Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 184

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lut 2006, 18:45

Serek masz racje ma wyrobioną "marke" i z każdym sezone oczekiwanie rosną. Dziś sports.it napisało artykuł na temat tego co może być przyczyna słabej dyspozycji Adriano. I może powiedziec tyle - media mu nie pomagają ....

Zauważ że Ibrahimovic w pierwszym sezonie gry w Juve oczarował prawie [prawie] wszystkich. Ale jak mówi stare piłkarskie przysłowie drugi sezon pokaże ile jeste wart dla nowego zespołu :!: Bo w pierwszym jestes nowy także dla przeciwników ...

Nie chodzi mi o to by porównywać kogoś ale o to że np . gdy Zlatan od 2 czy 3 miesięcy nie strzalił gola to strzalał Trezeguet [teraz fatum przeszło na Francuza :roll:] i teraz jest na odwrót. Cruz nigdy nie strzał po 15 /20 bramek w sezonie. Martins też nie to kto ma to pociagnąć jak Adriano w dołku ?

Ostatnio ktoś chciał mnie przekonać że do scudetto w tym sezonie Interowi zabrakło .. Vieriego :roll: Na poczatku :lol: raz dwa :lol: ale z każdym argumentem Zaza wymiękał :lol: A jeden z tych argumentów to bramki którym Interowi "zabrakło" a Bobo strzał zawsze. Cruz nie sprawdział sie w tej roli. To głupie teoria ale popszedni sezon i mimo wszystko mała liczba goli Bobo mogła by być w tym kluczowa bo liczyła sie 'ważność tych bramek. Ennio Tardini, Juve na Giuseppe Meazza i inne...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 lut 2006, 18:51

serek408 pisze:Zico akurat tym to się najmniej przejmuj Rossendal ma 5 pkt i nie wygrał do tej pory żadnego ligowego meczu , więc to nie sztuka ich ograć.
Wiem wiem ale napastnicy Ajaxu pokazali że potrafią strzelać w przeciwieństwie do naszych. Adriano to temat rzeka – gra słabo, porusz się jak taran a ujście swojej frustracji znajduje w biciu po twarzy przeciwnika. Najgorsze jest to że nie ma kto grać na jego miejscu. Martins tak samo formą i skutecznością nie grzeszy. Cruz – jak całej drużynie szło to sturlał bramki jak teraz nie idzie to raczej nie jest zawodnik który mógłby grę pociągnąć. Recoba jak zwykle kontuzjowany. Figo jedyny co teraz może poprowadzić zespół do wygranej z Ajaxem. Sam Figo po wejściu zrobił więcej niż Kily i Solari razem przez cały mecz.

Powiedzmy to sobie szczerze – Odpadnięcie z Ajaxem to by była kompletna kompromitacja :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 lut 2006, 16:35

Zaza dobrze mówisz , że teraz wszyscy krytykują Adriano , ale on niedługo zamknie wszystkim gęby :] W końcu to nie byle kto , a Imperatore który z piłką może wszystko. Trzeba teraz tylko czekać na jego wielki powrót. Może już na Ajax :>

*_Zaza_* pisze:Nie chodzi mi o to by porównywać kogoś ale o to że np . gdy Zlatan od 2 czy 3 miesięcy nie strzalił gola to strzalał Trezeguet [teraz fatum przeszło na Francuza ] i teraz jest na odwrót. Cruz nigdy nie strzał po 15 /20 bramek w sezonie. Martins też nie to kto ma to pociagnąć jak Adriano w dołku ?

Troche w tym racji jest. W Juve grają na zmiane , natomiast w Interze tylko Adriano (czasem Oba) i Cruz jak zespół jest w formie. Przychodzi kryzys i kończą się piłkarze zdolni pociągnąć zespół :roll: Potrzebny jest drugi tak klasowy napastnik jak Imperatore :] może Tevez :]
Zico_FCI pisze:Figo jedyny co teraz może poprowadzić zespół do wygranej z Ajaxem. Sam Figo po wejściu zrobił więcej niż Kily i Solari razem przez cały mecz.

Fakt. Kily i Solari nie za wiele zrobili wogóle dla Interu.
Trzeba zdać się na forme właśnie Figo i być może Adriano. Pamiętacie w tamtym roku mecz z Porto w tej fazie :?: Brazylijczyk podobnie jak teraz nie strzelał przyszło co do czego i hattrick na dzień dobry :D Oby to powtórzył :]

FORZA GRANDE INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 lut 2006, 13:48

KAdra na Ajax:

Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar Soares, 22 Paolo Orlandoni

Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 3 Nicolas Burdisso, 4 Javier Zanetti, 11 Sinisa Mihajlovic, 16 Giuseppe Favalli, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 33 Pierre Wome

Pomocnicy: 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo , 8 David Pizarro, 18 Cristian Kily González, 19 Esteban Cambiasso, 21 Santiago Solari, 31 Cesar

Napastnicy: 9 Julio Ricardo Cruz, 10 Adriano, 30 Obafemi Martins

Pogrubieni ci którzy pewnie zagrają od początku.

