AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1823

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 wrz 2013, 18:35

Jak ktoś chce dziś zostać piłkarzem Milanu to musi mieć wygasający kontrakt i głośno krzyczeć że kocha Milan. To wystarczy.
Przykre jest to, że nawet to teraz nie wystarcza.

Chcesz do Milanu? Bądź przecietniakiem z wygaśniętym kontraktem lub graczem Genoi.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 21 wrz 2013, 7:53

Wg pewnego agenta FIFA interesujemy się wyciągnięciem Songa z Barcy.

Dzisiejsza GdS podaje, że Allegri może spróbować zagrać 4-4-1-1 z Balo za plecami Matriego.
To bardziej defensywna wersja 4-2-3-1 co Allegriemu pewnie pasuje. IMHO taktyka spoko ale jak znów zaczną kombinować w trakcie sezonu to się skończy tak jak przed rokiem. Od tego jest okres przygotowawczy.
Sorki...oby się skończyło tak jak przed rokiem bo kilka ekip znacznie się wzmocniło w przeciwieństwie do nas.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 wrz 2013, 9:34

Ja ciągle licze, że przejdziemy do 4231 i rozpoczęcie od 4411 zdaje się być pierwszym krokiem (zamiast najpierw robić krok w tył trzeba było zostać przy 433). Z tym, że w tej chwili nie mamy wykonawców do tej taktyki, bo wszyscy kontuzjowani lub świeżo po.

Jeszcze z 2-3 mecze i zaczną się paniczne ruchy ze strony Maxa aż wreszcie oby szybko dojdzie do wniosku, że 4312 nie dla nas i powróci do ustawienia z zeszłego sezonu.
Barcelona raczej nie jest zainteresowana oddaniem go za darmo.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 wrz 2013, 9:37

Wypowiedź Westa,o której wspomina mete:
Zaccheroni zawsze stawiał na Maldiniego albo Costacurtę, nawet jeśli wiadome było, że jestem silniejszy od tej dwójki. Potem Maldini doznał kontuzji i bardzo dobrze go zastępowałem, ale kiedy wrócił, to znowu mnie odsunięto. Powiedziano mi, że Maldini ma jakiegoś Ojca chrzestnego w klubie i nikt nie może po prostu przyjść i wykopać go ze składu. Milan opowiadał kłamstwa na mój temat, aby wymusić moje odejście z klubu. Twierdzili, że mam problemy z sercem podobne do tych, co miał Kanu.
... :rotfl4:

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 21 wrz 2013, 11:05

mete pisze:
Barcelona raczej nie jest zainteresowana oddaniem go za darmo.
Podobno za Faraona :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 wrz 2013, 11:28

Faraon jak odejdzie to raczej nie na wymianę. Będą woleli czuć gotówkę niż mieć Songa w zespole. A tak poza tym Barca ma na tej pozycji Neymara, więc raczej to tylko wymysł mediów.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 22 wrz 2013, 10:42

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... elli-abate

Nie sposób się z autorem w kilku kwestiach nie zgodzić.

W prasie pojawiają się dwie opcje taktyczne 4-3-1-2 i 4-3-3 z trójką Robson-Balo-Niang z przodu.
Nie ukrywam że 2 opcja bardziej mi pasuje.

Podoba mi się nasza prawa strona o ile wszyscy awizowani wyjdą w składzie i o ile Max tak zagra. Abate-Poli-Niang plus ruchliwy Insigne, na prawicy może się dziś sporo dziać.
AC Milan vice-president Adriano Galliani says it's time to embrace foreign investment.

Galliani was asked about Inter Milan's sale talks with Indonesian parties.

"It could be a good start for Serie A. Football has changed, we have to be aware of that. There are great resources in certain countries of the world, but not in Italy.

