Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 183

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 maja 2008, 17:55

klopx pisze:Ja tu tylko na moment... :P
Poprostu miałem wizję... :D
Wiecie gdzie przyjdzie Mourinho??? :> Tutaj;)
Nie strasz.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 19 maja 2008, 18:14

Loczkerson namachałeś się :P Też noszę się z zamiarem napisania małego podsumowania, na razie niestety czas na to nie pozwala ale na razie spróbuję odnieść się po troszce do tego, co napisałeś głównie o zarządzie. Fakt, cel- LM- został osiągnięty jednak moje podsumowanie byłoby nieco bardziej krytyczne ;) Nie chciałbym aby fajna końcówka sezonu przesłoniła nam całą masę wręcz negatywów, jakie oglądaliśmy w tym sezonie. Zagraliśmy kilka fajnych meczów, zwłaszcza właśnie w końcówce oraz z mocnymi rywalami (Inter, Roma, Milan) ale pamiętam, jak jeszcze 2 miesiące temu przeklinaliśmy brak zaangażowania w meczach ze słabeuszami, brak kreatywności, pomysłu, bicie głową w mur itp itd ale może po kolei jakoś spróbuję, bo w głowie masa nieuporządkowanych kwestii :P

Polityka transferowa (i trochę więcej :P )
Przeczytałem ostatnio felieton na solojuve -> http://www.solojuve.com/felietony/feci_ ... tentes.php z niektórymi sprawami się zgadzam, z innymi nie. Jednak bardzo trudno jest oceniać naszą politykę transferową. Mogło być lepiej ale też mogło być gorzej. Dużym sukcesem było zatrzymanie naszych gwiazd ale w oczy rzuca się kilka nietrafionych transferów, o których już pisałeś. Głównie mam na myśli Tiago, Almirona, Andrade, na których wydaliśmy masę pieniędzy. Na spory minus jest brak godnych zastępców dla takich piłkarzy, jak Nedved (tu przyjdzie Giovinco) czy Camoranesi. Gołym okiem widać było jak bardzo na plus zmieniła się nasza gra, gdy wrócił Camor ale on często łapie kontuzje, a jeszcze częściej kartki. Bez niego gra wygląda źle i w tym sezonie było to widać. Alex co prawda często się cofał w razie potrzeby ale jego miejsce jest w ataku. W każdym razie w pomocy przez większą część sezonu widoczna była duża dziura, co po części idzie na konto zarządu (ich nieudane transfery). Owszem, ciężko w połowie sezonu wyrwać zawodnika pokroju VdV, co po części rozlicza zarząd ale widać było, że w przypadku kilku kontuzji nie bardzo sobie radziliśmy i tyczy się to nie tylko pomocy. Przewidywać trzeba... a w przypadku obrony, życie uratował nam sezon życia w wykonaniu Legro, czego chyba nikt się nie spodziewał. Gdyby prezentował taką formę jak w poprzednich latach, to nie zagralibyśmy nawet w UEFA :P mieliśmy tu dużo szczęścia. Na plus idzie zakup Sissoko i tu muszę zwrócić honor, bo przeklinałem ten zakup (wciąż z resztą uważam, że bardziej był nam potrzebny kreatywny, ofensywny pomocnik, niż DM). Sissoko wyrósł na pierwszoplanową postać i okazał się ogromnym wzmocnieniem, to się bardzo liczy. Na minus natomiast idzie jeszcze kilka innych spraw... Po pierwsze niezdecydowanie w sprawie Criscito, który po 2 nieudanych spotkaniach znów został wysłany na wypożyczenie, w efekcie stracił pół roku. Źle oceniono jego umiejętności, może nie okazano mu należytego wsparcia, trudno powiedzieć. W każdym razie był to niewypał. Kolejna rzecz: chęć, zamiar, w ogóle rozważanie sprzedaży Chielliniego, co okazałoby