Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 187

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2006, 18:53

RealFan pisze:Tylko nie udzielaj tej dyplomatycznej odpowiedzi "Nie jestem na miejscu Wenger'a". Nie jesteś i pewnie nigdy nie będziesz.
nie będe politykiem - bo takiej dypolomatycznej odpowiedzi bym nie udzielił :lol:
RealFan pisze:Czy jak byś był na miejscu Wenger'a to zaufałbyś mu na tyle, czy jednak wolałbyś wystawiać Gallas'a bądź Flamini'ego do czasu pojawienia się np. wspominanego już Abidal'a.
Gdybym miał to szczęście i zaszczyt :oops: być na jego miejscu to bym wystawił Gaela [jak najbardziej serio pisze] jednak Wenger z tego co mówi [i wielokrotnie to podkreslał] nie chce wystawiać tam Flaminiego, jak ten sobie tego nie zyczy. Więc ten rancuz odpada :D
Gallas pewnie będzi epóki co grał na lewej - bo wraca Senderos i jest Djourou, który doskonale daje sobie radę :!: gdyby to ode mnei zalezało - Gallas grałby u boku Kolo mielibymy najlepszą parę stoperów w Premireship :!: na lewej widze Clichy'ego i dopiero później Flaminiego, choć jak psiałem już - Wenegr go tam nie widzi, a jednak do niego nalezy ostateczna decyzja :P
Jesli pojawiłby sie Abidal - to nie wiem czy chciałbym go widzieć regularnie w pierwszym skałdzie, widziałem z nim kilka meczy [z 15, tak na szybko - grał przeciez na mundialu, do tego emcze w LM etc. jakeiś sparingi na eurosporcie, czy mecze kadry eliminacyjne]

Myślę, że gdyby obaj byli w klubie - to musieliby sami przkonac trenera do swoich umeijętnosci, zaczleiby od zera - i grałby ten, kto by się lepiej prezentował

RealFan pisze:Eboue chyba właśnie od tego PNA zaczął "istnieć". Tam się naprawdę pokazał. Ciekawe czy pełniłby obecnie taką rolę w drużynie, jaką pełni, gdyby nie ten turniej. Czy Arsene postawiłby właśnie na niego w obliczu dolegliwości zdrowotnych Kameruńczyka z hiszpańskim paszportem
musiałby na niego postawić - bo kim miał grać, Eboue był w szerokiej kadrze, wiec był 2 do kolejki po Laurenie, nawet gdyby nie PNA - Eboue by wskoczył do składu - właśnie przez kontuzję Kameruńczka. Gdyby jednak Lauren był zdrowy cały czas - a Eboue nie pojechałby na PNA - pewnie tak szybko Eboue nie dął by sie ponzac szerszej publicznosci

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 wrz 2006, 19:09

fieldy pisze:nie będe politykiem - bo takiej dypolomatycznej odpowiedzi bym nie udzielił
A ja swego czasu myślałem o tych klockach :lol: To fajna robota jest. Musisz tylko dobrze umieć gadać, a ja tam jakiś wielce rozmowny nie jestem. Jak jednak trzeba to sobie radzę :D Osobiście podziwiam takiego Leppera. Nie, nie jestem jego fanem :P To zwykły człowiek ze wsi, który naprawdę zrobił karierę. To jest to, nawet nie musisz się długo edukować :wink:

Wracając do tematu.

Teraz już wszystko jasne. Widzisz Clichy'ego w pierwszym składzie. Chyba jednak będzie grał Gallas z oczywistych względów. Mimo, że nie przepada za lewą stroną boiska, to jest o wiele bardziej doświadczony i bądź co bądź lepszy od swego robaka :wink: Jak pojawi się ktoś nowy to pewnie wróci na swoją ulubioną pozycję.
fieldy pisze:Myślę, że gdyby obaj byli w klubie - to musieliby sami przkonac trenera do swoich umeijętnosci, zaczleiby od zera - i grałby ten, kto by się lepiej prezentował
Trenerzy zwykle tak mówią, ale nie zawsze realizują :roll: Przykładem niech będzie Real. Capello mówił "nikt nie może być pewny miejsca w składzie". A teraz co jest :?: Raul gra sporo poniżej oczekiwań, choć nie tragicznie, a mimo to nadal znajduje kredyt zaufania u trenera, pomimo iż w rezerwie jest Robinho, Guti, czy też ostatnio Cassano :roll: To samo mogło być w Arsenalu. Wydaje mi się, że Abidal startowałby z nieco większym poparciem Wenger'a. Niekoniecznie musiałoby tak być, lecz to prawdopodobne :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 wrz 2006, 20:55

