Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 189

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2006, 14:16

Przypomina to trochę naszą politykę. Też nie zakładałem tych transferów i miałem olbrzymie wątpliwości jeśli chodzi o ich wykonalność. Jak widać Socios na coś poszli, podobnie jak wyborcy w naszym pięknym kraju. Wiadomo, że spora część zawsze się rozmaży zapominając o realiach. Cały czas podchodziłem z pewnym dystansem ale jednak na chociaż jednego pana z tych obiecanych miało się ochotę. Dlaczego? Wiedziałem, że nie kupi wszystkich ale jeden może się udać. Teraz zobaczymy co ma w zanadrzu nasz nowy prezydent. To już nie chodzi o to czy spełni kiełbasę wyborczą bo to odpada, tylko czy będzie w stanie pozyskać tych piłkarzy, których zażyczy sobie Capello. Ja w niego wierzę i mam nadzieję, że stworzy on wspólnie ze sztabem szkoleniowym drużynę, a nie zlepek indywidualności. Powodzenia :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 lip 2006, 14:50

IMO Socios nie wierzyli we wszystkie obietnice Calderona, patrzyli raczej na te kandydature calosciowo. Calderon zapowiedzial, ze jesli wygra, trenerem zostanie Fabio Capello, inni kandydaci przestawiali takie nazwiska jak Del Bosque czy Ericsson. Ktory z nich jest najlepszym trenerem chyba nie musze mowic. Calderon zapowiedzial, ze dyrektorem sportowym bedzie czlowiek, ktory gral w Madrycie kilka lat, kocha ten klub, a co najwazniejsze, zakonczyl kariere kilka lat temu i ma swieze spojrzenie na futbol czyli Pedje Mijatovica. Inni proponowali bylego kierowce rajdowego (Carlos Sainz), albo Jose Antonio Camacho, ktory juz raz pozegnal sie z klubem w niezbyt milych okolicznosciach. Wybrano zatem mniejsze zlo, lub jak kto woli, wieksze dobro. Poza tym watpie, zeby inny kandydat zrealizowal choc w 3/4 swoje przedwyborcze obietnice. Kampania to kampania.
RealFan mysle, ze doczekamy sie choc jednego glosnego transferu tego lata. Boje sie tylko, ze bedzie to RVN :roll: Capello na pewno ma w notesie sporo nazwisko i jesli te najglosniejsze stana sie nierealne, siegnie po inne, ktore latwiej bedzie sprowadzic.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 lip 2006, 14:51

makis pisze: Przyjda inni, wcale nie gorsi, choc moze o mniej glosnych nazwiskach.
Tylko, żeby się nie skonczyło na jakiś niewypałach typu Pablo Garcia...

No wiadome, że wszyscy nie przyjdą, ale więc w takim razie po co ich obiecywał (Kaka, Robben, Cesc)? Strasznie nie lubię ludzi, którzy obiecują a potem nic nie robią. Zresztą poczekamy, zobaczymy. Jest jeszcze sporo czasu do sierpnia. Wierzę, że wszystko będzie ok :wink:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 12 lip 2006, 14:56

ZiEWoL pisze:Diarra postanowil zostac w LYONIE!!
Hmm... Gdyby to była prawdziwa wiadomość to chyba nawet... dobrze. Taaaaka kasa za tego zawodnika :shock: ... Jakoś mi się to nie kalkulowało!! Może teraz Capello zwróci uwagę na kogoś tańszego, a o podobnych umiejętnościach!? Jest takich pełno zawodników: Luccin, Makoun, Seydou Keita, Emana... Ze Roberto, który mógłby w Real'u pełnić podobną rolę jak w reprezentacji, a zawsze zostaje w obwodzie Xabi Alonso, który o ile wiem ma klauzulę odstępnego

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 lip 2006, 14:59

Premo pisze:Tylko, żeby się nie skonczyło na jakiś niewypałach typu Pablo Garcia
Przypomnij sobie, jak wszyscy cieszylismy sie jak Perez kupil Samuela. Jeden z lepszych obroncow Calcio, gwiazda Romy i filar defensywy reprezentacji Argentyny. Potem okazalo sie, ze swoich umiejetnosci w Madrycie nie potrafil pokazac. Glosne nazwisko nie zawsze gwarantuje sukces transferowy. Czasem lepiej postawic na pilkarza, ktory na swoje nazwisko dopiero pracuje.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 lip 2006, 15:36

makis pisze:Czasem lepiej postawic na pilkarza, ktory na swoje nazwisko dopiero pracuje.
Czasem takie ruchy przynoszą korzyści, ale czasem nie. Właśnie po to Capello bierze 8 graczy Castilli na zgrupowanie, żeby dać im szansę. Co do kupna takiego gracza to różnie może być, ale istnieje większe ryzyko, że ten gracz się nie sprawdzi.