“In England there are 14 sides who don’t have English owners. It’s globalisation.”
Czyżby Galliani delikatnie sugerował Berlusconiemu że już pora sprzedać klub :mrgreen:
Manchester United will try to loan Alex Song from Barcelona in January, while AC Milan are to try a €10 million bid.- Mundo Deportivo
Któreś z rzędu źródło potwierdzające nasze zainteresowanie graczem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 wrz 2013, 13:03

Czyżby Galliani delikatnie sugerował Berlusconiemu że już pora sprzedać klub :mrgreen:
Szkoda, że nawet jak do tego dojdzie w co wątpię to o kilka lat za późno.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 22 wrz 2013, 16:58

polecam dzisiejszy wystep ljalicia na prawym skrzydle w derbach rzymu. ciekawe ilu pseudoznawców nadal bedzie go nazywało gosciem do kompilacji na youtube

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 wrz 2013, 17:30

Od dawna pisałem, że Ljajic to taki gracz, że na każdej pozycji sobie w ofensywie poradzi. To będzie jedna z gwiazd Serie A w tym sezonie a Galliani praktycznie wykonał całą robotę Sabatiniemu. Brawo!

Zresztą pisałem niedawno o tym jak sobie również radzi Eriksen w Totkach. Obaj kosztowali znacznie poniżej ich realnej wartości, ale my mamy Kakę i Matriego w ramach stawiania na młodzież.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 22 wrz 2013, 17:34

Tego że będziemy żałować nie-transferu Ljajica do Milanu byłem bardziej niż pewien.

Mamy w tej chwili 5pkt straty do 5-tego w tej chwili Napoli i 8 do prowadzącej Romy. Nie stać nas żeby to spotkanie teraz przegrać.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 wrz 2013, 17:51

Oh,przecież Ljajic był zupełnie Milanowi niepotrzebny :lol: Jego i Erkisena żal jak diabli - nasza pomoc wyglądałaby zupełnie inaczej jeśli chodzi o walory ofensywne...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 wrz 2013, 17:54

Oh,przecież Ljajic był zupełnie Milanowi niepotrzebny :lol: Jego i Erkisena żal jak diabli - nasza pomoc wyglądałaby zupełnie inaczej jeśli chodzi o walory ofensywne...
Nie dość, że nasza kadra byłaby znacznie lepsza to jeszcze byłaby to inwestycja na przyszłość zarówno ze sportowego jak i finansowego aspektu. Razem zarabiają mniej niż Kaka'. Licząc, że kosztowali 25 baniek to mniej niż Oscar, Lucas czy Gotze czyli gracze w podobnym wieku i potencjale. Za 2-3 lata można by było na nich zarobić 3 razy tyle. No, ale my mamy Matriego i Kake.
Mamy w tej chwili 5pkt straty do 5-tego w tej chwili Napoli i 8 do prowadzącej Romy. Nie stać nas żeby to spotkanie teraz przegrać.
Dzisiaj zdaje się, że będzie idealny moment na powrót Chlopaczka z jego ulubionym cytatem Ancelottiego.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 22 wrz 2013, 18:03

Dzisiaj zdaje się, że będzie idealny moment na powrót Chlopaczka z jego ulubionym cytatem Ancelottiego.
No to czekam bo jestem ciekaw :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 wrz 2013, 18:41

"Delikatny" moment :?:

Nie ma co się oszukiwać. Jak dzisiaj gra nie poprawi się o 180 stopni w porównaniu z tym co gramy w tym sezonie to nie ma opcji żebyśmy wygrali. Jak przegramy to będziemy tracić już 6 pkt do trzeciego miejsca i już powoli będzie można planować wyprzedaż letniego mercato.

Spodziewam się dzisiaj czegoś takiego jednak: Abbiati - Abate - Zapata - Mexes - Ema - DJ - Muntari - Poli/Nocerino - Robinho - Balo - Matri. Z tymże nie wiem jak wygląda sytuacja Poliego oraz Abate po kontuzji. Zwycięstwo byłoby miłym zaskoczeniem jednak wątpię w to.

Mecz na C+Family :?:
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2013, 18:54 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”