AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 186

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 lis 2006, 16:38

Ebi pisze:A teraz ogólnie do wszystkich tutaj, którym odpowiedziałem. Kultura słowa jak i wasze argumenty i kultura wypowiedzi to najwyższy światowy poziom. Godnie reprezentujecie swoje kluby jako kibice i dzięki m.in takim jak wy szanuję ligę włoską. Nie ma co.
Po pierwsze naucz się cytować bo czytanie Twoich głupich postów jest niewygodne.
Dlatego piszemy o Bundeslidze bo to chyba jedyny sposób żebyś zamilkł. Żyjesz mitami o włoskiej piłce, nic o niej nie wiesz więc naprawde zachowaj dla siebie informacje na temat jej poziomu czy widowiska. Wyskoczyłeś nagle z pretensjami że mecz Milanu z Interem był jakimś wyjątkiem czy coś :roll: Nie wiem i tak o co ci chodziło i w ogóle zacząłeś jakąś durną dyskusje. Zajmij się BL, to dobre miejsce dla Ciebie.

Argumenty :?: Ty nie wymieniłeś jednego podczasz swojego szczekania do Snippa, mało tego zniżyłeś go do swojego poziomu i biedny Snipp musiał ci w ten sam sposób odpisywać.

skoro już musimy sie napinać, róbmy to w sposób bardziej kulturalny // fieldy

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lis 2006, 17:08

Łukasz_ pisze:
Ebi pisze:A teraz ogólnie do wszystkich tutaj, którym odpowiedziałem. Kultura słowa jak i wasze argumenty i kultura wypowiedzi to najwyższy światowy poziom. Godnie reprezentujecie swoje kluby jako kibice i dzięki m.in takim jak wy szanuję ligę włoską. Nie ma co.
Po pierwsze naucz się cytować bo czytanie Twoich głupich postów jest niewygodne.
Dlatego piszemy o Bundeslidze bo to chyba jedyny sposób żebyś zamilkł. Żyjesz mitami o włoskiej piłce, nic o niej nie wiesz więc naprawde zachowaj dla siebie informacje na temat jej poziomu czy widowiska. Wyskoczyłeś nagle z pretensjami że mecz Milanu z Interem był jakimś wyjątkiem czy coś :roll: Nie wiem i tak o co ci chodziło i w ogóle zacząłeś jakąś durną dyskusje. Zajmij się BL, to dobre miejsce dla Ciebie.

Argumenty :?: Ty nie wymieniłeś jednego podczasz swojego szczekania do Snippa, mało tego zniżyłeś go do swojego poziomu i biedny Snipp musiał ci w ten sam sposób odpisywać.

skoro już musimy sie napinać, róbmy to w sposób bardziej kulturalny // fieldy
Prawda w oczy kole i tyle. To ciebie boli. Ta frustracja to dla mnie znak, że mogę zakończyć swoją dyskusję, bo właśnie takie wypowiedzi przekonuja mnie, że mam prawdę. Jedno przysłowie mówi "Groźby są oznaką słabości". Mówisz cos o argumentach? Znasz takie pojęcie? Chyba nie, bo sam mnie oskrażasz o takie rzeczy nie wymieniając ani jednego. Jeśli chciałes mi przyznać rację nie musiałeś tego robić w tak niekulturalny sposób. Durna dykusja i przypominanie o Bundeslidze? Co mnie to obchodzi, ja tutaj toczę dyskusjkę (ciezko to nazwać dyskusją w przypadku fanów ligi włoskiej, nie wszystkich oczywiście ale większości) i nic mnie nie obchodza poboczne tematy. Ja tutaj o czym innym. Dziękuję, niech następni zaczną histeryzować to będzie wesoło. Wyzywajacie i gderajcie - to tylko utwierdza mnie w przkonaniu, że macie co odpowiedzieć a jedyna na cos was stać to bezmyślne wyzywiska.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 01 lis 2006, 17:46

Ebi pisze:A Juventus to niby oczyścili z zarzutów, że podajesz taki przykład? Chyba nadal są na minusie i to w drugiej lidze. Ja tez prościej nie mogę, bo jak widać nie oczyścili ich z win.
Tym oto fragmentem doczekałeś się miana wielkiego znawy futbolu z Półwyspu Apenińskiego. Wszak to nie takie proste oceniać futbol danego kraju nie mając o nim pojęcia. Aczkolwiek na oklaski zasłużyłeś, Tobie się to udało. Zapewne nie śledziłeś afery Calciopoli, nie wiesz, że proces przeprowadzony był szybko, acz na pewno sprawny nie był. Zadowoliłeś się pewnie wiedzą, że w całej aferze chodzi o kupowanie meczy, i jakie będzie Twoje zaskoczenie kiedy poznasz prawdę. Uwaga! - Kupiony został 1 mecz. Juve nie miało z tym nic do czynienia. Winę Juventusowi udowodniono, ale na pewno klub się nie zasłużył na pogardę. Tym bardziej włoski futbol. Tyle w temacie, nie mam ochoty zostać ukarany, a Tobie radzę zakończyć tę polemikę, głównie ze względu na Twoje dobro.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lis 2006, 18:09

