba przyznać, że dużo pracy nie mają). Duńczyk póki co spisuje się znacznie lepiej niż Glen. Rozczarowują za to Torres i Yossi, z naciskiem na Fernando, który gra naprawdę słabo.

Cieszy mnie także skuteczność podopiecznych Beniteza, co w ostatnich meczach było sporym problemem.

Co jeszcze... 2 asysty Stevena, z czego druga naprawdę najwyższych lotów.

Bramki Lucasa i Kuyta pewnie strasznie cieszą Beniteza... :lol:

I na koniec najmniej istotna sprawa: beznadziejni komentatorzy na TV4. :|

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2271
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 kwie 2010, 22:04

Daaaamian pisze:I na koniec najmniej istotna sprawa: beznadziejni komentatorzy na TV4.

Ooo to, zapomniałem dodać.Kto jest obok tego komentatora z Polsatu ? No nie można słuchać :|.

Najlepsze : '' na prawej obronie pewne miejsce ma Maxi Pereira, ale dziś nie załapał się do osiemnastki meczowej''.Pierwsze wyklucza drugie :lol:.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 kwie 2010, 22:06

EnJoy's pisze:Ooo to, zapomniałem dodać.Kto jest obok tego komentatora z Polsatu ?
To nie jest czasem jakiś koleś z lfc.pl :>

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6655

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 kwie 2010, 22:07

EnJoy's pisze:przeważnie rogów po którym The Reds strzelili bramkę - jak najbardziej prawidłowa, nie wiem czego się dopatrzył boczny.
Dopatrzył się faulu, bo bramkarz w polu bramkowym jest nietykalny, a widać było na powtórce że Kuyt przeszkadzał bramkarzowi Benfici, który jednak jakoś tak stchórzył przed Holendrem i piłka wpadła. Jakby sędzie nie uznał tego gola to spokojnie by się obronił tą decyzją.
Daaaamian pisze:I na koniec najmniej istotna sprawa: beznadziejni komentatorzy na TV4. :|
No właśnie miałem pytać, co to za koleś komentuje, taki wielki znawca w temacie Liverpoolu bo brzmi jak by wzięli ze stadionu albo z jakiegoś forum na przykładzie - o ten ogląda mecze będzie się znał...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2010, 22:08

Yoda z fan polskiego clubu, Roman Szczepaniak jeśli się nie mylę

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 08 kwie 2010, 22:46

haha koleś jest naprawdę dobry :D strasznie się zbulwersował w kwestii bramki widmo Luisa Garcii :D poza tym chłopaki wypowiadali się o Aimarze jakby oglądali każdy mecz a nie wiedzą kto to Javi Garcia :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2010, 23:00

Benfica zniszczona, mamy półfinał!

:mike:

Torres grał przeciętnie, a mimo wszystko pokazał swój prawdziwy fenomen i strzelił 2 bramki. Brawo!
fieldy pisze:Roman Szczepaniak jeśli się nie mylę
Oczywiście nie mylisz się.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 kwie 2010, 23:00

Wypunktowana Benfica.Cały praktycznie LFC kontrolowało mecz, jedynie między golem na 3:1, a przypieczętowaniem awansu przez Torresa to gospodarze mogli czuć się zagrożeni.Super kontra przy bramce na 3:0, zaczęło się od świetnej piłki od Izraelczyka.Później jakoś wiele się nie działo, do gola Cardozo gdzie świetną pracę wykonali zawodnicy w murze, co raz bardziej to odgrywa kluczową rolę przy tego typu strzałach.Mógł Paragwajczyk wyrównać, ale Torres miał głowę gdzie trzeba i odbiła się od niego, a mogła być bramka.Ostatnio bramka to typowe wyjście za obronę i sytuacja sam na sam, nic trudnego dla Torresa.

Uważam, że Liverpool nie zagrał świetnego meczu, ale to wystarczyło na Benfice.

Komentatorzy zajebiście, bramka widmo i ciągłe ''Stiven'' to już klasyki.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2010, 23:04

EnJoy's pisze:(...) i ciągłe ''Stiven'' to już klasyki.
Komentatorzy oczywiście byli beznadziejni, ale akurat w tym przypadku nie wiem o co Ci chodzi. Rozjaśnisz?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 kwie 2010, 23:06

Daaaamian pisze:Rozjaśnisz?
Tak ;).Otóż podczas transmisji ani razu nie powiedzieli Gerrard, tylko cały czas walili mu po imieniu [ co mnie osobiście dziwi ] i dla laika oglądającego mecz mogło być to dziwne.
Mnie się to nie podobało, bo po pierwsze cholera wie czy jest z nim na ''ty'' i nie jest wygodne powtarzanie cały czas ''Stiven''.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2010, 23:15

Kibice LFC, z przyzwyczajenia mówili. Ja na to w trakcie spotkania nie zwróciłem uwagi, dopiero teraz mnie oświeciłeś i faktycznie muszę przyznać rację.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 08 kwie 2010, 23:43

