Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 188

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 15 maja 2008, 21:22

PubuśBubuś pisze:ale Anderson zachwycił mnie. Świetny gracz
Nie grał jakoś ultrakosmosowo, ale można śmiało stwierdzić, iż zachwycił dlatego, że przychodził jako tylko i wyłącznie ofensywna, szybka pizdeczka dobra technicznie, której trzeba bedzie podać piłke do nóżki, a ta sobie śmignie i strzeli bramke. A tutaj mamy walczaka, niemalże b-2-b panocka, który zostawia dużo serducha na boisku. Jeśli tak na to patrzyć, to faktycznie, zachwycił.

Pique już podobno ugadany. Znowu bedzie płacz jak po Rossim ? ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 maja 2008, 21:32

rdz pisze:Pique już podobno ugadany. Znowu bedzie płacz jak po Rossim ?
Nie, jeżeli szanse dostanie Evans :]

Oczywiście lepiej aby został, ale jak pójdzie to płakać nie będe. Fajnie gra głową, myśle ze przy regularnej grze strzeliłby pare bramek po rogach. Wiadomo demonem szybkość to hiszpan nie jest, ale np Vidic też gazu nie ma a obrońca jest świetnym.

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby wypożyczenie do dobrego klubu Premiership. Pewnie Gerard nie bierze takiej opcji pod uwagę, zresztą nie dziwie się.

Po ostatnich meczach rezerw wiele jest głosów że Possebon powinien zostać właczony do pierwszego skłądu na następny sezon. Mimo że widziałęm go tylko w skrótach to wygląda na kapitalnego pomocnika :] Jestem za, wiek idelany na dołączenie do pierwszego zespołu :)

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 15 maja 2008, 21:38

Rossi pisze:Po ostatnich meczach rezerw wiele jest głosów że Possebon powinien zostać właczony do pierwszego skłądu na następny sezon. Mimo że widziałęm go tylko w skrótach to wygląda na kapitalnego pomocnika Jestem za, wiek idelany na dołączenie do pierwszego zespołu
To może masz jakieś media z nim i naszym drugim kandydatem, który ma już w przyszłym sezonie zadebiutować - Wellbeckiem ? ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 maja 2008, 21:49

rdz pisze:To może masz jakieś media z nim i naszym drugim kandydatem, który ma już w przyszłym sezonie zadebiutować - Wellbeckiem ?

Welbeck przez jedno "l" :wink:

Skrót z ostaniego meczu z Boltonem w ramach MSC

Trzeba więcej poszukac na redcafe bo tam podawali :)

Ale to pewnie widziałeś :)

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 15 maja 2008, 22:17

A dziekuje ci bardzo. Ten Possebon troche Kake przypomina stylem gry ;). Oczywiście zachowując wszelkie granice przyzwoitości ;).

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 maja 2008, 22:26

rdz pisze:A dziekuje ci bardzo. Ten Possebon troche Kake przypomina stylem gry
Mi przypomina Pirlo :wink: Taki cofnięty rozgrywający ze świetnym podaniem. Po paru zagraniach widać że ma paiery na gre w United. Praktycznie po każdy meczu rezerw można przeczytać że Possebon się wyróznił.

W tym sezonie był zgłoszony do LM, więc chyba SAF coś w nim widzi. Następny sezon może okazać się kluczowy, wiek idealny na wejscie do pierwszej drużyny.

Kombinuje jak tu cały mecz rezerw zobaczyć, mam już pewien plan :wink: wtedy będe mądrzejszy. Jeżeli się nie uda to pozostaje czekać do młodzieżowej LM na Eurosporcie :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2008, 22:30

http://www.mininova.org/tor/1263374

tutaj, oprócz meczu powinien być nawet krótki wywiad z Possebonem.

Derby rezerw z City. Choć głowy nie dam, ze uda się ściągnąć.

Ponadto:
Skrót pierwszej połowy z Liverpoolem: http://www.mininova.org/tor/1202371
i druga: http://www.mininova.org/tor/1202305

i znów - głowy nie dam :D

edit:
z Blackburn http://www.mininova.org/tor/1174479

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 maja 2008, 22:38

a mi nie wiem kogo przypomina ...

Dobre podania, nawet bardzo , widac "ze mu sie chce" , czekamy czekamy :)
Rossi pisze:Jeżeli się nie uda to pozostaje czekać do młodzieżowej LM na Eurosporcie Smile

a kiedy ten turniej z kolei ? :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 maja 2008, 22:39

Ooo dzięki panie juz zaczynam zasysać :)

Dobra robota :wink:

edit:

Turniej zaczyna się 2 albo 5 sierpnia, jesteśmy w grupie z Juve, Porto i reprezentacją Chin :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 maja 2008, 0:45

Jak dobrze, że przepisy się zmieniły i od przyszłego sezonu będzie mogło być więcej zawodników na ławce. W wielu meczach w tym spotkaniu aż się prosiło o to żeby na plac wpuścić jakiegoś młokosa ale jak tu wziąć takiego gówniarza na ławkę a nie zmieścić na niej np. Hargreavesa. Także jestem zwolennikiem włączenia Rodrigo do kadry pierwszego zespołu. Chłopak sprawia (na mnie przynajmniej) póki co wrażenie trochę zbyt miękkiego ale te jego podania i przegląd pola już teraz robią duże wrażenie. Potencjał ma bardzo duży.