się strzałem w stopę. Fakt, że przed sezonem sprawy wyglądały nieco inaczej niż teraz ale na tym miedzy innymi polega praca zarządu i Pana Secco, żeby przewidywać. Kolejna sprawa, która rzuciła się ostatnio w oczy, to ogromny brak profesjonalizmu (zarząd + Ranieri) w przypadku Birindelliego. Chłopak spędził 11 lat w Turynie, nie marudził, zawsze siedział cicho i był wtedy, kiedy go potrzebowaliśmy. Zasłużył na godne pożegnanie, zasłużył na chociażby kilkuminutowy występ w meczu o nic, z Dorią. Birindelli nie dostał tej przyjemności ani od zarządu, ani od Ranieriego za co mam do nich ogromny żal. Źle potraktowaliśmy Montero, Tacchinardiego, a teraz Birindelliego. Nie można w ten sposób traktować zawodników, którzy poświęcili dla Juve tak wiele, stając się częścią drużyny na wiele lat :? chłopaki zasłużyli na więcej. Zeby się bardziej uczepić, to mógłbym wspomnieć jeszcze kwestię Flaminiego, bo zarząd najwyraźniej nie rozumie, że niemal niewykonalnym jest wzmocnienie zespołu klasowymi zawodnikami, bez wydawania kasy. Nie mamy jej za wiele ale Flamini jest młodym, klasowym zawodnikiem, za którego nie trza było płacić więc warto było moim zdaniem powalczyć z Milanem i zaproponować mu porównywalne zarobki. Amauriemu, który paradoksalnie jest mniej potrzebny, niż taki Flamini, ulegamy i dajemy 3.7mln, a Flamini 3mln i koniec kropka. Warto było o niego powalczyć i dać mu te 3.5-3.7... to i LM mogłyby go przekonać. Jednak może oceniam tą sprawę nieco za wcześnie, bo okno transferowe jeszcze się nie rozpoczęło i transfery będę oceniał dopiero wtedy, gdy się ono zakończy. Masz rację, że na plus wyszły wypożyczenia takich graczy jak Giovinco, De Ceglie, Lanzafame i innych, ale nie podoba mi się za bardzo to, że chcemy ich teraz wciskać Sampie czy Palermo za Amauriego.. w ogóle nie rozumiem tez aż tak wielkiego szumu wokół Amauriego, za którego nasz zarząd oddałby swoje nerki. Moim skromnym zdaniem nie jest on wart takiego zainteresowania, jakie się wokół niego tworzy. Nie jest wart 15mln + dwóch młodych i perspektywicznych zawodników. Może dla Milanu jest ale nie dla nas. Mam wątpliwości co do tego transferu, nie potrzebujemy Amauriego aż tak bardzo, by oferowac za niego aż tak dużo. W końcu nie przyjdzie do nas jako kluczowy zawodnik ale jako 3-4 napastnik... zarząd chyba zaczął traktować ten transfer bardziej jako punkt honoru :roll: Nie oddawałbym Lanzafame, dałbym mu pograć z rok w takiej Sienie i zobaczyłbym co z niego będzie. Za Nocerino bym nie płakał :P Iaquinta też niby dobrze ale non stop leczy kontuzje więc z drugiej strony można polemizować czy jedo zakup był strzałem w 10. Co najwyżej w 8 ;)

To tak wstępnie, za ocenę zawodników i poszczególnych formacji zabiorę się innym razem, w niedalekiej przyszłości pewnie, bo teraz nie bardzo czas pozwala, a swoją wenę powinienem raczej poświęcać na pisanie pracy, którą miałem oddać 2 tygodnie temu :lol: Pozytywów sporo ale i dużo krytyki, o której nie można zapominać. W ogóle nie myślcie, że widzę tylko te negatywne rzeczy, może nie wypada tak bardzo krytykować drużyny po bądź co bądź udanym sezonie ale krytyka jest równie ważna, a za słodko po poście Loczkersona zostać też nie może ;) Ave!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 maja 2008, 19:19

