Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 185

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 maja 2008, 22:43

Dla mnie naważniejszą pozycją do wzmocnienia jest lewa obrona, w środku owszem potrzeba nam zawodnika ale nie jest to sprawa zycia i śmierci, czego tak do końca o lewej obronie powiedzieć nie można. W środku aż tak źle sytuacja jednak się nie prezentuje i nawet bez wzmocnień JUVE może być tam bardzo silny, bo od kiedy przyszedł Momo nasz środek zyskał znacznie na jakości, Zanetti też prezentowal dobrą formę i o pomoc z nim w 11 ja się nie będę bał, jest też Tiago, którego końcówka sezonu była całkiem dobra i może jeszcze coś z niego będzie, wróci utalentowany Marchisio. Więc ogólnie źle nie jest...
...tyle ze może i powinno być znacznie lepiej, a do tego potrzebny jest jeszcze jeden klasowy zawodnik, i dla mnie niekoniecznie ofensywny, bo o ile na jesień mieliśmy problemy z rozegraniem i wtedy ofensywny pomocnik wydawał się ważniejszy od wody, to jednak JUVE był bez Camora, który zaliczył cały ogrom asyst i jest poprostu wielkim kreatorem, będzie od nowego sezonu Giovinco, czyli kolejne duże wzmocnienie ofensywnej pomocy, tak więc ofensywna pomoc będzie wyglądała dobrze nawet bez kogoś o takiej mentalności w środku. Mi bardziej jesli mowa o tej pozycji by zależało, na kimś kto będzie dobrze prowadził gre zespołu, brał ciężar gry na siebie i potrafił rozprowadzić piłkę, ktoś owszem kreatywny, ale raczej w środku pola, kto wnosi dużo też do gry defensywnej. Czyli jak by nie patrzył Xabi Alonso, który ma wszystko, aby tak właśnie grać. Owszem jest Hiszpanem i przesądy mówią że się nie sprawdzi, ale przecież grał w taktycznie niezwykle wymagającej Premiership, gdzie uznano go za kapitalnego pomocnika, właśnie za cechy, które w Serie A są niezbędne. Tak więc jak go sprowadzą ja będę się bardzo cieszył.
Jeśli mowa o lewej obronie to tak naprawdę ciężko coś konkretnego powiedzieć... faktem jest że potrzeba kogoś klasowego, najlepiej o dużym potencjale ofensywnym, kto by potrafił uruchomić naszych gigantów w ataku celnym dośrodkowaniem, marzenie to Evra, podobno kończy mu się kontrakt za rok, ale ja złudzeń nie mam, jakby trenerem JUVE był Deschamps, czyli jego mistrz z Monaco to może... ale tak nie jest. Innym doskonałym ruchem by był Vargas czyli najlepszy lewy obrońca Serie A tego sezonu, ale walka o niego wielka i chyba w decydującej fazie, a zarząd skoncentrowany na innych transferach...
Pasquala czy Grosso bym nie chciał bo pierwszy już dłuższy czas nie gra w Violi kosztem Gobbiego, a drógi młody nie jest i chyba (nie wiem) nie wymiata jakoś OL. Pozostaje więc z potencjalnych celów Zambro, którego bym bardzo chciał, bo nigdy do niego pretensji nie miałem że odszedł, a klasowym graczem poprostu jest, choć to chyba też mało prawdopodobne żeby przyszedł
No i można jeszcze Taiwo by poobserwować bo to może być taki wystrzał z ligi francuskiej jak Miacon, Evra..
No i tak na koniec kto wie czy celem nie będzie Behrami czyli niesamowicie uniwersalny silny, szybki i ofensywny Szwajcar, który jest całkiem ciekawym graczem..
Tak więc najlepiej poczekać aż JUVE zagęści swoje działania z myślą o tej pozycji i obserwować, bo myśle ze ostatecznie z ręką w nocniku nie zostaniemy...
maciek_88 pisze:Wtedy, co połowa drużyny miała kontuzję, to był kapitalny mecz w naszym wykonaniu. Najpierw Brown z rogu strzela, potem my cały mecz ciśniemy, ale w końcówce Ruud po wrzutce Becksa chyba strzelił. W ostatniej minucie na osłodę Nedved z wolnego bodajże zdobył bramkę.

Mnie bardziej zabolał rewanż u siebie gdzie Manchester nas zniszczył 3:0 a Giggs tak woził Zambrottę, że chyba nigdy potem nie widziałem tak bezradnego Włocha w jakimkolwiek spotkaniu...
Pamięta się :wink: wtedy chyba z 11 graczy miało grypę i graliśmy rezerwami, ale mimo tego przegraliśmy z klasą bo się staraliśmy i mieliśmy okazje, nawet Zalayeta z przewrotki strzelał 8) , a Man Utd miało 3 okazje i wygrali :evil: No ale to była tylko grupa. mecz gdy duet Andy Cole z Yorkiem m nas rozwalili mimo już prawie pewnego awansu przesądził o tym że do dziś man na alergie na diabły :P

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 maja 2008, 0:26

Co do lewej obrony - ja chcę Riise.