Ogólnie to jestem przeciwnikiem sprowadzenia w tym oknie Veloso i Moutinho, którzy byli łączeni z United a także jakiegokolwiek środkowego pomocnika. Co prawda jestem fanem talentu Moutinho ale to co mamy w tej chwili w środku pola powinno nam w zupełności wystarczyć. Carrick, Scholes, Anderson, Hargreaves, Fletcher - 5 świetnych/bardzo dobrych grajków (akcje Fletchera po ostatnich 2 sezonach poszły u mnie znacznie w górę) a w środku i tak będzie grało zazwyczaj 2, czasami 3 a nie zapominajmy, że Park czy O'shea też od biedy mogą tam grać dlatego newsy łączące nas z jakimikolwiek środkowymi pomocnikami trochę mnie dziwią.

Kolejna sprawa to odejście(?) Pique. Szkoda by było. Z drugiej jednak strony Rio i Vidic są nie do ruszenia a kontuzje trafiają im się niezwykle rzadko ( choć nigdy nic nie wiadomo - odpukać!) i liczenie na to, że któremuś coś się stanie i uda się zagrać kilka meczów to chyba za mało jak na aspiracje Pique. Tym bardziej, że posmakował już gry w pierwszej "11" w Saragossie. Pytanie tylko czy w Barcelonie pogra o wiele więcej bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby Guardiola pod nieobecność Milito opierał defensywę na nim. Raczej obstawiałbym duet Puyol - Marquez i Pique jako pierwszy rezerwowy czyli rola jaką pełni w United. No i ta kwota 5 mln to dla mnie śmiech na sali jeśli takiego Garaya, któremu IMO Pique nie ustępuje wycenia się na 20 mln.

Byłoby szkoda bo chłopak mimo braków w szybkości i zwrotności talent ma i jeszcze moglibyśmy mieć z niego dużą pociechę ale z drugiej strony jest Evans, którego osobiście także cenię wyżej aniżeli Hiszpana i to w nim upatruję kandydata do przejęcia pałeczki/konkurencji dla naszych obecnych stoperów i sprzedaży tego gościa włodarzom United już bym nie wybaczył.

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 16 maja 2008, 11:12

Bardzo dobrze ze zmienily sie przepisy. Tak jak mowisz, brakowalo miejsca na lawce dla mlodych. Po czesci pewnie tez ze wzgledu na nich szersza lawka zostala wprowadzona. Swoja droga to smieszna byla historia sprzed roku, jak w Lechu Franz Smuda tez zabieral nie wiedzec czemu tylko 5 rezerwowych.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2008, 15:02

Też cieszę się ze zmiany przepisów. Pamiętam, jak na boiska wszedł Simpson, spisał się naprawdę dobrze, ale w następnym meczu brakło dla niego miejsca na ławce. Pięciu rezerwowych to rzeczywiście za mało i ta decyzja jest jak najbardziej słuszna.
TouReQ pisze:Swoja droga to smieszna byla historia sprzed roku, jak w Lechu Franz Smuda tez zabieral nie wiedzec czemu tylko 5 rezerwowych.
Bo Franz chciał się poczuć jak w najlepszej lidze świata :D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 maja 2008, 15:13

5 mln. euro za Pique to suma śmieszna i nie wydaje mi się, żeby miała coś wspólnego z prawdą. Niemniej jednak nie dostaniemy za Gerarda tyle, ile on jest warta. Z prostej przyczyny - w przyszłym roku kończy mu się kontrakt.

Szkoda, że Pique najprawdopodobniej odejdzie z OT, ale jak już wcześniej powiedziałem - w tym klubie nie ma miejsca dla dwóch utalentowanych środkowych obrońców. Przed sezonem mieliśmy nawet trzech (licząc Shawcrossa, który zrobił furorę w Stoke). Jeśli więc trzeba wybierać, to ja bez cienia wątpliwości wybieram Evansa. Nie ukrywam, że od dawna trzymam za niego kciuki, bo to naprawdę diabelski gracz (kto widział jego profil na bebo ten wie :D ;)). Od dziecka fan United, w ogóle jego cała rodzina chyba to prawdziwy fan klub United od lat ;)
Ostatnio zmieniony 16 maja 2008, 15:24 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 maja 2008, 15:23

Nani W ważnych meczach spisuje się dużo gorzej niżw s spotkaniach z outsiderami
Czy ja wiem? Spotkanie z Arsenalem w FA CUP genialne, z Liverpoolem też bramka. Z Tottenhamem u siebie gol. Z Evertonem na wyjeździe asysta.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2008, 15:31

Kamil232 pisze:Czy ja wiem? Spotkanie z Arsenalem w FA CUP genialne, z Liverpoolem też bramka. Z Tottenhamem u siebie gol. Z Evertonem na wyjeździe asysta.
Nie zapominajmy, że dobrze spisał się w meczu z Chelsea na SB. Był chyba najlepszym graczem United (a już na pewno wyróżniająca się postacią)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”