Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 185

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 23 lut 2006, 15:59

Zico_FCI pisze:Cesar I Adriano poniżej krytyki

Oglądałeś Zico? Naprawde Cesar zagrał tak tragicznie?
Dla mnie takie tranfery mijają się z celem !!!!
Więcej piłkarzy z Lazio!!! :P sprowadzajcie to zaniedługo będziemy bronić się przed spadkiem.

A jak Burdisso zagrał ?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lut 2006, 16:36

vieris pisze:Oglądałeś Zico?
Tak
vieris pisze:Naprawde Cesar zagrał tak tragicznie?
Naprawdę. Zagrał gorzej niż grywa ostatnio Kliy więc już chyba wiesz jak to mogło wyglądać.
vieris pisze:A jak Burdisso zagrał ?
Myślę, że przy pierwszej bramce dla Ajaxu mógł zachować się lepiej. W drugiej połowie dobrze w obronie ale zadecydowanie za mało w ofensywie. Dla mnie to jest środkowy obrońca a nie boczny.

PS. Cofnęli karę Adriano

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 lut 2006, 18:08

2-2 nie jest najgorzej. Oglądam Chelsea-Barca włączam co chwile telegazete najpierw 1-0 , chwile potem już 2 :shock: Pomyślałem , że o LM można powoli zapominać bo tylko kwestią czasu będą kolejne bramki dla Ajaxu. Na szczęście po przerwie nastąpiło przebudzenie i doprowadzenie do korzystnego wyniku stało się faktem :]

Dziś oglądałem mecz i tak. Pierwsze minuty to tradycyjnie rozpoznawanie rywala i obrona własnej bramki. Niestety nie długo dla nas bo Huntelaar i Rosales pokazali , że Inter jest w kryzysie. Z upływem czasu zaczęliśmy przeważać , a w końcówce pierwszej połowy dwu krotnie trafialiśmy w poprzeczke. Najpierw Cruz , a później Cordoba - pech to pech. Cesar praktycznie nic nie robił tylko pałętał się gdzieś przy lini bocznej jakby chciał opóścić boisko , Adriano tradycyjnie , Stankovicovi środek nie leży i w następnym meczu powinien wrócić na lewą flanke , a Verona powinien zastąpić Pizarro. Natomiast Toldo nie zawinił przy bramkach , ale mógł im zapobiec.
Druga połowa to atak Interu i już na początku strzelamy kontaktową bramke , choć troche szczęśliwie. Deki uderzył z "16" piłka trafiła na dwa rykoszety i Stekelenburg bez szans. Mecz się uspokoił , a uśpiony Ajax w końcówce stracił drugą bramke. Kapitalne zagranie Figo w pole karne do Cambiasso , Cuchu z pierwszej do Cruza i Argentyńczyk trafił do pustej bramki.
Dobry mecz rozegrał El Capitano , który oczywiście musiał podnieść drużyne na duchu przy 2 straconej. Sam kilkakrotnie zapędzał się pod pole karne Ajaxu w stylu Cicinho. Czyli podobnie jak Brazylijczyk nie tylko biegał wzdłuż lini , ale także wchodził z piłką do środka.
Zico_FCI pisze:Myślę, że przy pierwszej bramce dla Ajaxu mógł zachować się lepiej. W drugiej połowie dobrze w obronie ale zadecydowanie za mało w ofensywie. Dla mnie to jest środkowy obrońca a nie boczny.
Dokładnie. Nicolas przyzwoicie broni lewej strony , ale akcje ofensywne na tej stronie praktycznie nie istniały gdyż on sam bierze bardzo rzadko udział w ataku , a Cesar był po prostu słaby i partnerzy z drużyny nie chcieli mu nawet podać piłki

