AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 189

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 07 lis 2006, 23:57

Z twojego toku rozumowania myhalek wynikaloby rowniez, ze juz niedlugo grozi nam koniec swiata. Bez przesady. Nie ma co sie tak unosic. Jezeli nawet ten sezon bedzie dla Milanu nieudany to jestem przekonany, ze po odpowiednich wzmocnieniach kadrowych Milan wroci znowu na szczyt i to razem z panem Gallianim i z panem Ancelottim na czele. Niewatpliwie teraz waznym celem dla nas jest, aby zajac miejsce w pierwszej czworce w lidze i zakwalifikowac sie co najmniej do cwiercfinalu LM. Jednak niepokojaca jest obecnie plaga kontuzji, ktora moze utrudnic jeszcze bardziej realizacje tego pierwszego celu. Mysle, ze juz w zimowym okienku klub powinien pomyslec nad wzmocnieniem linii ataku. Licze na przyjscie Gonzalo Higuaina, aczkolwiek jesli wzmocnilby nas ktos bardziej doswiadczony tez sie uciesze. Byle to nie byl Ronaldo.

FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 lis 2006, 1:07

Ciekawa informacja pojawila sie na acmilan.pl
"Sędzia Tiziano Pieri, negatywny bohater niedzielnego meczu Atalanta-Milan (m.in. nie podyktował ewidentnego rzutu karnego dla Milanu za faul na Bonerze) został zawieszony przez Komisję Sędziowską Lega Calcio i przez dwie najbliższe kolejki nie będzie brany pod uwagę przy ustalaniu obsady sędziowskiej. Następnie zanim powróci do prowadzenia spotkań w Serie A będzie musiał przez jakiś czas sędziować w drugiej lidze. "

Widac pretensje Ancelottiego po tym meczu byly sluszne i nawet wladze ligi postanowily cos zrobic z tym fantem.
Tylko ze z takim rywalem jak Atalanta Milan powinien wygrywac z sedziami lub bez nich.Gdybysmy stworzyli sobie 5 setek z tego 3 wykorzystali to zaden sedzia by nam punktow nie zabral.

Forza Milan.

Angelo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 08 lis 2006, 1:26

Dziwie się tobie myhalek_acm że tak nawołujesz do rewolucji. Milan nie potrzebuje gruntownej przebudowy ale kilku korekt niekoniecznie duzych. W końcu każda formacja Milanu jest złożona ze wspaniałych graczy którzy niezapomnieli z dnia na dzień jak się gra w piłke na wysokim poziomie. Wystarczy popatrzeć na taką pomoc :arrow: według mnie jest jedną z mocniejszych jeśli nie najmocniejszą tego typu formacją na świecie, albo czego potrzeba obronie Milanu :?: Jest Nesta, Kaha Kaladze czy Jankulovski. Co prawda mozna mieć zastrzeżenia co do postawy niektórych ale chociażby taki Cafu pokazał podczas derbów swoją klase grając o dużo lepiej od takiego Grosso z Interu a czemu ty się czepiasz takich gości jak Costacurta czy Maldini to naprawde nie wiem. Być może zarząd Milanu mógłby pomyśleć nad sprowadzeniem skrajnego obrońcy i zapewne tak się stanie. Nie zapominajmy rzecz jasna o Bonerze, który co prawda ma taki mały zastój ale talentu z dnia na dzień sie nie traci a jak na obrońce to jest jeszcze całkiem młody. Pomoc Milanu prezentuje się okazale i nie widze potzrzeby sprowadzania kogokolwiek. Sprowadziliście młodego Gourcuffa który może okazać się lepszym piłkarzem od Gago i innych Snejdrów razem wziętych, jest także Ambrosini i Brocchi którzy wydaje mi się że potrafili by w miare godnie zastąpić Gattuso i zapewne się tak stanie w przypadku Ambrosiniego. Nie wspominając o najlepszym piłkarzy świata jakim dla mnie nawet jako kibica Interu jest genialny Kaka. Co do ataku to możliwe iż niektórzy mogą mieć pretensje do Gallianiego o niesprowadzenie godnego zastępcy Shevy (jak dla mnie to na dzisiejszym rynku transferowym jest niemozliwe :P ), możliwe że mógłby to być Ibrahimovic ;chociaż niektórzy z was czują do niego jakąś niezrozumiałą dla mnie antypatią :P ; a jedynymi którzy mógliby być w stanie zastąpić Ukrainca jest Tevez lub Cassano za rok czy za dwa, bo jak grają narazie to każdy widzi. Oliveira jest dobrym piłkarzem co potwierdził bodajże dwa sezony temu w Betisie ale chyba zeżarła go troche presja i oczekiwania jako następce Andrija, trzeba także zauważyć iż miał poważną kontuzje i zabawiał przez rok na wypożyczeniu co także mogło mieć wplyw na jego forme. Gila poczyna sobie troche lepiej niż na początku sezonu i mam nadzieje iż pokaże swą klase już w meczu z Romą :wink: Tak podumowując to byłbym daleki od pomysłu odmładzania kadry Milanu piłkarzami typu Kerlon, Gago czy jakieś tam inne talenty, jak już to jakiś ograny w Europie piłkarz jak np. Ronaldinho :P

