AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 185

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 paź 2006, 23:46

Prosze w imieniu Niggaza by pisać o meczu Champions League w temacie "Grupa H" Bo potem bedzie miał wode :P a ponoć nie może sie denerwować :P

A tak teraz śledząc jeden z portali znalazłem ciekawe info - Dunga mnie zaskoczył :] Selekcjoner Canarinhos powołał Ricardo Oliveire do kadry narodowej :] Oprócz tego normalnie też Kaka'. Ale ciekawe że Olivka może liczyć na powołanie mimo że nadal nie jest gotowy na 100%. Zagrał chyba jeden cały mecz w tym sezonie ? No max dwa jak już.

Wraca do kadry też Julio Cesar z Interu, czy będący w świetnej formie Diego z Werderu, debiutant [?] Fernando z Bordeaux.

Bramkarze: Júlio César (Internazionale) e Hélton (Porto)

Obrońcy: Maicon (Internazionale), Daniel Alves (Sevilla), Carlinhos (Santos), Adriano (Sevilla), Alex (PSV), Juan (Bayer Leverkusen), Lúcio (Bayern de Munique) e Luisão (Benfica)

Pomocnicy: Edmílson (Barcelona), Gilberto Silva (Arsenal), Dudu Cearense (CSKA Moscou), Diego (Werder Bremen), Fernando (Bordeaux), Elano (Shakhtar) e Kaká (Milan)

Ofensywa: Daniel Carvalho (CSKA Moscou), Ricardo Oliveira (Milan), Robinho (Real Madrid), Rafael Sobis (Betis) e Ronaldinho Gaúcho (Barcelona)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 10:06

Jak wiemy Hiszpańskie i Włoskie media "sprzedając" Antka Cassano , Włoch został odsłuniety od zespołu i zaczej Capello już nie bedzie próbował go ogarnąć.

To jest o tyle dziwna sytuacja że jak zawitał Fabio na Bernabeu każdy był zdanie że teraz Real wyciągnie korzyści z zimowego transferu Cassano z Romy, choć wcześniej grał mało i czesto był rezerwowym nie psioczył. Czasem przesiedział cały mecz na ławce itd i nie było konfliktów :!:

Ponoć Capello zdecydował że pożegna sie z duetem napastników...

Od 2 dni trwa akcja "Milan ratuj złote dziecko z Bari !" :P

O Ronaldo nie pisze bo Inter ma wolną reke :P Ale właśnie Antek Cassano, nie bede pisał o jego zachowaniu czy charatkerze bo to nie w tym rzecz, Rooney też prostak ale jak gra wiemy. I Cassano to taki Włoski Rooney ! brzydki, ale szybki, dobry technicznie niski ale cwany :P

Włoska akcja polegała na tym że zaangażują sie w nią lubie od Donadoniego, Albertiniego ... po prase :] Już są komentarze jak to doskonale mogą sie uzupełniacć:] Gila typowy lis, Antek piłkarz orkiestra.

Bo czego reprezentacje Włoch może chciec wiecej niż duet napastników rocznika 82' w jednym klubie ? Czyli przyszłość Azzurich z przodu ?

Atak - Gilardino - Cassano, to przyszłośc Azzurich a jak by grali w jednym klubie to :shock: I na tym to polega.

Przypomne ze Antek to nie piłkarz a'la dostaw noge, a z Włoskich klubów tylko Milan i Inter bedzie w stanie zapłacić za niego z 12 i dać mu na reke z 3,5 za pierwszy sezon. Jednak przewagą Milanu jest ... Gilardino :] Bo to sprawi że każdy bedzie chciał tego transferu by grali razem w klubie, a za plecami Pirlo i Gattuso - to tylko może zaowocować na rzecz Azzurich.