Snipp_ pisze:
Ebi pisze:A Juventus to niby oczyścili z zarzutów, że podajesz taki przykład? Chyba nadal są na minusie i to w drugiej lidze. Ja tez prościej nie mogę, bo jak widać nie oczyścili ich z win.
Tym oto fragmentem doczekałeś się miana wielkiego znawy futbolu z Półwyspu Apenińskiego. Wszak to nie takie proste oceniać futbol danego kraju nie mając o nim pojęcia. Aczkolwiek na oklaski zasłużyłeś, Tobie się to udało. Zapewne nie śledziłeś afery Calciopoli, nie wiesz, że proces przeprowadzony był szybko, acz na pewno sprawny nie był. Zadowoliłeś się pewnie wiedzą, że w całej aferze chodzi o kupowanie meczy, i jakie będzie Twoje zaskoczenie kiedy poznasz prawdę. Uwaga! - Kupiony został 1 mecz. Juve nie miało z tym nic do czynienia. Winę Juventusowi udowodniono, ale na pewno klub się nie zasłużył na pogardę. Tym bardziej włoski futbol. Tyle w temacie, nie mam ochoty zostać ukarany, a Tobie radzę zakończyć tę polemikę, głównie ze względu na Twoje dobro.

No prosze, gdzieś już to słyszałem. JAk afera była "na gorąca" to jedyny argument jaki fani Juve podawali to "lepiej nie pisz, nie znasz się". Jedyne na co was stać? A co niby udowodniłem? To, że ekipa ma nadal punktry ujemne? Może źle zrozumiałeś? Wiem, że wyszli już na plus, a gra twoich pupili interesuje mnie jak nigdy wcześniej. Jeszcze ci mało? Leżącego sie nie kopie, więc dam sobie spokój z dalszym pisaniem bolesnej prawdy. Po co mam was uświadamiac jak jest naprawdę? Jesteście znawcami i fanami ligi włoskiej, więc sami wiecie że to aferzyści, a liga jest skorumpowana.

Najbardziej skorumpowani tutaj są moderatorzy, więc radzę zostawić w spokoju Milan (zbiorczy) //maestro

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 01 lis 2006, 18:35

Panowie Panowie bijmy na alarm bo tu sie zle dzieje !!

Taki oto tekst dzisiaj przeczytalem

http://www.channel4.com/sport/football_ ... nov1j.html

Oto fragment :

"Palermo defender Andrea Barzagli will move to Juventus at the end of the season, Rosanero sporting director Rino Foschi has suggested.

The Bianconeri have been linked with the 25-year-old for some time, with whispers claiming a switch almost occurred during the summer.

But Foschi has now revealed that the former Under-21 international is likely to complete a switch at the end of the current campaign.

“Barzagli is destined for Juve, it is very difficult to block a player like him,” said Foschi in an interview with La Gazzetta dello Sport on Wednesday.

“We bought him from Chievo in 2004 for £4.6m and we will earn £10m from his sale, so we can’t complain. "

No jeśli klub 2 ligowy chce nam podkupic gracza i jesli co najgorsze podkupi to brawa mr. Galliani and the rest. Zreszta przeciez lepiej opowiadac bajki o Ronaldinho niż poważnie zespoł wzmiacniac.

Co do Antoniego Cassano to tez jestem na tak. Jesli boski Paolo goscia nie "wyedukuje" to juz naprawde nic z nim nie da sie zrobic. Mi sie bardzo podoba gra Cassano m,in jego zzagrania z piętki itd. Racja, że jest Lobby ze fajnie jakby grali Gila - Cassano, tylko tak trzeba sobie odpowiedz, ze dla nas wazniejsze jest dobro Milanu niż Azzurich i fajnie byłoby gdyby jedno i drugie sie ze soba pokrywały. Bo za duetu Piero - Pippo raczej sukcesów nie było.

Spełnienien moich marzen byłby transfer Ronadlo do Interu ! Tak własnie, najbardziej znienawidzony gracz w najbardziej nielubianym klubie to jest to :) Powrót do pieknej przeszłości :D Oczywiscie zaczął by on szmacic i dzieki temu Inter traciłby punkty i może jakimś cudem byśmy ich dogonili :D

Nerwowy ma dużo racji, bo polityka i sport się przyciagają i koniec basta. Tak było, tak jest i tak będzie. Pomysł z Carvalio z CSKA też bardzo fajny, gosc umie piłke kopnąc i jakiego ma powera w bucie to ja nie moge. Ciekawy jest również Diego z Werderu, aj bym jego wziął niż Ronaldinho, tańszy, młodszy, spokojny a też dużo potrafi.