W Waszej dyskusji na tamat obsadzenia lewej strony w defensywie Kanonierów warto również pamiętać o Laurenie, który również swojego czasy występował na lewej stronie obrony. Co prawda były to występy z konieczności, ale zaprezetował się podczach nich znośnie. Z całą pewnością problemów z doborem graczy na lewą flankę mieć nie będziemy. Celowo nie wspomniałem jeszcze o Armandzie Traore, w którym Wenger pokłada spore nadzieje na przyszłość, ale na chwilę obecną wątpie, aby zadebiutował w pierwszym składzie :wink:

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 19 wrz 2006, 21:17

Co do Laurena to ja akurat nie wierzę w niego. Wydaje mi się słabszy od Flaminiego, że o Gael'u czy Eboue nie wspomnę. Jakoś Kameruńczyk nigdy mnie nie przekonywal, wg mnie byl niepewny w obronie i w ataku z niego pożytek mały był. Przy braku kontuzji optymalna obrona wg mnie rysuje sie tak Eboue Toure Gallas Clichy i gra muyzka :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 wrz 2006, 21:20

Juan pisze:Jakoś Kameruńczyk nigdy mnie nie przekonywal, wg mnie byl niepewny w obronie i w ataku z niego pożytek mały był

:shock: Chyba innego Laurena w meczach Arsenalu oglądałem. Zanim pojawił się Eboue to przecież był ostoja naszej defensywy. Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, ale akurat Twoje argumenty są troszkę słabe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2006, 21:20

lauren był zawsze dobrym punktem naszej defensywy, silny, solidnym, bez głupich wpadek, zawsze trzymał poziom, ale zawsze tez - bez rewelacji.
Na lewej stronie występowac nie będzie, bo Clichy jest lepszy od niego na tej pozycji, a przecież póki co grać tam będzie Gallas. Obawiam się, aby Gallas nie został już na zawsze na lewej defensywie - mimo wszytsko w środku obrony radzi sobie znacznie lepiej, szkoda byłoby tego nie wykorzystac.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 wrz 2006, 22:28

RealFan Mysle ze postrzegasz Clichy'ego za gorszego zawodnika niz jest. Gallas gra na lewej tylko dlatego ze Clichy ma kontuzje, wiec kiedy wroci Clichy bedzie gral w podstawowej '11' to jest oczywiste, Flamini wcale nie jest od niego lepszy na lewej. Obecnie to nasz najlepszy lewy obronca w druzynie( No chyba ze Gallas, ale jego zaliczam do srodkowych)

Lehmann bedzie przesluchiwany :P Kopnal bidonem w trybuny na OT i trafil w jakiegos kibica MU :smoke:

Wenger ponoc sie interesuje 3 mlodzianami. Dwoch z nich pochodzi z Walii, jeden gra w Cardiff a drugi w Southampton 8) Trzeci to Marokanczyk z Niemieckim paszportem 8)

Joe Ledley gra w Cardiff ma 19 lat, jest lewym pomocnikiem i strzelil juz 2 bramki :!:
Gareth Bale ma 17 lat, juz byl pod lupa Wenger lecz oferta zostala odrzucona, Wenger nie daje za wygrana 8)
No i Adel Chihi, chlopak ma 18 lat, jest porownywany do Poldiego i takze gra w FC Koeln.

Nie widzialem w akcji zadnego, ale skoro mlode talenty i Wenger ich chce to dawac ich :lol:

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 19 wrz 2006, 23:21

Mówcie co chcecie, ale ja mam jakiś uraz do Laurena. I zawsze kiedy gra to boje sie o obronę. Co do Flaminiego to tu też mam obawy, Flamini jest jak dla mnie za dziki. NIe tyle gra za ostro, co zbyt mało dyskretny w tej ostrej grze jest, ogólnie strach z nim na obronie. Co do przesluchania Lehmanna to lol tyle powiem. NIe wiem po co mają go przesłuchiwać. Jak trafił to mu się należało, wiadomo kibic MU, wiec za darmo raczej nie dostał :D, no cóż zawsze lepsze to niż gdyby kopał jak Dudek :twisted:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 wrz 2006, 0:09

Jak wiemy dzisiaj odbyly sie mecze Curling Cup. Birmingham gralo z Wrexham i wiele innych zespolow, ale tamte nas nie isteresuja 8) Otoz Nicklas Bendtner, w doliczonym czasie gry a dokladnie w 117' strzelil bramke na 4-1 i takim wynikiem zakonczylo sie spotkanie 8) Rozstrzelal sie chlopak... :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2006, 17:30

guru pisze:RealFan Mysle ze postrzegasz Clichy'ego za gorszego zawodnika niz jest. Gallas gra na lewej tylko dlatego ze Clichy ma kontuzje, wiec kiedy wroci Clichy bedzie gral w podstawowej '11' to jest oczywiste,
Wcale takie oczywiste to nie jest :!:

Póki co gra na lewej Gallas i radzi sobie bardzo dobrze [w końcu nie ma się co dziwić]
Jednak, zkaładając, że wróci Clichy i Sederos - kto wie, czy Wenger nie zdecyduje sie wstawić na środek Senderosa, a Gallasa - pozostawić na boku obrony, w dodatku jest jeszcze Djourou, który daje radę.

