AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1820

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 wrz 2013, 15:51

Wilmore pisze:Szydzenie z "wielkiego poświęcenia Kaki" jest trochę nie na miejscu, bo 0,4 miliona euro piechotą nie chodzi. Chciałbym zobaczyć, jak forumowicze rezygnują lekką rączką z takich pieniędzy.
Mam wrażenie, że gilardino11 napisze prawdę o sytuacji w Milanie dopiero wtedy, jak się pomyli.
Niesamowite porównanie Wilmore. Chyba nie widzisz co piszesz. [k****] jak można porównać zwykłego szarego człowieka do jednego z najbardziej utytułowanego klubu na świecie. 0,4 mln dla takiego klubu to nie powinien być żaden wydatek. Niestety dla nas jest to wiele bo przecież najprawdopodobniej jest to ok. 15% budżetu na transfery.

mete pisze:Nie widzisz różnicy między pierwszą dłuższą kontuzją Faraona a kupnem gracza, który odszedł z Milanu mając regularne problemy z kontuzjami?
Widocznie nie :wink:

Jeżeli doprawdy(nawiasem nie wiadomo czy Galliani z Kaką ustalili czasem nie ustalili wersji dla mediów tylko po to aby kibice nie narzekali) Kaka zrezygnowałby z pensji to jest czysty PR. Ruch tylko po to aby pokazać sie kibicom jakim to zajebistym się jest. Mydlenie oczu naiwniakom jak to robił cały zarząd Milanu pod kątem transferów in&out klubu. Nie zmienia nic faktu, że pod względem kontuzji oraz umiejętności, że kupiliśmy piłkarskiego wraka który ma tylko nazwisko. Człowiek który w swoich złotych czasach bazował na szybkości nie ma prawa aby po 4 latach kontuzji i braku jakiejkolwiek regularnej gry mógł nagle u nas dobrze grać. Kaka odżyć mógłby jedynie w rodzimej Brazylii gdzie obrońcy to są zwykli statyści.
gilardino11 pisze: JAko najbardziej utytułowany klub we Włoszech ciężko się patrzy na to co się dzieje w MEdiolanie, dodatkowo mamiąc nas kibiców w wywiadach jak to jest zajebiście, to chyba najbardziej boli, oderwane od rzeczywistości wypowiedzi trenera i klubu które mają mało wspólnego z realiami tego co się wokół nich dzieje. Nie jest ok, nie jesteśmy ultra konkurencyjni, byli na rynku obrońcy lepsi od naszego duetu, nie mamy skompletowanej kadry na walkę na 3 frontach no chyba że liczbowo, Kaka to nie jest piłkarz który odmieni tą drużynę w tym sezonie... Mogę wymieniać dalej, warto coś zmienić w przygotowaniach bo jak wypada 7-8 piłkarzy w kilka dni to jest skandal a o tym jest cisza, nagle łysy ucichł, do meczu w Torino mówił dużo pompując balonik pod Kake, balonik pękł łysego nie ma. Zachowuje się jak typowy polityk, Silvio udzielił mu skutecznych porad...
Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że nic nie uchroni klubu prócz zmiana właściciela. Ten sezon będzie TOTALNYM spadkiem w dół. Jest to nieuchronne. Dzisiejszy futbol to kasa, a bez tego nie ma wyniku. Teraz po awansie do LM mamy całe 3 mln budżetu to co będzie za rok bez LM :?: Graczy mamy przyzwoitych jednak na pierwszy skład nie wliczając żadnych kontuzji. Doszły urazy i mamy wypisz wymaluj Inter z ubiegłego sezonu.

Berlusconi rządzi tym klubem gorzej niż Teraz Usłyszymy Same Kłamstwa Polską. I skutek jest tego taki, że w mediach wygląda to zajebiście praktyce i dno i 2 metry mułu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2013, 16:50

Berlusconi to człowiek już spełniony jeśli chodzi o piłkę.Teraz mu władza i ruchanie młodych dup w głowie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 wrz 2013, 17:52

