Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1873

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 19 wrz 2023, 22:55

grubo

a tu chyba przelew z Berlina wpadł

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 wrz 2023, 23:03

Dla Pana Panie Areczku jest nieść pomoc i wsparcie za darmo. Biznesy są dla zarządu :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 wrz 2023, 23:15

A tymczasem u nas...[k****] ogrywają nas za granicą, a my wewnętrznie dodatkowo destabilizujemy państwo urządzając marne prowokacje. PiS też zajebisty z tym ujawnieniem planów obrony z 2011 by dostać te parę % do słupków w Polsce wschodniej (wszyscy o nich wiedzieli, tajemnica poliszynela, ale takich rzeczy się nie ujawnia...). Zaczynają mnie ostro irytować nasze 'elity'.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 wrz 2023, 23:19

Vol'jin pisze:
19 wrz 2023, 22:55

grubo

a tu chyba przelew z Berlina wpadł
Czyli komik na końcu okazał się ... komikiem.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 19 wrz 2023, 23:29

MazurXIII pisze:
19 wrz 2023, 23:15

A tymczasem u nas...[k****] ogrywają nas za granicą, a my wewnętrznie dodatkowo destabilizujemy państwo urządzając marne prowokacje. PiS też zajebisty z tym ujawnieniem planów obrony z 2011 by dostać te parę % do słupków w Polsce wschodniej (wszyscy o nich wiedzieli, tajemnica poliszynela, ale takich rzeczy się nie ujawnia...). Zaczynają mnie ostro irytować nasze 'elity'.
Tak jak uważam większość policjantów za mięso armatnie i ludzi, którzy nie mają kręgosłupa moralnego, tak tutaj nie widzę nic złego w tej interwencji. Posłanka została grzecznie poproszona o wylegitymowanie się, została podana podstawa prawna, nie wykonała nic z tych poleceń, filmy PO ucięło tak aby pasowało pod narracje i jazda.

Rzygać się chce na te wszystkie partie. Cały czas te same mordy. Nie rozumiem jak można głosować cały czas na tych samych śmieci.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 wrz 2023, 23:55

Obrazek

A tu ciąg dalszy narracji w wykonaniu żony Sikorskiego. Przekaz poszedł w świat. PiS to dyktatura, policja aresztuje działaczy opozycji. @sci, @Conrado, tak po ludzku, nie jest wam wstyd?

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 20 wrz 2023, 0:00

Za co miałoby mi byc wstyd?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 wrz 2023, 0:06

Opcja, którą tak kochasz jest w stanie posunąć się do wszystkiego, każdego fałszerstwa i prowokacji, osłabić pozycję międzynarodową Polski (Niemcy już wezwali naszego Ambasadora do swojego MSZ w sprawie tych 30-paru paru wiz de facto) by tylko spróbować wygrać wybory, czego i tak nie dadzą rady (maks remis i ponowne wybory za pół roku). Ja wiem, że Machiavelli, Sun-Tzu i te sprawy, ale sranie we własne gniazdo w taki a nie innym momencie historycznym...no mi kojarzy się to jednoznacznie z końcówką XVIII w. w RON.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 20 wrz 2023, 0:32

cloner pisze:
16 wrz 2023, 14:07
Czyli jednak nie widzisz, że oni się w zasadzie niczym nie różnią, no spoko.
Jednak trochę się różnią.
I wiesz, ja wolę żeby Tusk wpier...ł się do jakiejś redakcji i zabierał im laptopy niż Kaczyński kazał kobietom za wszelką cenę rodzić zdeformowane dzieci, bo wmówił lekarzom, że klauzula sumienia im nie pozwala pomóc! :angry2:
W obu przykładach są to odosobnione przypadki, aczkolwiek skutki tych działań zdecydowanie na skrajnych biegunach życia i śmierci...
cloner pisze:
19 wrz 2023, 21:08
PS immunitet poselski powinien zostać zniesiony.
Tu też akurat wyjątkowo jestem za.
Conrado pisze:
19 wrz 2023, 21:16
Jeśli przegrają wybory to wprowadzą stan wyjątkowy ?
Bardzo prawdopodobne, ale nie przegrają. :ozob:
cloner pisze:
19 wrz 2023, 21:32
Za PO to i PO miało pozytywny odbior. To są mistrzowie PR.
Pisiory też miały już osiem lat żeby się tego nauczyć, zresztą nawet ksiądz im specjalną do tego szkołę w Toruniu otworzył.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 20 wrz 2023, 2:06

johny batonik pisze:
19 wrz 2023, 23:29
MazurXIII pisze:
19 wrz 2023, 23:15

Tak jak uważam większość policjantów za mięso armatnie i ludzi, którzy nie mają kręgosłupa moralnego, tak tutaj nie widzę nic złego w tej interwencji. Posłanka została grzecznie poproszona o wylegitymowanie się, została podana podstawa prawna, nie wykonała nic z tych poleceń, filmy PO ucięło tak aby pasowało pod narracje i jazda.

Rzygać się chce na te wszystkie partie. Cały czas te same mordy. Nie rozumiem jak można głosować cały czas na tych samych śmieci.
Jednak doczytałem i nie było tutaj podstawy do naruszenia prawa. Zgromadzenie spontaniczne i użycie megafonu też było możliwością. Interwencja niezasadna. Szkoda tylko, że kobieta od razu nie wylegitymowała się na polecenie policjanta. Wtedy może nie byłoby cyrku, a nawet jakby nadal ją chcieli zaciągać siłą do radiowozu, to byłaby jeszcze większa afera i to już byłby skandal w takim postępowaniu.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 20 wrz 2023, 7:05

MazurXIII pisze:
20 wrz 2023, 0:06
Opcja, którą tak kochasz jest w stanie posunąć się do wszystkiego, każdego fałszerstwa i prowokacji, osłabić pozycję międzynarodową Polski (Niemcy już wezwali naszego Ambasadora do swojego MSZ w sprawie tych 30-paru paru wiz de facto) by tylko spróbować wygrać wybory, czego i tak nie dadzą rady (maks remis i ponowne wybory za pół roku). Ja wiem, że Machiavelli, Sun-Tzu i te sprawy, ale sranie we własne gniazdo w taki a nie innym momencie historycznym...no mi kojarzy się to jednoznacznie z końcówką XVIII w. w RON.
Ale ja nie jestem za peło. Szczerze mówiąc nie wiem na kogo będę głosował, wiem na kogo nie będę

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 20 wrz 2023, 7:13

MazurXIII pisze:
20 wrz 2023, 0:06
Opcja, którą tak kochasz jest w stanie posunąć się do wszystkiego, każdego fałszerstwa i prowokacji, osłabić pozycję międzynarodową Polski
Odbijam pytanie Mazur bo powinno zadawać się je właśnie osobom takim jak Ty czyli wyborcom/wyznawcom pisu.
Handel wizami przez wiceministra i jego ludzi(a może i wyżej ?) to nie sranie we własne gniazdo ?
Czysta hipokryzja :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 20 wrz 2023, 8:05

https://fb.watch/nahf2BFp0a/

Złotousty Rysiek 🤗 co to jest za dzban :lol2:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2023, 9:14

Rysiek to zdecydowanie największy dzban w polskiej polityce.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 940

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 20 wrz 2023, 9:43

cloner pisze:
20 wrz 2023, 9:14
Rysiek to zdecydowanie największy dzban w polskiej polityce.
Inna sprawa to gdzie on się ukrywał przez ostatnie lata?Cicho było o nim i nagle wyciągnięto pana Petru z szafy i zaczęto zapraszać do telewizji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”