AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1817

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 14 wrz 2013, 23:01

Wywozimy na ogromnym farcie punkt z Turynu gdzie trzeba powiedzieć sobie jasno - nie zasłużyliśmy nawet na gola :!:

Poli jako jedyny zaprezentował się dobrze. Zrobił 2 bramki. To musi być pierwszy plac od następnego spotkania. Nasz najlepszy gracz na ten moment. Trudno cokolwiek o meczu sensownego napisać bo innych graczy nie ma chwalić, a bluzgać nie będę. Więc wzmianka jedynie o 3 graczach.

Matri - no panie Allegri, proszę mi powiedzieć co ten gracz pokazał przez z Cagliari oraz co pokazał dzisiaj. Na dzień dzisiejszy wygląda to jako jeden z najgorszych transferów ostatnich lat. W tamtym sezonie zagrał 22 mecze w SA z tego 12 z ławki, a my dajemy za niego 11 milionów :!: Ja nawet nie chce myśleć jaka cena byłaby za niego gdyby zagrał ok. 35 meczów. Piłkarz ma takie umiejętności, że trudno się spodziewać, że będzie lepiej.

Kaka - pierwszy mecz po powrocie i pokazuje tak naprawdę kim jest Brazylijczyk - piłkarskim nazwiskiem. Ja jemu dam przez miesiąc szansę bo przeciwieństwie do Matriego ma jakiś potencjał i być może się ogarnie jednak trudno uwierzyć, że piłkarz który w czasach(które były 5!! lat temu!) gdy był najlepszy bazował na swojej szybkości którą wraz z wiekiem oraz kontuzjami zatracił się odnajdzie. Nie oszukujmy się ale dzisiaj na boisku więcej pokazał Birsa.

Balotelli - czekam, aż ten piłkarz o nie wiadomo jak wielkim talencie zacznie strzelać gole regularnie po akcjach, a nie tylko z karnych. Trudno nazywać kogoś jednym z lepszych na swojej pozycji skoro strzelił kilka bramek z akcji od początku lutego.

Jakby byli wszyscy zdrowi to skład mój skład wyglądałby tak: Abbiati - Abate - Mexes - Zapata - DS - DJ - Monto - Poli - ES - Saponara oraz Balo. Widząc naszą sytuacje ja zacząłbym ryzykować i z Celticiem wyszedłbym eksperymentalnym składem.
Ebi pisze:Na pociechę powiem, że poprzedni sezon też wystartowali słabo.
Różnica jest tak, że rok temu praktycznie nie było rywali do walki o 3 miejsce. Dzisiaj na 2 pozostałe miejsca do LM bo Juve wliczam z automatu walczą odnowiony Inter, Napoli, Fiorentina oraz dużo ciekawsza niż rok temu Roma. Trudno mi uwierzyć, że w styczniu będziemy grać o LM jeszcze.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 wrz 2013, 23:11

Nie jestem fanem talentu naszego Bombardiera ale chłopak w pierwszych kilku akcjach zrobił więcej niż przez cały mecz Kaka który był bardzo bezbarwny. Jedyną czystą sytuację jaką miał Balo było właśnie po fajnym zgraniu Matriego. Krytykujmy go gdy gra bagno, dzisiaj wniósł więcej niż Robinho czy Kaka.

Dla mnie postać numer jeden ze strony Milanu to Poli, był wściekły na zespół że gra taką padakę. Widać chłopak charakterny, chcę takich graczy w Milanie :!:

Słowo o Zapacie. W jego formie od początku nic się nie zmienia, fatalny jest gościu patrzeć się nie da jak z nim Immobile robił co chciał. [k****] że nie można było powalczyć o Ogbonne...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 15 wrz 2013, 0:24

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 wrz 2013, 1:01

Krytykowanie Matriego za dzisiejszy występ to zwyczajne zaślepienie. Rozumiem bardzo dobrze, że ktoś może nie lubić tego transferu, ale facet w 15 minut zrobił więcej akcji niż Milan przez cały mecz bez niego. Mógł mieć spokojnie dwie asysty, oba zagrania z pierwszej piłki były wielkiej klasy - to jest dokładnie to o czym pisałem, może i egzekutorem jest gorszym, ale za to na ziemi od Pazziniego gra znacznie lepiej i w tym sensie bardzo dobrze pasuje do ekipy Allegriego.
Nie można się do niczego przyczepić, dziś zagrał naprawdę przyzwoicie jak na rezerwowego.
Strata Poliego to nie będzie wielki dramat, jeśli Montolivo będzie w stanie grać.
Dlaczego Poli nie gra od pierwszej minuty? Bo on i Montolivo rywalizują o jedną pozycję na boisku. Poli na razie nie nadaje się na zastąpienie Muntariego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 wrz 2013, 1:07

O wrociles! Liczyles euro ze sprzedazy koszilek Kaki aby dobic do mitycznych 10 mln? :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2258
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 wrz 2013, 3:20

Podzielam zdanie Ozdobnego - bardzo slaby mecz Milanu.

