Siatkówka - Strona 185

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 829

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 wrz 2014, 11:47

Jak awansujemy dalej to do spodka jadę na pewno jak tylko praca pozwoli! Warte każdych pieniędzy.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 wrz 2014, 11:53

cloner pisze:Ja na przykład nie znam nazwiska ani jednego siatkarza. Zdecydowanie wolę oglądać Królową Sportu.
No dobra,ale to że ty nie znasz,nie znaczy że wszyscy są Januszami czy piknikami :)
Podsumowując tą dyskusję,która zaczęła się od Twojego posta - wygłupiłeś się obrażając nie tylko kibiców jak i tą dyscyplinę sportu :)

BadBoy to się może spotkamy w tym tłumie :D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 wrz 2014, 11:54

Kostas, w reprezentacji gra ziomeczek - Mateusz Mika :D.To już jednego znasz :P.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 17 wrz 2014, 11:56

ddemon pisze:E: Jednak 31 pkt,źle odczytałem,ale procent skuteczności się zgadza
Statystyk reprezentacji podal, ze 25 :)

Widze, ze jakies dziwne jazdy tutaj...

W Polsce siatkowka nie jest popularna dla tego, ze jest na wysokim poziomie. Jest na odwrot. To wlasnie przez to, ze jest to dyscyplina niezwykle u nas popularna sponsorzy ciagna i poziom finansowania klubow w Polsce jest jednym z najwyzszych - oczywiscie wylaczajac Rosje czy Wlochy. To wlasnie dla tego, ze jest to dyscyplina u nas niezwykle popularna nasza liga jest tak silna i wszystkie grajace tu gwiazdy mowia ze gra w naszej lidze jest niezwykla ze wzgledu na kibicow.
Teraz jesli ktos pisze o kibicach siatkowki jako o "jaknuszach" no znaczy, ze generalnie nie ogarnia sprawy. Znaczy to takze, ze kazdy kibic pilkarski, ktory kibicuje klubowi spoza Polski (jak na przyklad ja) jest januszem. Kazdy kibic ktory na mecz idzie ogladac i kibicowac zamiast wyzywac PZPN czy przeciwnikow, albo kazdy kibic ktory nie ma ochoty sie ponapierdalac z kibicami druzyny przeciwnej jak jest okazja jest januszem.... Generalnie janusze opanowaly sport, bo przeciez w UK czy Hiszpanii to janusze... coz.
Inna sprawa, ze w Polsce kluby siatkarskie i pilkarskie wywodza sie z innych srodowisk, ktore toleruja inne zachowania. Nie wiem czy jest to powod do oceniania, ktore jest lepsze. Pewne natomiast jest, ze gdyby polskim klubom pilkarskim udalo sie regularnie zapelniac trybuny ludzmi, ktorzy przyszli sie na mecz odprezyc i obejrzec ciekawe widowisko z rodzina to nasz pilka bylaby w innym miejscu niz jest.

Co do nudnego sportu - OK. jestem fanem pilki noznej i jest to dla mnie najpiekniejszy sport. Ale nie mam problemu z przyznaniem, ze siatkowka jest znacznie bardziej dynamiczna. Znacznie wiecej sie tam dzieje i o ile dla mnie mecz siatkowki jest interesujacy o tyle rozumiem kibicow siatkowki (wiekszosc mojej rodziny) ktorzy mowia, ze pilka nozna jest nudna i wolna...
Oczywiscie, przede wszystkim chodzi o emocje, jezeli ktos kibicuje jakiemus klubowi to nawet najnudniejszy mecz siatkowki, pilki noznej czy szachow bedzie dla niego interesujacy.

Po trzecie fajnie jest ogladac naszych, ktorzy na najwazniejszej od dwuch lat imprezie w danej dyscyplinie bija mistrza swiata i doprowadzaja do sytuacji w ktorej to mistrz a nie my nastepne spotkanie bedzie gral o wszystko :)

No i na koniec parafrazujac piesn ktora wiekszosci nas, fanow pilkarskich tlucze albo przynajmniej tlukla sie po glowie zdecydowanie zbyt dlugo) - juz za cztery dniiiii, juz za cztery dniiiii POLSKA BEDZIE MISTRZEM SWIATA!! :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8717
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 11:56

ddemon pisze:nie znaczy że wszyscy są Januszami czy piknikami
Ci przed telewizorami są januszami na 100%, a ci ktorzy kibicują np. w spodku to żeby przestać być piknikami musieliby zaliczyć kilka wyjazdów :wink:
Peace.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 wrz 2014, 12:00