Jak pisano kiedyś - Azzurri mieli atak Del Piero - Inzaghi, a teraz Cassano - Gilardino - ale efekt taki sam równowaga :twisted:

Ja jestem jak najbardzie za :] Jak trzeba niech zapisza w umowie jakieś max kary w razie czego :P Zresztą jak wyżej napisałem, gdyby naprawde tylko Cassano szukał dymu to pierwsze pół roku w Real było by popisem jego, bo nie grał, bo grywał ogony... wiec coś tu nie gra.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 paź 2006, 12:20

no z Cassano ciekawa opcja napewno lepsza niz Ronaldo nie widzialem za duzo meczy w tym sezonie z udzialem Cassano ale jeden mi utkwil w pamieci Wlochy-Litwa...moze rywal nie wymagajacy ale gral swietnie dryblowal podawal nawet zaliczyl asyste przy bramce Inzaghiego...wiec tak jak Zaza jestem za.....do tego jeszcze ktos kto w przyszlosci zajalby miejsce Inzaghiego i tu mysle ze najlepszy bylby Huntelaar(ponoc jest zainteresowanie)

wie ktos gdzie mozna ogladnac Milan-Anderlecht

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 31 paź 2006, 12:25

Zdaje sie, ze znalezlismy odpowiedniego napastnika. Rzeczywiscie to nie jest, jak to napisales Zaza zawodnik a'la dostaw noge. W dodatku jest to gracz, ktorego fachowcy wymieniaja jaka najwieksza nadzieje wloskiej pilki, choc na razie niespelniona. Zapewne przyczyna tego stanu rzeczy jest jego trudny charakter, ale kto wie byc moze pobyt w Milanello mu bardzo pomoze. Zreszta wydaje mi sie, ze w Milanie bedzie mial sie nim kto opiekowac. W druzynie sa Mladini, Costacurta i inni starsi zawodnicy grajcy w reprezentacji Azzurich, przy ktorych pokazywac glupote nawet nie wypada, wiec ten problem jest wedlug mnie do rozwiazania. Czy Inter nam przeszkodzi ? Mysle, ze moga probowac, aczkolwiek zobaczymy. Na pewno za Interem przemawia fakt, iz w ostatnich latach zyja z Realem w duzo lepszej komitywie, anizeli Milan. Jednak do zlowienia jest nieco wiecej ryb, wiec mozna sie spodziwac, ze Milan z Interem podziela sie lupami. Chodzi mi tu oczywiscie o Ronaldo, Claudio Pizarro i Cassano. Wszyscy sa w kregu zainteresowan tych druzyn. Niestety szkoda dla Milanu, ze jeszcze poki co w tej grupie znajduje sie Ronaldo. Oby Inter nam go podkupil.

FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 paź 2006, 12:48

A nie boicie sie ze zespuje wam atmosfere w szatni ze bedzie mu nie za dobrze, że sie pokłóci ze wszystkimi :roll:

Talent chlopak ma niestety charakter u niego strasznie wpływa na rozwój.

Nie wiem ale ja go widze w takiej drużynie która bedzie grać cała pod niego w której bedzie rządził niepodzielnie w szatni i na boisku

Może np. Napoli bo mówi sie o zainteresowaniu Antkiem drużyny z neapolu.

Nie ulega wątpliwości że nikt go w madrycie nie chce. a ankiecie Marca.es
67 % było za odejściem Cassano

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 13:31

vakabayashi pisze:A nie boicie sie ze zespuje wam atmosfere w szatni ze bedzie mu nie za dobrze, że sie pokłóci ze wszystkimi

Vakabayashi ale zauważ że gdy przeszedł do Realu, nie grał - a jak już to ogony. Czesto realizator meczu pokazywał do na ławce jak sie śmiał itd. Czyli sądzisz że jak miał cos "popsuć" to nie zrobił by w Realu tego od początku ? domagał sie gry, psioczył, krytykował że nie gra itd ?