maestro co do tego machania i braku czasu na "małe podsumowanie" to jakieś farmazony opowiadasz :lol:
I tak jeśli mowa o polityce transferowej to nie miałem zamiaru opisywać tego co dzieje się teraz bo to perspektywa sezonu zeszłego, a nie tego, który się właśnie kończy, tak więc sprawy Flaminiego, Amauriego itp. pozostawiam na bok, zresztą opieramy się na plotkach, które raz mówią żę oddajemy Giovinco innym razem ze Lanzafame, Marchisio a później że Nocerino. Słowem co oczywiste drepczemy po omacku nie nie wiemy co zrobi zarząd. Jeśli mowa o następcach dla Camoranesiego, Nedveda, Del Piero to dla należy wźąść poprawkę na etapy w przebudowie drużyny. JUVE poprostu przed tym sezonem musiał załatać wszystkie wyrwy i dziury w squadzie, a kwestia wzmacniania pozycji gdzie JUVE jest narazie bardzo mocny to była kwestia przyszłości i myśląc o funduszach i o konieczności utrzymania kadry, a nie ściągania do niej w 2 miesiące 10 piłkarzy. Konieczność ściągania "nowych mistrzów" to najbliższy i następny sezon, w ostatnim było na to zbyt wcześnie. Jesli mowa o mój lekko zbyt "słodki ton" to wynika to z tego że nie starałem się opisywać tego co JUVE mógł zdziałać (czytaj: po co kupowali Tiago jak mogli sprowadzić Hamsika),a to co zrobili, owszem nie mamy wątpliwości że JUVE nie działał optymalnie, ale niektóre decyzje bronią ich jak mało który zarząd w tym sezonie czy to jesli mowa o Momo, Iaquincie, Ranierim, Giovinco, De Ceglie, Lanzafame czy też nawet nie sprzedarzy Legro, którego odejścia przecierz przed sezonem chcieliśmy się pozbyć nawet kosztem rozwiązania umowy...
teraz napewno będzie trudniej bo nie budujemy już druzyny na awans do LM, a na mistrzostwo i sukcesy w LM, tak więc ocena będzie pewnie bardziej kategoryczna.
Za to przypomiałeś mi o sprawie, która mi uciekła czyli Criscito, owszem brak konsekwencji jest sporym błędem JUVE. Zresztą jeśli o Domenico mowa o ciekaw jestem co myślisz o jego przyszłości, bo chyba nie mamy obaj wątpliwości że szans na gre w JUVE w nastepnym sezonie jeszcze nie ma, ale ja się poważnie zastanawiam czy powinien zostać wypożyczony do Genoi, gdzie się wychował itp, ale co ostatnio chyba wychodzi mu troszkę bnokiem i dla mnie powinien zostać wyporzyczony gdzie indziej bo to była by sznasa na jakiś mały impuls i może przełom w karierze tak jak oddanie Chielliniego do Violi.
wspomiałeś też o Birindellim i jego przykrym pożegnaniu. Owszem szkoda że nie wszedł w na boisko gdy już wszystko było jasne ani razu, ale to raczej nie jest jakiś ruch ze strony zarządu a poprostu decyzja Ranieriego... szkoda ale jestem pewny że Alex, Pavel, Gigi i inni z drużyny teraz dali mu duzo powodów do radości, tak jak potrafili wyciągnąć swoją postawą Pessotto gdy ten się załamał :wink:
Ogólnie dla mnie Secco mysle ze można za wiele krytykować (mnie najbardziej rozzłościł konflikt z Chiellinim, targowanie się z Alexem przy negocjacjach o nowy kontrakt i skąpstwo przy Flaminim) i to nie raz robiłem to jednak myśle że zarządowi można oddać wiele sukcesów na które mało kto zwraca uwagę a i chyba też na wiele należy patrzeć przez pryzmat naszej syutacji, czyli konieczności sporych zmian, czy małych funduszy, które zmuszały zarząd do transferów wyłącznie w okolicach 10 mln (Iaquinta 11, Sissoko 11, Almiron 9, Tiago 13, Andrade 9) gdzie nie da się na 6 transferów utrafić wszystkie 6 bo czasy gdzie słabsze ekipy nie żądały za swoich graczy wielkich sum i można było wyciągać klasowych graczy za stosunkowo niskie sumy się skończyły i też dlatego Amauri najpewniej będzie kosztował te 20 mln (w sensie tyle będzie wart transfer jak dodamy kase i wartość oddanego zawodnika)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 maja 2008, 19:51