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2006, 18:43

serek408 pisze:2-2 nie jest najgorzej. Oglądam Chelsea-Barca włączam co chwile telegazete najpierw 1-0 , chwile potem już 2 Shocked Pomyślałem , że o LM można powoli zapominać bo tylko kwestią czasu będą kolejne bramki dla Ajaxu. Na szczęście po przerwie nastąpiło przebudzenie i doprowadzenie do korzystnego wyniku stało się faktem Krzywy
Miałem taką samą akcje, i nie mogłem się skoncentrować na oglądaniu meczu. Troche uspokoił mnie gol Stankovica. Dziś oglądałem mecz i zaskakuje mnie czemu Mancini nie wystawia Pizarro tylko Stankovica na środku pod nie obecność Seby. Cieszy że do bramki wrócił Toldo.
Co do Cesara to trzeba dać mu troche szans. Mancio powinien wpuszczać go na końcówki, a nie odrazu do pierwszego składu. On musi zgrac się z zespołem.
2-2 w kontekście rewanżu w Mediolanie pozwala spokojnie grać lige. Inter nie prezentuje dobrze, ale do czasu drugiego meczu(gramy tydzień póżniej) powinno byc dobrze.
Tomachos pisze:Inter [*]
kompleksy leczy się u psycholga
Tomachos pisze:kibice Interu [*] Mancini [*]
Tomachos [*]

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lut 2006, 10:35

coco pisze:ak ktos mi jeszcze powie ze nalezy Manciniego zostawic na stanowisku trenera Interu to go WYSMIEJE !! dawno nie widziałem tak słabego trenera
Generalnie to masz trochę racji. Co by nie mówić o Mancio to doświadczonym trenerem on nie jest.
coco pisze:ak chce sie uczyc trenerki to niech wypierd...ziela z Interu do jakiegos klubu SERIE B lub C
Podobnie jak np. Cosmi, który już parę lat temu był przymierzany do jakiejś większej drużyny, ale na razie dają mu się ograć w słabszych drużynach.
coco pisze:rzeba sciagnac Hitzfelda lub Le Guena oni przynajmniej wiedza co to taktyka
Moim zdaniem najlepszym byłby Hiddink. Australia pod jego wodzą awansowała do MŚ, Korea 4. drużyna świata na ostatnim Mundialu, no i z PSV ostatnio zachodzi daleko w LM.

Trochę z innej Beczki
Wiceprezydent Bayernu Monachium - Karl-Heniz Rummenigge po okresie spokoju, ponownie wypowiedział się na temat Juventusu Turyn, a konkretnie zachowania władz tej drużyny, które próbowały ściągnąć do Włoch francuskiego obrońcę Bawarczyków Williego Sagnola.

Niemiec jakiś czas temu stwierdził, że działacze "Starej Damy" stosują w swojej polityce transferowej metody mafijne. Teraz podtrzymał swoje wrogie stanowisko wobec ekipy z Turynu.

"Nie podobało mi się zachowanie Juventusu Turyn. Skontaktowali się z Sagnolem w październiku, co nie było w porządku. Nie wspominając już o tym, że to wbrew przepisom."- stwierdził.

Sagnol od jakiegoś czasu był na celowniku Juventusu. Wydawało się, że zawodnik po sezonie trafi właśnie do tego zespołu, ale niespodziewanie zawodnik przedłużył umowę z Bayernem.
He he. I wszystko jasne.

Jeszcze jedno.
Ostatnio przeczytałem, że Ballack jest już jedną nogą w Interze, ale na oficjalnej stronie nic o tym nie pisza. Czy ktos wie o co w tym wszystkim chodzi?

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 24 lut 2006, 13:33

Martin Pellegrino pisze:coco napisał:
rzeba sciagnac Hitzfelda lub Le Guena oni przynajmniej wiedza co to taktyka

Moim zdaniem najlepszym byłby Hiddink. Australia pod jego wodzą awansowała do MŚ, Korea 4. drużyna świata na ostatnim Mundialu, no i z PSV ostatnio zachodzi daleko w LM.

Hiddink przejdzie do Milanu tak wskazują wszytskie przesłanki na niebie i ziemi a za to Le Guen do Rangersów.

Ja stoje za Cesare Prandellim bądź Spalettim. Prawda Mancini przed Interem trenował tylko Lazio ale widac ze cos z niego będzie, inna sprawa ze nie kazdy gracz gra świetnie za jego kadencji.

Teraz Njus: 8)

Wczoraj pisaliśmy o tym, że nie wykluczony jest transfer Diego Milito do Interu a dzis dowiedzieliśmy się iż Inter jest gotów wypożyczyc Argentyńczyka na następny sezon do swojej ekipy z opcją pierwokupu za 7 milionów euro.

