Liverpool (zbiorczy) - Strona 185

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 kwie 2010, 15:15

Zarate to taka gorsza wersja Messiego. Jest bardzo szybki, doskonały w grze 1:1. Prawonożny więc w odróżnieniu od Messiego gra blisko lewej strony i zbiega do środka. Ma bardzo dobry strzał z dystansu i jest bardzo efektowny. W Serie A zaliczył wejście smoka strzelając chyba z 6 goli w pierwszych 6 meczach, potem zresztą też było świetnie i wypożyczony z Katarku Mauro okazał się jednym z najlepszych napastników Serie A, co zaowocowało wykupieniem go przez dość biedne Lazio za 20 mln euro. W tym sezonie jednak sprawa się trochę rypła. W Lazio karnie odsunięci zostali od składu przez apodyktycznego prezydenta klubu dwaj kluczowi gracze (Ledesma i Pandev) i ogólnie zespół spuścił z tonu, a atmosfera siadła. Zarate przestał grać tak jak w zeszłym sezonie i nie tylko nie imponował tym czym w zeszłym sezonie (technika, przebojowość i nieprawdopodobna widowiskowość gry), ale i raził samolubstwem oraz nieskutecznością. Teraz często siedzi na ławie i raczej go nie widać. Duży zawód ogólnie, bo facet wymiatał.
Umiejętności mu nie brakuje i pod tym względem jest znakomity, na lewy atak w 4-3-3 czy 4-2-3-1 pasuje fenomenalnie, ale wszystko psuje tym, że zawsze gra sam i że ma nie najłatwiejszy charakter.

PS: masz kompilację tego co robił w pierwszym sezonie:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 kwie 2010, 15:27

Zarate to taka gorsza wersja Messiego.
Chyba żartujesz... :lol: Jeśli już szukamy gorszej wersji Messiego w Serie A to jest nią Lavezzi.
Zarate to przez większość swojej kariery typowy środkowy napadzior z kapitalnym uderzeniem z dystansu.Dopiero we Włoszech zaczęto wystawiać go na skrzydle lub jako cofniętego napastnika.Jak dla mnie to jest on potencjalnym następca Bati-Gola w reprze Argentyny,tyle że ma gorsze warunki fizyczne,ale za to świetnie drybluje i jest bardzo szybki.Coś za coś.Poza tym ostatnio coś za dużo się sępi zamiast grać drużynowo (na dobre mu to nie wychodzi).Aha - typ charakteru podobny do Cassano czy Balotelliego,chciwy na kasę (niesławny epizod u Arabów) - to trochę może mu utrudnić zrobienie kariery na miarę jego talentu.Mimo to lubię go i śledzę uważnie jego karierę od występów w Premiership,tak bardzo tęsknię z Gabrielem...ehhh...to był napadzior...
http://www.youtube.com/watch?v=Te2s3cywAUY
http://www.youtube.com/watch?v=ci0HCpJW ... re=related

Aha - tani nie będzie - Lazio zażyczy sobie za niego z 35-40 mln €.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 kwie 2010, 15:39

a Messi to co skrzydłowy? W ostatnich miesiącach prawie zawsze gra na środku. Zresztą łączą ich typowe zejścia ze skrzydła do środka i strzały na długi słupek, oraz umiłowanie do gry 1:1 na bardzo wysokich obrotach. A Lavezzi i Zarate są ogólnie dość podobni i mówił o tym Edi Raja, który prowadzi teraz Lazio a wcześniej trenował Napoli z Lavezzim w składzie.
Jak dla mnie to jest on potencjalnym następca Bati-Gola w reprze Argentyny
tego nawet nie komentuje. :roll:
Aha - tani nie będzie - Lazio zażyczy sobie za niego z 35-40 mln €.
niekoniecznie, biorąc pod uwagę jakie mają z nim problemy i że sam Zarate może zadecydować, że odejść.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 kwie 2010, 15:52

tego nawet nie komentuje. :roll:
To pokaż obecnie napastnika na poziomie z takim strzałem z dystansu.Tylko nie wyskakuj z Adriano :rotfl:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 kwie 2010, 15:58