Co do Ronaldinho to mi jest obojętny, jesli przyjdzie bedzie spox, jesli nie to nie bede miał żalu.

Co do Nilmara to sorry, ale jesli sie w Lyonie w słabszej lidze nie przebił to co dopiero u Nas ?

Tylko nie za dużo z tymi Brazylijczykami, bo co za dużo to nie zdrowo. Niechce takiej patologii jak była w Barcelonie za Van Galla, że było 13 Holendrów a urzędowym był holenderski. Na przyszły sezon z Brazylijczyków powinni zostać Kaka, Oli (może pokaże na co go stać, chyba ze go gdzies wciśniemy za dobra kase) , Ronaldinho jesli go kupią a jesli nie to np. Diego czy jakis inny jesli juz tak kochaja graczy z kraju Kawy, a reszta aut. BUFFON BUFFON BUFFON ! !!

Co do graczy, którym sie kontakt konczy to faktycznei tylko Pellizzoli by sie przydał. Bazzini to mogłby u nas ławe gracz co najwyżej, bo czasami sie taki drągal przydaje.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 01 lis 2006, 18:46

peyter pisze:No jeśli klub 2 ligowy chce nam podkupic gracza i jesli co najgorsze podkupi to brawa mr. Galliani and the rest. Zreszta przeciez lepiej opowiadac bajki o Ronaldinho niż poważnie zespoł
wzmiacniac.

Skoncz juz pieprzyc. W czasie gdy Barzagli bedzie (moze) gral w Juve, to bedzie juz to klub 1ligowy wlaczacy o puchary. Brawa moglbys mu bic gdyby np. Lecce go kupilo, zreszta mozesz ogolnie mu bic brawo :lol:
peyter pisze:Bo za duetu Piero - Pippo raczej sukcesów nie było.
Juz widze jak Italia odnosi sukces z duetem Cassano - Gila. Cassano ma zbyt nawalone w glowie, zeby sie odrodzic i grac na przynajmniej takim poziomie jak pare lat temu.
peyter pisze:Spełnienien moich marzen byłby transfer Ronadlo do Interu ! Tak własnie, najbardziej znienawidzony gracz w najbardziej nielubianym klubie to jest to Smile Powrót do pieknej przeszłości Very Happy Oczywiscie zaczął by on szmacic i dzieki temu Inter traciłby punkty i może jakimś cudem byśmy ich dogonili Very Happy
No napewno. Na dodatek Crespo przejdzie do Milanu.

peyter pisze:Ronaldinho jesli go kupią a jesli nie to np. Diego czy jakis inny jesli juz tak kochaja graczy z kraju Kawy, a reszta aut. BUFFON BUFFON BUFFON ! !!

:shock: :lol:

Co do Nilmara to sorry, ale jesli sie w Lyonie w słabszej lidze nie przebił to co dopiero u Nas ?

Sorry, ale Lyon jest obecnie lepszym klubem od Milanu. Niestety. Przez to Inter wygra scudetto, co gorszego moze sie stac?

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 01 lis 2006, 19:47

Sam piepszysz. To niby gdzie gra Juventus jak nie w 2 lidze ? I jeszcze do I ligi nie awansował. Właśnie będzie może walczył o puchary, w których grac bedzie Milan :D A co za tym idzie ma mniejsze mozliwosci sportowe, finansowe niż Milan. Dlatego też byłby to wstyp dla Milanu jakby Juventus im podkupił gracza.

Do do Lyonu racja, ale liga francuska jest słabsza od ligi włoskiej.

Widać kompleks aferzystów i drugoliwców dalej mocno sie trzyma, szkoda, że wszyscy wokół robią co w ich siłach, żeby Juventus znów przywrócić do Serie A ... ehh Brutalna rzeczywistosc ekonomiczna .... ;/

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 01 lis 2006, 19:59

Na miejscu kibicow Milanu balbym sie nawet wspominac nazwisko Cassano w kontekscie przyszlych transferow. Cassano nie jest i juz nigdy nie bedzie zawodnikiem ktory gral w poczatkowej fazie swojego pobytu w Rzymie :roll: Juz nawet nie mam sily pisac jak on ma bardzo nasrane w glowie ... :roll: Jak juz nawet bodziec jakim byl Capello nie sprawil ze nie chcialo mu sie worcic do formy to nie wiem czy istanieje taka sila na swiecie ktora tego dokona :twisted:

Awatar użytkownika
GrocaLKS
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GrocaLKS » 01 lis 2006, 23:07

