Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 187

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 07 sty 2011, 13:50

Keane został zwolniony w Ipswich :twisted:

Lewan90
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan90 » 07 sty 2011, 13:56

Keane już nie jest trenerem Ipswich :wink: A co do Chelsea, to musiało to przyjść. Zerowa rywalizacja dla największych piłkarzy. Jak się czasami popatrzy na ławkę, to ciężko powiedzieć czy to europejska potęga , czy klub z League Two. Zawodnicy z roku na rok nie młodnieją. Abramovic czy chce czy nie chce, rewolucję kolejną będzie musiał przeprowadzić. Jak dla mnie Chelsea jeszcze zacznie wygrywać, ale przed zmianami nikt nie ucieknie po sezonie. A młodzież mają też zacną. Pytanie czy jest tam następca np Drogby?

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 07 sty 2011, 14:09

Został zwolniony w zeszły piątek rano, tak? Dopiero teraz doczytuję na angielskiej oficjalnej stronie Chelsea, bo polska strona nadal utrzymuje, że Roy pracuje w Ipswich. No to ładnie. Czy jestem teraz bardziej spokojniejszy o zwycięstwo? Chyba nie. A kto został jego następcą?
Zastępca Drogby pytasz? Młody Borini, który w rezerwach strzela co tydzień, ale Ancelotti nie daje mu szansy gry. I wątpię, żeby w niedzielę to się zmieniło. Warto nadmienić, że Borini także jest Włochem.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 sty 2011, 14:13

Już kiedyś pytałem się o tą zacną młodzież Chelsea i trudno było usłyszeć więcej niż 2 nazwiska. Rezerwy to nawet nie jest poziom Championship, więc gratuluję tym, którzy wyciągają daleko idące wnioski z tych spotkań. Już pomijając to, że nawet w tych rozgrywkach Chelsea nie dominuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sty 2011, 14:15

Okoński mówił, ze Spurs grali juniorami, a w Chelsea sturridge m.in szalał, chyba 5 goli strzelił.
Nie wiem czy to prawda - nie widziałem składów.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 07 sty 2011, 14:39

http://www.chelsealive.pl/n-18332-popis ... gromia.php

Tutaj jest skład Chelsea na to spotkanie. Jest Sturridge, jest Kakuta, jest Hilario w bramce. Ja bym się nie bał, i dałbym tym chłopakom szansę w meczu przeciwko Ipswich. Oni na pewno będą zdeterminowani, żeby się pokazać. Chociaż Ancelotti ma chyba własnych piłkarzy, którzy mimo braku formy i tak nadal grają w pierwszym składzie.

red85,
to było do mnie? Nie wiem, czy wystawienie chłopaka po tym, jak strzela regularnie bramki w Rezerwach jest wnioskiem daleko idącym. Przecież nie mówię, że Ancelotti ma od razu grać w pierwszym składzie, tylko żeby dostał chociaż szansę, a teraz właśnie nadarza się taka okazja. Gdzie tacy piłkarze mają się pokazywać, jak nie w takich rozgrywkach?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sty 2011, 15:39

:lol2:
przed ośrodkiem treningowym Chelsea ponoć jest banner, na którym kibice domagają się odejścia Carlo i Romana.

Niektórzy już zapomnieli gdzie była Chelsea przed przyjściem Abramowicza.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 sty 2011, 16:30

Zwalnienie Carlo to by była chyba głupota i myślę ze Roman już się nauczył na swoich błędach jak to wychodzi na dobre klubowi (jedynym wyjątkiem był Scolari). Czytałem nawet na jakiejś stronie że R. Wilkins poleciał bo coś tam powiedział, skrytykował coś co się Romanowi nie spodobało. Roman szkodzi zespołowi regularnie raz na 2 sezony to nie nowość.

Carlo popełnił błędy w lecie na rynku transferowym jestem ciekaw czy je nadrobi teraz ale pewnie szału nie będzie. Sturridge dobrze sobie radzi i raczej pewnie zagra w FA Cup od pierwszych minut ale co z tego że potem w meczu ligowym od pierwszych minut zagra Salomon "Drewniana noga aka Potrafie zjebać setke i nie strzelić na pustą" Kalou pomimo swojej formy prosto z (Y). Błąd Carlo to wałkowanie tych samych grających piłkarzy, to że Sturridge strzelił 5 bramek to nic nie zmieni kilka miesięcy temu Borini strzelił również 5 bramek a jego jedyny awans to na ławkę rezerwowych by mógł mecz obejrzeć z bliższa niż trybuny.

Jestem ciekaw zajebiście tych zimowych wzmocnień, 90% piłkarzy jest związana przez puchary więc co to za sens takie wzmocnienia robić. Z drugiej strony dzisiaj na konferencji Carlo powiedział że po meczu z Wolves na urazy skarżą się tacy piłkarze jak Essien, Cole i Drogba. Jak Ci zawodnicy się nie wykurują na mecz ligowy to będzie zmuszony wystawić kogoś z rezerw. Są tam dobrzy zawodnicy ale nie dostają szans w odpowiednich momentach gdy Chelsea w tamtym sezonie wygrywała wysoko to męczył piłkarzy do 85min. za nim zrobił zmianę. A teraz gdy jest presja słaby wyników nagle chce dać zawodnikom się ograć :lol:

Zauważyłem że ostatnio na Drogbę spada dość spora krytyka ludzie mówią że jest leniwy i mu nie zależy a ja szczerze w to wątpię. W meczu z Boltonem zaliczył słupek z AV bramke i z Wolves znowu słupek. Praktycznie on nie ma nikogo do pomocy gdy Anelka i Kalou to teraz bardziej kolesie którzy starają się utrudniać niż pomagać. Sam nie da rady a rywale zawsze starają się podwójne krycie na niego narzucić. W dodatku w ostatnim wywiadzie przyznał że nie doszedł jeszcze do 100% kondycji po tej całej malarii.