O jaka durna definicja łojezusmaria.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 wrz 2014, 12:05

cloner pisze:
ddemon pisze:nie znaczy że wszyscy są Januszami czy piknikami
Ci przed telewizorami są januszami na 100%, a ci ktorzy kibicują np. w spodku to żeby przestać być piknikami musieliby zaliczyć kilka wyjazdów :wink:
Peace.
a nie pomyślałeś o tym,że może zabraknąć biletów na mecze siatkówki - mecz otwarcia na Narodowym chyba wystarczająco udowodnił,że kibiców w PL jest ogromna ilość...
Nie śledzisz dyscypliny,nie znasz zawodników to lepiej nic nie pisz,bo z każdym postem kompromitacja :)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 17 wrz 2014, 12:16

Obrazek
:chill: :lol2:
U mnie w domu ojciec zawsze ogladal wszystkie dyscypliny sportowe, wiec i mi to troche zostalo.
A ojciec stary wyjazdowicz Slaska Wroclaw, wiec piknikiem tez bym go nie nazwal, bo jezdzil w czasach kiedy wyjazdy wygladaly duuuuzo inaczej. :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 12:34

ddemon pisze:Nie śledzisz dyscypliny,nie znasz zawodników to lepiej nic nie pisz,bo z każdym postem kompromitacja
To że ty kibicujesz tylko przed tv, nawet Górnikowi to nie znaczy że jesteś jakaś wyrocznią :rotfl: Sam się kompromitujesz. Ja już pozwiedzałem dziesiątki stadionów piłkarskich + kilka zawodów innych dyscyplin.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 wrz 2014, 12:58

Wszystko ładnie pięknie, może zdobędziemy mistrza tylko szkoda że mimo że w naszym kraju 70% społeczeństwa w ogóle nie czuje że coś sie dzieje w kraju jak to miało miejsce podczas Euro. Może i jest siatkówka popularna ale tym co zrobił zjebany Polsat sami sobie strzelili w kolano i spowodowali że jakikolwiek sukces na tej imprezie nie będzie miał duże wydźwięku.

U mnie w rodzinie praktycznie wszyscy oglądają siatkówkę jednak jak okazało się że zakodowali to każdy wypiął się na Polsat i olał sprawę jestem bardzo ciekaw oglądalności spotkań Repry jaką poda Polsat. Myślę że jeszcze do wczoraj mieli mniejszą oglądalność niż jakakolwiek poważna impreza w TVP. To jest smutne dla tej dyscypliny...

Jeszcze jedna rzecz po za meczem rozpoczynającym MŚ nie było ani jednego kompletu :!: Hala we Wrocławiu miała bodaj 6 tysi w łodzi 12,5 a tu jest problem i przedpełski kiedy może błaga ludzi żeby przyszli. Gdzie tu propagowanie imprezy :?: Gospodarze nie mają kompletów to trochę słabo jak na naszych kibiców.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 13:01 przez gilardino11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 17 wrz 2014, 13:01

gilardino11 pisze:U mnie w rodzinie praktycznie wszyscy oglądają siatkówkę jednak jak okazało się że zakodowali to każdy wypiął się na Polsat i olał sprawę
na polsat czy na reprezentację?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 13:02

A moi rodzice mają polsat cyfrowy i są szczęśliwi :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 wrz 2014, 13:03

Na polsat of corse. Jak można kodować tak wielką impreze na terenie własnego kraju, ten co koduje takie imprezy nie powinien ich transmitować, tyle...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 wrz 2014, 13:07

cloner pisze:Ja już pozwiedzałem dziesiątki stadionów piłkarskich + kilka zawodów innych dyscyplin.
Ludzi kierujących się podobnymi zasadami co ty, wśród interesujących się sportem na całym świecie, jest zaledwie garstka. Pewnie nawet nie przekraczacie 5% ogółu. Fajnie, że kierujecie się jakimiś zasadami, ale wyśmiewanie wszystkich, którzy postępują inaczej, jest mega dziecinne. Dla jednych sport to czysta rozrywka, dla innych pasja, ale w żadnym wypadku ci pierwsi nie są gorszymi kibicami niż ci drudzy.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 17 wrz 2014, 13:12

gilardino11 pisze:Na polsat of corse. Jak można kodować tak wielką impreze na terenie własnego kraju, ten co koduje takie imprezy nie powinien ich transmitować, tyle...
Co za kompletna bzdura.

Prywatna stacja. Wydali swoje pieniądze. Mogą robić co chcą. Nie ma nic za darmo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”