Ja sądziłem że Capello sprawi że zobaczymy Antka takiego jak wcześniej ale widać Fabio postanowił zmienić taktyke z ulubiencami :wink:

Druga sprawa to Antek to teraz temat narodowy wiec i Włosi pomogą mu wrócić do zycia :P [podobnie jak z Owen'em] Jak Nerwowy napisał przeciesz Cassano to jeden z najlepiej uzdolnionych Włoskich piłkarz tego młodszego pokolanie. Jego w gazie potrzebuje cała Italia :P Bo to bedzie tragedia jak sie zmarnuje ...

Napoli ? no tak ale Real to nie PCK :roll: Odszedł z Romy mi. dla tego że nie dostał podwyżki jakiej chciał - ale tam mu sie grało dobrze, tylko Francesco Totti dostał a on nie :wink: Teraz tylko Milan i Inter mogą mu dac z 3,5 [4] miliony za pierwszy sezon i ewentualnie podpisać lepszą umowe po roku jak sie sprawdzi.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 paź 2006, 14:04

Zaza co do tego ze w rodzinnym kraju odzyje lepiej aniezeli w hiszpanii zgoda. Ja też myśle ze jak wróci do włoch to się odrodzi

Zaza pisze:Napoli ? no tak ale Real to nie PCK Odszedł z Romy mi. dla tego że nie dostał podwyżki jakiej chciał - ale tam mu sie grało dobrze, tylko Francesco Totti dostał a on nie Teraz tylko Milan i Inter mogą mu dac z 3,5 [4] miliony za pierwszy sezon i ewentualnie podpisać lepszą umowe po roku jak sie sprawdzi.
Jeśli Real nie zdecyduje sie na rozwiązanie z Cassano kontraktu (a nie zapowiada sie na to) w takim wypadku Real i tak zarobi na Antku.

Kupiliśmy go za 5mln euro z Romy rok temu w styczniu myśle ze teraz cena jego bedzie w okolicach 8 mln euro co jak na jego talent to cena śmieszna.

Nie ma znaczenia czy odejdzie do Milanu czy Interu czy Napoli byleby przez 2 lata nie mógł grać w żadnym meczu z Realem :P (marzenia :cry: )

A na koniec ciekawostka :wink: Jak Cassano znany z trudnego charakteru przyszedł do Realu dostał numer 19. Przed nim z takim numerem grał Anelka(też znany z charakterku) któy długo nie zagrzał miejsca w Madrycie więc 19 u nas przeklęta :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 14:16

Ale to troche mit, bo gdyby naprawde był tak zadziorny, źle nastawiony do kolegów itd to czemu przez półroku siedział na ławce i nie psioczył ? Całkowicie mu to odpowiadało że wchodzi na 20 minut, coś tam strzelił nawet.

Real nie rozwiaze umowy z Cassano - to nie możliwe ale zarobi - o tak ! Bo za pewne zawoła wiecej niż 5, choć też wiele zależy czy to bedzie w zimie :roll: No i jak sam Antek bedzie patrzył na pensje. Z drugiej strony jak nie w zimie to już potem może być różnie, dogadają sie czy coś :wink: Zobaczymy jak to będzie. Ale jeśli Antek chce znów grać w kadrze i mieć wpływ na jej wyniki to musi wrócić.

Anelka ? to ładne porównanie :P tylko Antek nie taki obieżyświat jak Francuz :P Teraz Bolton :twisted: ale gdzie Nicolas nie grał same firmy :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 paź 2006, 16:42

