FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 189

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 sie 2006, 0:09

No i po Marku. Jakis czas temu dyskutowalismy czy nadaje sie do gry u nas, czy tez nie. No i wykrakalismy. Ogolem mam mieszane uczucia. Mogl zostac, bylaby szersza kadra, ale z 2 strony szkoda takiemu zawodnikowi zabierac spotkania i sadzac go na trybunach. No i jeszcze te 6 czy 12 mln. Tak czy inaczej duza kasa a przeciez przyszedl za darmoche. Bommel zagral przecietnie ten jeden sezon u nas i nie raz wyzywalem go od drewna, ale tez nie wslawil sie niczym negatywnym.
Niech odzyska forme z czasow gry w PSV.Tego mu zycze.
Adios.
Powodzenia w Monachium. 8)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 27 sie 2006, 0:44

szczerze mówiąc, od jakiegoś czasu obawiałam się o grę pomocy Barcy kiedy w składzie wychodził Van Bommel, więc nie mogę powiedzieć, że się nie cieszę. nie jest niezbędny, a szkoda żeby siedział na ławce/ trybunach w klubie, w którym kariera wyjątkowo mu się nie ułożyła, a wiadomo, że potencjał ma większy. i w dodatku denerwował mnie za każdym razem, kiedy wyjdzie na boisko :)

a o meczu z Sevillą nie chce mi się pisać, chyba, bo już wszystko zostało napisane. powinni dostać Oscara, tak przekonująco zagrali piłkarzy, którzy nie potrafią grać i to niemal wszyscy. nie było co zbierać i patrząc na grę od pierwszej do ostatniej minuty, brak szans w żadnym momencie na wygranie tego meczu. Sevilla po prostu bardziej się przyłożyła, grała mądrze i z zaangażowaniem- gratulacje.
a zimny prysznic akurat przydałby się bardziej niekoniecznie w tym spotkaniu, ale nia narzekam. szczęśliwe zwycięstwa w kiepskim stylu mogłyby się przysłużyć jeszcze gorzej. pozatym presja od razu mniejsza jak nie ma już możliwości zgarnąć wszystkiego.

i po prostu nie wierzę, żeby w meczu z Celtą taka gra się powtórzyła, może być już tylko lepiej :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2006, 2:02

Dzisiaj swoje urodziny obchodzi jeden z najlepszych zawodników Barcelony. Piłkarz od którego zależy bardzo wiele. Piłkarz, którego zastąpić się nie da nikim innym. Świeżo upieczony zdobywca nagrody dla najlepszego pomocnika minionej edycji LM.

Anderson Luis de Souza Deco

Nigdy nie ukrywałem, że jest jednym z moich absolutnie ulubionych piłkarzy. Deco jest prawdziwym człowiekiem sukcesu. Drużyny z nim w składzie zawsze zdobywały trofea. Nie inaczej jest teraz. Zresztą cenię go nie tylko za genialne umiejętności, ale i za postawę poza boiskiem. Jest jednym z niewielu zawodników, których wywiad są naprawdę warte przeczytania. Zawsze ma coś ciekawego do powiedzenia. Nie ogranicza się do kurtuazji i banałów. Zawsze jest szczery i potrafi rozmawiać na każdy temat.

Dekunio jest po prostu mega zajebisty :P

FELIÇ ANIVERSARI, CRACK!

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 27 sie 2006, 10:24

No dziś urodziny ma mój ulubiony piłkarz :)

Mam wielki szacunek dla tego pilkarza, ze zgodzil sie na zmiane statusu z gwiazdy na gracza drugoplanowego, rzemieslnika. Gdy przechodzil do Barcelony wiedzial, ze bedzie tu gral role drugoplanową, że na swieczniku beda inni. Mimo to zdecydowal sie na przejscie tutaj i chwala mu za to. Moim zdaniem Deco jest jednym z najlepszych pilkarzy na swiecie. W kazdym innym klubie (ManU, Real, Inter itd.) byłby na swieczniku, bylby rozgrywajacym, bylby najwiekszą gwiazdą. Ale on woli zostac w jedynym klubie, w ktorym wielka medialna gwiazda nie zostanie. On woli pracowac na to, zeby Ronaldinho mogl robic swoje zwody. On odwala czarną robotę. I za to go wlasnie tak lubie...Poza tym uwielbiam czytac jego wypowiedzi: zawsze jest szczery, zawsze ma cos ciekawego do powiedzenia. Na boisku- prawdziwy geniusz. W zeszłym sezonie musiał zastepowac Xaviego i grac troche z tylu i dlatego niektórzy napisali ze mial slabszy sezon....w tym sezonie Xavi jest zdrowy i Decunio pokaże się także w ofensywie. Mysle, ze w tym roku jesli Barca bedzie grala tak jak na wiosne dostatnie Zlotą Piłkę...jedynym realnym konkurentem jest Thierry Henry, ale on w tym roku był wszedzie drugi (w LM i na MŚ). Parafrazując opinie na temat Ludo, "Mi jugador favorito Deco!"

Wszystkiego najlepszego Decunio :*

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 27 sie 2006, 10:42

najlepszego, Deco :)

chciałam coś o nim pisać, ale właściwie chyba nie trzeba. zacytuję tylko Cruyffa:
,,Deco to futbol.''