No z Samuelem to była porażka, ale nic na to nie wskazywało. Nadal nie jestem w stanie pojąć dlaczego taki dobry obrońca kompletnie zawiódł...

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 12 lip 2006, 16:49

A wy znowu swoje... Przypomnijcie sobie, że kiedyś takiego Cristiano Ronaldo nie było... Musiał on dopiero zabłysnąć w Sportingu żeby Ferguson go zauważył. Słyszał ktoś o Arjenie Robbenie przed EURO 2004? Ja nie. A czy ktoś z nas uznał transfer Cesca Fabregasa za transfer roku? A czy ktoś płakał jak Eto'o odchodził z Realu na rzecz Mallorci? Chyba nie. Do zawodników trzeba mieć poprostu szczęście. Cannavaro był już skreślany jako poważny zawodnik, a mimo to Capello coś w nim widział. Fabregasa Barca puściła prawie za darmo dla Wengera i nie zagrał on ani minuty w Primera Division. Więc pytam: dlaczego by nie kupić Van Nistlerooya? Może stanie się z nim to samo co z Cannavaro. Skreślany zawodnik pokarze krytykom jak bardzo się mylili. Dlaczego nie wpuścić Rubena De la Reda do pierwszej jedynastki? Może to talent na miarę Fabregasa? Nie wszyscy zawodnicy odrazu stają się najlepsi, przykład Eto'o. A może Pablo Garcia eksploduje chęcią gry i zostanie najlepszym DMF pomimo swojego wieku? Ludzie jak dla mnie to Real może kupić nawet Tomasza Hajto byleby się sprawdził w Madrycie. A skąd wiecie, że Kaka nie zatraci swych umiejętności jak Samuel czy Kezman po zmianie barw klubowych? Wyczytaliście z gwiazd? Byliście u wróżki? Chyba nie więc proszę nie płaczcie kiedy odmówi nam Ronaldinho czy przyjdzie do nas Van Nistelrooy bo.. co to da? Poprostu starajmy się o tym dyskutować, a nie teksty typu " o Boże tylko nie Ruud, będę chodził do kościoła codzień tylko niech przyjdzie do nas Kaka" Troche to dziwne, ale ile już takich rzeczy się naczytałem. Miejmy wiarę w Real, Calderona, Capello i innych nawet Emersona bo na tym polega piłka nożna, aby wierzyć, wykrzesać z siebie emocje.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 12 lip 2006, 17:09

Dlaczego nie wpuścić Rubena De la Reda do pierwszej jedynastki? Może to talent na miarę Fabregasa?
Jestem tego samego zdania. Wyrobione nazwisko nie zawsze gwarantuje sukces.
Bardzo cieszyłbym sie z transferu Ruuda do Madrytu, ponieważ będzie chciał udowodnić władzom United, że jest pełnowartościowym piłkarzem i za wcześnie postawiono na nim krzyżyk. Zapewne będzie chciał odbudowac swoją wielkość (której nigdy nie kwestionowałem). Myslę, że przeżyłby w Realu swoją drugą młodość i nabrałby chęci do gry. :)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 lip 2006, 17:46

dawdi17 pisze:A wy znowu swoje...
nie uogolniaj, nie wszyscy
dawdi17 pisze: Poprostu starajmy się o tym dyskutować
Chetnie przeprowadze o "tym" z Toba dyskusje
dawdi17 pisze: Chyba nie więc proszę nie płaczcie kiedy odmówi nam Ronaldinho czy przyjdzie do nas Van Nistelrooy bo.. co to da?
Tak jak pisalem nazwiska to sprawa drugrzedna, liczy sie to, jak druzyna bedzie grala w przyszlym sezonie i jaki poziom bedzie reprezentowac. Dystans - to slowo klucz jesli chodzi o spekulacje transferowe. Z przyjscia RVN jednak bym sie nie cieszyl bo... zwyczajnie nie lubie kolesia :) Wolno mi, nie :?:

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 12 lip 2006, 17:57

RvN to jest bardziej zawodnik pola karnego który gra tam przez cały czas i jest tam bardzo groźny taki niby nasz Franek.Ale na jego pozycje są lepsi.Ronaldo :!: Tylko często ma kontuzje.Soldado :!: Tylko jeszcze się nie ograł w PD.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lip 2006, 18:29

RvN to nie jest dobra odpowiedz na zpaowiedzi trandferowe przez Calderona. Jesli chodzi o atak to wydaje mi sie, ze w Realu nie trzeba go wzmacniać, jest i Ronaldo, Raul, Robinho, Soldado, Cassano. Ciekawi mnie co teraz zrobi Mijatovic i Calderon :arrow: troche naobiecywali a powoli okazuje sie, ze byl to jedynie dobry chwyt ich kampani, nic pozatym :!: Trener Lyonu i Arseanlu zdcydowanie zdementowal poglosi o odejsciu kolejno Diarry i Cesca, transfer Kaki jest chyab mozliwy tylko w momencie degradacji Milanu, ronaldo cos tam mowil, ale co on sam moze jak pewnie nawet oferty nie bylo za niego, podobnie otoczenie Robbena zdementowalo plotki laczace go z Realem.

