Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 186

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2006, 21:36

sarkazm :lol: to IMO był sarkazm - przecież ktos mógł pomyśleć, ze to kibice Arsenalu, to dopiero hardcore :lol:

ale nie róbmy 2 knajpy panowie.

Jak oceniacie sprowadzenie w zimie Abidala ?
ja myśle, że przydałby się bardzo :!:
co sadzicie ?

RealFan mógłbys napsać jak tam Calderon sie spisuje :P
BTW - RealFan - to chyba najkrótszy post w twojej karierze na forum :lol: trza to uczcić :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 wrz 2006, 21:45

fieldy - Tylko co Ty tam robiłeś :roll: Nie pomyliłeś sektorów :> :lol:

Abidal :?: Świetny pomysł. Odszedł Cole to byłby on idealnym następcą. Clichy jednak odbiega klasą, a Gallas czy Flamini nie przepadają za tą pozycją. Wenger pomyślał, tylko kolejny Francuz...dużo ich znowu będzie :lol:
fieldy pisze:RealFan mógłbys napsać jak tam Calderon sie spisuje
Jak poruszysz to w odpowiednim temacie to może Ci napiszę :P
fieldy pisze:BTW - RealFan - to chyba najkrótszy post w twojej karierze na forum trza to uczcić
Jak tak bardzo Ci na tym zależy to knajpa czeka. Ty zawsze masz jakiś alkohol przy sobie :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2006, 21:48

RealFan pisze:Abidal Świetny pomysł. Odszedł Cole to byłby on idealnym następcą. Clichy jednak odbiega klasą, a Gallas czy Flamini nie przepadają za tą pozycją. Wenger pomyślał, tylko kolejny Francuz...dużo ich znowu będzie
odszedł Cygan i Pires - wiec i tak byloby mniej :hardkor2:
RealFan pisze:fieldy - Tylko co Ty tam robiłeś
musze oddać bagg'owi, że .... lepszej osoby tam nie mógł znaleźć aby mi przypisac :shock: :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 wrz 2006, 21:48

fieldy pisze:Jak oceniacie sprowadzenie w zimie Abidala ?
Pytanie tylko, czy Lyon go puści już podczas zimowego okienka. Oczywiście jeśli nie w zimie to już po sezonie jego przyjście na Emirates Stadium jest bardzo prawdopodobne i jak nie trudno się domyślić byłoby to naprawdę spore wzmocnienie naszej lini defensywy.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 wrz 2006, 21:51

RealFan pisze:Clichy jednak odbiega klasą

Co? Clichy ma jeszcze czas, a już teraz mógły się od niego uczyć nie jeden lewy obrońca. Jedyną wadą młodego Francuza są kontuzje :/

Abidal? Już kiedyś o nim pisałem i swoje zdanie nadal potrzymuje- przydałby się aczkolwiek nie jest nam potrzebny na zabój. Mamy Gaela który IMO po wyleczeniu kontuzji będzie miał pewne miejsce na lewej stronie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2006, 21:56

Jak dla mnie Clichy jest lepszy niż Abidal. Choc oczywieście Gael'a lepiej znam.
Obaj lubią grę ofensywną, ale Clichy jest szybszy, a Abidalowi zdarzały się sytuacje, w których nie wracał po ataku, do lini obrony. U nas co prawda bardzo dobrze funkcjonuje asekuracja, ale to mimo wszytsko jego minus.

gdyby Clichy nie łapał tak czesto kontuzji - to byłbym spokojny o wynik, kiedy on gra, ale on może w kazdej chwili wypaść :?
wiec nie obraziłbym się [a wrecz ucieszyłbym sie] gdyby Francuz do nas przyszedł w sytczniu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 wrz 2006, 22:02

RóżA - Mimo wszystko od Cole'a IMO jest trochę słabszy. Z Abidal'em też raczej przegrałby rywalizację. Idealny zmiennik, może za 2,3 lata to się zmieni :wink: Dodatkowy fakt częstych kontuzji, o których sam wspomniałeś niejako działa na jego niekorzyść.