P.S. Co do pamiętnego meczu - pamiętacie podanie Conte do - bodajże Scholesa (albo Giggsa)?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 maja 2008, 1:09

10 pisze:Co do lewej obrony - ja chcę Riise.
Schalke też chce. Macie ostrą konkurencję :lol:

Jedyny dobry do wyciagnięcia obecnie za w miarę zadowalającą kwotę to chyba Vargas.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 23 maja 2008, 15:04

Akarin pisze:Jedyny dobry do wyciagnięcia obecnie za w miarę zadowalającą kwotę to chyba Vargas.
Lepiej sie Rise zajmijcie bo Vargas Do Violi przechodzi :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 maja 2008, 15:30

Balon pisze:Lepiej sie Rise zajmijcie bo Vargas Do Violi przechodzi
Dokladnie a wtedy na formacje defensywna Violi mucha nie siada (Barzagli) 8)
Majac na uwadze Lm i walke o wyzsze cele anizeli 4msc przydaloby sie sprowadzic kogos na srodek pomocy i kogos na szpice a wtedy bojcie sie Wengery i inne Klinsmanny :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 maja 2008, 17:54

czeher pisze:
Balon pisze:Lepiej sie Rise zajmijcie bo Vargas Do Violi przechodzi
Dokladnie a wtedy na formacje defensywna Violi mucha nie siada (Barzagli) 8)
Mając na uwadze Lm i walke o wyzsze cele anizeli 4msc przydaloby sie sprowadzic kogos na srodek pomocy i kogos na szpice a wtedy bojcie sie Wengery i inne Klinsmanny :P
A co wy ciotkę macie w Ameryce :?: Vargas jest ponoć wyceniany powyżej 10 mln (niby 12), a do tego jeszcze Barzagli którego już ponoć macie a gdzie reszta :?: Wiecie ile możecie przeznazyć na transfery :?: Ktoś odejdzie :?: Odpowiedzcie w którym chcecie temacie, wszędzie was znajdę :twisted:

Napisałem w tym temacie bo mam jeszcze coś na temat Juve - :idzze: :lol:
A tak serio to ostatnio w prasie pojawiły się informacje (ciekawe ile w nich prawdy :think: ) jakoby Roma bez większego zastanowienia odrzuciła ofertę (i tu są rozbieżności) Juve za Aquilaniego :naughty: I tak mieliście zaoferować 14 (lub nawet 20) mln + Iaquintę. Choć w przypadku pomyślnie zakończonej dla was telenoweli 'Amauri w Juve' co pewnie jest kwestią dni/tygodni Vincenzo może zawitać na rzymskie Olimpico :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 maja 2008, 19:39

Iaquinta powiedział że zostaje i pewnie sie tak skończy, zresztą jaki sens miałby transfer Amaueriego przy oddaniu Iaquinty? Czy nie lepiej nie inwestować gotówki i zawodników w Amauriego i zostać przy Iaquincie :?:
Oddanie Iaquinty w tym kontekscie było by bezsensem bo w jego miejsce i tak ktoś by musiał przyjść, a to by było jakieś bezsensowne błędne koło...
Zresztą Iaquinta na jakiej zasadzie miałby trafić do Romy, za Aquilaniego nie pójdzie, za innych graczy nie odejdzie, bo nikim innym z Romy JUVE pewnie zainteresowany by nie był, a gotówka byłaby mało prawdopodobna....
Słowem dla mnie nie ma szans, choćby z tej najprostrzej przyczyny że jak chcesz kogoś sprzedać to obojętnie gdzie, byle nie do rywala...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 maja 2008, 19:41