To może i ja coś naskrobię. :)

Transfery

Ja tutaj chciałbym zwrócic uwagę na rzecz, o której wiele osób zapomina. Po dośc przeciętnym letnim oknie transferowym, w którym były zakupy dobre, były średnie a były też kiepskie (niestety tutaj akurat wystąpiła pozycja, która jest kluczowa - środek pomocy) nastąpiło okienko zimowe. A w nim Secco and company wg mnie wykonali kapitalną robotę:
:arrow: O tym ile Sissoko wniósł do naszej gry chyba nie muszę mówic. Kupilismy zawodnika, który od razu wpasował się w ligę włoską, który jest bardzo młodym zawodnikiem a do tego za niewygórowaną kwotę (chyba nie muszę mówic nikomu o ile droższe są transfery w zimie... a nie zapominajmy że Tiago przyszedł dlatego, bo za Sissoko Liverpool żądał zdecydowanie więcej niż za Portugalczyka Lyon, no i sam Malijczyk nie palił się do gry dla nas).
:arrow: Również w zimie sprzedaliśmy zawodnika, na którego pewną grę nigdy nie mogliśmy liczyc, nie wiem jak sobie zaczął radzic Boum-Boum w Lyonie, ale u nas na pewno nie grałby na takim poziomie, który zaprezentował u nas...
:arrow: ... Stendardo :!: Zawodnik został wypożyczony z Lazio i okazał się strzałem w dziesiątkę. Pokazał jaja grając w tak prestiżowych meczac jak z Interem, Milanem czy Napoli, gdzie łatał dziury po naszych wykartkowanych lub kontuzjowanych stoperach. Wiadomo, że go nie wykupimy za 12 mln euro (choc są plotki że mamy się potargowac o niego z Lazio). Tylko, że jak on nas opuści to na jego miejsce już jest przygotowany...
:arrow: Mellberg :!: Zawodnik doświadczony, który u nas może byc jeszcze ulepszoną wersją Kovaca - zawsze gotowy do wejścia w pierwszej kolejności, a nie muszę mówic jak Chorwat 2 lata temu wygryzł ze składu Thurama - teraz może byc podobnie. Szwed nie jest miękkim waflem i na pewno się przyda.

No to teraz o okienku, które było mniej udane od zimowego:

Przede wszystkim, nie wiem co musiał cpac Secco opierając swoje zakupy na tezie, że będziemy w środku grac dwoma CM, ja sobie nie przypominam żebyśmy kiedykolwiek nie grali bez 2 defensywnych pomocników a tu 2 zakupy po kilkanaście baniek perfidnych środkowych pomocników :?