Better without Allegri?
http://dailymilan.com/better-without-allegri/

Do oceny własnej ,dość ciekawy artykuł o odrzuconych przez Maxa, jego taktyce itp.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2013, 18:22

gilardino11 pisze:jeszcze jedno Boateng nie odszedł bo zażądał podwyżki. Prince odszedł bo MAx chciał NApastnika, nie było na niego pieniędzy, było zainteresowanie Schalke, sprzedaż pokryła spokojnie koszty kupna Matriego. Bo jeszcze ktoś by uwierzył w te twoje brednie...
Nie rozumiesz.
Gdy ja piszę, że piszesz brednie, to piszę tak, bo to są brednie. Było mnóstwo informacji o tym, że chciał podwyżki, zmuszany przez klub do odejścia dla pieniędzy zawodnik by nie strzelał dwóch goli PSV. Wystarczy poszukać.
Gdy Ty piszesz, że piszę brednie, to jest to zwykła inwektywa, nie zmienisz nią faktu, że Boateng chciał podwyżki, że nie był wypychany przez urazy i nierówną formę, że Kaka nie będzie grał na napastniku, że uraz Kaki obecny nie ma żadnego związku z tymi jego legendarnymi problemami z kolanami.
Serio, sprawiasz wrażenie, że napiszesz prawdę o Milanie, jak się pomylisz.

A ten artykuł podrzucany powyżej to jakiś dowcip. Allegri ma mnóstwo wad, ale mieć do niego pretensje, że klub oddał Seedorfa, Ronaldinho, Pato czy Pirlo, których odejścia kibice wyczekiwali jak kania dżdżu? Że klub sprzedał Antoniniego będącego 4 lewym obrońcą?
Jakby nie było o co się Allegriego czepiać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 wrz 2013, 18:48

Po ostatnich wydarzeń Allegri stracił u mnie wiele, ale akurat odesłanie Pato, Seedorfa, Ronaldinho, Pirlo czy nawet Inzaghiego to najlepsze co ostatnio spotkało Milan. A to, że nie zostali oni odpowiednio zastąpieni to już nie jego wina.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 wrz 2013, 20:04

Po ostatnich wydarzeń Allegri stracił u mnie wiele, ale akurat odesłanie Pato, Seedorfa, Ronaldinho, Pirlo czy nawet Inzaghiego to najlepsze co ostatnio spotkało Milan
Z tekstu wynika raczej że odesłanie ich z Milanu to najlepsze co ich ostatnio spotkało :mrgreen:
Ale nie sposób się w pewnym sensie z Tobą nie zgodzić.
A to, że nie zostali oni odpowiednio zastąpieni to już nie jego wina.
A to już temat na odrębną dyskusję, zresztą przewijający się w zasadzie co okienko transferowe.
A ten artykuł podrzucany powyżej to jakiś dowcip. Allegri ma mnóstwo wad, ale mieć do niego pretensje, że klub oddał Seedorfa, Ronaldinho, Pato czy Pirlo, których odejścia kibice wyczekiwali jak kania dżdżu? Że klub sprzedał Antoniniego będącego 4 lewym obrońcą?
Jakby nie było o co się Allegriego czepiać.
Wg mnie autor trochę ironizował w stronę Allegriego, taki prztyczek w nos, pozbyłeś się ich i patrz jak teraz grają. Z przymrużeniem oka bym to traktował.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 wrz 2013, 20:16

Trzeba brać pod uwagę, że wszyscy oni sporo zarabiali a już nie dawali tego co się od nich oczekiwało. Ponadto liga brazylijska jest o wiele słabsza niż włoska, więc nie dziwne, że tam błyszczą.

Mi jedynie szkoda odejścia Antoniniego - wychowanek, nie narzekał, pewien poziom jak na 3-4 wybór prezentował a potrafił zagrać niekiedy kapitalnie (któryś mecz z Barcą dla przykładu), niewiele zarabiał. Jednak trzeba mu przyznać, że miał ambicje - wolał odejść i grać. Szkoda, że nie każdy tak robi. Inaczej mówiąc wcześniej powinni odejść inni gracze i dopiero wtedy jak już to on.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 wrz 2013, 20:29

Mi nie jest żal ich odejścia, ale jeśli chodzi o Pato to pozostał u mnie pewien niesmak że gdzieś popełniono błąd(MilanLab :?: ) skreslając go przez kontuzje a tu raptem całkiem sobie poczyna w Brazylii bez większych problemów zdrowotnych jak narazie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 wrz 2013, 20:31