Co cóż mam nadzieję, że Inter zagra dobry mecz i już tym pierwszym meczem pozbawi Holendrów jakichkolwiek złudzeń na awans. Mimo że Ajax jest słabiutki nie jestem jakoś pewny wygranej. Zobaczymy jak Adriano się obudzi to nie powinno być większych problemów z wywiezieniem zwycięstwa z ArenaA.

Trzeba także wspomnień o przedłużeniu kontraktów przez Toldo (do 2009r) i Cruza (do 2008r)

Oraz o tym że prawie na pewno Mancio będzie trenował Inter w przyszłym sezonie. Chociaż jakby zaliczył jakąś fatalną wtopę w LM to nie wierzę aby Massimo wytrzymał :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 lut 2006, 14:12

Zico_FCI pisze:Co cóż mam nadzieję, że Inter zagra dobry mecz i już tym pierwszym meczem pozbawi Holendrów jakichkolwiek złudzeń na awans. Mimo że Ajax jest słabiutki nie jestem jakoś pewny wygranej. Zobaczymy jak Adriano się obudzi to nie powinno być większych problemów z wywiezieniem zwycięstwa z ArenaA

No Ajax najmocniejszy nie jest , ale nie jest też słaby :P
Trzeba jednak przypomnieć ostatnie kadrowe straty. De Jong odszedł do Hamburga , a bez niego pomoc Amsterdamczyków to nie to samo. Pienaar jeszcze gra , ale już latem przejdzie do Dortmundu , Maxwell - wiadomo , Lobont we Violi , obrońca Escude. Osłabienia poważne , ale nie można zapomnieć o nowym super nabytku Huntelarze , który w ostatnim meczu z Rossendalem rozstrzelał się na dobre. W poprzednim nr. PN była opisana sytuacja Ajaxu wiec warto przeczytać :]
Jeszcze coś. W FM06 trafiłem własnie na Ajax w tej fazie rozgrywek LM i pierwszy mecz na wyjeździe wygrałem 3-1 , ale drugi przegrałem ... 2-4 i odpadłem z rozgrywek :oops: tylko , że ja walcze o mistrza , więć na rewanż dałem rezerwowych :lol:

Cieszy fakt , że Toldo i Cruz zostają , ale ostatnio pojawiła się jakaś głupota , że bramkarz Turci ma zasilić Inter. Miałby zastapić w bramce Cesara :lol: Ale ci dziennikarze to nie mają już czego wymyslić.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 lut 2006, 14:27

serek408 pisze:No Ajax najmocniejszy nie jest , ale nie jest też słaby
Jak dla mnie w tym sezonie jest słaby. Zajmuje czwarte miejsce w przeciętnej lidze holenderskiej. Ostatnio wygrał 3 mecze z rzędu ale grał z ligowymi słabiakami. 8 porażek i 4 remisy w 25 meczach to raczej nie jest zbyt dobry. Moim zdanie najsłabsza drużyna jaka jest w 1/8 finały LM.
serek408 pisze:Trzeba jednak przypomnieć ostatnie kadrowe straty.
Nie wiadomo czy Sneijder zagra bo w ostatnim meczu jakiejś kontuzji doznał.
serek408 pisze:ale ostatnio pojawiła się jakaś głupota , że bramkarz Turci ma zasilić Inter. Miałby zastapić w bramce Cesara
:rotfl4:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 lut 2006, 14:37

Zico_FCI pisze:Jak dla mnie w tym sezonie jest słaby. Zajmuje czwarte miejsce w przeciętnej lidze holenderskiej. Ostatnio wygrał 3 mecze z rzędu ale grał z ligowymi słabiakami. 8 porażek i 4 remisy w 25 meczach to raczej nie jest zbyt dobry. Moim zdanie najsłabsza drużyna jaka jest w 1/8 finały LM

Dla mnie to taki średniak europejski. Mimo , że w lidze grają słabo to łatwo nie będzie , a i tak w porównaniu do nas są w formie. Pozatym CL rządzi się swoimi prawami i tutaj trenerzy zagrają inaczej niż w spotkaniach o pkt. Nikt nie wie co się jutro wydarzy. W zasadzie to kto jak kto , ale my pewni awansu być nie możemy bo sam wiesz Zico jak ostatnio sobie radzimy :? Chyba w tej chwili trafiły na siebie dwie podobne ekipy Ajax który wreszcie wyszedł na prostą i będący w kryzysie Inter. Każdy wynik jest możliwy.
Zico_FCI pisze:Nie wiadomo czy Sneijder zagra bo w ostatnim meczu jakiejś kontuzji doznał

Po odejściu VdV to on jest liderem środka wiec jesli nie zagra to zwiększa to nasze szanse na zwycięstwo :]

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 lut 2006, 17:11

Godziny pozostały do pierwszego meczu z Ajaxem :twisted:
Już wiadomo , że nie zagra Sneijder , ale mimo wszystko nie można zlekceważyć gospodarzy. Pozatym o mistrzostwo - podobnie jak my - już nie walczą wiec na Amsterdamskiej Arenie będą chcieli zadowolić własną publiczność. Inter jest bez formy , ale coś czuje , że bedziemy mieli powtórke sprzed roku kiedy to Adriano także nie błyszczał , ale przyszedł czas na LM i mecz z Porto. Wynik ? 3-1 dla nas hattrick Imperatore :twisted:

