Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 183

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2006, 9:38

guru pisze:To kto zatem bedzie gral w srodku
własnie - oto jest pytanie, na ktore nie potrafię odpowiedzieć,
Cygana nie ma, Sola nie ma, Djourou ma kontuzje, Sendero też.
Gallas byłby znakomity - ale przy odejsciu Cole'a, kontuzji Clichy'ego - ma grać na lewej [tak przynajmniej twierdzi Wenger]
Jak dla mnie - na lewej powinien grać Flamini a w środku Gallas - tylko, zę wczoraj Wenger powiedział, ze nie chce za bardzo wystawiac Flaminiego na obronie - bo się tam czuje źle.
Tylko, ze jak nie pogra na obronie, to w ogóle nie pogra :?

Choć z tego co mówił Wenger można wywnioskować jeszcze co innego

Powiedział, że Hoyte lepiej radzi sobie na prawej stronie obrony niz na lewej i dlatego najpewniej nie wystapi.
A pamiętajmy na jakiej pozycji grał Justin, znaim odszeł do Sunderlandu ....
był środkowym obrońcą - może wiec Hoyte zagra na środku, a William na lewej stronie.
Hoyte jest dobrym graczem, tlyko mu szybkości brakuje - co odbijało sie na jego grze na flance, nie nadąrzał za przeciwnikiem, i nie mógł wystarczająco szybko wrócić.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 wrz 2006, 10:19

Chwilka chwilka, z tego co wiem to Djourou znalazł się w kadrze na mecz :roll: więc najprawdopodobniej to on zagra razem z Toure na środku obrony.

Wczoraj oglądałem bardzo ciekawą konferencję z Wengerem. Wypowiadał się on głównie o naszych dwóch nowych graczach. Widać było, że jest wielkim zwolennikiem Baptisty i zapewne już dzisiaj przekonamy się, czy Jego sprowadzenie opłacało się. Do sytuacji Gallasa podchodzi natomiast z większym dystansem- cały czas podkreśla że William jest bardzo wszechstronnym graczem i chyba sam Arsene jeszcze do końca nie wie, gdzie będzie wystawiał Francuza :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2006, 10:22

RóżA pisze:Chwilka chwilka, z tego co wiem to Djourou znalazł się w kadrze na mecz więc najprawdopodobniej to on zagra razem z Toure na środku obrony.
Wczoraj pojawiła się informacja, że Djourou wrócił z kontuzją ze zgrupowania kadry.
RóżA pisze:Widać było, że jest wielkim zwolennikiem Baptisty i zapewne już dzisiaj przekonamy się, czy Jego sprowadzenie opłacało się.
gdyby nie był zwolennikiem, to by go nie wymienił na Reyesa i nie chciałby go kupić juz przed rokiem :wink:
Oby się sprawdził

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 wrz 2006, 10:33

Wiem, to też czytałem, ale Wenger coś przebąkiwał o takim ustawieniu środkowych obrońców :wink: Powołuję się na Jego słowa. Bardzo ciekawe, bo jeżeli Djourou nie będzie grał to będzie mały problem z obsadzeniem tej formacji. W zanadrzu pozostanie jedynie Hoyte oraz ewentualnie Garry :roll: bo wątpię aby Arsene postawił na któregoś z naszych nowych nabytków :wink:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 09 wrz 2006, 18:46

Arsenal remisuje 1-1 z Middlesbrough na Emirates Stadium

czekam na pomeczowe neurotyczne odchylenia, ze Ganers rozegrali dobre spotkanie, zabraklo jednak szczescia, remis niezasluzony, pilkarze zmeczeni po meczach reprezentacji, weszlo do skladu kilku nowych pilkarzy, pilkarze nie sa jeszcze przyzwyczajeni do nowego stadionu, dalej wierzymy w mistrzostwo etc etc, ergo: nihil novi

Arsenal ma dwa punkty po trzech meczach (ujemny bilans bramkowy) i jezeli MU wygra bedzie mial juz na po kilku kolejkach 10 pkt straty do lidera (jeden mecz zalegly). zal dupe sciska [']

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 wrz 2006, 18:54

Hmm...Arsenal to chce grać w przyszłym sezonie w europejskich pucharach :?:

Klub z wielkimi ambicjami ma po trzech ligowych kolejkach 2 punkty :roll: Teraz to już gra jest nieważna, bo co z tego, że Kanonierzy dominują, jeśli nie wygrywają :?:

A przecież w dzisiejszym meczu również przegrywali i remis dał im Henry z rzutu karnego.