Jak informują Włoskie dzienniki Marco Branca już rozpoczął rozmowy z Genoą na temat 27-letniego snajpera.

Zobaczymy czy Massimo Moratti zgodzi się na wypożyczenie lub transfer Diego do naszego klubu. Milito był by już 9 Argentyńczykiem!
- intermediolan.net

7 Baniek za Diego no widac ze Mister Moratti naprawdę nie ma co robic z Euro.....

Ciekawe czy po sezonie dojdzie do zmiany na stanowisku trenera czy też nie....

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 lut 2006, 13:43

BartekTS pisze:Hiddink przejdzie do Milanu tak wskazują wszytskie przesłanki na niebie i ziemi a za to Le Guen do Rangersów.

To u ciebie jakies inne jest to niebo i ziemia niz u mnie :wink: Ja nie slyszalem zeby Hiddink byl laczony z Milanem, a jak juz to wyczytales to pewnie jakas plotka....
BartekTS pisze:7 Baniek za Diego no widac ze Mister Moratti naprawdę nie ma co robic z Euro.....

Tez tak uwazam tym bardziej ze sa zainteresowani Issaksonem za ktorego trzeba wybulic 3mln... Przeciez Toldo jeszcze nie mysli o koncu kariery, a tak zle nie gra zeby kupowac nowego golkipera...
BartekTS pisze:Ciekawe czy po sezonie dojdzie do zmiany na stanowisku trenera czy też nie....
W/g mnie jezeli Inter dojdzie do 1/2finalu LM to Mancini zostanie. W lidze z ta gra jaka Inter obecnie prezentuje to tragicznie nie jest...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lut 2006, 14:35

Bartek a jakie to "wszystkie przesłanki na niebie i ziemi" :> Ty coś wiesz wiecej :D Bo jak mnie nie myli pamięc Guus jest jednym z trzech Holendrów branych pod uwage. A chyba ma "dalej niż inny" Także może Ty cos wiecej wiesz :wink: Napisz na jakies podstawie tak twierdzić może ja czegoś nie wiem :)

Pozdro i dzieki z góry :wink:

Martinho coś w tym może być bo Berlusconi jest pod wrażeniem jego pracy i bardzo go ceni ale wszystkie przesłanki niebie i ziemi to coś nowego :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 lut 2006, 14:52

Pellegrino co do transferu Ballacka to żadnych większych konkretów nie ma. Gazety piszą cały czas o jego ewentualnym transferze, znów wrócił temat Włoch - Interu bo przecież Liga Włoska mu nie odpowiadała, bał sie gry przy pustych trybunach :? Transfer może dojść do sfinalizowania bo Inter będzie potrzebował środkowego pomocnika z prawdziwego zdarzenia ale trzeba czekać na jakieś oficjalne doniesienia a nie zwykłe ploty. Trzeba czekać do lata ;)

Co do Hiddinka to też ploty, niestety bo widział bym go w szeregach rossonerich z otwartymi rękoma. Ale poważnym rywalem o jego pozyskanie jest reprezentacja Angli, co najważniejsze sam Hiddink był tą posadą zainteresowany. Mam nadzieje że Milan juz ma jakieś konkretne cele na ławke trenerską bo pacynka mam nadzieje że nie zostanie. Czemu chcecie zmieniać trenera :lol: :?:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lut 2006, 15:55