Jak by to był FM to by dało rade się jeszcze wrócić na 1. miejsce :P ale to rzeczywistość, niestety. Jak by teraz zaczeli wygrywać wszystko aż do Marca to by mieli szanse ale tak jak powiedziałem są potrzebne wzmocnienia i chociaż 1 mecz który podniesie psychicznie zespół. Pech ich się trzyma jak mało kogo teraz.

Co do banerów to tylko wystarczy je olać i nie traktować serio zawsze się znajdą frustraci skłonni do pochopnych wniosków. Dokładnie pamiętam ilu chciało Carlo posłać z torbami po odpadnięciu z Interem i remisem z Blackburn. Musiało im być potem zajebiście głupio na koniec sezonu.

PS. (jak by Carlo został zwolniony to bym musiał avatar zmienić co mi się nie widzi :P)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sty 2011, 16:57

KajoFC pisze:Jestem ciekaw zajebiście tych zimowych wzmocnień, 90% piłkarzy jest związana przez puchary więc co to za sens takie wzmocnienia robić
jak to nie ma sensu, LM można grac tym składem co jest, a wzmocnić druzynę wypada na ligę, bo jak tak dalej pójdzie to LM zabraknie i zostanie walka o Lige europy, a tego chyba nikt w klubie nie chce. W lidze mogą grać piłkarze sprowadzeni w zimie, no i od nowego roku już będą mogli grac też w pucharach. Liga powinna być priorytetem teraz, tak mi się wydaje

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 sty 2011, 17:20

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej piłkarzy może też trochę zniechęcać to że po transferze mogą tylko popatrzeć na LM z trybun przez najbliższe pół roku. Tak jak powiedziałem, jestem ciekaw jakie szydło wyjdzie z tego zimowego okienka.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 09 sty 2011, 19:51

Chelsea 7:0 Ipswich
Kiedy to ostatnio takie wyniki były? Spodziewałem się porażki, jest okazałe zwycięstwo. Ciekaw jestem, jak do tego doszło? Ktoś oglądał mecz, potrafi opisać jak to wyglądało z gry? Mimo iż wyniki okazały, to trzeba pamiętać, że Ipswich to drugoligowy średniak. Fajnie że Sturridge strzelił 2 bramki, tylko co z tego, jak za tydzień znowu usiądzie na ławce i zagra 5 minut.
http://www.chelsealive.pl/n-18356-ancel ... alnych.php
Ciekawa wypowiedź Carlo powyżej. Jak będziemy nadal tak stawiać na doświadczenie, to niedługo zrobi się z nas Milan (czyt. Dom starców).
Czekam na relację z meczu.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 sty 2011, 15:52

Nie trzeba sobie robić nadziei z wypowiedzi Carlo, bo chyba gramy dalej jak gramy"

http://www.livesports.pl/detail/soccer. ... 3600&tab=2

A chciałem Sturridge'a za Anelkę

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sty 2011, 17:12

FFS, czy faktycznie musi dojść do tragedii, żeby niektórzy zrozumieli, że wejście obiema nogami to głupota? Malouda powinien wylecieć. A mecz całkiem ok, chociaż mi się już ze 2 razy kimnęło.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sty 2011, 17:28

red85 pisze:FFS, czy faktycznie musi dojść do tragedii, żeby niektórzy zrozumieli, że wejście obiema nogami to głupota? Malouda powinien wylecieć. A mecz całkiem ok, chociaż mi się już ze 2 razy kimnęło.
Nie wiem jaką skalę ty masz, że wystawiasz "całkiem OK". Mecz wyglądał czasami jak jakieś tworzenie teorii chaosu, brak jakieś sensowności w rozgrywaniu piłki, a przy podawaniu jej do Anelki trzeba wyłączać żeby się nie porzygać. Francuz robi wg. mnie wszystko na odwrót tj. źle.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 sty 2011, 21:07

Meczu całego nie widziałem(tylko MOTD) ale fakt że Kalou i Ferreira nie grali można uważać za same plusy. Drogba miał świetną okazję ale uderzył prosto w Robinsona, obiliśmy słupki z 2 razy. Największe oceny wg Sky Sports mieli Ramires i Ivanovic więc to jedynie świadczy o reszcie :P

Co do transferów to jesteśmy (podobno) już na półmetku zakończenia rozmów z Pienaar'em. Pierw Sky Sports podało kilka dni temu że negocjację padłym i mówiło się że odmówił również Spurs i kieruję się w strone jakiegoś czołowego klubu europejskiego. Ostatnio Moyes przyznał że dostali oficjalną ofertę zakupu Pienaar'a i kilka ang gazet sugeruję że to Chelsea jest tym klubem. Podobno suma transferu ma wynosić 3mln nie wiem ile w tym jest prawdy ale się nie długo powinno wyjaśnić. Steven to dobry zawodnik ale ja patrze na to z tej strony ze kolejny zawodnik do osłabienia zespołu podczas PNA.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”