Wszystko fajnie, stawiają na młodzież, myślą perspektywicznie...Tylko czy w tym wszystkim ktoś nie zapomniał o teraźniejszości :roll:

Można mówić, że początek sezonu itd. Jednak to żadne usprawiedliwienie, bo ten początek jest dużo poniżej oczekiwań.

Jedyny angielski klub, który dażę jakąś sympatią gra jak dotychczas słabo. Chyba nie liczą, że znów wszystko odrobią w ostatniej kolejce, albo uda im się wygrać CL :?: Straty na starcie sezonu są w późniejszym czasie bardzo uciążliwe :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 wrz 2006, 19:06

RealFan pisze:Hmm...Arsenal to chce grać w przyszłym sezonie w europejskich pucharach Question
szczerze powidziawszy jezeli na przestrzenii kilku dni nic sie nie zmieni, to cholernie ciezko bedzie im zalapac sie do LM (podobnie Liverpool) biorac pod uwage to, iz inne zespoly z premiership wzmocnily powazne swe szeregi :!:
:arrow: Spurs - jednak oni tez ponizej oczekiwan, WHU, Portsmoth, Bolton - Premiership w tym roku jest moim zdaniem zajebiscie ciekawa 8) - niezle okreslenie :roll:

Teraz kanonierow czeka spotkanie w LM, z HSV - moim zdaniem bedzie X patrzac na to co prezentuja druzyny !: HSV w tym sezonie schodzi z bosika tylko i wylacznie z 1pkt zas Arsenal kazdy widzi - bedzie 0:0 badz 1:1 ale mniejsza o to juz za tydzien wielki hit w Anglii :twisted: MU - Arsenal - w MU zagra juz bodajze Scholes i Roo wiec bedzie to powazne wzmocnienie a MU gra jak narazie kapitalnie (jednak jak za tydzien postawie na MU to perwnie Arsenal wygra) :evil:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 wrz 2006, 19:35

Mecz ogladalem urywkami, ale jedno czego napewno brakuje Arsenalowi to skuteczny napastnik. Wiadomo, ze Titi sie odblokuje, ale nie wiadomo kiedy. Wypozyczony przez Arsenal mlody Dunczyk :arrow: Bendtner strzelil od tego czasu chyba juz 4 bramki, moze bylo warto nan iego postawic. Dobrze napewno zagral Gallas byl bardzo aktywny, a juz napewno pierwsze minuty nalezały do niego. Wenger chcial chyba doprowadzic do swego rodzaju szoku wprowadzajac trzech zawodnikow jednoczesnie jednak nic z tego nei wyszlo.

Jesli chodzi o przyszly mecz LM z HSV to lepiej nie mowic co robi owy zespol. Dzisiaj przegral 4-3 z...nie wiem 2,3 ligowcem czy amatorami 4-3, a to dobrze o nich nie swiadczy... :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 wrz 2006, 19:50

Tymon a mecz oglądałeś? Wiesz co piszesz? Nie? To nic nie pisz lepiej. Bo mi żal dupe ściska jak czytam to co napisałeś.

Kolejny mecz z kolei w którym widać, że skuteczność nie stoi u nas na najwyższym poziomie. Akcji mnóstwo, pojawiły się nawet strzały z dystansu a bramek zero (tak, nie pomyliłem się, zero, bo jedyna bramka dla nas nie padła po akcji a po rzucie karnym :? ). Widać znaczną poprawę gry u Thierry'ego, szczególnie przy stałych fragmentach gry. Ale warto zauważyć że przydałby nam się też... nowy bramkarz :!: Według mnie tak nie może być- jedna akcja przeciwników i jeden gol :? Rozumiem gdyby Boro napierało, ale strzeliło gola po pierwszym strzale w światło bramki :? Irytujące. Teraz coś o nowych nabytkach. Gallas dobrze, solidnie w obronie, aktywny w ataku i jeden bardzo dobry strzał z dystansu. Oczywiście niecelny :? Baptista niczym nie zabłysnął. Grał bo grał. Tyle.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2006, 20:28