Przypuszczalne składy

Ajax: Stekelenburg - Juanfran, Vermaelen, Heitinga, Trabelsi, Emmanuelson, Maduro, Lindenbergh, Rosenberg, Huntelaar, Rosales

Inter: J.Cesar - Favalli, Samuel, Cordoba, J.Zanetti, Kily, Cambiasso, Stankovic, Figo, Adriano, Martins

Kily ... :?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lut 2006, 17:21

Ja widzie inny przypuszczalny skład gdzie w środku był Pizarro a na lewej Deki - to raczej byłoby lepsze rozwiązanie. Zaskoczyło mnie też trochę to że wstawiają Favalliego do pierwszej „11” po tak długiej kontuzji. Wydawało mi się, że zagra Burdisso który w ostatnim meczu odpoczywał.

Stawiam na 2-1 dla Interu.

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 22 lut 2006, 20:40

Oficjalne jesenastki

AJAX: 1 Stekelenburg; 2 Trabelsi, 4 Heitinga, 15 Vermaelen, 28 Boukhari; 8 Maduro, 21 Lindenbergh, 19 Emanuelson; 7 Rosales, 25 Huntelaar, 24 Rosenberg

INTER: 1 Toldo; 4 J. Zanetti , 2 Cordoba, 25 Samuel, 3 Burdisso; 7 Figo , 19 Cambiasso, 5 Stankovic, 31 Cesar; 10 Adriano, 9 Cruz

Jestem mile zaskoczony nareszcie TOLDOOOOOONE zobaczymy co pokaże Cesar oby zagrał dobrze bo więcej szans może nie dostać.
Ale mancio mógł też na ławe ADRIEGO i z jednym Cruzem na szpicy i PIZZE do środka .Ale Bedzie dobrze Do boju INTERNAZIONALE :D :D

Ajax-INTER
0-2
ADRI-FIGO

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 lut 2006, 21:39

jak ktos mi jeszcze powie ze nalezy Manciniego zostawic na stanowisku trenera Interu to go WYSMIEJE !! dawno nie widziałem tak słabego trenera ... moze psychologiem jest dobrym :roll: bo skoro umiał nadac druzynie charakter to moze powinien zmienic zawód ... jak chce sie uczyc trenerki to niech wypierd...ziela z Interu do jakiegos klubu SERIE B lub C przeciez on nie ma pojecia o taktyce jest cienki ... trzeba sciagnac Hitzfelda lub Le Guena oni przynajmniej wiedza co to taktyka

Mancini WON !!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lut 2006, 21:47

vieris pisze:Ajax-INTER
0-2
ADRI-FIGO
:lol: sie stronami pomylieś, nie wiem jak się toczy gra ale Inter będzie miał baardzo ciężko. Nie spodziewałem się tego...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 lut 2006, 22:07

pocieszajace wiadomosci nadchodza deki strzelił bramke ... ale nie o tym chce powiedziec Chelsea ma charakter i wole walki ... grajac w 10 ogrywaja ta "wielka" Barcelone (nic do niej nie mam ) ale Chelsea ma swietnego taktyka jakim nigdy nie bedzie Mancini

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 23 lut 2006, 0:32

coco pisze:pocieszajace wiadomosci nadchodza deki strzelił bramke ... ale nie o tym chce powiedziec Chelsea ma charakter i wole walki ... grajac w 10 ogrywaja ta "wielka" Barcelone (nic do niej nie mam ) ale Chelsea ma swietnego taktyka jakim nigdy nie bedzie Mancini
A "wielki" Inter zremisował z
Zico FCI pisze:najsłabsza drużyna jaka jest w 1/8 finały LM.
kibice Interu [*] Mancini [*]
serek408 pisze:W FM06 trafiłem własnie na Ajax w tej fazie rozgrywek LM i pierwszy mecz na wyjeździe wygrałem 3-1 , ale drugi przegrałem ... 2-4 i odpadłem z rozgrywek tylko , że ja walcze o mistrza
Nawet w FM06 mistrza Interem nie potrafisz wygrać :roll: fatum...

Inter [*]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lut 2006, 12:49

Tomachos pisze:......
Kolegów szukasz ?

Fatalna pierwsza połowa w wykonaniu Interu. Dwie bramki stracone po głupich błędach obrony. Za pierwszą połowę pochwalić można tylko Zanettiego. Cesar I Adriano poniżej krytyki. Stankovic nie radził sobie w środku pola. W drugiej części już wyglądało to dużo lepie po zejściu Cesara i wprowadzeniu Pizarro. Bardzo ładna bramka po pięknym podaniu Figo na 2-2. Uważam, że mimo tego że Inter zagrał słabiutki mecz to i tak był lepszy niż Ajax (co wcale chwały im nie przynosi).

Najsłabiej: Cordoba, Cesar, Adriano
Najlepiej: Figo, Zanetti, Cambiasso (dwie asysty)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”