~Kubinho_RMCF~ [*]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2006, 18:32

Messi E2 Ronaldinho pisze:Ciekawi mnie co teraz zrobi Mijatovic i Calderon Arrow troche naobiecywali a powoli okazuje sie, ze byl to jedynie dobry chwyt ich kampani, nic pozatym
to ty na prawde wierzyełś, że oni mają jakieś konkrety na myśli ? że mają juz zakontraktowanych piłkarzy ?
"Kupimy Fabregasa" - ta, akurat. Wiadomo było, ze będą obiecywać, żeby tylko wygrać konkurs na stanowisko.

Jeśli ty wierzyłeś, że przynajmniej połowa z tych obiecanek zostanie spełniona - to szczerze gratuluje - nie powiem czego :D

Póki co to tylko Fabio pozyskali, ale to trudne raczej nie było, skoro jemu się już w Turynie wizja prowadzenia II ligowego zespołu przestała się podobać.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 12 lip 2006, 18:39

Trzeba powiedzieć że Calderonowi i Mijatoviciowi trudno będzie sprwadzić tych zawodników co chcieli.Nawet powiem że nie wykonalne ale moge się mylić.

Messi E2 Ronaldinho-[*]

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 lip 2006, 18:41

Messi E2 Ronaldinho pisze:RvN to nie jest dobra odpowiedz na zpaowiedzi trandferowe przez Calderona. ]
Spokojnie, dajmy mu czas, jest prezesem dopiero 10 dni. Transferow nie zalatwia sie od razu. Kiedy skonczy sie okienko transferowe, bedziemy mogli ocenic, w jakim stopniu wzmocnil druzyne i ile obietnic przedwyborczych spelnil. Osobiscie nie licze na nazwiska, ktore wymienial w kampanii.
Messi E2 Ronaldinho pisze: Jesli chodzi o atak to wydaje mi sie, ze w Realu nie trzeba go wzmacniać, jest i Ronaldo, Raul, Robinho, Soldado, Cassano.
Do tego grona dodalbym jeszcze Julio Baptiste. Zgodzie sie z Toba, sa pozycje, na ktorych bardziej potrzebujemy wzmocnien. Kupno napastnika (jesli w ogole) powinno byc ostatnia rzecza, jaka zrobi Calderon tego lata.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2006, 18:46

Messi E2 Ronaldinho
A kto wierzył w to wszystko? Każdy kto się trochę zastanowił wiedział, że te wszystkie transfery nie dojdą do skutku. No może jeden z nich. Nie tylko nazwiska piłkarzy mają jednak znaczenie w takiej kampanii lecz także trener i podstawowe stanowiska w klubie np. dyrektor sportowy. Równie ważną sprawą jest spojrzenie na przyszłość. Niektórzy mówili, że wygramy to czy tamto, że na pewno wygramy coś w przyszłym sezonie. I co? Ludzie zastanawiają się co on jest jasnowidz? Sam to wygra? W końcu to nie on będzie hasał po boisku. A jak ktoś proponował na trenera Ericssona to również wiadomo jakiej popularności sobie przyspożył. Calderon miał bardzo odważne, wręcz niewykonalne transfery i...no właśnie wszystko inne poukładane. Plany obmyślane. Dobry trener, który sam będzie podawał nazwiska celów transferowych. Młody sztab i wiele więcej. Inni natomiast skupili się tylko na transferach i niektórzy na atakowaniu kontrkandydatów. Ludzie coś nie coś podchwycą i pójdą za obietnicami wprowadzeniu w stan hipnozy i zauroczenia tymi wszystkimi nazwiskami. Calderon jednak też był na to przygotowany i miał nazwiska i miał coś jeszcze, a inni nie bardzo. Teraz wszystkiego nie spełni bo raz, że to niemożliwe, a dwa, że zawsze to trener będzie miał decydujący głos w sprawie zakupów. Zatem usprawiedliwienie jest "Po konsultacji z trenerem Capello ustaliliśmy, że nie pozyskamy tego gracza, tylko tamtego." Proste. Lud to chwyci i nie będzie problemów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”