Tymon pisze:(...)
Jesteś kibicem Barcy, czy Arsenalu ? bo coś ostatnio ciągle narzekasz na Arsenal a w temacie Barcy, chyba rzadko sie udzielasz.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:czekam na pomeczowe neurotyczne odchylenia, ze Ganers rozegrali dobre spotkanie, zabraklo jednak szczescia, remis niezasluzony, pilkarze zmeczeni po meczach reprezentacji, weszlo do skladu kilku nowych pilkarzy, pilkarze nie sa jeszcze przyzwyczajeni do nowego stadionu, dalej wierzymy w mistrzostwo etc etc, ergo: nihil novi
Gunners jak już

i po części ta twoja jakże sakrastyczna wypowiedź jest prawdziwa, potkanie było bardzo dobre, przyjemniej się patrzyło jak poszczególni gracze wymieniają miedzy soba piłkę - a to co kuleje najbardziej to właśnie skuteczność.
Jak oglądałeś mecz - to powinienneś o tym wiedzieć, ale wtedy byś sie tu nie próbował napinać, a skoro próbujesz, tzn. że meczu nie oglądałeś - i oceniasz mecz po samym wyniku - i to jest bardzo smutne, bo myslałem, że jesteś mądrzejszy.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Arsenal ma dwa punkty po trzech meczach (ujemny bilans bramkowy) i jezeli MU wygra bedzie mial juz na po kilku kolejkach 10 pkt straty do lidera (jeden mecz zalegly). zal dupe sciska [']
nie wiem jaki masz stosunek do Arsenalu [choć po tych postach można to sobie wywnioskowć]
tobie zal dupe ściska ? nie powinienneś sie cieszyć z wygranych Barcy w tym momencie ? Rozumiem jakbyś kibicował Arsenalowi ...

nie potrafimy normalnie wykańczać akcji - w reprezentacjach strzelają, aż miło - w klubie nie potrafia strzelić gola z akcji, nie wiem gdzie lezy błąd, ale ufam, ze będzie dobrze - bo Wenegr głupi nie jest. Teraz czas na LM, może własnie puchary odblokuja naszych napastników.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 wrz 2006, 20:32

fieldy pisze:
Tymon pisze:(...)
Jesteś kibicem Barcy, czy Arsenalu ? bo coś ostatnio ciągle narzekasz na Arsenal a w temacie Barcy, chyba rzadko sie udzielasz.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:czekam na pomeczowe neurotyczne odchylenia, ze Ganers rozegrali dobre spotkanie, zabraklo jednak szczescia, remis niezasluzony, pilkarze zmeczeni po meczach reprezentacji, weszlo do skladu kilku nowych pilkarzy, pilkarze nie sa jeszcze przyzwyczajeni do nowego stadionu, dalej wierzymy w mistrzostwo etc etc, ergo: nihil novi
Gunners jak już

i po części ta twoja jakże sakrastyczna wypowiedź jest prawdziwa, potkanie było bardzo dobre, przyjemniej się patrzyło jak poszczególni gracze wymieniają miedzy soba piłkę - a to co kuleje najbardziej to właśnie skuteczność.
Jak oglądałeś mecz - to powinienneś o tym wiedzieć, ale wtedy byś sie tu nie próbował napinać, a skoro próbujesz, tzn. że meczu nie oglądałeś - i oceniasz mecz po samym wyniku - i to jest bardzo smutne, bo myslałem, że jesteś mądrzejszy.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Arsenal ma dwa punkty po trzech meczach (ujemny bilans bramkowy) i jezeli MU wygra bedzie mial juz na po kilku kolejkach 10 pkt straty do lidera (jeden mecz zalegly). zal dupe sciska [']
nie wiem jaki masz stosunek do Arsenalu [choć po tych postach można to sobie wywnioskowć]
tobie zal dupe ściska ? nie powinienneś sie cieszyć z wygranych Barcy w tym momencie ? Rozumiem jakbyś kibicował Arsenalowi ...

nie potrafimy normalnie wykańczać akcji - w reprezentacjach strzelają, aż miło - w klubie nie potrafia strzelić gola z akcji, nie wiem gdzie lezy błąd, ale ufam, ze będzie dobrze - bo Wenegr głupi nie jest. Teraz czas na LM, może własnie puchary odblokuja naszych napastników.
Kiedyś był to jego ulubiony klub, kiedy mieli to passę 49 wygranych z rzędu i byli mistrzem Hiszpanii. Potem Barca wróciła na szczyt i Gunners zeszli nieco na dalszy plan. Teraz Arsenal to tylko klubik, który ciągle krytykuje. Obecnie jego ulubionym klkubem jest Barca.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 09 wrz 2006, 21:18

