Liverpool (zbiorczy) - Strona 187

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 maja 2010, 19:49

BBC podaje, że obrońca Glasgow Rangers - Danny Wilson w ciągu tygodnia uzgodni warunki swojego transferu na Anfield. 18-latek będzie kosztował 2 miliony funtów + dodatkowe pieniądze za spełnienie określonych warunków.

Warto także dodać, że jutrzejsze spotkanie na ławce rozpocznie 16-letni Jack Robinson, który w przypadku wejścia na boisko pobije rekord Michaela Owena i stanie się najmłodszym debiutantem w historii Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 maja 2010, 22:13

Na jakiej pozycji gra ten chłopak i widziałeś go może w akcji ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 maja 2010, 22:25

Gra na lewej obronie. W akcji go nigdy nie widziałem, praktycznie nie oglądam spotkań drużyny U-18.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 maja 2010, 19:23

Jack Robinson wszedł w 86 minucie na boisko i tym samym stał się najmłodszym debiutantem w historii Liverpoolu. Od razu mówię, że nie mam pojęcia jak zaprezentował się młody Anglik, bo spotkania nie oglądałem.

Od razu chcę się poprawić, ponieważ do dnia dzisiejszego najmłodszym debiutantem w historii drużyny z Anfield nie był, jak wcześniej wspomniałem, Michael Owen, lecz Max Thompson, który w 1974 roku wszedł na boisko mając 17 lat i 129 dni. Jack Robinson ma 16 lat i 250 dni. Wybaczcie pomyłkę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 maja 2010, 19:41

Liverpool będzie grał w pucharach w przyszłym sezonie?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2331
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 maja 2010, 19:44

Tak, zaczyna od trzeciej rundy kwalifikacji do LE czyli pierwszy mecz 29 lipca. Jeśli nie ma seedowania to mogą grać ze zwycięzcą Puchar Polski :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 maja 2010, 20:27

http://www.liverpoolfc.tv/news/media-wa ... ine-alonso

Ciekawe. Widziałem kilka spotkać Valencii w tym sezonie i Argentyńczyk bez wątpienia jest bardzo dobry technicznie i ma świetny przegląd pola. Poza tym niewiele wiem na jego temat, w związku z czym liczę na jakąś pomoc bardziej obeznanych w sprawach ligi hiszpańskiej.

W mediach pojawiają się nazwiska piłkarzy, którzy latem najprawdopodobniej opuszczą Liverpool. Wśród nich są: Aurelio, El Zhar, Babel, Riera, Degen i N'Gog. Oprócz nich pojawiają się także (chociaż znacznie rzadziej) dwa inne nazwiska... Benayoun i Aquilani. Wierzyć się nie chce, że Alberto może odejść, ale przykład Keane'a pokazuje, że Benitez jest zdolny do wszystkiego.

No i na deser: Rafa chce zostać. :angry2:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 maja 2010, 20:33

Banega rozegrał świetny sezon, dla wielu zdecydowanie nawet lepszy niż Albelda. Mimo że był na odstrzał to pokazał się z mocnej strony. Potrafi dobrze zagrać, rozegrać, świetny w odbiorze, kryciu i asekuracji. IMO w 5 najlepszych DMów kończącego się sezonu w La Liga. Obecnie obok Villi, Silvy i Cesara jedyny chyba zawodnik którego kibice by chętnie nie oddawali za żadne skarby. W zimie była podobno oferta z Evertonu na około ~10 mln. która nawet nie była brana pod uwagę.
Valencia też zapłaciła sporo za niego plus będzie grała w LM więc osobiście sądzę, że wyrwanie go łatwe nie będzie chociaż suma w okolicy 20 mln jak dla mnie jednak wystarczy. No i kwestia tego jak to zarząd widzi. Topal już prawie w Vcf, a Costa też już podobno po wstępnych rozmowach, a póki co tylko wiadomo, ze Baraja kończy karierę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 maja 2010, 23:20

Daaaamian pisze:No i na deser: Rafa chce zostać. :angry2:
Cały Manchester krzyczy jednym głosem : Rafa must stay! :boruta:
Tak na poważnie, nie rozumiem jak w takim klubie jak Liverpool w ogóle rozważać można pozostanie Beniteza. Przecież ostatni sezon to kompletna kompromitacja. Benitez już tego nie ogarnia i to widać gołym okiem. Dochodzą głosy, że piłkarze też go nie chcą. Wszyscy w Liverpoolu czekają na nowego menedżera, tylko nie Amerykanie?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 maja 2010, 10:32

Danny Wilson jest praktycznie graczem Liverpoolu. Młody Szkot ma kosztować 2,5 mln funtów, cena ta może jednak wzrosnąć do 4 milionów.