Łukasz[ACM] pisze:co do transferu Ballacka to żadnych większych konkretów nie ma. Gazety piszą cały czas o jego ewentualnym transferze, znów wrócił temat Włoch - Interu bo przecież Liga Włoska mu nie odpowiadała, bał sie gry przy pustych trybunach Transfer może dojść do sfinalizowania bo Inter będzie potrzebował środkowego pomocnika z prawdziwego zdarzenia ale trzeba czekać na jakieś oficjalne doniesienia a nie zwykłe ploty. Trzeba czekać do lata
No tak, Veron odejdzie na 99%. Na jego miejsce ciężko będzie kogoś znaleźć. Ballack moim zdaniem lepiej wpasowałby się Interu niż np. taki Riquelme. Pozostaje jeszcze opcja żeby znaleźć kogoś mniej znanego (Kallstroem z Rennes, czy Diego z Porto), ale nie ma pewności czy tacy zawodnicy dadzą radę w takim klubie.
Łukasz[ACM] pisze:Co do Hiddinka to też ploty, niestety bo widział bym go w szeregach rossonerich z otwartymi rękoma. Ale poważnym rywalem o jego pozyskanie jest reprezentacja Angli, co najważniejsze sam Hiddink był tą posadą zainteresowany.
No i ManU, które chyba straciło już cierpliwość do sir Alexa Fergusona. Moim zdaniem trenerem reprezentacji Albionu powinien zostać wspomniany wyżej Ferguson. Moim zdaniem selekcjoner reprezentacji nie musi być wybornym taktykiem. Za Fergusonem przemawia szacunek jakim darzy go prawie cała piłkarska Anglia (w końcu kilkanaście lat z Czerwonymi Diabłami to przeważnie pasma sukcesów), a co za tym idzie piłkarze. O takim szacunku Ericsson może tylko pomarzyć.
Łukasz[ACM] pisze:Czemu chcecie zmieniać trenera?
Jakby to powiedzieć... mija 16 sezon z rzędu kiedy to Nerazurri nie zdobywają Scudetta... Gdyby było to spowodowane tylko pechem, to ok. Jednakże Mancio co tydzień udowadnia, że nie ma nosa do piłkarzy. Po pierwsze cały czas stawiał na Julio Cesara w bramce, który jest o klasę gorszy niż Toldo. Kily Gonzalez nie zagrał chyba w tym sezonie ani razu dobrych pięciu minut, a grał ich stanowczo za dużo. Zbyt mała rotacja w składzie spowodowała, że gdy ktoś jest kontuzjowany to zastępcy nie mają ogrania i nie ma gwarancji, że godnie zastąpią kontuzjowanego partnera (przykład - Pizarro, któremu wyszedł mecz z Ajaxem, ale to byłoby na tyle w tym sezonie). Boję się tylko tego, że Moratti go nie zwolni choćby nie wiem co...

Trochę z innej beczki...
Słyszałem, że kolejny Argentyńczyk może założyć Niebiesko-Czarny trykot... Diego Milito... Qrde, czy w Europie nie ma dobrych piłkarzy? Ja rozumiem gdyby kupili reprezentanta Argentyny, ale Milito to jakaś pomyłka. W przyszłym sezonie skład będzie wyglądał tak:
Julio Cesar (Brazylia)
Zanetti, Samuel (Argentyna), Maxwell (Brazylia), Cordoba (Kolumbia)
Figo (Portugalia - na tej pozycji mówi się o Gonzalezie z Palermo... Argentyńczyk), Ballack (Niemcy - daj Boże), Cambiasso (Argentyna), Stankovic (Serbia)
Adriano (Brazylia), Milito (Argentyna)

Jak widać maksymalnie trzech (może czterech) europejczyków. Trzeba wziąć pod uwagę, że każdy wyjazd na zgrupowanie kadry południowo-amerykańskich zawodników działa na nich rozpraszająco (zmiana godziny, klimatu, etc). No i smuci brak Włochów w podstawowym składzie. Inter przecież bądź co bądź jest włoskim klubem...

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 24 lut 2006, 16:23

Martin Pellegrino pisze:No i smuci brak Włochów w podstawowym składzie. Inter przecież bądź co bądź jest włoskim klubem...
Wszystko tkwi w nazwie klubu. Internazionale. Proste . Zarzad Interu bardzo ceni sobie nazwe klubu i postanowil aby ta nazwa urzeczywistniala sklad tegoz klubu. Co ciekawe w meczu z Ajaxem w calym skladzie Nerrazurich byl tylko jeden Włoch. Juve kolonia Francuzow i Wlochow; Inter klub poludnowoamerykanski; Milan totalna mieszanka. Co sie dzieje z wloskim futbolem :P

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 lut 2006, 16:51

Martin Pellegrino pisze:Jakby to powiedzieć... mija 16 sezon z rzędu kiedy to Nerazurri nie zdobywają Scudetta...
POMYŁKA, 17

Martin Pellegrino pisze: Gdyby było to spowodowane tylko pechem, to ok. Jednakże Mancio co tydzień udowadnia, że nie ma nosa do piłkarzy.
Co już taki słaby :lol: Kiedys przeglądałem sobie temat"najlepszy trener ligi włoskiej" i wielu Interzystów wymieniało tam Manciniego.

