Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 188

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 maja 2008, 17:24

WITAMY!!!!
Obrazek

Amauri de Oliveira Carvalho wreszcie piłkarzem JUVE :D Po kilku miesiącach nerwowych negocjacji JUVE ostatecznie doprowadził to świetnego transferu, świetnego bo nie mam najmniejszych wątpliwości że Amauri będzie dużym wzmocnieniem JUVE, tak jak nie miałem wątpliowości że Iaquinta będzie dobrym transferem. Amauri to kapitalny zawodnik, dla mnie jeden z najlepszych w Serie A, ma wręcz niewiarygodne warunki fizyczne, bo jest potwornie silny, muskularny, skoczny co fantastycznie wykorzystuje w główkowych pojedynkach gdzie jest prawdziwym mistrzem włoskich boisk , a do tego bardzo sprawny (potrafi strzelić z przewrotki 8) ) i dynamiczny. Ma też dobrą technikę gdzi potrafi pokazać iście brazylijskie kiwki i odegrania, jest strasznie niebezpieczny w polu karnym, ale i pracuje bardzo dużo na całej połowie rywala odbierając piłki, współpracując z pomocą, wyprowadzając dynamiczne ataki.
Naprawdę kapitalny zawodnik, który napewno dużo wniesie do naszej już potwornie mocnej formacji Ataku, gdzie do tej pory byliśmy zdecydowanie najsilniejszą ekipą w włoszech, a teraz jak powiedział Jean-Claude Blanc "mamy teraz najsilniejszy atak w całej Europie." I naprawdę patrząc się na umiejętności Del Piero, Treze, Iaquinty i Amauriego trudno naszemu dyrektorowi administracyjnemu nie oddać sporo racji, bo o ile czy jest najsilniejsza tego nie wiem, ale jedną z 3 najmocniejszych jest napewno (obok Man Utd i Realu) i ciężko mi nie odnieść wrażenia że Amauri będzie bardzo często występował w następnym sezonie :wink:

Obrazek
Z drugiej strony żegnamy Antonio Nocerino, który przechodzi do Palermo, Antonio, któy okazał się naprawdę ważnym zawodnikiem naszej drużyny w tym sezonie czego chyba nikt się nie spodziewał, bo Nocerino miał być 4 pomocnikiem a tymczasem obok Zanettiego był naszym najczęściej grającym środkowym pomocnikem, owszem przegrał ze zdecydowanie lepszym od niego Sissoko walke o miejsce w squadzie, ale należy mu się szacunek i podziękowania, bo zaliczył sporo dobrych meczy dla JUVE i zawsze wkładał ogrom pracy w każdy mecz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 cze 2008, 12:01

Dziś pojawiła się informacja o kolejnym sparingu, który zaplanował JUVE, mianowicie 6 sierpnia zagramy na Old Traford z Man Utd, a przecierz pewny już jest udział JUVE w Emirates Cup gdzie obok nas zagrają Real, Arsenal i HSV, będzie sparing z Borussią w Dortmundzie i można spodziewać się że jak co roku zagramy w pucharach gdzie mamy częste okazje do rywalizowania z Interem i Milanem :D
Słowem będzie ciekawie (nie licząc już kwalifikacji do LM) :twisted:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 cze 2008, 13:40

(L)oczkerson pisze:Słowem będzie ciekawie (nie licząc już kwalifikacji do LM) Twisted Evil
No, to dopiero ciekawe pojedynki, gdy klub pokroju Arsenalu czy Juventusu trafia na KF Prishtina albo innego ogórka. Do końca nie wiadomo, jakim wynikiem zakończy się mecz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 cze 2008, 19:03

dobra dobra, ale co się nadenerwuje przed meczem to moje :P

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 cze 2008, 22:44

10 pisze:Lubię Grosso, tylko czy rzeczywiście jest pewniejszy? Jego forma również jest zagadką...
No i po wczorajszym meczu chyba juz nie masz watpliwosci czy Grosso nie bylby pewniejszy...Trzeba go sciagnac z Lyonu jak najszybciej. On i Alonso lub Aquilani i sklad mamy kompletny jak dla mnie(+ powrot Mirante oczywiscie).

Co do dzisiejszego newsa o Bastianie S.:zdecydowane NIE dla niemcow w Juve, a zwlaszcza dla tego niezbyt urodziwego grajka...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2008, 22:47

ossy pisze:zdecydowane NIE dla niemcow w Juve
Spoko jest na sali jakis historyk co Niemcy zrobili Wlochom podczas 2 wojny swiatowej?
ossy pisze:a zwlaszcza dla tego niezbyt urodziwego grajka...
A co w Juve musza byc sami urodziwi?

I dobrze ze nie przejdzie do was Basti, po co sie moczyc w korupcje?