RóżA pisze:Tymon a mecz oglądałeś? Wiesz co piszesz? Nie? To nic nie pisz lepiej. Bo mi żal dupe ściska jak czytam to co napisałeś.
nie. nie ogladam meczow. oberwuje tylko wyniki na lajfskorze, jesli w zakladzie psychiatrycznym pozwalaja mi akurat korzystac z internetu

tak juz mam
fieldy pisze:Jesteś kibicem Barcy, czy Arsenalu ? bo coś ostatnio ciągle narzekasz na Arsenal a w temacie Barcy, chyba rzadko sie udzielasz.
narzekam na Arsenal, bo osiagaja wyniki najgorsze od 15 lat na poczatku Premiership.

tak, jestem defetysta, bo uwazam za zalosne dwa punkty w trzech meczach [']
fieldy pisze:Gunners jak już
ja tam wole te moja autorska spolszczona wersje: Ganers
fieldy pisze:myslałem, że jesteś mądrzejszy
nie Ty jeden ^_^
fieldy pisze:nie powinienneś sie cieszyć z wygranych Barcy w tym momencie ? Rozumiem jakbyś kibicował Arsenalowi ...
ciesze sie, choc spodziewalem sie pewnej wygranej FCB. ale jak patrze na ilosc punktow Arsenalu po trzech kolejkach Premier League to rzeczywiscie mi zal dupe sciska

a tak na serio to teraz kibicuje Realowi. Barçy kibicowalem do momentu, az wprowadzili reklamy ['] : (
Ebi pisze:Kiedyś był to jego ulubiony klub, kiedy mieli to passę 49 wygranych z rzędu i byli mistrzem Hiszpanii. Potem Barca wróciła na szczyt i Gunners zeszli nieco na dalszy plan
nie do konca rozumiem. czyli ze Barça byla moim ulubionym klubem kiedy mieli te passe i byli mistrzami Hiszpanii, a potem Barça (?!) wrocila na szczyt i zaczalem im kibicowac? :lol2: czyli ze podczas tej passy i wygranej w PD nie powrocili na szczyt? :lol2:
Ebi pisze:Teraz Arsenal to tylko klubik, który ciągle krytykuje. Obecnie jego ulubionym klkubem jest Barca.
bzdura. obecnie moim ulubionym klubem jest Real, o czym pisze wyzej. kiedys jeszcze kibicowalem Chelsea, ale to juz temat na inna dyskusje

BTW, nie lubie odpowiadac cytujac co chwile, ale czasami trzeba zrobic to, czego sie nie lubi

HALA MADRID! ALMA BLANCA POR SIEMPRE!!!!
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2006, 21:21 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 wrz 2006, 21:20

Ebi pisze:Kiedyś był to jego ulubiony klub, kiedy mieli to passę 49 wygranych z rzędu i byli mistrzem Hiszpanii. Potem Barca wróciła na szczyt i Gunners zeszli nieco na dalszy plan. Teraz Arsenal to tylko klubik, który ciągle krytykuje. Obecnie jego ulubionym klkubem jest Barca.

Bardzo dobrze to podsumowales :wink:

fieldy pisze:nie potrafimy normalnie wykańczać akcji - w reprezentacjach strzelają, aż miło - w klubie nie potrafia strzelić gola z akcji, nie wiem gdzie lezy błąd, ale ufam, ze będzie dobrze - bo Wenegr głupi nie jest.

No wlasnie, Van Persie takie dwie bramy wsadzil ostatnio, Gallas asyste zaliczyl, Henry bramka a jak graja w klubie to nie moga tak wykonczyc :roll: Jeszcze jak

To nie FM, MU tez moze miec kryzys, 3 mecze
to nie tak duzo :wink: jak nie ogladasz meczy to nie pisz postow w tym temacie, bo wychodzisz na nabijacza...
Messi E2 Ronaldinho tez jest kibicem Barcy , ale po jego wypowiedzi widac ze chlopak ogladal mecz i zgodze sie z jego wypowiedzia
:wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2006, 21:24

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:ja tam wole te moja autorska spolszczona wersje: Ganers
mimo wszystko prosiłbym, abyś pisał jak należy
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:a tak na serio to teraz kibicuje Realowi. Barçy kibicowalem do momentu, az wprowadzili reklamy ['] : (
nie musisz się napinac jak jakiś gówniarz, bo t nie temat do tego, zapraszam do knajpy

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 wrz 2006, 21:29

fieldy
nie ma co z nim gadac :roll:

Dzisiaj Bendtner strzelil bramke dla Birmingham na 2-0 a mecz wygrali 2-1 :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”