Kolejny Twoj wazny glos w dyskusji.Nawet nie wiesz jak wiele wnosisz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 wrz 2013, 8:49

Stworzyliśmy jedną tak naprawdę dobrą okazję.
Jak można z tak ogromnym potencjałem zachowywać się jak debil!! Na dobrą sprawę przy bramce Muntariego wyprostowana noga Balo mogłaby być odgwizdana jako niebezpieczne wejście, zresztą sygnalizowali to gracze Toro. Po drugie parę centymetrów w prawo i dostałby czerwień, prostując nogę w sytuacji w której w zasadzie nie miał szans dojścia do piłki. Sędzia pozwalał mu wczoraj w zasadzie na wszystko a powinien za niesportowe zachowanie w kilku przypadkach zobaczyć żółć :!:
Matri miał kilka fajnych zagrań w przeciwieństwie do Robsona którego dryblingi i próby grania krótko z Kaką nie wiele wniosły. Kaka fizycznie nie jest jeszcze gotowy na walkę przez 60 minut, nie mówiąc o całym meczu.

Poli kontuzja,napewno nie zagra z Celtikiem i Napoli, Monto kontuzja narazie nie wiadomo ile absencji go czeka.

Po debiucie Birsy nie spodziewałem się niczego. I nie z niego trzeba łacha drzeć tylko z takiego Muntariego ,który będąc podstawowym zawodnikiem ,przekraczając środkową strefę boiska dostaje jakiejś głupawki. Techniczne zero a latać za piłką każdy potrafi.

Niestety nasz Mister ma wbite w łeb że Poli jest zastępstwem dla Monto tak jak wspomniał Wilmore i zamiast grać Poli - De Jong- Monto gdzie jest o niebo więcej kreatywności a i powalczyć o piłkę Poli też potrafi, co już zresztą udowadniał, to biega ten rzeźnik :badziewie:
Poli na razie nie nadaje się na zastąpienie Muntariego.
Z tą częścią zdania się już zupełnie nie zgodzę.
http://www.squawka.com/football-player- ... total#desc

Nie wypada gorzej od Muntariego(wiem, to tylko 3 mecze ale nie ma innego wyznacznika). Poli potrafi wykreować cokolwiek a wczorajszy mecz dobitnie pokazał, że kreatywności nam pod polem karnym przeciwnika brakowało.
Nie twierdzę, że gdyby Poli od początku grał to byśmy wywieżli 3 punkty, ale drewnianej linii pomocy naoglądaliśmy się wystarczająco a Poli obok Monto i Nigela IMHO to na tą chwilę najlepsze co mamy w pomocy do 4-3-1-2.
Matri - no panie Allegri, proszę mi powiedzieć co ten gracz pokazał przez z Cagliari oraz co pokazał dzisiaj. Na dzień dzisiejszy wygląda to jako jeden z najgorszych transferów ostatnich lat.
Trochę za wcześnie na tak ostry osąd. To jak nazwać transfer Traore :?:
Nie mieliśmy w ataku zbyt dużo miejsca,nasi boczni obrońcy nie stwarzali przewagi, pomoc nie podłączała się w tempo, więć graliśmy 3 z przodu w zasadzie podczas gdy pomoc Torino się cofała i murowali bramkę. Mimo to z obroną na plecach Matri stworzył 2 bardzo groźne sytuacje--w jednej Balo mógł dograć i byłby gol a w drugiej bramkarz obronił. To o 2 sytuacje więcej niż stworzyła cała nasza pomoc przez prawie cały mecz. Nie chciałem tego transferu i to bardzo, ale trzeba zachować obiektywizm.
Widząc naszą sytuacje ja zacząłbym ryzykować i z Celticiem wyszedłbym eksperymentalnym składem.
Allegri nie ma jaj więc wystawi taki skład który wymęczy mu wygraną nie ważne w jakim stylu. Osobiście chciałbym zobaczyć Cristante, nie wiem czy Saponara będzie już gotowy bo też chętnie bym go zobaczył.

Szykuje nam się pomoc Muntari-De Jong- Nocerino :angry2:

EDIT:

http://www.milanlive.it/2013/09/15/vide ... lli-telli/

jedyny pozytyw wczorajszego meczu :mrgreen:

Oglądam mecz Borussi Dortmund i życzę sobie widzieć kiedyś Milan grający taką piłkę. Jeszcze parę lat temu przez gardło by mi to zdanie nie przeszło.
Niestety realia są takie, że w Europie niewiele jest klubów z czołówki delikatnie mówiąc - słabszych kadrowo od nas w tym momencie.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2013, 18:25 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 wrz 2013, 12:07

KAKA KONTUZJOWANY :rotfl4:

Kontuzje Abate, De Sciglio, Poli, Pazzini, Bonera, El Shaarawy, Silvestre, Kaka, Montolivo. O dwóch ostatnich nie ma jeszcze oficjalnych danych.
Dodać do powyższej listy bramkarza i kogoś do pomocy i niezła szpitalna paka się stworzy.

