Ogólna dyskusja o polityce - Strona 185

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 paź 2011, 23:16

ot racja natury nie oszukasz

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 paź 2011, 23:17

Nie będę wdawał się w jakąs jałową dyskusję ale mam pytanie co do przyrostu naturalnego ma , że dwoje ludzi którzy się kochają zawrą związek przed USC ? Podejrzewam że nie musi być to ślub , ba jestem zdania że nie powinno to funkcjonować na pełni praw rodziny , ale jeśli ktoś chce sformalizować swoje uczucia to nie bardzo rozumiem czemu ktoś ma być przeciwko , niech rozliczają się razem przed skarbówką , niech mają wgląd w dokumenty szpitalne i tego typu rzeczy.
Doprawdy czy przykłady z zachodnich krajów nie wystarczą? Naprawdę nie widzisz związku pomiędzy promowaniem dewiacji, rozbijaniem rodziny gdzie np. w Szkocji nie można mówić że rodzice to tata+mama, bo można zostać posądzonym o nietolerancje, promowaniem singlowego stylu życiu, silnego loobby feminstycznego kariera ponad rodzinę, a zmniejszającym się przyrostem naturalnym? Jeśłi tak to chętnie poznam twoją diagnozę skąd bierze się coraz mniejszy przyrost naturalny.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 paź 2011, 23:20

Kamil232 pisze:
Nie będę wdawał się w jakąs jałową dyskusję ale mam pytanie co do przyrostu naturalnego ma , że dwoje ludzi którzy się kochają zawrą związek przed USC ? Podejrzewam że nie musi być to ślub , ba jestem zdania że nie powinno to funkcjonować na pełni praw rodziny , ale jeśli ktoś chce sformalizować swoje uczucia to nie bardzo rozumiem czemu ktoś ma być przeciwko , niech rozliczają się razem przed skarbówką , niech mają wgląd w dokumenty szpitalne i tego typu rzeczy.
Doprawdy czy przykłady z zachodnich krajów nie wystarczą?
Szwecja aż za bardzo to pokazuje.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 paź 2011, 23:22

Proste Kamilu z parcia na karierę i potrzeby samorealizacji a jak babkom się włącza zegar biologiczny na dziecko to przy dobrych wiatrach jest to lat 26 , realnie 29 a po 30 o dziecko jest znacznie ciężej. Dołóż do tego hipotekę , przedszkole za 400 zł . pieluszki za 150 , a później spojrzenie na konto i nawet jakbyś chciał to powyżej dwójki dzieci jest bardzo ciężko. Dołóżmy do tego że na 40 metrach to na 4 osobową rodzinę to mało i to jest problem młodej polskiej rodziny. Ba przerabiam to sam, widzę jak to wygląda u moich znajpmych to wiem.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 09 paź 2011, 23:27

Zapowiedz ochrony Polski przed dewotami, duze zaufanie do prokuratory rosyjskiej - pierwsze deklaracje ktore dane mi bylo uslyszec od ludzi z RPPpo wyborach. Trzeba jeszcze ustalic kto dewota i mozna sie zbroic na wojne. O i teraz Robert Korzeniowski o swoim strachu przed PiSem ktory zagrażał jego poczuciu europejskosci. Jest zabawnie, licze na wiecej.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2011, 23:28

Ty „MarcinW.” Nie znam Cie, nie kojarzę. Pierwszy raz widzę Twój Nick na forum.

Ty jak widać mnie znasz i to dobrze. Wiesz, ze mój tata ma warzywniak, a ja „synek leniuszek” biorę od niego pieniążki - na panienki i wódeczkę.

Czepiasz się, wyskakujesz nagle z jakimiś żałosnymi personalnymi zaczepkami i oczekujesz, ze będę z toba „dyskutował”?

Jak masz jeszcze cos ciekawego, to zgłoś się na PW. Nie zaśmiecaj tematu. I tak żałuje, ze zmarnowałem na ciebie i twoje ujadanie tych cennych kilka minut. Uroki Internetu :|
Rezus pisze:
Mocna rzecz. Widziałem jakiś czas temu. Jakoś mnie ta wizja szczególnie nie przeraża.

Daleko nam do takiego stopnia postępu. Jeszcze dużo pracy przed nami, ze pozwolę sobie na luźne nawiązanie do pozytywizmu - pracy u podstaw.

Tak wiec redaktorzy do piór, studenci do nauki, pasta do butów.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 paź 2011, 23:29

Tyle, że ja mówię o krajach zachodnio europejskich, tam problem o jakim Ty piszesz raczej nie isteniej. Ich stopa życia i zarobki są na dużo wyższym poziomie, a i zapewne dostępność złobków czy przedszkoli jest większa, tak więc aspekt finansowy i dostępności złobków odpada. Więc zostaje tylko chęć kariery i tylko to? Wg. mnie jednak nie.
Ale abstrahując jednak od tego to partia Palikota jest chyba ostatnią z tych partii, która by promowała i działała w kierunku rodzinnego stylu życia, promowała rodzine, WRĘCZ PRZECIWNIE. Tak więc nadal podtrzymuje to co napisałem, to tak jak ja wielki przeciwnik związków pedalskich bym zagłosował na Palikota, łudząc się że spełni moje postulaty. Ten sam poziom kompletnego rozjazdu poglądów, a wyboru politycznego.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 paź 2011, 23:30

Rzeczywiscie, dzięki za info o wywiadzie w newsweeku. Co prawda mówi tylko o adopcji biologicnzych dzieci jednego z partnerów, ale to i tak za dużo.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 paź 2011, 23:31

Kamil w formie. Porazka nie jest go w stanie podlamac ciagle jest w rytmie meczowym. Pedaly pedaly pedaly... :mrgreen:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2011, 23:35

Chlopaczek pisze:Pedaly pedaly pedaly...
Właśnie co on ma z tymi pedalami? Moim zdaniem to nie jest intrygujący temat – choćby w najmniejszym stopniu.

Dużo się na forum zmieniło od czasów mojej ostatniej bujnej aktywności. To se ne vrati :(

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 paź 2011, 23:38

Może dlatego, że Palikot opiera się na trzech filarach? Pedały, marihuana i antyklerykalizm, a dyskusja jest o Palikocie i wszyscy od dwóch stron pisza o pedałach :think:?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 paź 2011, 23:40

Kamil jest wyraznie zafascynowany srodowiskiem homoseksualym. Miejmy nadzieje ze jego gorliwosc w zglebianiu tego tematu jest spowodowana wylacznie z poziomu obroncy rodziny.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 23:40 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 paź 2011, 23:40

A ja jestem ciekaw czy nam Vat-em 24 nie przywalą , bo czasu na wdrożenie jest mniej niż mało i jak w styczniu przyjebią że się Vat zmienia to znów detal będzie płakać

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 paź 2011, 23:44

Chlopaczek pisze:Kamil jest wyraznie zafascynowany srodowiskiem homoseksualym. Miejmy nadzieje ze jego gorliwosc w zglebianiu tego tematu jest spowodowana wylacznie z poziomu obroncy rodziny.
A ja od paru dni podziwiam poziom twoich żartów na rozluźnienie w tym temacie i chylę czoła przed argumentacją zawartą w twoich postach :). Alarm odwołany, możesz już spocząć.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2011, 23:44

piwus pisze:Może dlatego, że Palikot opiera się na trzech filarach? Pedały, marihuana i antyklerykalizm, a dyskusja jest o Palikocie i wszyscy od dwóch stron pisza o pedałach ?
Słuszna diagnoza.

Teraz sobie pluje w brodę, ze dałem się wplątać w ten dyskurs.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”