Poza tym Liverpool Echo donosi, że w orbicie zainteresowań Beniteza jest także inny piłkarz Glasgow Rangers - Madjijd Bougherra, który podobno wyraził chęć przejścia na Anfield. Dla niezorientowanych: 28-letni Algierczyk jest środkowym obrońcą, który z tego co wyczytałem grywał w szkockim klubie także na lewej stronie defensywy.

Kupno Wilsona bardzo mi się podoba, z kolei zainteresowanie Algierczykiem to jakieś nieporozumienie.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 15 maja 2010, 11:41

latem benitez kupi znowu 10 pilkarzy, w zimie bedzie biadolil ze potrzebne sa nowe transfery, a późną wiosną ze amerykanie nie dali pieniedzy stad nie ma wynikow. i tak w kolo macieju.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 maja 2010, 18:23

Angielskie media łączą Liverpool z napastnikiem Werderu - Mesutem Özilem. Ligi niemieckiej nie oglądam i nie mam zielonego pojęcia o tym zawodniku. Mógłby ktoś napisać o nim parę słów?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 maja 2010, 18:47

To nie napastnik. Rozgrywający. Lewonożny.
Technika świetna, do tego szybki, w tym sezonie zaliczył 17 asyst i dołożył do tego 9 bramek. Mistrz świata juniorów do lat 21 w zeszłym roku. Rozegranie ma bardzo dobre, sporo widzi, dzięki szybkości i technice mija spokojnie rywali. Tyle, że Liverpoolu na niego nie stać. City podobno dawało 20 mln i Werder odrzuci,ł Ma kontrakt do 2011, ale z tego co było pisane to jest po słowie z Allofsem, żeby go przedłużyć teraz o jeden rok.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 maja 2010, 18:56

http://www.liverpoolfc.tv/news/media-wa ... ga-starlet

Zwróćcie uwagę na cenę. :lol:

Akarin, dzięki za przedstawienie tego zawodnika.

Jeśli Werder faktycznie odrzucił ofertę City, to Liverpool na pewno go nie kupi. Tym bardziej, że gracz o tej charakterystyce nie jest raczej potrzebny. No chyba, że Aquilani odejdzie, na co się póki co nie zanosi.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2010, 17:02

Mascherano w wywiadzie dla Liverpool Echo powiedział:
Javier Mascherano pisze:- Szkoda, że transfer nie doszedł do skutku, gdyż to było miasto, w którym chciałem żyć.
Mowa oczywiście o transferze do Barcelony, o którym bardzo głośno było poprzedniego lata.

Argentyńczyk mówił także, że jest szczęśliwy w Liverpoolu, ale jego żona czuje się niekomfortowo, bo nie zna angielskiego i jest całkowicie uzależniona od Javiera.
Javier Mascherano pisze:- Nie mam problemów z życiem w Liverpoolu. Jednak moja żona i córki zasługują na życie prywatne i cieszenie się w pełni każdym dniem. Jednak one muszą być całymi dniami w domu.

- Moja żona nie mówi ani słowa po angielsku, więc jest w 100% uzależniona ode mnie. Mieszkam tutaj z nimi. To mój świat, to moje życie.
Moim zdaniem całkowite bzdury. 4 lata mieszka w Anglii, więc siłą rzeczy musiała poznać język. Mam złe przeczucie, że Mascherano przygotowuje w ten sposób kibiców na swoje odejście z klubu. Jeśli Javier faktycznie chce odejść, to najciekawszą z możliwych opcji byłaby wymiana z Barceloną i przejście Toure na Anfield. Jeśli nie... Banega? Lass? Diarra?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”