Odpowiedź jest bardzo prosta. Nie ma takiego piłkarza jak Bati. Z takim instynktem, oraz techniką i wszechstronnością.
Choć Forlan z zeszłego sezonu pasuje mi nie najgorzej. Też potrafił pokazać wielką wszechstronność, bramkostrzelność, też potrafi przywalić z za pola karnego.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 kwie 2010, 16:08

Z takim instynktem, oraz techniką i wszechstronnością.
Piłkarzy z taką techniką jak Batistuty to jest bardzo dużo,nawet w naszej lidze...ze wszechstronnością to tez pojechałeś po bandzie,bo całą karierę grał na jednej pozycji...ale to nie przeszkodziło mu być najlepszą klasyczną '9'-ką w historii piłki :P
...zapomniałem o Forlanie :E
Sorry za OT.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 kwie 2010, 16:16

dobra może mało precyzyjnie. Dla mnie Bati był niesamowicie wszechstronny bo zawsze był groźny. Są snajperzy jak Treze czy Inzaghi, którzy są groźni tylko w określonych warunkach. Jedynie w polu karnym, nie przy śmiertelnie szybkich kontrach. Np.Treze . Bati dla mnie był zawsze groźny.
A technicznie też dla mnie był dobry, bo snajper nie ma machać nogami, a mieć technikę strzału i bardzo precyzyjne przyjęcie. Przykładowo Milito, drybling ma prosty jak cep, ale opanować piłkę potrafi znakomicie, łatwo potrafi się obrócić i dzięki temu wyjść na pozycję.
Zresztą skoro rozdrabniasz styl Batiego na drobne, to powiedz mi gdzie widzisz podobieństwa pomiędzy Zarate a Batim? :>
Bo dla mnie to oni nawet na jednej pozycji nie grają. Jeden to snajper, drugi cofnięty/skrzydłowy napastnik.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 kwie 2010, 20:02

Zresztą skoro rozdrabniasz styl Batiego na drobne, to powiedz mi gdzie widzisz podobieństwa pomiędzy Zarate a Batim? :>
Strzał z dystansu przede wszystkim.O różnicach napisałem wcześniej.
Bo dla mnie to oni nawet na jednej pozycji nie grają. Jeden to snajper, drugi cofnięty/skrzydłowy napastnik.
eeee...popatrz na Zarate w UK albo w młodzieżówce,co do zmiany pozycji - posty wyżej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 maja 2010, 17:06

http://www.liverpoolfc.tv/news/media-wa ... ue-forward

Cena śmieszna, za takie pieniądze brałbym Cole'a z zamkniętymi oczami. Jednak zapewne tą informację można wsadzić między bajki.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 maja 2010, 11:15

Obrazek

W takich strojach dzisiaj zagramy. Tutaj powód. W spotkaniu z Hull pewnie po raz pierwszy zostaną użyte domowe stroje, w których będziemy grać przez dwa najbliższe sezony.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 maja 2010, 11:18

OMG :shock: Żebym nie poznał koniczynki pomyślałbym że zmieniliście sponsora. :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 maja 2010, 11:19

W sumie zmieniliśmy. :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 maja 2010, 11:30

Napis w jakimś bliskowschodnim języku ale znaczenie zdaje się to samo, jest charakterystyczny zawijas pod napisem. :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 maja 2010, 11:39

Pisząc poprzedniego posta nie chodziło mi o zmianę napisu tylko o zmianę sponsora. Gwoli wyjaśnienia: od nowego sezonu na koszulkach Liverpoolu będzie widniało logo banku Standard Chartered.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 maja 2010, 11:47

CHyba że tak. Swoją drogą to ile lat Liverpool miał Carlsberga? Ponad 20 pewnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”