Zastanawia mnie też fakt co się stało z Almironem. Oglądałem większośc meczów przygotowawczych do sezonu i Argentyńczyk w moim odczuciu był jednym z najlepszych zawodników naszego zespołu, Portugalczyk zaś od samego początku bał się swojego cienia. Nadchodzi sezon i na jesień mimo wszystko więcej szans otrzymał Tiago. Jak wiemy ,,nowego Verona" wypożyczyliśmy do Monaco a ,,nasz Pirlo" mimo chęci naszego zarządu został u nas i na wiosnę poczynił postępy i otarł się o poziom przyzwoitości . Brawo Tiago :!: :P O trafieniu tych transferów niech świadczy fakt, że w pierwszej połowie sezonu regularnie grał Nocerino (fakt że grał sporo na prawej stronie ale i w środku występował) a w momencie największego kryzysu kadrowego, Ranieri był zmuszony do tak spektakularnych posunięc jak Salihamidzic na środku pomocy. O Camorze na tej pozycji nie trzeba pisac ze łzami w oczach bo radził sobie tam zupełnie nieźle i byc może jak przybędzie jeszcze trochę wiosen na karku a szybkośc jeszcze spadnie, to Mauro się tam przeniesie na stałe.

:arrow: Andrade - w okresie przygotowawczym nie wiem czy nie nasz najlepszy zawodnik, na początku sezonu też trzymał poziom z tym że jego partner ,,nowy Cannavaro" sobie nie do końca radził, więc w 3 spotkaniach ligowych, w których zagrał Portugalczyk straciliśmy 6 bramek co chluby mu nie przynosi, ale jego gra wstydem też nie była, dopóki nie stało się, to co się stało w meczu z Romą. Na szczęście Bóg wynagrodził Legro za jego pobożnośc a Chiellini z solidnego lewego obrońcy stał się czołowym środkowym obrońcą ligi. Jorge - czekamy na Ciebie w przyszłym sezonie :!:

:arrow: Brazzo - przychodził jako zapchajdziura i swoją rolę spełnił w 100%, miał oczywiście kilka wzlotów (Milan i kilka spotkań gdzie naprawdę robił sporo szumu - chocby na prawj obronie gdzie grał naprawdę ciekawie), pozytywny transfer

:arrow: Zdenek - po Czechu spodziewałem się jednak trochę więcej, bo przez 2/3 sezonu szału nie było, ale po Zdenek-show w Genoi było już naprawdę nieźle i mam nadzieję że taki poziom będzie prezentował w przyszłym sezonie

:arrow: Iaquinta - to co ten człowiek robił podczas spotkań przedsezonowych to się włos jeżył na głowie :D :!: Przeklinałem dzień, w którym podpisał z nami kontrakt, ale już w Serie A i Pucharze Włoch to była zupełnie inna jakośc. Zapewne pomógł mu mecz z Livorno gdzie strzelił 2 gole - jeden karny i drugi tyłkiem :P. Już nawet nie będę wspominał o meczu z Udinese, gdzie wszedł i kilka sekund potem pozamiatał. Kapitalna szybkośc, gra pressingiem i to się składa na to, że różni się zupełnie stylem gry od naszych pozostałych napastników. Jako ciekawostkę podam, że około połowy sezonu jak widziałem zestawienia procentów bramki/strzały, był zdecydowanie na 1 miejscym miejscu wśród naszych napastników. Bardzo dobry transfer i mam nadzieję, że zostanie na kolejny sezon bo okazji do gry na pewno nie zabraknie.

:arrow: - Nocerino - początek sezonu - kapitalny, magiczny mecz z Romą - 5:2 gdzie wymiatał, potem bardzo dobre mecze z Livorno, Regginą itd gdzie po kilku spotkaniach miał z 3 asysty już. Co się potem działo to wiemy. Charakteru mu odmówic nie możemy, tylko że z opanowaniem i jednak umiejętnościami czysto piłkarskimi odbiega od reszty zawodników z pomocy. Został niedawno mianowany kapitanem reprezentacji olimpijskiej. Chyba jednak najlepiej będzie jeżeli opuści Turyn, on coś nam zawdzięcza (debiut w reprezentacji), my mu zawdzięczamy (walkę na boisku i byc może udział w jakiejś transakcji wiązanej)

