Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 184

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8692
Kontakt:

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sie 2026, 8:05

ciernisty pisze:
11 sie 2026, 8:04
Ze 2 tygodnie temu pisałeś że 1.5 mln, co się stało że w kilkanaście dni wycena urosła do 2mln?
Pytaj właściciela.
Alex tak nie wierzy w Axela, że żąda procentu od następnego transferu :lol2: chłop ma rozdwojenie jaźni.

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » wczoraj, 10:16

Świeżo zatrudniony pomocnik Garcii opuszcza zespół po zaledwie miesiącu, jak szczur bez honoru, bez odpowiedzialności, to lajza, to dziadyga... Żartowałem, za porozumieniem stron, bez hałasu, na spokojnie, czyli jak widać można się dogadać, bo nieopatrznie można by odnieść wrazenie że z Pogoni można odejść tylko w atmosferze skandalu :D

Awatar użytkownika
karollo89
Skład B
Skład B
Reputacja: 59

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » dzisiaj, 11:37

https://pogonsportnet.pl/aktualnosci/il ... winskiego/

Trzepacz pisze, że za Holewińskiego mieliśmy otrzymać 750 tysięcy euro, które może wzrosnąć do 1,2 mln euro i 35% z kolejnego transferu. Ponoć odrzucaliśmy oferty w wysokości około 300 tysięcy euro i z mniejszym procentem. Ciężko mi uwierzyć w te liczby, szczególnie w kontekście Lechii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » dzisiaj, 11:43

35% z następnego transferu? Ogromny procent, widać że Haditaghi mocno nie wierzy w przyszłość Axela, dlatego wczesniej zaproponował mu kontrakt na poziomie trzecioligowym :rotfl: Kwotowo wszystko się mniej więcej zgadza, pisałem że właściciel żądał 1,5 mln euro + procent od transferu, z reguły jest to 10% (20% max), tutaj zeszli do 1,2 mln (pewnie max 1 mln z tego będzie), ale dostali większy procent, nawet jeśli Lechia sprzeda go za 2 mln eur to Pogon dostanie dodatkowe 750 tys, więc łącznie daje wysoką kwotę.

Teraz wszyscy mimo nienawiści będą trzymać kciuki za karierę Axela :mrgreen:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1007

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 12:13

karollo89 pisze:
dzisiaj, 11:37
Trzepacz pisze, że za Holewińskiego mieliśmy otrzymać 750 tysięcy euro, które może wzrosnąć do 1,2 mln euro i 35% z kolejnego transferu. Ponoć odrzucaliśmy oferty w wysokości około 300 tysięcy euro i z mniejszym procentem. Ciężko mi uwierzyć w te liczby, szczególnie w kontekście Lechii.
To tak samo jak z dwoma bankami za Greenwooda a potem okazało się że przyszedł za free. Tuba propagandową klubu działa w najlepsze. Ciężko uwierzyć że Lechia daje taką kasę no chyba że zaraz ktoś przyjdzie w drugą stronę i saldo się wyrówna.
Poza tym kariera tego chłopaka jest prowadzona wątpliwie skoro decyduje się na niewypłacalny Gdańsk z którego ciężko będzie uciec. Ciekawe kiedy klub z kolei otrzyma od nich kasę ale to pewnie raty więc może nawet coś na tym faktycznie zarobią

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1541
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » dzisiaj, 12:13

Transfery z Lechią na takie kwoty to wygląda na mocno ryzykowne ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6644

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » dzisiaj, 12:17

Lechia swoje jeszcze zarobi, tam cały czas w kadrze jest Bobcek, Mena, Kapić i Ukraińcy.

Awatar użytkownika
karollo89
Skład B
Skład B
Reputacja: 59

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » dzisiaj, 13:36

cloner pisze:
dzisiaj, 11:43
35% z następnego transferu? Ogromny procent, widać że Haditaghi mocno nie wierzy w przyszłość Axela, dlatego wczesniej zaproponował mu kontrakt na poziomie trzecioligowym
Abstrahując od wiary, każdy właściciel powinien walczyć o jak największy procent za młody talent, który odchodzi z klubu. Mam w tym doświadczenie, gdyż spędziłem mnóstwo czasu w serii Championship Manager i jego następcy. ;) W ostatnich latach kluby Ekstraklasy raczej nie rozbijały banku przy transferach polskich bramkarzy. Ostatni był Majecki, który w wieku Holewińskiego przechodził do Monako, więc potrzeba dużej wiary, żeby liczyć na kolejny zastrzyk gotówki za Axela.
Przema pisze:
dzisiaj, 12:13
Tuba propagandową klubu działa w najlepsze.
Nie nazwałbym Daniela tubą propagandową. Musi lawirować, żeby nie spotkał go los Czetowicza, ale też nie przekazuje bezmyślnie każdej informacji, która wychodzi z klubu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » dzisiaj, 13:45

karollo89 pisze:
dzisiaj, 13:36
Ostatni był Majecki, który w wieku Holewińskiego przechodził do Monako, więc potrzeba dużej wiary, żeby liczyć na kolejny zastrzyk gotówki za Axela.
Piekutowski odszedł za ekwiwalent 350 tys euro dla Jagi, nie wiem ile Legia dostanie za Tobiasza, ale faktycznie ostatnio nikogo innego nie udało sie wypromować, chyba.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1007

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 14:42

karollo89 pisze:
dzisiaj, 13:36
Nie nazwałbym Daniela tubą propagandową. Musi lawirować, żeby nie spotkał go los Czetowicza, ale też nie przekazuje bezmyślnie każdej informacji, która wychodzi z klubu.
Moze nie chodzi konkretnie o Daniela, ale wedlug mnie wrzuca info ktore dostaje z klubu. A w klubie to sobie moga wymyslac co im sie podoba i tak tez robia.
Zdaje sie, ze agent Holewinskiego juz wysmial te liczby, przynajmniej cos mi smingnelo na tt, ale nie wchodzilem w szczegoly wiec moze pierdole glupoty jak AH.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”