Trudno powiedzieć dlaczego Boateng odszedł z Milanu do Schalke. IMO czynników jest wiele: chciał podwyżkę, rasizm(mówił, że już dość ma rasizmu we Włoszech), pieniądze(no panowie 15 mln za niego to jak złapać pana Boga za nogi). Trudno zwalać na kontuzje czy też nie równą formę. Miał okres urazów jednak tu poszukałbym winny w sztabie medycznym. Słabe występy notował przez wystawianie go tam gdzie był słaby oraz przez wielkie ego. Wierzył tak we swój strzał z dystansu, że walił z każdej pozycji. Podobna sytuacja ma się do Muntariego który jedynie przez to, że gra głębiej nie strzela tak dużo bo nie ma tylu okazji jednak również robi to często i równie niecelnie. Jestem zadowolony z odejścia Boatenga. Szkoda jedynie, że kasa z jego transferu poszła w błoto.
MazurXIII pisze:Berlusconi to człowiek już spełniony jeśli chodzi o piłkę.Teraz mu władza i ruchanie młodych dup w głowie.
Prawda. Jednak głębszą prawdą jest to, że Milan nie jest aktywny(w sensie transferów do klubu) na rynku transferowym w lato już przynajmniej 7 lat poza kilkoma wyjątkami.

I jeszcze wracając do tematu pozycji Poligo. Ja również widziałbym go zamiast Muntariego w wyjściowym ustawieniu. Milan w większości meczach jest faworytem więc spodziewamy się, że będziemy oddawać więcej akcji niż drużyna przeciwna jednak posiadanie Muntariego w składzie zamiast Poliego nie umożliwia tego. Muntari dawno powinien być zmiennikiem bądź wystawiany w meczach z trudniejszymi rywalami bo wtedy może się przydać w pomocy. Osobiście spróbowałbym ustawienia z Monto - DJ - Poli - ES - Balo oraz X(wpiszcie kogo chcecie).
mete pisze:Po ostatnich wydarzeń Allegri stracił u mnie wiele
Ja już wyczekuje jego odejścia. Byłem jego zwolennikiem w czerwcu jednak teraz tego żałuje.
Wilmore pisze: Muntari nic nie daje w ofensywie? We wczorajszym meczu wykreował kolegom 4 okazje
Sprecyzuj mi co oznacza w twoim przypadku słowo "okazje".
seba82 pisze:Mi nie jest żal ich odejścia, ale jeśli chodzi o Pato to pozostał u mnie pewien niesmak że gdzieś popełniono błąd(MilanLab :?: ) skreslając go przez kontuzje a tu raptem całkiem sobie poczyna w Brazylii bez większych problemów zdrowotnych jak narazie.
Błąd w MilanLab z pewnością był popełniony. Każdy to wie.

Co do formy Pato w Brazylii to osobiście nie wychwalałbym jej. Uważam, że dalej jedzie na łatce wielkiego talenta tak jak Bojan. Kilka razy już na pustą już nie trafił. Myślę, że jak jakiś klub weźmie go do Europy to nawet nie ze względu na formę, a ze względu na opinie o wielkim talencie. Ja osobiście nie wróże mu kariery w Europie. W Milanie jak grał gdy nie miał kontuzji co często się nie zdarzało to pokazywał się przeważnie ze słabej strony. Z sezonu na sezon się nie rozwijał wiele, a na przestrzeni ostatnich lat zaliczył solidny regres formy co było równie spowodowane umiejętnościami które spadały zamiast zwiększały. Stracił tą przebojowość która była u niego widoczna w początkowych latach kariery.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 wrz 2013, 20:46

I jeszcze wracając do tematu pozycji Poligo. Ja również widziałbym go zamiast Muntariego w wyjściowym ustawieniu. Milan w większości meczach jest faworytem więc spodziewamy się, że będziemy oddawać więcej akcji niż drużyna przeciwna jednak posiadanie Muntariego w składzie zamiast Poliego nie umożliwia tego. Muntari dawno powinien być zmiennikiem bądź wystawiany w meczach z trudniejszymi rywalami bo wtedy może się przydać w pomocy. Osobiście spróbowałbym ustawienia z Monto - DJ - Poli - ES - Balo oraz X(wpiszcie kogo chcecie).
To ostatnio drażliwy temat :mrgreen:

Ciekawi mnie czy po urazie Kaki Allegri zmieni ustawienie i czy zobaczę wreszcie Saponare w akcji chociaż przez chwilę w meczu z Napoli.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 wrz 2013, 20:48

Czy ktoś tak na prawdę przed sezonem z was zakładał zdobycie mistrzostwa ? Dlaczego od początku takie straszne biadolenie jacy słabi jestesmy.