Wybascz nie odpisze na twojego posta cokolwiek w nim napiszesz pozdrawiam i wara od graczy Bayernu. Kupujcie sobie z waszej zajebistej Serie A

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 10 cze 2008, 22:48

o wielki martinho - czy jest jakis powod, dla ktorego jeszcze nie masz bana?

ossy wyrazil po prostu swoje zdanie a ty sie w tym doszukujesz taniej napinki w stylu swojej.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2842

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 11 cze 2008, 0:44

ossy pisze:Co do dzisiejszego newsa o Bastianie S.:zdecydowane NIE dla niemcow w Juve, a zwlaszcza dla tego niezbyt urodziwego grajka...
ja też nie chce tej poczwary :?
I dobrze ze nie przejdzie do was Basti, po co sie moczyc w korupcje?
Ojej żebyś tylko ty się nie zmoczył pisząc ten tekst :)

Nie dla Niemców!! zawsze i wszędzie

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 11 cze 2008, 11:07

Jak to powiedziala moja kolezanka, Basti Fantasti, ma twarz, jakby ktos walnal deska w gline i zrobil dziurki na oczy, usta i nos.

Jak dla mnie gosc jest za slaby.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 11 cze 2008, 17:19

Martinho pisze:Spoko jest na sali jakis historyk co Niemcy zrobili Wlochom podczas 2 wojny swiatowej?
Czy niemcy musieli zrobic cos wlochom, czy to podczas II wojny swiatowej, czy w ogole zebym ich nie chcial w Juve? Moze po prostu dla mnie kazdy z nich to jedynie przecietni gracze nie nadajacy sie do Juve( choc sa wyjatki jak Ballack, Lahm itd...).

Martinho pisze:A co w Juve musza byc sami urodziwi?
Nie chodzilo mi akurat o to ze nie bo jest brzydki. Po prostu nie i juz, tylko zaznaczylem jego watpliwa urode...choc taka twarz w naszych pasach :?

Martinho pisze:I dobrze ze nie przejdzie do was Basti, po co sie moczyc w korupcje?

Wybascz nie odpisze na twojego posta cokolwiek w nim napiszesz pozdrawiam i wara od graczy Bayernu. Kupujcie sobie z waszej zajebistej Serie A
No tak, bo Juve ciagle kupuje. O ile kupowalo kiedykolwiek mecze...i na szczescie liga niemiecka jest bardziej zajebista, a juz napewno silniejsza od serie a.

Awatar użytkownika
FJ
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FJ » 13 cze 2008, 14:28

A ja tam chciałbym Bastiana Schweinsteigera. Szybki, potrafi wygrać pojedynek 1-1, za Tiago i małą sumkę :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 cze 2008, 14:42

Sweinsteinger to potencjalnie bardzo dobry transfer.
1. bo jest bardzo uniwersalny i może grać na prawej, lewej i chyba nawet w środku
2. bo by był dobrym zmiennikiem czy to dla Camora, dla którego teraz nie ma alternatywy a Mauro kontuzje łapie czy dla Giovinco na lewej jak już Nedved skończy
3. bo jak odzyska forme, a u Ranieriego wszyscy łapią swoją optymlaną despozycję (Zanetti, Legro, Sissoko, Del Piero, Chiellini...) więc byłby by na to spore szane mógłby byc i mocnym punktem pierwszej 11
4. bo jest młody a ma już duże doświadczenie czy to reprezentacyjne czy klubowe
5. bo nie byłby drogi.

Z drugiej strony minusy to:
1. kiepska forma
2. Transfer do trudniejszej ligi gdzie sobie może nie poradzić
i pozostałe z typu idiotyczne czyli: "bo to niemiec z twarzą jak mięso mielone" :lol:
Zresztą kogo innego do ofensywnej pomocy możemy się spodziewać :?:
Aquilani :?: Maxi Rodriguez :?: Hamsik...
zejdźmy na ziemię :wink:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 13 cze 2008, 15:47

sci pisze:Nie dla Niemców!! zawsze i wszędzie
Wiesz do czego doprowadza takie generalizowanie?

Do tego, że np. spotykając Polaka gdzieś za granicą mówią na nas złodzieje itp.

Czy dla Ciebie to jest ok? To się dzieje między innymi przez takich ludzi jak Ty.

Jak dla mnie Bastian to zawodnik o niezwykłym talencie, który z pewnością się rozwinie i będzie byłyszczał w kadrze Niemiec.

Awatar użytkownika
fooins
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fooins » 13 cze 2008, 16:25

Kiedyś brał narkotyki, jednak już z tym chyba skończył. Napewno ma talent..., ale potrzebuje dobrego miejsca do rozwoju..., Juventus to napewno zaoferuje. On ma jeszcze jednak roczny kontrakt, więc jeżeli Juventus będzie chciał go teraz pozyskać, będzie musiał wyłożyć dobrą sumę pieniędzy, bo tranfermarkt.de wycenia jego talent na 10.000.000 Euro.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 13 cze 2008, 18:56

Od tej chwili każde słowo "Sweinsteinger" zamieszczone w tym temacie będzie kasowane.

Z poważaniem. Moderator

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”