Wrócę do wcześniejszych postów jeszcze...
maciek_88 pisze:A ja się pytałem kiedy graliśmy ostatnio bez 2 defensywnych pomocników
[...]
Bo ja od kiedy pamiętam to widziałem przykładowo - Di Livio-Deschamps albo Tachinardi-Davids
Kiedy? Kiedy Lippi przesuwał Davidsa na lewo (chociaż statystycznie na boisku wciąż było dwóch nominalnych dm-ów)
Maro juve pisze:defensywie, więc jego kolega do środka mógłby być usposobiony nieco bardziej ofensywnie, bardziej do przodu. I tu również pojawiało się kilka nazwisk, a ostatnio chyba najgłośniej o kolejnym piłkarzu Liverpoolu bez formy - Xabim Alonso. Jeśli miałby mieć taki błysk jak Momo, to z otwartymi ramionami. Ale... To, o czym się mówi, to to, że jest jednak Hiszpanem, a Ci Serie A niestety nie ogarniają.
Niby racja, ale nie zapominaj Xabi to dość specyficzny Hiszpan... Temperament iście skandynawski. To nie kolejny supertechnik z tasiemcowatym dryblingiem, tylko człowiek od czarnej roboty. Jako dm radził sobie w Premiership (zaadaptował się bardzo szybko), więc w Serie A nie powinno być gorzej. Solidny w defensywie, niezły strzał i przegląd pola, potradi rozegrać. Ze swoim długim podaniem znakomicie uzupełniałby się z Sissoko.

A co do naszych wzmocnień:
- potrzebujemy lewego obrońcy lepszego od Molinaro - to nie ulega wątpliwości, który - o czym wspominał wcześniej maciek 88 będzie dobrze czuł się w ofensywie.
- potrzebujemy dm-a, który obok solidnej gry w defensywie potrafi również rozegrać piłkę

Ja chcę więc pakiecik z L'poolu: Alonso-Riise. Do tego jeszcze ktoś z dwójki Amauri/Quaglia i jestem very happy. No oczywiście jak zamiast Riise ściągniemy Grosso, czy Taiwo też płakać nie będę, oby tylko skończyły się podania do przeciwnika, gubienie linii, i dośrodkowania w trybuny.

Kadra na przyszły sezon:
obrońcy:
-stoperzy: Andrade, Legro, Chiellini, Mellberg, Criscito/Stendardo
-boczni: Zebina, Grygera, Riise/Grosso, De Ceglie
pomocnicy:
-defensywni: Marchisio, Tiago, Sissoko, Alonso, Zanetti
-skrzydłowi: Giovinco, Nedved, Camor, Brazzo
napastnicy: Amauri, Del Piero, Trez, Iaquinta, Palla

I jest dobrze.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 maja 2008, 19:49

10 pisze:stoperzy: Stendardo
widzę że nie wymieniłeś Marco wśród skrzydłowych...masz jakieś wtyki w Turynie??

:wink:

http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=708226
10 pisze:- Riise
ble, fuj, rzygi

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 maja 2008, 19:50

10 pisze:Wrócę do wcześniejszych postów jeszcze...
maciek_88 pisze:A ja się pytałem kiedy graliśmy ostatnio bez 2 defensywnych pomocników
[...]
Bo ja od kiedy pamiętam to widziałem przykładowo - Di Livio-Deschamps albo Tachinardi-Davids
Kiedy? Kiedy Lippi przesuwał Davidsa na lewo (chociaż statystycznie na boisku wciąż było dwóch nominalnych dm-ów)
No i to co mi podałeś w nawiasie, to wystarczy :P.

Mi nie chodzi o to, że ma byc 2 defensywnych obok siebie. Ale wielu kibiców sobie wyobraża, że będziemy grac 2 skrzydłowymi, defensywnym z tyłu i rozgrywającym z przodu... Stąd te wszystkie VdV, Diego i inne wynalazki w głowach 3/4 kibiców Starej Damy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 maja 2008, 20:27

co do wzmocnień i naszej kadry to sytuacja na moje oko wygląda tak:

Bramka: Tu oczywiście mamy Buffona jako naszą wielką gwiazdę, ale trochę brakuje nam zmiennika, niby Belardi nie jest tragiczny, ale pewnym zmiennikiem jednak nie jest więc jakiś solidny zmiennik by się przydał (byle tylko nie młody zdolny bo Gigi będzie jeszcze fenomenalny przez wiele lat i do tego czasu się zmarnuje)

Prawa obrona: Jest Zebina i Grygera, którzy rywalizują o miejsce, obaj powinni zostać, bo Zebina zawsze jest bardzo przydatnym zawodnikiem i prawa obrona zawsze dawała radę gdy on grał, a Grygera tak na dobrą sprawę gorszy nie jest i szans więcej niż ostatnim sezonie powinien jeszcze dostać na wywalczenie pewnego miejsca w 11, jakby co są też ewentualnie Mellberg i Brazzo czyli pozycja kompeltna, a i kogoś wyraźnie lepszego od Zebiny czy Grygery nie sposób znaleść

Srodek Obrony: Tu mamy Chielliniego, który ma pewne miejsce w pierwszym squadzie, Legro, który napewno będzie mocnym kandydatem do 11, Mellberga, który jest bardzo solidnym graczem, Andrade, który wróci po kontuzji i powinien też zacząć rywalizować. Nikt z tej grupy nie odejdzie wiec jest 1 kapitalny i 3 dobrych, którzy powalczą pomiędzy sobą, a może i będzie Stendardo czyli też pozycja kompletna . Criscito powinien zostać wypożyczony.