:arrow: - nowy Zambrotta :!: Szybkośc to chłopak ma, ciąg na bramkę rywali też, tylko dośc istotną sprawa w piłce nożnej jest... umiejętnośc celnego kopnięcia piłki. A z tym u niego jest różnie... Już pal licho te dośrodkowania, ale w każdym meczu były takie sytuacje, że zagrywał do Nedveda czy innego zawodnika i już zapierdzielał do przodu a tu okazuje się, że klops, bo zamiast dostania z powrotem piłki, musiał biec z powrotem bo piłkę nie dostał nasz zawodnik tylko obrońca, lub o grozo! skrzydłowy rywala. Kilka bramek straciliśmy też przez jego kiepską grę w linii... Ogólnie głupio wyszło bo mieliśmy Balzarettiego, który orłem w grze obronnej też nie był, ale w ofensywie grał naprawdę na poziomie. Oddaliśmy go jednak bo wydawało się że będzie zaledwie drugim lewym obrońcą a z taką rolą spokojnie by sobie poradził Molinaro. Z tym, że drogę ewolucji Chielliniego już opisałem i zostaliśmy trochę z ręką w nocniku ale w sumie nie było tak tragicznie, bo tych pare asyst, czy ważnych zagrań (odbiór przed golem z Napoli) miał. Z tym, że jestem na 99,9% że na lewej obronie będzie w przyszłym sezonie grał ktoś inny. Pasqual, Vargas. De Ceglie, powrót Chielliniego? Naprawdę nie mam pojęcia...

Myślę że transfery jako tako opisałem. Innymi zawodnikami zajmę się niedługo... jak mi palce odpoczną :lol:

Z partyjnym pozdrowieniem :!:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 maja 2008, 3:28

(L)oczkerson pisze:maestro co do tego machania i braku czasu na "małe podsumowanie" to jakieś farmazony opowiadasz Laughing
Moj promotor od pracy licencjackiej już nie chce mnie znać :lol: Szkoda, że nie można napisać jej na temat Juve :P

W niedalekiej przyszłości odniose się do tego, a także naskrobię coś od siebie ale póki co przynoszę nowiny... Jutro (dziś) Amauri ma podpisać 4-letni kontrakt z Juve, na mocy którego zarabiać będzie 3.5mln rocznie (+premie za postępy, złodziej :P ), a Palermo dostanie 12mln euro + Nocerino + 50% karty Lanzafame. Jak już wspominałem, dla mnie ogólny koszt tego transferu jest za duży co najmniej o Lanzafame :P ale cóż począć...

Teraz jeszcze obowiązkowa napinka w stronę Interu :P ;)

Maicon: Tytuł dedykuję De Rossiemu
Oriali: Scudetto dedykuję Elkannowi

Del Piero: Capocannoniere dedykuję fanom

:witam:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 maja 2008, 8:15

Gratulacje dla Juve bo wygrali z kazdym z mocnych.. i gratulacje dla Del Piero.. w tym wieku no no wielka sprawa..

tyle od Romanisty po sezonie :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 maja 2008, 8:54

maestro pisze:Teraz jeszcze obowiązkowa napinka w stronę Interu Razz Wink

Maicon: Tytuł dedykuję De Rossiemu
Oriali: Scudetto dedykuję Elkannowi

Del Piero: Capocannoniere dedykuję fanom
Jaki klub taka napinka :)

A tak powaznie mimo antypatii do wszystkiego co biało-czarne, to zagraliscie świetny sezon i biorac pod uwagę jedynie problemy w formacji defensywnej, które sa do poprawienia, juz w przyszłych rozgrywkach bedziecie sie liczyć w walce o mistrzostwa. Szczerze powiedziawszy nie liczyłem aż tak szybkiego powrotu do walki o mistrza. Wielka zasługa w tym Ranieriego i świetnej w tym sezonie formacji ataku. Duet Alex - Trezeguet, wspomagany wiatrołapem Iaquinta i pomocnikami Nedvedem i Camoranesim to budzi respekt.

