Real Madryt (zbiorczy) - Strona 188

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lis 2005, 14:36

Smithu pisze:Ale czekaj, powiedz mi czemy by nie
Z tego prostego względu, że nie ma dla niego miejsca. Gdzie miałby grać? Jako ofenswyny pomocnik? Czy jako bardziej defensywny, rozgrywąjący? Baraja, Xavi czy Xabi Alonso IMHO lepiej się nadają. Po cichu liczę także na powołanie Iniesty, ale jeszcze się pewnie prędko nie doczekam.
Smithu pisze:Powiedzmy ze sie zgadzam, ale powiedz liczy sie aktualna forma czy powolanie za nazwisko czy za zaslugi? Tak patrze na ta kadre i sie zastanawiam czemu powolanie dostal Alonso, Xavi czy Reyes. Xavi zagral ostatnio 2 dobre mecze. Alonso raczej nie wychodzi poza szarzyzne, a Reyes kaszani co druga pilke. To ze Guti gra w Realu oznacza iz nie nalezy dac mu szansy, szczegolnie w barazach, biorac pod uwage slaby poziom gry hiszpanow?
Skoro się zgadzasz to dalsza część tego co napisałeś jest conajmniej dziwna. Twierdzisz, że Xavi zagrał ostatnio 2 dobre mecze? Chyba raczej 2 bardzo dobre. W pozostałych gra dobrze. Czemu gra Xabi Alonso? W sumie nie wiem jaka jest jego obecna forma, ale kiedy widzę Liverpool to Alonso jest jednym z lepszych zawodników. Reyes to trochę inna pozycja. Teraz napisz ile dobrych spotkań rozegrał Guti. Nie dobrych na tle kiepskiej gry Realu. Takiej gry na poziomie reprezentacji. Ile takich spotkań rozegrał? Idąc Twoim tokiem myślenia do kadry powinien już zostać powołany Iniesta który systematycznie się rozwija i już w tym momencie w każdym klubie La Liga poza Barceloną i Realem byłby kluczową postacią. Niestety w reprezentacji nie ma takich rotacji jak w klubach. Sam nie zawsze to rozumiem, ale tak jest.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 lis 2005, 17:30

Dzisiaj bardzo wazny mecz na nas czeka. Real zmierzy sie z Zaragosa.
Statystyki sa bardziej korzystne dla Realu. W 104 maczach ligowych w ktorych Real zmierzyl sie z Realem Saragossa, az 66 razy wygrywal Madryt. Bedzie to tez bardzo ciekawy mecz pod innym wzgledem. Real w tym sezonie nie zremisowal ani jednego meczu w lidze, a Saragosa zremisowala az 7 z 10 rozegranych. W poprzednim sezonie w obydoch meczach w Madrycie i Zaragosie wygrywali "blancos" 3:1.
Wszystkie bilety na mecz zostaly wykupione, wiec bedzie niezla atmosfera na Santiago Bernabeu. :)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 lis 2005, 18:25

smithu napisał:
Co do drugiej czesci tego twojego zdania, powiem ci bys sie nie osmieszal. (Casillas, Raul)
wiesz co moze co do Cassiliasa sie pomysliłem ale Raul??? to ty sie osmieszasz bo moze teraz odzyskuje pomału forme i gra lepiej, ale jak grał padake w tamtym sezonie to i tak był powoływany??? za co ?? za nazwisko :P

Na tym skoncze ten temat bo niechce sie kłócic kto ma grac w kadrze hiszpanskiej i kto jest lepszy bo i tak nie dojedziemy do kompromisu :wink:

A co do dzisiejszego meczu to licze na niespodzianke, moze goscie sie zmobilizują i urwią punkty Realowi :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 06 lis 2005, 18:56

luk1208 pisze:ale jak grał padake w tamtym sezonie to i tak był powoływany??? za co ?? za nazwisko
Dokłądnie gra za nazwisko.To jest niestety prawda

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 06 lis 2005, 19:42

kulekfcb pisze:
luk1208 pisze:ale jak grał padake w tamtym sezonie to i tak był powoływany??? za co ?? za nazwisko
Dokłądnie gra za nazwisko.To jest niestety prawda
Ja się z tym nie zgodzę, bo uważam, że nawet gdy Raul nie jest w najwyższej formie to powinien grać w pierwszym składzie, w końcu jest kapitanem tej drużyny. Może on nie być w stanie strzelić gola, ale w drużynie cały czas ma dużą renomę i jest szanowany przez kolegów ;).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lis 2005, 19:52