Lewa Obrona: tu mamy Molinaro, czyli kogoś kto nadaje się na ławkę, zdolnego De Ceglie, też jeszcze gracza nie na miejsce w podstawce i...
... i tyle, czyli potrzeba kogoś mocnego, najlepiej ofensywnego, kto będzie dobrze dośrodkowywał na Treze, Iaquinte czy Amauriego, bo tego nam brakuje bardzo, a i biorąc pod uwagę częste zejścia Nedveda i Giovinco do środka wycieczki lewą stroną byłyby bardzo przydatne

Prawa pomoc: Tu jest kapitalny Camor i solidni Brazzo z Marchionnim, a ewentualnie Iauqinta może szaleć na prawej stronie co mu całkiem wychodzi, więc pozycja kompletna.

Srodek pomocy: w podstawowym squadzie pewne miejsce ma Momo, jest też mocny Zanetti, który byłby idealnym mocnym zmiennikiem jesli mamy walczyć o najwyższe cele (doświadczony, dobrze organizuje gra), utalentowany Marchisio i ewentualnie może pozostać Tiago bo Ranieri na siłę wypędzać go nie będzie. Tak więc solidne alternatywy i szeroka kadra jest brakuje kogoś tak pewnego jak Sissoko. Doskonałym partnerem dla Momo byłby jakiś środkowy pomocnik, dobry w defensywie, rozprowadzający gre, dobry technicznie, zagrywający dużo prostopadłych podań i potrafiący zagrać długą dokładną piłkę...

Lewa pomoc: jest dalej dobry weteran Nedved i genialny dzieciak Giovinco, czyli czego chcieć więcej 8) można jeszcze wypisać jakieś alternatywy jak De Ceglie, Brazzo czy Palla ale wszyscy wiemy że będzie grałą tylko ta 2, pozycja kompletna

Atak: Del Piero, Treze, Iaquinta to już zdecydowanie najsilniejszy atak w lidze, dołączy jeszcze Amauri, czyli będzi formacja ataku wręcz doskonała. Palla musi odejść bo sznas najmniejszy dla niego w tym ataku nie ma. Najlepiej na wyporzyczenie lub ewentualnie współwłasność, bo jak będzie regularnie grał może wystrzelić tak jak Borellio

czyli reasumując:
-rezerwowy bramkarz
-lewy obrońca aktywny w ofensywie z dobrym dośrodkowaniem (byle nie Risse :!: )
-kratywny środkowy pomocnik.
-no i Amauri, bo on jeszcze nie przyszedł :wink:

Do tego wypożyczyć Palle, Criscito, Mirante i tych kilku innych z rezerw jak Ekhdal, Paolucci...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 maja 2008, 20:56

sci pisze:
10 pisze:stoperzy: Stendardo
widzę że nie wymieniłeś Marco wśród skrzydłowych...masz jakieś wtyki w Turynie??
To dobry piłkarz, ale moim zdaniem jest z wiadomych przyczyn na sprzedaż. Zresztą po co mam go wymieniać, skoro nawet gdy jest w kadrze, to go nie ma. To chyba tytułowy "Invisible man" z kawałka Queen.

Co do moich ewentualnych związków z Turynem... Jestem dumnym posiadaczem samochodu na włoskiej licencji, ale chyba nie o to chodziło...
10 pisze:- Riise
mniam, mniam

P.S. A niby czemu Riise nie :think: To świetny piłkarz, który dodatkowo ma problemy z załapaniem się do '11' L'poolu (Benitez preferuje Fabio Aurelio)...

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 maja 2008, 20:56

http://juventus.com/site/eng/NEWS_newss ... 34A2A6.asp

kurde blacha, FMowcy wypowiadać się czy coś z niego będzie :-D niby było mówione zimą, że przyjdzie ale myślałem że plota a tu psikusik, no i mamy w końcu ofensywnego pomocnika z błyskiem ;]

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 maja 2008, 21:01

A, i jeszcze jedno: zapomniałem o rezerwowym bramkarzu.
Sorensen albo Mirante.

@sci - czemu nie Riise?
sci pisze:
10 pisze:@sci - czemu nie Riise?
jakoś go nie lubie, nie podobała mi sie jego gra z tego co widziałem kiedys i do tego miesza bigos głową
No to żeś zaargumentował...
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008, 21:09 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 maja 2008, 21:03

10 pisze:@sci - czemu nie Riise?
jakoś go nie lubie, nie podobała mi sie jego gra z tego co widziałem kiedys i do tego miesza bigos głową

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”