Zaza pisze:Ale to troche mit, bo gdyby naprawde był tak zadziorny, źle nastawiony do kolegów itd to czemu przez półroku siedział na ławce i nie psioczył ? Całkowicie mu to odpowiadało że wchodzi na 20 minut, coś tam strzelił nawet.
Mie psioczył...do czasu :roll: Pamiętam jedną jego wypowiedź, kiedy to zakomunikował, iż po wygaśnięciu jego kontraktu (za trzy lata) wraca do Włoch i nie ma w ogóle takiej opcji, by przedłużyć umowę, a to przecież było w jego pierwszym sezonie, ale nie o to mi chodzi :P Ostatnio Capello odsunął go od treningów z pierwszą drużyną bo coś tam zapyskował, kiedy nie wszedł na boisko w meczu z Nastic :P Jak widać potrafił się opanowywać...do czasu :lol: Możliwe jednak, że Real go sprzeda i nie będzie nawet robił wielkich problemów. Antek siedzi na ławie, formę ma przeciętną i teraz jeszcze zaszczekał do "tatusia" :o Mogą go sprzedać, dla mnie bez żalu, jeszcze Ronaldo po promocyjnej cenie jako bonus :P

FCI
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FCI » 31 paź 2006, 18:18

Zaza pisze:Przypomne ze Antek to nie piłkarz a'la dostaw noge, a z Włoskich klubów tylko Milan i Inter bedzie w stanie zapłacić za niego z 12 i dać mu na reke z 3,5 za pierwszy sezon. Jednak przewagą Milanu jest ... Gilardino Krzywy Bo to sprawi że każdy bedzie chciał tego transferu by grali razem w klubie, a za plecami Pirlo i Gattuso - to tylko może zaowocować na rzecz Azzurich.
Wydaje mi się, że akurat kwestię Interu w transferze Antonio Cassano można pominąć. W kadrze Nerazzurrich jest 5 napastników i to właśnie w tej formacji poczyniono największe wzmocnienia. Wydano też najwięcej pieniędzy. Sądzę, że Moratti wyzbył się już głupich nawyków kupowania wszystkiego, co jest oferowane. Wiadomo, że priorytetem w tym okienku transferowym są inne pozycje. Tak więc Zaza możesz być spokojny. Drużyna Manciniego nie włączy się do wyścigu po Antka. Chyba, że wystąpią poważne niespodziewane problemy.

Natomiast widać, że Real to nie był dobry wybór dla Cassano. To jest trudny charakter. Zapewne miał problemy z aklimatyzacją. Na razie jest w słabej formie. Jestem pewien, że również ma zaległości kondycyjne (czytałem przed sezonem, że gdy Capello zarządził swoim piłkarzom bieg na 3 kilometry ostatni do mety przybiegł zdyszany Antonio). Jednak jest to zawodnik, który gdyby tylko miał silną motywację potrafiłby zrobić użytek ze swojego ogromnego talentu. Sądzę, że właśnie gra u boku Gilardno w ojczyźnie i w klubie gdzie motywacja jest wielka powinna mu wyjść na dobre. Milan na pewno ryzykuje sporo. Gdyby byłemu graczowi Romy nie udało się pokonać trudności sytuacja napadu nadal pozostawałaby patowa. Mam nadzieję, że kolejny wielki talent z Bari, po Nicoli Ventola nie zostanie zmarnowany.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 31 paź 2006, 19:26

Nie zgadzam sie z przedmowca z... pominmy milczeniem jakiego klubu. Jest spora szansa, ze Adriano odejdzie z Interu w czasie zimowego okienka transferowego, wiec w jego miejsce prawdopodbnie zostanie sciagniety inny napastnik. Kandydatow jest trzech: Ronaldo, Cassano i Claudio Pizarro. Juz od dawna Inter wykazuje nimi zainteresowanie. Jednak calkiem mozliwe, ze Moratti bedzie ponownie staral sie przeszkadzac Milanowi w mercato i bedzie optowal za kupnem Cassano.Chociaz niewatpliwe na dzien dzisiejszy chyba Ronaldo i Claudio Pizarro maja wyzsze notowania u Morattiego. No, ale zobaczymy moze bedzie chcial wszystkich. Heh. Zreszta watpie, aby tym razem Moratti byl w stanie przeszkodzic Milanowi. Wedlug mnie problemem Casano jest takze to, ze nie strzela on w sezonie tylu bramek co Szewczenko. Jednak tym od Andrija rozni sie dosc znacznie. Choc oczywiscie nie zmienia to faktu, ze na dzien dzisiejszy znajduje sie na pierwszym miejscu listy transferowej Rossonerich. Szkoda rowniez, ze nie bedzie mogl wystapic w barwach Milanu w LM w tym sezonie. No, ale jakos to przezyjemy.

FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 31 paź 2006, 21:48

Według hiszpańskiego radia Cadena Cope, Włoch miał wypowiedzieć w stronę Capello następujące słowa: „Nie masz wstydu, oddałem w Romie za ciebie wszystko, a ty tak mi się odpłacasz". Wyglada na to, ze te wszystkie figle Cassano w Romie byly robione z polecenia pana Capello. Czyzby pan Capello juz w zime wiedzial o swoim przyszlym odejsciu do Realu ? Calkiem mozliwe. Z drugiej strony widzialem zachowanie Cassano w kilku meczach i musze przyznac, ze troche ma srubke odkrecona. W ostatnim czasie dosc zaskakujaco oslabla pozycja Heinze w MU i nawet spekuluje sie na temat jego odejscia. Wedlug mnie ten gracz moglby stanowic bardzo solidne wzmocnienie lewej obrony druzyny Rossonerich. Nie oszukujmy sie. Jankulovski jest slaby. Mimo ostatnich kilku udanych wystepow kazdy wie, ze w grze obronnej jest on fatalny. Jego ofensywne predyspozycje wynikaja zas z tego, ze przez dlugi czas byl on lewym pomocnikiem. Ciekawa w ostatnim czasie wydaje sie rowniez sytuacja Nesty, ktory nie podpisujac wciaz nowego kontraktu z Milanem daje sygnal, ze nadal sie waha. Wedlug bylego prezesa Lazio Cagrnotiego Nesta lepiej by sie czul w klubie, ktorego jest wychowankiem. Jednak spekulacje na temat jego odejscia wydaja sie, jak na razie jedynie plotkami. Mimo wszystko ja bym dal zezwolenie na odejscie Nescie, ale pod warunkiem, iz trafi tylko do Lazio. Dlaczego nie jestem przciwko temu ? Nesta gra juz od dluzszego czasu bardzo slabo, o ile w ogole gra, bo kontuzje przydarzaja mu sie dosc czesto.

FORZA MILAN !!!

nie pisz 2 postów pod rząd jednego dnia - mozesz edytować pierwszy post // fieldy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 paź 2006, 22:32

nerwowy pisze:W ostatnim czasie dosc zaskakujaco oslabla pozycja Heinze w MU i nawet spekuluje sie na temat jego odejscia. Wedlug mnie ten gracz moglby stanowic bardzo solidne wzmocnienie lewej obrony druzyny Rossonerich.
Mógłby, te spekulacje jednak bardziej tyczyły się jego powrotu do Ligue 1 :P Nie jestem dobrze rozeznany w jego sytuacji, ani jakie kluby dokładnie rozważąłyby jego zakup. Trafiłem tylko na info, że Heinze być może przeniesie się do Francji :wink: Tam mógłby sobie pograć bezstresowo i pewnie też ustabilizować swoją sytuację w którymś z klubów. Szkoda trochę, gdyby taki obrońca zszedł na nieco niższy poziom rozgrywek, jednak być może to właśnie Francja jest dla niego dobrym miejscem, gdzie się dobrze czuł :roll:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lis 2006, 11:45