Ja oczywiscie wolałbym Gallasa w środku z Kolo, a Clichy'ego na lewej obronie - jednak wtedy mamy Senderosa, Djourou i Hoyte'a na ławie - szkoda wszystkich 3 sadzać - bo wiaodmo, ze któryć będzie pokrzywdzony. Myślę, że gdyby Wenger wypożyczył ejszcze Hoyte'a = to wszytskim wyszłoby to na dobre

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 wrz 2006, 17:40

guru pisze:RealFan Mysle ze postrzegasz Clichy'ego za gorszego zawodnika niz jest. Gallas gra na lewej tylko dlatego ze Clichy ma kontuzje, wiec kiedy wroci Clichy bedzie gral w podstawowej '11' to jest oczywiste, Flamini wcale nie jest od niego lepszy na lewej. Obecnie to nasz najlepszy lewy obronca w druzynie( No chyba ze Gallas, ale jego zaliczam do srodkowych)
No nie wiem czy Clichy będzie z marszu grał w pierwszym składzie :P

Czy odbieram go za gorszego niż jest... :roll: Nie :P W sumie na razie to i lepiej aby grał Gallas. Clichy to "szklanka" i na ten moment nie ma sensu na nim opierać gry. Jest dobry, jednak ja jakoś nigdy nie uznawałem go za megatalent :roll: Ot taki, jakich kilku by się znalazło. Do czołowych graczy świata na swojej pozycji zaliczyć go nie można więc sam wiesz :roll: Można na niego liczyć, ale coś mi się wydaje, że mógłby spowodować u niektórych efekt niedosytu :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 wrz 2006, 0:34

Lupoli dzis strzelil bramke w meczu z Doncaster (CC) w 90' dzieki czemu doprowadzil do dogrywki :twisted: Dlugo nie pogral, w 95' min. dostal czerwien :shock: I Derby przegralo z Doncaster w karnych 8-7 :? (mam pewne wspomnienia z ta druzyna)

Czyli jak narazie Bendtner i Lupoli oprocz strzelania bramek takze wpisali sie na liste "czerwonych". Ten pierwszy w meczu ligowym (ze 2 tygodnie temu?) a Lupoli dzisiaj :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2006, 21:22

rezerwy Arenalu wygrały z rezerwami Portsmouth 2:0
Obie bramki strzelił Aliadiere [2 raz powtórzył ten wynik i ma już w sumie 4 gole]
Co warto zaznaczyć - zadebiutował Denilson :!:
Pokazał się z dobrej strony, podobnie jak Walcott, czy Merida ...
trzeba przyznać, ze mamy niezłych rezerwowych :P pomio faktu, zę wielu piłkarzy zostało wypozyczonych.

wielu z nich grali już w pierwszej druzynie - myślę, że będziemy mieli z nich olbrzmi pozytek w przyszłości

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 wrz 2006, 21:44

fieldy pisze:Obie bramki strzelił Aliadiere

Ta druga bramka :rydzyk: Ale chlopak ma forme, mysle ze spowrotem wskoczy do pierwszego skladu, chociaz konkurencja w ataku u nas jest nie mala.. :roll:
fieldy pisze:Co warto zaznaczyć - zadebiutował Denilson Exclamation
Mial pare strzalow, niecelne ale ogolnie to dobry mecz zagral...
fieldy pisze:trzeba przyznać, ze mamy niezłych rezerwowych
Nasze rezerwy by pojechaly kazda Polska druzyne :P

Walcott zagral tylko przez pierwsza polowe, na druga juz nie wyszedl bo zlapal jakas kontuzje barku czy cos i Banfield nie chcial ryzykowac dlatego nie gral w drugiej polowie...

A Merida tez zagral dobry mecz, ma bajeczna technike 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 wrz 2006, 22:41

A Merida tez zagral dobry mecz, ma bajeczna technike
Czyli juz widac efekty pracy Wengera :wink: Jeszcze miesiac moze dwa i Merida bedzie w pierwszym skladzie Arsenalu, a Arsen odkryje kolejny talent...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”