Dodać jeszcze niezgłoszonych do LM i mecz z Celtikem to naprawdę będzie eksperyment.
Potem czas na Napoli. Lord have merci.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2013, 12:29 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 wrz 2013, 12:27

Ilu zawodników wam wypadło na przestrzeni tygodnia? Ewidentnie ktoś coś spierdolił w przygotowaniach.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 wrz 2013, 12:32

(L)oczkerson pisze:Ilu zawodników wam wypadło na przestrzeni tygodnia? Ewidentnie ktoś coś spierdolił w przygotowaniach.
Jak potwierdzą się kontuzje Montolivo i Kaki to jeśli dobrze policzyłem to 7.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 wrz 2013, 12:41

O wrociles! Liczyles euro ze sprzedazy koszilek Kaki aby dobic do mitycznych 10 mln? :lol:
Milan w zeszłym roku na prawach do wizerunku piłkarzy i sprzedaży "akcesoriów" związanych z klubem łącznie zarobił ponad 50 milionów. W ciągu roku 2012. Jeśli ktoś myśli, że w ciągu dwóch lat nie zwróci się wydatek 10 milionów na Kakę, to jest kretynem.
To tyle w kwestii faktów.
Z tą częścią zdania się już zupełnie nie zgodzę.
Po czym odnosząc się do Poliego podałeś kompletnie z sufitu argumenty, do których link dodatkowo nie działa.
Poli gra inaczej od Muntariego. Wyżej, ma inne zadania, operuje na krótszym odcinku boiska. Tak samo grał też w Sampdorii. Może kiedyś będzie się nadawał do zastąpienia Muntariego (o ile przyzwyczai się do pracy na całej długości boiska, grze głębiej i krótszymi podaniami, co zarżnie jego atuty, dzięki którym go polubiliśmy po ostatnich meczach), ale na razie - nic z tego.
Celność podań czy asysty nie wpływają na przydatność graczy na tak skrajnie różnych pozycjach jak rozgrywający i mezz'ala.
Allegri nie ma jaj więc wystawi taki skład który wymęczy mu wygraną nie ważne w jakim stylu. Osobiście chciałbym zobaczyć Cristante, nie wiem czy Saponara będzie już gotowy bo też chętnie bym go zobaczył.
Saponara zagrał jakieś 20 minut w sparingu, nie nadaje się do gry już teraz.
Cristante jest za młody, by grać w takim meczu od początku, a dodatkowo na jego pozycji De Jong jest zdrowy (i oby się to nie zmieniło).

Ciekawe, na co zdecyduje się Allegri w meczu z Celticiem - 1-2 z Robinho za Matrim i Balotellim, czy 3 z Robinho i Balotellim na skrzydłach.
Choć nie wiem, czy to nie dobry moment na przesunięcie Emanuelsona wyżej (na dowolne skrzydło) i zostawienie Matriego jako zmiennika na ławce, by mieć kogokolwiek do postraszenia z ławki. Na lewej obronie Constant da radę tak samo zawalać krycie, jak Urby.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 wrz 2013, 13:39

Teraz prawdopodobnie ani poli ani montolivo nie będą rozgrywać więc kto przejmie zadania :?: muntari, nocerino :?: Ta kadra tylko obrazuje nam ostatnich kilka okienek trsansferowych, transfery bez sensu wizji i jakiejkolwiek myśli szkoleniowej.

Czekam na Celtic, przy takiej formie i dodatkowo osłabieniach może być dla nas to przeszkoda nie do przejścia. Do meczów kadry Napoli i Juve, prawdopodobnie po 3 kolejkach +5 do największych rywali walczących o podium. Zajebiście, widzę w tym klubie pomysł na przyszłość :!:

Forza :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 wrz 2013, 13:53

Montolivo wypada na 2-3 tygodnie prawdopodobnie. Poli ma nie zagrać w 2-3 najbliższych meczach. Świetnie. Szykują się niezwykle widowiskowe spotkania z naszej strony z trójką De Jong, Nocerino i Muntari w pomocy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 wrz 2013, 13:57

To będzie widowisko z Napoli :lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 wrz 2013, 14:08

EEtam nie znacie się, przecież jeden zagra na mezzali drugi będzie rozgrywał. Wilmore to ogarnie...

Coś wiecej o belong to money :?: czy zwyczajnie się obsrał i już wczoraj siły grać nie miał...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”