RealFan pisze:Ebi - Nie ma to jak obiektywna opinia poparta faktami :roll: Tak wiem, teoretycznie nie pisałeś do mnie, teoretycznie bo to co napisałeś uraziło mnie na wskroś pomimo, że nie jestem fanem Calcio :P Poprostu totalnie rujnuje mnie głupota, nic poza tym. Liga jest nudna, no bo jest, "jeden meczyk nie zmienia oblicza całej ligi" :roll: Po co pisać takie głupoty. W zasadzie to jestem przekonany, iż nie obejrzałeś w tym sezonie żadnego meczu Serie A, no może ewentualnie sztachnąłeś się na derby Mediolanu, choć wątpię :P To, że są afery to złe, ale to jedyne co działa na minus tej ligi bo bądź co bądź jej poziom jest bardzo wysoki, a porównanie jej do Bundesligi, której jesteś fanem byłoby upokorzeniem dla świata piłki jeśli z zestawienia wyszłoby, iż to właśnie piłka Niemiecka jest lepsza :P Nudna :?: W którym miejscu, dlaczego :?: Wyjaśnij konkretnie co miałeś na myśli bo Bundesliga tu się chowa, poziom drużyn jest dużo niższy co widać dobitnie w ostatnich latach po CL, a w dodatku mamy Bayern, Werder i szczerze mówiąc długo nic :P
Opieranie się na domysłach do niczego nie prowadzi. Takie śmieszne oszczerstwa, że nie obejrzałem ani jednego meczu są co najmniej zabawne. I czemu wtrącasz wątek Bundesligi? Nie napisałem ani jednego słowa na ten temat. Jak nie masz co powiedzieć to wykręcasz się czym innym?
Snipp_ pisze:
Ebi pisze:Dobrze, że się chociaż przyznałeś, że nie myślałeś i zrobiłeś to bez namysłu.
Ebi pisze:Przynajmniej kibic zdający sobie sprawę, że jego klub to krętacze i oszuści. Brawo, trudno jest się przyznawa do niemiłych rzeczy.
Ebi pisze:Cała masa ludzi jest głupia - Ty też?
Ebi pisze:Sam to udowadniasz prawiąc głupstwa o gimnazjum i Talesach. Czyżbyś miał coś wspólnego z gimnazjum w ostatnim czasie?
Ebi pisze:Przygadał kocioł garnkowi.
Próbujesz kogoś naśladować? Być ironicznym? Zabawnym? Takie odnosze wrażenie.

>>>Jak widać całkiem nieźle mi to wychodzi skoro nie masz co odpowiedzieć.
Ebi pisze:Gimnazjalna główka (mega lol).
Wybacz, że szufladkuję. Wszak są na forum gimnazjaliści bijący Cię inteligencją na głowę.

>>Mierzyłeś moją inteligencję czy co? Znasz moje iq? A może znasz moja osobowośc na wylot? Przypominasz mi nieco dzieciaki z podstawówki, którzy kłócą się na przerwach "Głupi jesteś!" "Sam jesteś głupi!" "Masz downa!" "Sam nim jesteś". Tylko na tyle Cię stać? Jak widać zabrakło ci odpowiedzi i teraz rozmarzyłeś się o gimnazjum.
Ebi pisze:Jak nie masz co powiedzie to zaczynasz wymyśla bujdy i bajki. Jedno przysłowie mówi "Głupi jak nie ma ci powiedzieć, zaczyna się śmia". Można to podpczepi po jakże aktualne teraz przysłowie.
W prosty sposób chciałem uświadomić Tobie, że się mylisz. Myślałem, że nie będzie potrzeby prawić o wielkości ligi włoskiej. Myliłem się.

>>>A co ma do tego wielkośc włoskiego futbolu? Nie gadamy na temat osiągnięć tylko korpucji i afer.
Nie miałeś jeszcze czytania ze zrozumieniem?
Być może..
Ebi pisze:Jedna nudna i nieczytsa, bo często spotykają ją afery.
...ale jakkolwiek mądry i wykształcony bym nie był tego nigdy nie zrozumiem.