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 sie 2006, 13:02

A ja bede załował Van Bomella bo jakos go lubiałem i szkoda ze sie nie sprawdził na Nou Camp :cry: Jednak i tak chyba osiagną zyciowe sukcesy w Barcelonie, bo wątpie zeby z Bayernie wygrał CL , bo mistrzostwa to raczej zdobedzie :P

Aco do urodzinek Deco to mam nadzieje ze prezet sobie jutro sam sprawi prezencik w postaci gola i zwyciestwa :jupi:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 sie 2006, 16:02

Oto lista powołanych na mecz:

Bramkarze: Valdés oraz Jorquera

Obrona: Zambrotta, Thuram, Márquez, Puyol, Oleguer, Gio

Pomoc: Xavi, Deco, Motta, Edmílson, Iniesta

Atak: Giuly, Eto'o, Messi, Ezquerro, Gudjohnsen.

Brak Ronniego i Sylvinho, oraz Belettiego. Ciekawe jak ustawi napad Frank. Może Eto'o zacznie na lewej z Guddim w środku, ale jest też opcja, choć raczej nie bardzo prawdopodobna, z Messi na lewej (bo w końcu jest lewonożny) i Giulym na prawej.

Co do MvB to spodziewałem (chyba wszyscy tak mieli) o wiele wiele więcej po Holendrze. Pamiętam jak się cieszyłem że został sprowadzony taki gracz za darmo. W sumie swoje strzelił i pare asyst też zaliczył, ale poziom gry w większości meczy był marny. Gdyby nie kontuzja Xaviego i częste urazy Edmila to chybaby za często w zeszłym sezonie nie pograł. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i biorąc go za darmo mamy teraz 12 mln € (jeśli się nie myle).

Deco wiadomo, hapi byrsdej i wogóle sukcesów z Barcą i Portugalią (za wyjątkiem meczów z Polską oczywiście :P )

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 sie 2006, 16:12

krzychu212 pisze:Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i biorąc go za darmo mamy teraz 12 mln € (jeśli się nie myle).
Myslisz sie :P. Dostaniecie za niego nie 12, a 6 mln ojro.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 sie 2006, 17:10

krzychu212 pisze:rak Ronniego i Sylvinho, oraz Belettiego. Ciekawe jak ustawi napad Frank. Może Eto'o zacznie na lewej z Guddim w środku, ale jest też opcja, choć raczej nie bardzo prawdopodobna, z Messi na lewej (bo w końcu jest lewonożny) i Giulym na prawej.

Mozecie mi przyblizyc dlaczego nie ma powolania dla Ronaldinho ?
Jakas kontuzja ? czy cos ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2006, 17:11

Lekki uraz po meczu z Sevillą. Tak brzmi wersja oficjalna dla mediów przynajmniej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 sie 2006, 17:13

Niggaz pisze:Lekki uraz po meczu z Sevillą. Tak brzmi wersja oficjalna dla mediów przynajmniej.

W sumie racja , pamietam nawet jak w 70 min. dostal kopniaka(nie chcacy) i musial na chwile zejsc z boiska utykajac . Nienajlepiej to wygladalo myslalem nawet ze bedzie zmiana ale dogral do konca .

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 sie 2006, 17:17

Powodzenia, Mark. I dzięki za mistrzowski sezon.
Może trochę szkoda osłabienia ławki i pozbawienia się solidnego zmiennika, ale MvB nie do końca sprawdził się w Barcelonie i przeprowadzka do Bayernu powinna wyjść mu na dobre. Szkoda, że do tego transferu nie doszło wcześniej :arrow: być może wtedy nie pozbyto by się Verdu i to on zajął by miejsce van Bommela na ławce. Chyba, że znowu coś pomyliłem i Verdu to inna pozycja :P Swoją drogą, ciekawe czy sztab będzie szukał jakiegoś pomocnika na miejsce Marka :?:

Co do powołań, to podoba mi się decyzja Rijkarda o pozostawieniu Belletiego, Sylvinho i (zwłaszcza) Ronaldinho w Barcelonie. Mecz odpoczynku na pewno im się przyda, zresztą przy tak szerokim składzie rotacja jest jak najbardziej wskazana :arrow: nie zdziwię się, jeśli na następną kolejkę powołania nie dostanie np. Messi czy Deco.
Jutro wg mnie szansę gry od pierwszych minut powinni dostać Zambrotta i Gudjohnsen. Obydwaj zdążyli się pokazać już z dobrej strony w poprzednich meczach i ich obecność na pewno nie wyjdzie drużynie na złe. Zambrotta na prawej obronie w miejsce Belletiego, Eidur za Ronaldinho a Gio za Sylvinho. Zamiast Motty - Edmilson. Reszta składu taka sama jak w środę; powinni dostać okazję do rehabilitacji :twisted:

Deco :king: :pijemy:

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 27 sie 2006, 21:51

Nooo jak dla mnie bardzo dobrze, że Rijkaard zostawił Sylvinho i Belletiego wreszcie defensywa zostanie ułożona w najmocniejszym wariancie Puyol, Zambrotta,Thuram(Marquez),Gio
Cóż mam nadzieje, że pokażą, że wpadka w Monaco była przypadkiem
transmisja na canal+ sport o 21

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 sie 2006, 22:45

SiKor pisze:wreszcie defensywa zostanie ułożona w najmocniejszym wariancie
A dlaczego to niby Sylvio Mendes jest gorszy od Gio?
Brazylijczyk w sparingach i superpucharze Hiszpani gral duzo lepiej od Holendra, swietnie wspolpracowal z Ronnim. Czemu niby Gio jest lepszy? :roll:

Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 28 sie 2006, 17:05

W ostatnim meczu Sylwek sie nie wykazal i mysle ze pora teraz na Gio. W wypowiedzi Sikora nie podoba mi sie natomiast co innego.

Skad wiesz ze Zambrotta jest w lepszej formie niz niezle grajacy Juliano??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”