Kazdy z was jednoczesnie podkresla jaki jest słąby Milan, ale jedzie po nim jakby kibice Barcy jechali po blamazu na Camp nou 0-4 z Levante założmy.

Obecnie mamy szpital, i moim zdaniem należy się skupić na tym aspekcie Warsztatu Allegriego bo cos ewidentnie jest nie tak. Te ciągłe naciągniecia urazy miesniowe swiadczą ewidentnie o jakims problemi w metodyce przyjętej w klubie. Moze po prostu za mało się rozciągają do cholery. Kazdy z nich powinnien nauczyc sie przez te lata wyczuwać swoj organizm. A tu jak w tamtym sezonie był szpital, to i w tym to samo.
Mozna mowic o pechu ale nie w takiej skali chyba ?

Ponadto głownym problem Milanu nie są słabi zawodnicy z czysto technicznego punktu widzenia, problemem jest aspekt psychiczny u każdego z nich bądz to że trener nie potrafi ich odpowiednio motywować do gry. Mamy ten problem ze nasz zespoł opiera sie na troszkę na wariatach. I to na kluczowych pozycjach Abbiati ( stary faszysta ) Mexes niezły wariat, De Jong to samo, charakteru Balo tez nie trzeba nikomu przedstawiac. Wszyscy pełnią rolę kluczowe w druzynie, a ja nie widze odpowiedniej przeciww wagi dla nich, nie ma u nas prawdziwych liderów którzy wstrząsneli by zespolem na boisku. Brakuje nam kogos takiego jak Gerrard, czy Terry, kolesia o autorytecie i ktory potrafi opierdolić. Bo być zdanym na łaskę SuperMario czy Mexesa to jak jazda na pstrym koniu.

Kolejny aspekt przeszkadzający osiaganiu sukcesów w tym klubie to fakt, nie tyle przepłacania piłkarzy, co nieumiejętnego rozdysponowania pensji i sił w zespole. Oraz to ze w duzej mierze w naszym zespole są gracze jak Bonera, Nocerino, czy Zaccardo. Goscie w slabszych klubach wymiatają a u nas się jakby cofali w rozwoju, z czego to wynika cięzko powiedziec.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2265
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 wrz 2013, 21:00

Zgadzam się z tym co pisze kolega wyżej.Moim zdaniem przyczyna może leżeć w przygotowaniach, treningach - coś musi być nie tak (nie wiem, program, obciążenia, ćwiczenia) z tym co proponuje Allegri jeśli aż tylu graczy łapie urazy.Sytuacja była bardzo podobna dwa lata temu gdzie również było ponad 10 kontuzji.

Ponadto co do zarządzania personaliami to również błędy - przepełniona kadra słabymi graczami, którzy nie gwarantują żadnego przyzwoitego poziomu (sam tu pisałem, że bodajże Birsa,Bonera,Silvestre zarabiają 4 mln€ bez podatków).

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 wrz 2013, 21:06

seba82 pisze:Wg mnie autor trochę ironizował w stronę Allegriego, taki prztyczek w nos, pozbyłeś się ich i patrz jak teraz grają. Z przymrużeniem oka bym to traktował.
Zapewne też nie do końca. Doskonale widać to na przykładzie Pirlo, "eksperci" z Włoch ciągle twierdzą, że Milan zrobił błąd nie trzymając go u siebie. :lol: Bzdura.
myhalek_acm pisze:Mexes niezły wariat, De Jong to samo
De Jong w sensie, że kiedyś komuś z antylopki w klatę wyjechał grając dla reprezentacji ?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 wrz 2013, 21:11

De Jong w sensie, że kiedyś komuś z antylopki w klatę wyjechał grając dla reprezentacji ?
Nie tylko dlatego, parę kontuzji ma na swoim koncie. Ogolnie cięzko u niego z dyscypliną ,za duzo fauli w stosunku do odbiorów moim zdaniem. Chociaż De Jong ma zwyczajnie taki styl, nie wiem jak tam u niego z glową, więc mozę troche na wyrost go tu umiesciłem .

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 wrz 2013, 21:18

Ja też tak uważam, że przesadziłeś, jak na razie nasz najlepszy gracz. Kontuzja mu się przytrafiła, no cóż kazdemu może.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”