Przyznam jak Cardozo ustawił drugi raz piłkę w podobnym miejscu to mi się włosy zjeżyły. A poza tym mecz bardzo na plus.
Żeby się o każdym nie rozpisywać to może tylko:
Lukas strzelał nie odstawiał nogi, biegał za trzech - wiem, że wielu jest nastawionych do niego bardzo na nie ( ja sam nie jestem jakoś wielce podpalony na jego punkcjie) i chłopak, żeby zrobić wrażenie musi zagrać znacznie lepiej niż zwykle, żeby zasłużyć na pochwałę - ten mecz na pewno bardzo na plus Leivy.
Gerro też łapie coraz lepsze obroty biega i asystuje - szkoda, że sezon się kończy.
Torres po kiepskiej pierwszej połowie -świetnie się zastawiał i przede wszsytkim strzelał - byłem pewien,ze złapie rytm w drugiej części.
Jeszcze może Agger, który zagrał bardzo dobrze na flance, chociaż raz zgubił piłkę z przodu i nie miał siły na powrót - dobrze, że Lukas zszedł wtedy na jego stronę obrony.
No i Kyriagos - za każdym razem drżę jak ma do kogoś podać piłkę, ale jeśli chodzi o wybicie to radzi sobie bzbłędnie.

W ogóle cały LFC ostatnie mecze ma na bardzo dobrym poziomie - wliczam w to także mecz (a zwłaszcza drugą połowę z Birmingham) - wiem Damian, że nie wygrali, ale gra sama w sobie była praktycznie na jedną bramkę - brakło im błysku/szczęścia Arsenalu w ost minutach.

Co do komentatorów - chyba się trochę za bardzo czepiacie - wiem, że każdy z was jest bardzo istotną jednostką opiniotwórczą (czytaj: znawcą nad znawcami), ale Panowie na TV4 kometowali całkiem do rzeczy, a Pan Roman Szczepaniak, rzucił paroma ciekawostkami, o któych nie każdy musiał wiedzieć, a jako kibic Liverpool'u jego zdanie nie zawsze musiało pokrywać się ze zdaniem kibiców innych drużyn.

Aha, jeszcze a popos Carsberga: to oczywiście poza kasą był jeszcze jeden istotny powód nie przedłużenia umowy z LFC. Duński browar podpisał umowę z Football Association i nie mógł podpisać umówy z żadną drużyną podlegającą pod FA.

Pozdro

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2010, 23:57

cycu pisze:Co do komentatorów - chyba się trochę za bardzo czepiacie - wiem, że każdy z was jest bardzo istotną jednostką opiniotwórczą (czytaj: znawcą nad znawcami), ale Panowie na TV4 kometowali całkiem do rzeczy, a Pan Roman Szczepaniak, rzucił paroma ciekawostkami, o któych nie każdy musiał wiedzieć, a jako kibic Liverpool'u jego zdanie nie zawsze musiało pokrywać się ze zdaniem kibiców innych drużyn.
Emiliano Lucas był kapitanem młodzieżowej reprezentacji Argentyny, wiedziałeś? Ja pojęcia nie miałem, dopiero Pan Romek Szczepaniak mi to uświadomił. Może trochę na siłę się czepiam, ale moim zdaniem komentatorzy byli słabi/beznadziejni. Człowiek, który nie ma pojęcia o komentowaniu spotkań nie powinien się za to zabierać. Pan Szczepaniak może i ma wielką wiedzę na temat klubu, ale próby jej przekazania kończyły się niepowodzeniami. Mnie dzisiaj irytowali i naprawdę ciężko ocenić pozytywnie ich pracę.
cycu pisze:W ogóle cały LFC ostatnie mecze ma na bardzo dobrym poziomie - wliczam w to także mecz (a zwłaszcza drugą połowę z Birmingham) - wiem Damian, że nie wygrali, ale gra sama w sobie była praktycznie na jedną bramkę - brakło im błysku/szczęścia Arsenalu w ost minutach.
Pierwsza połowa była wręcz żałosna w wykonaniu ekipy Beniteza i naprawdę ciężko (mimo dobrych drugich 45 minut, gdzie mieliśmy przewagę) nazwać ten mecz bardzo dobrym.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 09 kwie 2010, 0:40

Akurat tego u Lucasie nie słyszałem - ale jek już powiedział Emiliano to wyszła mu Argentyna:), moim zdaniem to trochę czepialstwo,a jest to taka "Darkowa" pomyłeczka:) nie ważne - za to zwróciłem uwagę jak mówił o kuzynie Stevena, o tragedii Hillsborough - rzucił tematami, które nie koniecznie muszą być znane "przeciętnym" komentatorom i fajnie było słyszeć element LFC w komentarzu TV, poza tym był niezłym uzupełnieniem tego drugiego spikera - jak dla mnie byli ok.

Co do Birmingam - wy mówisz I połowa żałosna ja powniem: niezadzwyczajna - trochę za mało zdecydowania i pozostawiała trochę do życzenia, jednak byla niezłym preludium do drugiej części, która już była naprawdę niezła jednak bez happy endu.

Patrzę na LFC teraz w perspektywie, jeszcze niedawno rozegranych, najgorszych meczów jakie było mi dane oglądać kiedykolwiek w ich wykonaniu (np. z Man City).
Widać ewidentnie, że łapiemy rytm, mecze są coraz lepsze i nie schodzą poniżej pewnego wysokiego poziomu.
Dzisiaj nawet Gerro pokazał, że jego forma też wraca, więc jest nieźle.

pozdro

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 kwie 2010, 0:43

Forma nadchodzi, szkoda ze tak pozno... obawiam sie ze jednak Liverpoolu w LM nie bedzie :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”