Troche wzmocnień, cierpliwość do Portugalczyków i za rok jak najbardziej drugie miejsce. Koniec czułości :P

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 maja 2008, 17:47

Wypada wspomnieć, że po degradacji Juventusu do Serie B zostałem wyśmiany stwierdzając, że powrót Starej Damy na szczyt to kwestia 3 lat. Liga Mistrzów, zapowiedź ciekawej walki o scudetto 08/09 - wygląda na to, że miałem rację. Nie oczekuję przeprosin.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 20 maja 2008, 18:10

Snipp_ pisze:Wypada wspomnieć, że po degradacji Juventusu do Serie B zostałem wyśmiany stwierdzając, że powrót Starej Damy na szczyt to kwestia 3 lat. Liga Mistrzów, zapowiedź ciekawej walki o scudetto 08/09 - wygląda na to, że miałem rację. Nie oczekuję przeprosin.
Ja zostalem wysmiany kiedy napisalem ze jestem pewien co do tego ze Juve w pierwszym sezonie bedzie w pierwszej 4 przynajmniej. Jeden Milanista(pozdro Chlopaczek) byl tak pewny ze Juve nie osiagnie tego, ze nawet sie ze mna zalozyl o 50 zł.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 maja 2008, 18:20

Fakty zle oszacowalem mozliwosci Starej Damy i blednie wytypowalem ktore miejsce zajma na koniec sezonu.To zaden wstyd tylko dowod ze wciaz jestem tylko czlowiekiem.
Ladnie sie wprowadziliscie po powrocie do Serie A.Jak swego czasu Chievo Werona.Gratulacje.
Do szczytu to jeszcze jednak troche brakuje.

Forza Milan.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 20 maja 2008, 19:06

tylko dowod ze wciaz jestem tylko czlowiekiem.
Jaaaaa 8)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2856

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 20 maja 2008, 20:44

ossy pisze: Ja zostalem wysmiany kiedy napisalem ze jestem pewien co do tego ze Juve w pierwszym sezonie bedzie w pierwszej 4 przynajmniej. Jeden Milanista(pozdro Chlopaczek) byl tak pewny ze Juve nie osiagnie tego, ze nawet sie ze mna zalozyl o 50 zł.
Chlopaczek pisze:Fakty zle oszacowalem mozliwosci Starej Damy i blednie wytypowalem ktore miejsce zajma na koniec sezonu.To zaden wstyd tylko dowod ze wciaz jestem tylko czlowiekiem.
płacimy płacimy płacimy płacimy płacimy :D

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2856

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 maja 2008, 14:55

bójcie się wszyscy!! :)

i zmień ktoś sonde na jakąś aktualniejszą

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 16:03

sci pisze:i zmień ktoś sonde na jakąś aktualniejszą
Zaproponuj jakąś, to się zrobi.

Rzeczywiscie w Juve macie kłopoty ze stoperami ? Od kilku dni krąży plotka o zainteresowaniu Senderosem :) Podobno Juve jest gotowe wyłożyć 5 mln. Reflektujecie ? :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 maja 2008, 16:48

Fieldy w środku mamy fantastycznego Chielliniego, Legro, który okazał się opoką naszej obrony mimo tego że nikt się po nim nie spodziewał czegoś więcej niż kilka samobójczych i karnych dla rywala i w następnym sezonie będzie walczył o miejsce w 11, zaklepaliśmy sobie Mellberga, będzie wracał po kontuzji Andrade, jest ewentualnie młody Criscito, ale on zostanie wypożyczony, coś się ostatnio pojawiły informacje że JUVE może wykupić Stendardo z Lazio, który zaliczył w JUVE dobre wypożyczenie....
Słowem raczej nam go nie wciśniecie :P

No i brawa dla Giovinco, który już na dobre zdominawał Italie u-21 swoją grą :twisted:

A i chyba przegraliśmy na naszym azjatyckim cyrku 2:1, gola strzelił w 88 Zebina :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”