Martin Pellegrino pisze: Trochę z innej beczki...
Słyszałem, że kolejny Argentyńczyk może założyć Niebiesko-Czarny trykot... Diego Milito... Qrde, czy w Europie nie ma dobrych piłkarzy? Ja rozumiem gdyby kupili reprezentanta Argentyny, ale Milito to jakaś pomyłka.
Chyba nie twierdzisz że Diego jest słabym snajperem?? Jak dalej będzie tak strzelał, napewna zawita do reprezentacji. W PK jest narazie liderem strzelców, a w lidze jest na 3 miejscu z 11 bramkami. W poprzednim roku był królem satrzelców Serie B.

kasiorek21 pisze: Wszystko tkwi w nazwie klubu. Internazionale. Proste .
No, przez nazwe klubu nie odnoszą sukcesów :lol:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 24 lut 2006, 18:07

Zaza czy wiem cos więcej? :P Czyba nie ale swego czasu na calciomercato.com pisali, że Milan chciałby go zatrudnic a swego ciekawostką jest ze w Milanie jest popyt na Holendrów :wink:

Martinho w lidze nie jest źle ale popatrz... Inter taki klub jakie gwiazdy w składzie jest 3 miejsce ale jaka strata popatrz miejsce jest dobre ale strata kosmiczna :(

Pelegrino Ballack był juz z 10x w Interze z 15x w Realu i z 10x w MU. Z nim nie będzie łatwo ale myśłę ze Inter to dla niego za niskie progi kazdy wolał by Real czy ManU :x

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 lut 2006, 19:00

Ballack napewno by sobie poradził w Interze, ale potrzebował by troche czasu na aklimatyzacje we włoskim futbolu który rózni się znacząco od niemieckiego. Dziure po Veronie Inter musi załatać bo bez środka pomocy o trofea nie powalczą. Ciekawe czy sam Ballack jest zainteresowany. Diego to dobry cel transferowy ale nie mozna go odrazu rzucać na szeroką wode bo może nie dać rady i już potem nic z niego nie będzie a Inter będzie potrzebował środkowego który odrazu wkomponuje się w pierwszy skład więc Diego może nie dać rady.

Co do waszego trenera to ma koleś pecha :P a Inter przy okazji ale ja tam na tym nie trace :P niech sobie siedzi na ławce trenerskiej. Ale na Hiddinka raczej nie liczcie.

P.S pierwszy raz słysze że dobiera się piłkarzy pod nazwe zespołu :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 lut 2006, 21:56

Łukasz[ACM] pisze:Dziure po Veronie Inter musi załatać bo bez środka pomocy o trofea nie powalczą. Ciekawe czy sam Ballack jest zainteresowany

No jak nie jak tak :twisted:
Jeśli by nie był zainteresowany to nie było by tylko plotek , które łączą go z Interem. Nie zabrakło takich według których już podpisał kontrakt , oraz takich w których miał pogrążyć Milan w LM żeby przypodobać się Massimo i kibicom :] Spośród Realu , MU i Interu najbliżej mu chyba do Mediolanu

kasiorek21 pisze:Wszystko tkwi w nazwie klubu. Internazionale.

To żeś chłopie błysnął ... :lol:

Martin Pellegrino pisze:ale Milito to jakaś pomyłka

Dla mnie to by była pomyłka jakby go łatwo odpuścili. Koleś naprawde wie na czym polega atakowanie i strzelanie 8) W Hiszpani wymiata , a już z drugoligowej Genoi trener Argentinos był nim zainteresowany. Nie jego wina , że Genoa trzymała go do tej pory na siłe :roll:

Hiddink w Milanie ? chyba tylko Bartek coś wie na ten temat :wink: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”