Jak juz nawet bodziec jakim byl Capello nie sprawil ze nie chcialo mu sie worcic do formy to nie wiem czy istanieje taka sila na swiecie ktora tego dokona
może Dan Petrescu? 8)

Moim zdaniem przede wszystkim brakuje Szewy, ale też nie ma w obecnym składzie strzelca z prawdziwego zdarzenia, bo Gilardino zbyt chimeryczny.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 lis 2006, 23:34

Do do Lyonu racja, ale liga francuska jest słabsza od ligi włoskiej.
No jest nie mniej jednak Lyon ma kadrę ciut za silną na lige francuską :D... ale nie wydaje mi sie zeby z Nilmara był piłkarz chociazby pokroju Sobisa

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 02 lis 2006, 8:54

j1mmy pisze: No jest nie mniej jednak Lyon ma kadrę ciut za silną na lige francuską :D... ale nie wydaje mi sie zeby z Nilmara był piłkarz chociazby pokroju Sobisa
No i właśnie o to biega :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lis 2006, 13:41

no ladnie Milan zagral a Kaka to udowadnia ze jakby dostal Zlota pilke to nie pomylka....mecz z Interem chyba jednak mimo przegrania okazal sie przelomowym bo w 2 mecze strzelilismy chyba wiecej bramek niz przez caly sezon.....mysle ze Gilardino zacznie teraz regularnie strzelac...
"But if Leonardo has another great Brazilian for us, I will sign him. I'd love to see another Italio-Brazilian here at Milan."
no ja sie zgadzam...tylko jak juz znajdzie to zeby go nie przespac....

...majac takiego pilkarza mozna sobie pozwolic nawet na sprzedaz Andriya...
slowa jednego z polskich komentatorow mowia same za siebie

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 02 lis 2006, 14:57

Wspanialy mecz Milanu i Kaki wczoraj, ale Anderlecht to nie jest zadna potega. Cieszy rowniez pierwsza bramka Gilardino w LM. Wreszcie chlopak sie przelalmal. W dodatku wywlaczyl jeszcze rzut karny, wiec widac, iz powoli wraca do formy. Martwi natomiast dosc trudna sytuacja kadrowa w obronie, aczkolwiek poki co mamy jeszcze kim grac, wiec az tak wielki problem to nie jest. Widzieliscie , jak bliski wspanialego swojaka byl Jankulovski ? W ogole kiedy Anderlecht chwilowo przewazal to jego strona najlatwiej bylo im sie przedrzec w pole karne. Jego ofensywna gra moze sie podobac, ale za to co czyni w defensywie to trzeba go skrtykowac, bo zachowuje sie fatalnie. Zgadzam sie z Peyterem, ze trzeba zrobic czystke w skladzie sposorod Brazylijczykow. Dida, Serginho i Cafu powinni odejsc, ale to oczywiscie dopiero po sezonie. Pan Berlusconi przyznal, ze stara sie o Ronaldinho, ale wedlug mnie nie ma potrzeby wydawac bajonskich sum na tego gwiazdora. Mozna zdecydowanie lepiej wykorzystac te pieniadze. W obecnym sezonie LM bardzo podoba mi sie druzyna FC Porto. Mysle, ze zawodnikow tego zespolu Milan powinien wziac pod obserwacje, a szczegolnie Lucho Gonzaleza. Oczywiscie nie chodzi tu o jego ostatnia bramke, ale bardziej caloksztalt tworczosci zarowno w Porto i reprezentacji Argentyny. Taki zawodnik to skarb dla kazdej druzyny.

FORZA MILAN !!!

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 02 lis 2006, 16:23

Jego ofensywna gra moze sie podobac, ale za to co czyni w defensywie to trzeba go skrtykowac, bo zachowuje sie fatalnie. :arrow: :arrow: no wiem czy tak fatalnie...mzoe i trafil we wlasnyslupek ale poza tym wydawalo mi sie wczoraj ze nie przegral ani jedengo pojedynku...akcje wchodzily z jego strony ale zachodzily one przy przewadze pzreciwnika i przy ogrywniu innych zawodnikow...moim zdaniem Marek zagral wczoraj w defensywie solidnie i nie mozna miec do niego jakichs pretensji :twisted:

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lis 2006, 17:43

Chcieliście to macie. Diego jest łączony z transferem do Milanu. Co prawda brakuje wszelkich oficjalnych wieści na ten temat, ale tak jest zawsze. Warto zaznaczyć, iż były gracz Porto ma włoski paszport. Trudno jednak przypuszczać aby Werder chciał sprzedać swojego zawodnika po tak krótkim czasie odkąd dołączył on do drużyny, tym bardziej, że Diego spisuje się nadzwyczaj dobrze. Transfer do Milanu czy do innego klubu może być, ale według mnie niezbyt szybko :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”