Nie będę jednak tu zażarcie polemizował, gdyż Gael'a widziałem w akcji jakieś 10 razy, a Wy na pewno dużo więcej :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 wrz 2006, 22:44

fieldy pisze:gdyby Clichy nie łapał tak czesto kontuzji

No właśnie. Kontuzję to nie tylko problem Gael'a, ale całej drużyny. Praktycznie nie ma miesiąca żeby któryś z Kanonierów nie pauzował z powodu urazu :roll:

Jeszcze słowo co do Abidala. Jeśli faktycznie Wenger poważnie myśli o sprowadzeniu tego zawodnika do Londynu, to chyba nie po to aby siedział na ławcę (tym bardziej, że pewnie troszkę grosza na niego wydać będzie trzeba). Dlatego też, jeśli Francuz przyjdzie do Arsenalu to obawiam się, że dla Gael'a może zabraknąć miejsca w podstawowym składzie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 wrz 2006, 22:45

Jeszcze słowo co do Abidala. Jeśli faktycznie Wenger poważnie myśli o sprowadzeniu tego zawodnika do Londynu, to chyba nie po to aby siedział na ławcę (tym bardziej, że pewnie troszkę grosza na niego wydać będzie trzeba). Dlatego też, jeśli Francuz przyjdzie do Arsenalu to obawiam się, że dla Gael'a może zabraknąć miejsca w podstawowym składzie.

Może nasi zgodza się na wymiane ostatecznie wtedy byłoby 2 równorzednych lewych defensorów ;]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 wrz 2006, 1:29

Co do Abidala to jestem na tak... Szczegolnie dlatego ze Clichy lapie czesto kontuzje i z takim przebiegiem sprawy dbrze by bylo miec 2 dobrych lewych obroncow w skladzie, na prawej tak mamy Eboue i Lauren :wink:

jeszcze na jakiejs stronie o Arsenalu czytalem dopiero ze Arsenal chce sprowadzic jakiegos napastnika w ziemie, kandydaci to : Defoe,Hunter :twisted: i Bent...

Z jednej strony przydal by sie nam jakis napastnik, lubie Defoe ale nie o takiego nam chodzi... Wybral bym pomiedzy Hunterem i Bentem. Obaj sa rowni sobie, tak ja twierdze :roll: Hunter to urodzony egzekutor, mysle ze przydal by sie nam najbardziej, chociaz Bent tez robi wrazenie, ostatni sezon mial bardzo udany. Nie oszukujmy sie, Charlton nie jest jakims wielkim klubem a on tam strzelil ile :?: 18 bramek z tego co pamietam w samej Premiersip a wszystkich razem z 22 :roll: Hunter tez pykanl cos ponad 30 tyle ze w slabszej lidze :P

P.S. Aha, i ten niby nowy kibic "Juan" tak naprawde nie jest nowy bo widze go czesto na stronie dodajac komentarze z ktorych wynika ze jest kibicem AFC, fieldy wczoraj zaprosil go na forum i chlopak zapadl :wink:

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 19 wrz 2006, 1:45

Jak Wy wszyscy lubicie to słowo...ironia :lol: Tu wszystko jest w niej ujęte :roll:
NIe wiem czy samo słowo, ale ja też lubię ironizować. Z kolei nie lubię fizyki, bo nigdy jej nie rozumiałem, więc chyba po części rozumiem kolegę :lol:
P.S. Aha, i ten niby nowy kibic "Juan" tak naprawde nie jest nowy bo widze go czesto na stronie dodajac komentarze z ktorych wynika ze jest kibicem AFC, fieldy wczoraj zaprosil go na forum i chlopak zapadl
Uh wreszcie poczułem się doceniony, zaproszony i etc. Przyznam się szczerze, że marzylem o chlebie, soli i wódce. Ale wczoraj około 19 dostałem lepszy prezent :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2006, 8:20

RealFan pisze: Idealny zmiennik, może za 2,3 lata to się zmieni
o Clichym mówisz ?
nie zgoadzam sie w zupełnosci, Clichy pokazał, choćby w rewanzu z Villarreal jaki drzemie w nim potencjał i jakie postępy czyni.
Zagrał znakomiecie w obronie i bardzo dobrze w akcjach zaczepnych się zaprezentował, nie ma problemów z szybkim powrotem do defensywy, bo jest bardzo szybki. Abidal co prawda ma większe doświadczenie póki co, jednak gdyby nie kontuzjogenność Gael'a - to wcale bym nie chciał Abidala.
W meczu z Villarreal [gdzie nie straciliśmy bramki] Gael zagrał świetnie, chyba mi przyznacie rację, że rzekomego faulu, po którym sędia podyktował "11" w 89 minucie - nie było :!: [bo właśnie obrone Clichy'ego sędzia potraktował jako faul :?]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 wrz 2006, 18:22

fieldy - Potencjał to jedno. Tylko czy można Clichy'ego wystawiać już jako tego podstawowego gracza w każdym spotkaniu :roll:

Sam mówiłem, że widziałem go w okcji jakieś 10, może trochę więcej razy. To dość niedużo, jednak w mojej skromnej opinii, z którą masz prawo się nie zgadzać na chwilę obecną nie zaufał bym mu na tyle, na ile zaufania przed "skandalem" miał Cole :roll:

Przytaczasz tu spotkanie z Villareal. Karnego faktycznie być nie powinno i to był dobry mecz w wykonaniu całej obrony Kanonierów.

Nie umiem jasno Ci wyjaśnić, co mnie w nim nie do końca przekonuje jako gracza kluczowego na dzień dzisiejszy. Pomijając już kontuzjogenność barakuje mu...tego "czegoś" :o Muszę się skusić na jeszcze kilka spotkań Arsenalu z jego udziałem i wtedy się sprecyzuję :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2006, 18:29

RealFan pisze:na chwilę obecną nie zaufał bym mu na tyle, na ile zaufania przed "skandalem" miał Cole
oczywiste jest, ze Clichy jest słabszym obrońcą niż Cole, skoro Cole jest jendym z najlepszych na tej pozycji, Clichy jest bardzo młody, jednak uwazam, ze gdyby zaczął regularnie wystepować w pierwszym skadzie - dałby rade :!:

Podobnie było z Eboue - kto przed PNA i przed kontuzja Laurena w ogóle myślał, że ten piłkarz może rywalizować o miejsce w pierwszej jedynastce - miał dobre wystepy w rezerwach i tyle - nie miał za grosz doświadczenia.
Mimo to dał radę i jak wskoczył do pierwszego skałdu - tak trwa w nim do dzić - i nie tylko dlatego, ze nie ma godnego konkurenta - tylko dlatego, ze zwyczajnie znakomicie gra.
Clichy tez grał przeciez w rezerwach, w ogóle jak już przychodizł do nas kilka lat temu - był wielkim talentem, wtedy nie wiedziałem co o nim myśleć, bo tylko znałem go z opisów róznych mediów - teraz wiem na co go stać i wierze, że stać go na regularne wystepy.
RealFan pisze:Pomijając już kontuzjogenność barakuje mu...tego "czegoś" Muszę się skusić na jeszcze kilka spotkań Arsenalu z jego udziałem i wtedy się sprecyzuję
tak na prawde to brakuje mu tylko doświadczenia, gael jest dośc szybki, zwrotny, bardzo dobrze sobie radzi w akcjach ofensywnych i co najważniejsze jak gra - jest nieustępliwy, nawte jak zespół nie musi koniecznie wygrać - on gra na całego, zawsze daje z siebie wszytsko o kazda piłkę walczy z takim samym zaangażowaniem i dla mnie to wystarcza :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 wrz 2006, 18:42

fieldy - Wypowiadasz się o nim w samych superlatywach, jak zawsze o tych trochę młodszych graczach Arsenalu :o
fieldy pisze:Clichy jest bardzo młody, jednak uwazam, ze gdyby zaczął regularnie wystepować w pierwszym skadzie - dałby rade

Czy jak byś był na miejscu Wenger'a to zaufałbyś mu na tyle, czy jednak wolałbyś wystawiać Gallas'a bądź Flamini'ego do czasu pojawienia się np. wspominanego już Abidal'a. Tylko nie udzielaj tej dyplomatycznej odpowiedzi "Nie jestem na miejscu Wenger'a". Nie jesteś i pewnie nigdy nie będziesz. Chętnie jednak poznałbym twoją opinię w tej sprawie. Bo piszesz "gdyby zaczął regularnie występować" czyli stawiać na niego, czy kogoś innego :?:

Eboue chyba właśnie od tego PNA zaczął "istnieć". Tam się naprawdę pokazał. Ciekawe czy pełniłby obecnie taką rolę w drużynie, jaką pełni, gdyby nie ten turniej. Czy Arsene postawiłby właśnie na niego w obliczu dolegliwości zdrowotnych Kameruńczyka z hiszpańskim paszportem :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”