Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 188

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 16 sty 2011, 22:21

Że tak nawiązałeś do Ramiresa (jedna z najwyższych not), to obecnie jest naszym najlepszym pomocnikiem, co bardzo cieszy, patrząc na to, jaki miał początek w zespole. Pienaar - bardzo chciałbym go w zespole, ale rzeczywiście będą problemy ze względu na rozgrywany PNA.
przy podawaniu jej do Anelki trzeba wyłączać żeby się nie porzygać. Francuz robi wg. mnie wszystko na odwrót tj. źle.
Akurat mecz z Blackburn w miarę mu wyszedł, w porównaniu do tego, co grał wcześniej, jednak zdaję sobie sprawę, że w Twojej Barcelonie każdy jest zajebisty, więc pewnie stąd ta teoria...

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 17 sty 2011, 12:40

Ponoć Moyes wczoraj na konferencji prasowej po meczu powiedział, że przyjęli ofertę Chelsea za Pienaara. Jak kibice Chelsea zaopatrują się na transfer reprezentanta RPA :?:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 sty 2011, 14:12

Ujmę to tak.. jak posadzi czarną dupę Kalou permanentnie na ławce to nie mam przeciwwskazań, w dodatku będzie kosztował 3mln. Słyszałem że Spurs tak bardzo go chcą, że wystosowali ofertę sięgającą aż 1mln.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 sty 2011, 14:47

Mam nadzieję, że ten koszmar się już skończył i nigdy nie wróci...

Niech tak teraz Manchester zacznie grać
:mrgreen:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 sty 2011, 11:31

Jak podaje Sky Sports i portugalskie media, Chelsea jest w trakcie rozmów z Benfica w sprawie transferu 23-letniego obrońcy Davida Luiza. Chelsea początkowo proponowała 25mln euro + Ferreire lecz ta oferta została odrzucona. Chelsea złożyła następną ofertę w wysokości 30mln euro (25mln funtów) która już została przyjęta przez Benfice. Przyznam że widziałem w tam tym dwa mecze Benfici, obydwa przeciwko LFC więc nie mogę zbytnio oceniać jak dobrym zawodnikiem jest ten obrońca.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 sty 2011, 12:06

David Luiz jest naprawdę dobrym zawodnikiem, ma bardzo duży talent, ale wart 30 mln nie jest. Jak na obrońcę jest dobrze wyszkolony technicznie i naprawdę szybki. Dzięki temu czasem grał na lewej obronie, albo często tam schodził asekurując bardzo ofensywnego Coentrao. Inna sprawa, że Hulk w ostatnim meczu Benfiki z Porto Luiza grającego jako typowy lewy obrońca wręcz rozniósł, więc nie jest to jego najmocniejsza pozycja. Może nie sprawia wrażenia gracza potężnego fizycznie, bo jest dość chudy,ale w twardej fizycznej walce też sobie radził. Tyle, że Anglia to nowe standardy w tej kwestii, więc kto wie.
Wydaje mi się, że więcej będzie z niego więcej pożytku niż z Ramiresa, bo Luiz był zawodnikiem dla Benfiki ważniejszym niż to zabiedzone dziecko z afryki.

PS: No i kolejnym jego atutem jest to, że wygląda jak pomocnik Bob :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 sty 2011, 12:19

KajoFC pisze:Jak podaje Sky Sports i portugalskie media, Chelsea jest w trakcie rozmów z Benfica w sprawie transferu 23-letniego obrońcy Davida Luiza. Chelsea początkowo proponowała 25mln euro + Ferreire lecz ta oferta została odrzucona. Chelsea złożyła następną ofertę w wysokości 30mln euro (25mln funtów) która już została przyjęta przez Benfice. Przyznam że widziałem w tam tym dwa mecze Benfici, obydwa przeciwko LFC więc nie mogę zbytnio oceniać jak dobrym zawodnikiem jest ten obrońca.
30 milionów za Luiza? Bicie rekordów absurdu staje się standardem. Nie mam nic przeciwko, koleś ma pojęcie o tym co robi, lecz tak jak napisał (L) ma mecze, w których przeciwnik go potrafi zniszczyć. Chelsea ową sumą daje znać, że są nieźle zdesperowani, bo tak naprawdę DL nie dał jeszcze powodów ku temu, aby nazwać go graczem światowego formatu. W Anglii mógłby się dużo nauczyć, wybić, wyrobić sobie markę, ale jeżeli The Blues zapłacą za niego 30 mln to bardzie prawdopodobne będzie, że po prostu stanie się celem numer jeden dla bezlitosnej prasy. A to już bardzo krótka droga do zaliczenia niezłej wtopy...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 sty 2011, 12:24

(L)oczkerson pisze: Wydaje mi się, że więcej będzie z niego więcej pożytku niż z Ramiresa, bo Luiz był zawodnikiem dla Benfiki ważniejszym niż to zabiedzone dziecko z afryki.
Ramires zaczął wyglądać jak normalny zawodnik potrafi się teraz zaprzeć i przepchać poprzednio z początkiem sezonu to za każdym popchnięciem leżał na ziemi. Myślę że będzie jeszcze z niego pożytek w linii pomocy. Tak przy okazji to by bardziej pasowało stwierdzenie "zabiedzone dziecko z Ameryki Płd" :D