>>>Bardzo kiepsko. Zalecam większe przykładanie sie do nauki, bo skoro nie rozumiesz słów "nudna" czy skorumpowana, albo nie znasz pojęcia słowa "afera" to przykro mi. Trzeba ci jakos pomóc.
Ebi pisze:"Prawo nie działa wstecz". Taka oto myśl mi się nauswa dawna. Najpierw zmniejsznono punktu, przywrócono dwóm klubom możliwoś gry w Serie A. Jeszcze trochę i zwrócą Juve mistrzostwa.
Załóżmy, że siedzisz w pace za morderstwo i jak się okazało jesteś niewinny. Wypuszczą Cię, czy będziesz siedział dalej? Prościej nie potrafię.

>>>A Juventus to niby oczyścili z zarzutów, że podajesz taki przykład? Chyba nadal są na minusie i to w drugiej lidze. Ja tez prościej nie mogę, bo jak widać nie oczyścili ich z win.
Ebi pisze:Hmm... gdzie napisałem, że efektownoś futbolu zależy od rulet Ronaldo i Messiego. Hmm.... nie ma! Gdzie napisałem, że niedoceniam gry obronnej? Też nie ma. Może pomyliłeś osoby do których skierowałeś te zdania? I napisz ile masz lat, że mówisz do mnie chłopcze. I skąd wiesz ile ja mam lat? Używasz jakichś psionicznych ssawek i czytasz myśli na odległośc?
Po raz kolejny chciałem Ci uświadomić, że nazywając ligę włoską nudną ośmieszasz się. Wolę oglądać Serie B, najciekawsze od lat, niż wciąż tę samą Bundesligę, gdzie co roku Bayern kupuje największe gwiazdy ligi i prawie co roku ją wygrywa.
>>>Akurat ostatnimi czasy widac zmiany w Bundeslidze, bo w innych klubach także grają nieźli gracze. AAle skąd u ciebie wziął się pomysł o rozmowie na teamt Bundesligi? Odwracasz kota ogonem. Nie masz co powiedzieć, więc zaczynasz mówic o czymś zupełnie innym.

Łukasz_ pisze:Nerwowy ale czemu mieszasz polityke z piłką nożną a zwłaszcza z Milanem :?: Każdy wie że Sylvio jest naszym właścicielem i zrobił dla nas wiele dobrego, myśle że dalej będzie robił. Ale polityka, życie poza piłką to co innego a tam Sylvio nie jest do końca taki wspaniały.

Snipp, olej Ebiego. Nie róbcie tu syfu. Budnesliga to potężna liga i tyle.
>>>Kto tutaj napisał, że Bundesliga to potężna liga? Nie macie już jak odeprzeć moich słów, więc gadacie bzdury?

A teraz ogólnie do wszystkich tutaj, którym odpowiedziałem. Kultura słowa jak i wasze argumenty i kultura wypowiedzi to najwyższy światowy poziom. Godnie reprezentujecie swoje kluby jako kibice i dzięki m.in takim jak wy szanuję ligę włoską. Nie ma co.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2006, 11:55

Ebi - Jak to skąd wziął się temat Bundesligi :> To bardzo proste. Robisz najazd na Serie A, że jest nudna itd. Jako, że sam prawdopodobnie jesteś kibicem Bundesligi to łatwo wywnioskować, iż w Twej opinii ona nudna nie jest :P Kiedy ktoś przedstawia Ci, że jednak jest nudniejsza i słabsza od Calcio Ty sprytnie się wymigujesz, że nie poruszyłeś tematu piłki niemieckiej...no bez jaj :roll: Piszesz:
Ebi pisze:Takie śmieszne oszerstwa, że nie obejrzałem ani jednego meczu są co najmniej zabawne.
Czyli mam rozumieć, że jednak oglądasz od czasu do czasu Serie A :> Czy ten tekst jest tylko po to, aby uniknąć wszelkiej odpowiedzi i narazić się na śmieszność wynikającą z faktu wypowiadania się oczymś, o czym nie ma się pojęcia :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”