RadoGol pisze:Ja się z tym nie zgodzę, bo uważam, że nawet gdy Raul nie jest w najwyższej formie to powinien grać w pierwszym składzie, w końcu jest kapitanem tej drużyny. Może on nie być w stanie strzelić gola, ale w drużynie cały czas ma dużą renomę i jest szanowany przez kolegów
Ale mówimy chyba o grze w reprezentacji :roll:
Nie ma mowy o czymś takim, że zawodnik powinien grać nawet jeśli jest bez formy. Z Raulem jest tak w klubie. Gra bez względu na wszystko. W reprezentacji tak być nie może.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 06 lis 2005, 19:56

RadoGol pisze:Ja się z tym nie zgodzę, bo uważam, że nawet gdy Raul nie jest w najwyższej formie to powinien grać w pierwszym składzie, w końcu jest kapitanem tej drużyny. Może on nie być w stanie strzelić gola, ale w drużynie cały czas ma dużą renomę i jest szanowany przez kolegów

Ale od zawsze sie gra na bramki a nie na renome. Dokładnie tak samo na kapitana zasługuje Puyol, Xavi, Baraja, Casillas,Joaqiun. Kolejnośc przypadkowa.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 06 lis 2005, 20:15

kulekfcb pisze:

Ale od zawsze sie gra na bramki a nie na renome. Dokładnie tak samo na kapitana zasługuje Puyol, Xavi, Baraja, Casillas,Joaqiun. Kolejnośc przypadkowa.
Czy zasługują czy nie to jest najmniej ważne. Ważne jest to czy potrafiliby być tym kapitanem. Raul napewno, Puyol też, ale reszta nie sadzę, ponieważ praktycznie nigdy nie widziałem ich w akcji gdy na ich ręku widniała opaska kapitana, a u Raula i Puyola mam okazje oglądać to co tydzień. Myślę, że w reprezentacji bardziej na to miano zasługuje Raul, bo jednak reprezentacja Hiszpanii więcej mu zawdzięcza... przynajmniej do tej chwili ;).

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 06 lis 2005, 20:18

Ogląda ktoś mecz Realu :?:

Jak Real gra, są jakieś szanse na gola i na wygraną Realu :?:

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 06 lis 2005, 20:37

wazi pisze:Jak Real gra, są jakieś szanse na gola i na wygraną Realu :?:
Na pewno mogłoby być lepiej, ale i tak Real jest moim zdaniem lepszym zespołem na boisku. Saragossa praktycznie nie zagraża bramce Realu, ale ich obrona gra bardzo dobrze, co równa się z niemocą Królewskich w ofensywie. Mam jednak nadzieję, że jeszcze coś strzelimy ;).

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 06 lis 2005, 20:38

tymbardziej, ze Robinho karnego przestrzelił :roll:

ale za to Roberto Carlos już sie nie pomylił !! 1-0 !!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lis 2005, 20:40

dziwna sprawa - wiecie może kto sędziuje mecz ?
Był karny w 76 - Nadzieje światowej piłkio chciała się wykazać i cos mu się nie udało.
Robinho nie trafił.
Po czym mijaja 3 minuty i Roberto Carlos - doświadczony ograny, nogi mu się nie zatrzęsły i trafił "11"

P.S. z tym sędziowaniem, to żart - żeby mi się jakis "kibic" nie przyczepił, że o cos Real oskarzam :wink:

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 06 lis 2005, 20:44

Chce dodać że mimo tego przestrzelonego karniaczka , jest najlepszym graczem na boisku i to dzieki niemu zostały podyktowane obie jedenastki.. mysle że jeszcze coś łupnie. choć zostało mało czasu.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 lis 2005, 21:04

unojedrzej pisze:zostały podyktowane obie jedenastki..

Powinny zostać podyktowane 3 w 24 min bodajze Milito sie uwiesił Robsona barku w polu kranym co uniemozliwilo mu wykonczenie dogodnej sytucaji. Karnego chcial uderzyć w prawy róg bramkarza, uderzył na dobrej wysokości ale bramkarz poprostu go wyczuł, mozna miec jedynie zastrzezenia do sily strzalu...A Roberto strzelil karniaka wrecz w srodek, troche w lewa strone, a bramkarz kompletnie go nie wyczuł...Robinho najlepszy...na boisku, a i Ramos...dobrze zagrał szkoda Woodgate. Casillas jak zawrze pewnie.

Podobalo mi się jak Beckhs rzucil piłkę z aut, a Robinho zrobił to co zrobił widział to ktoś z was? to bylomiedzy 60-70 min :?: :lol:

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 06 lis 2005, 21:05

jak w Realu Roberto Carlos strzela karnego to na serio tam nikt nie potrafi karniaków strzelać...jedynie to pamiętam to Figo pewnie strzelał ale 3 punkty są najważniejsze ale Real nie wyszedł według mnie z tego kryzysu poprostu grają przeciętny futbol...niech się cieszą,że nikt nie gra równo bo każdy po zwycięstwie może być liderem :wink:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”