Wracając do Luiza to jeszcze żaden obrońca grający poprzednio w lidze portugalskiej nie zawiódł tutaj(Chelsea) Ferreira i Carvalho to przykłady :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 sty 2011, 12:26

Płacenie takiej kwoty za niesprawdzonego(lecz bardzo utalentowanego gracza) jest absurdem i psuje coraz bardziej rynek. Później się dziwimy dlaczego za średniaków kluby żądają ponad 10 baniek. W meczach, których widziałem Luiza grał dobrze, lecz na różnych forach czytałem opinie, że jest trochę przereklamowany i o wiele bardziej w Portugalii ceniony jest Rhodolfo. Luiz miał być celem Milanu, lecz cena zapewne odstraszyła Łysego.

BTW Rui Costa odwala świetna robotę w Lizbonie. Za jego kadencji sprzedano z sporym zyskiem Di Marie, Ramiresa, teraz dołączy dotego grona Luiz a w niedługim czasie Coentrao. Benfica ma dobrą siatkę scoutingu w Ameryce Południowej to zastępców napewno znajdą.
Wydaje mi się, że więcej będzie z niego więcej pożytku niż z Ramiresa, bo Luiz był zawodnikiem dla Benfiki ważniejszym niż to zabiedzone dziecko z afryki.
Ramires to spory talent i nie był wcale mniej istotną osobą w drodze Benfici ku mistrzostwie Portugalii. Już zaczął grać lepiej, a jak tylko nabierze siły to może być jednym z lepszych pomocników na Wyspach. Oglądałem go i w Benfice i w kadrze Canarinhos i jestem przekonany, że jeszcze Chelsea będzie miała spory pożytek z niego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 sty 2011, 12:32

Ramires zaczął wyglądać jak normalny zawodnik potrafi się teraz zaprzeć i przepchać poprzednio z początkiem sezonu to za każdym popchnięciem leżał na ziemi. Myślę że będzie jeszcze z niego pożytek w linii pomocy. Tak przy okazji to by bardziej pasowało stwierdzenie "zabiedzone dziecko z Ameryki Płd"
wiem, że jest Brazylijczykiem, ale wygląda jak etiopski maratończyk.

A cena? No cóż chyba nie ma gracza sprzedanego przez portugalski klub do potęg światowego futbolu za mniej niż dwukrotna wartość zawodnika w chwili transakcji.
BTW Rui Costa odwala świetna robotę w Lizbonie. Za jego kadencji sprzedano z sporym zyskiem Di Marie, Ramiresa, teraz dołączy dotego grona Luiz a w niedługim czasie Coentrao. Benfica ma dobrą siatkę scoutingu w Ameryce Południowej to zastępców napewno znajdą.
Z drugiej strony, można powiedzieć, że rozsprzedano chyba najlepiej grający zespół od Porto Mourinho. Benfica z taką paką miała szanse w tym sezonie zrobić naprawdę sporo w Europie i jakby się wstrzymali o rok, to może teraz byśmy pisali o wspaniałej siatce scoutingu z innej perpektywy. Owszem zarobili wielką kasę, ale przez to Benfica już nie gra tak świetnie jak w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 sty 2011, 12:45

Myślę że tak wysoką cena jest rezultatem kilku czynników. Każdy klub wie że Chelsea ma kłopoty w defensywie szczególnie teraz gdy Alex jest po operacji. W trakcie sezonu niechętnie kluby sprzedają zawodników podstawowego składu a jeśli sprzedają to już z % za większą $$. Chelsea nie jest w pozycji do stawiania warunków lub negocjowania mniejszej kwoty transferowej. Kupujesz albo do widzenia ;) Mówi się też o Cahill'u bo jest anglikiem w dodatku ogranym w lidze i może by kosztował mniej niż 25mln funtów.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 22 sty 2011, 12:44

Jak nie Luiz, to może Kjaer, za którego Wolfsburg chce 12,5 mln funtów? Gazety piszą, że niemiecki klub już zaakceptował ofertę działaczy Chelsea. Ale ile jest w tym prawdy?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 sty 2011, 13:31

Przecież ten Kjear jest cienki jak dupa węża. Nawet słabi napastnicy robią go jak chcą. Do tej pory nie pokazał nic, poza wieloma błędami w ustawieniu i, że łatwo go obejść 1na 1.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sty 2011, 14:32

12,5mln to Chelsea co najwyżej se może kupić zdjęcie z podpisem jakiegoś dobrego obrońcy. Nie wierze że nikt nie wykorzysta okazji zdarcia z nas w tym okienku transferowym.

btw. Sky Sports podaję że wg raportów przedstawiciele Benfici są w Londynie by uzgodnić transfer Luiza, nie wiem ile w tym prawdy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sty 2011, 18:00

Kjear w Chelsea :mrgreen: ?

już zacieram ręce.Niech mi jakiś znawca Seria A powie jakim cudem ten pionek został uznanym za doskonałego obrońce ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”