Mozliwe że ciężko będzie się podłączyć Milanowi w walke o Scudetto na co miało jak wspomniał pan Galliani tego typu sprawy jak mistzrostwa Świata czy karne punkty i w tym bym bardziej doszukiwał się słabej formy Milanu a nie w osobie Carlo czy transferów Gallianiego, ale jak dla mnie pierwsza czwórka to jest minimum co mogą osiągnąć w tym sezonie w Serie A, a co do Ligi Mistrzów to nie podejmuje się typów jak dla mnie za dużo zależy od przypadku :wink:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 08 lis 2006, 8:53

Chlopaczek pisze:Gdybysmy stworzyli sobie 5 setek z tego 3 wykorzystali to zaden sedzia by nam punktow nie zabral.

Forza Milan.

No własnie, gdy druzyna jest w rozpedzie to nawet sedzia nie pomoze :(

Braida pojechał do Ameryki moze cos ciekawego przywiezie ...

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 09 lis 2006, 19:14

jak bedzie ktos milal to niech posle na pw bramki lub skrocik z wczorajszego meczu :wink: ...a tak swoja droga to zaimponowali mi determinacja i wola zwyciestwa...i mam nadzieje ze w koncu Borriello zacznie grac na maire swojego talentu bo wczoraj pokazal ze wie jak sie stzrela bramki :twisted:

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 lis 2006, 17:06

Jutro mecz z Romą a tu taka cisza :roll: ...Chyba tracimy "sezonowców" :wink:

Kolejny klasyk na San Siro a forma Rossonerich dalej jest dość słaba.W ostatnim mecze wygrywamy 4-2.Widziałem skrót meczu i musze powiedzież że to co Kalac robił w bramce woła o pomstwe do nieba.2 bramki ewidentnie jego i myśle że da to naszym władzom do myślenia że trzeba jak najszybciej kupić zmiennika dla Nelsona.Piękną bramką natomiast popisał się Brochi i mam nadzieje że bedzie w stanie godnie zastąpić Gattuso.Na dobrym poziomie również zagrali Seedorf i Gourcuff.Ale wracając do jutrzejszego meczu czeka nas strasznie trudny pojedynek.Roma ostatnio w lidze wygrała z Fiorą 3-1 w Rzymie.Mają 3 punkty starty do lidera i napewno nie będą chcieli dopuścić do powiększenia straty.Są w dobrej dyspozycji i nie mają większych kontuzji.Myśle że jutro Carlo nie będzie robił większych zmian w taktyce i zagramy normalnie 4-1-2-1-2 z Gilardino i Oliveirą w ataku.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 lis 2006, 17:58

gilardino11 pisze:Mają 3 punkty starty do lidera i napewno nie będą chcieli dopuścić do powiększenia straty.
Mają 4 punkty starty do Palermo i Interu. :wink: No cóż nie myślałem, że będę liczył, na to że Milan urwie punkty Romie. :twisted: Roma już od dawana nie wygrał na San Siro z Milanem i mam nadzieję, że w najbliższym meczu także nie wygra.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 10 lis 2006, 18:08

Sytuacja Milanu w ostatnim czasie nie wygląda tak jakbyśmy sobie tego życzyli. Większość zawodników jest bez formy, do tego dochodzą kontuzje, no i te nieszczęsne wyniki. Nie jest kolorowo.

Przed spotkaniem z Romą jestem optymistą, licze iz nasi wreszcie sie podniosą. Spodziewam się ciezkiej przeprawy, więc wynik 2-1 Mnie całkowicie usatysfakcjonuje. Strzelców nie obstawie, mam cichą nadzieje iż strzeli jakiś napadzior.

Ps. Ostatnimi czasy za często się nie wypowiadam, ale do sezonowców sie nie zalicze :wink:

Poprostu mam bardzo, bardzo mało czasu i bardzo dużo obowiązków.

pzdr.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 lis 2006, 18:41

Nie liczę na Milan. Na chwilę obecną Rossonerri są po prostu słabi, a bez Kaladze czy Nesty (może jego brak to mimo wszystko plus) w obronie czy Gattuso w pomocy to spore osłabienia. Ostatnio strzelali nawet napastnicy, ale z Romą będzie zdecydowanie ciężej niż z Brescią. Roma gra wrecz przeciwnie i nie zdziwie się jeśli odniosą 13 w historii zwycięstwo nad Milanem na San Siro. Największa wasza siła to Kaka, jednak póki co tylko w Lidze Mistrzów. Z remisu będę zadowolony i tego wam jak i sobie życze :]
gilardino11 pisze:Chyba tracimy "sezonowców"

Zaza :o

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 10 lis 2006, 18:51

Niedlugo Mecz z Romą.... Doskonały moment na przerwanie naszej zlej passy i w koncu moze wyjscia na prostą lub moze tez pograzenia sie jescze bardziej ale od tego bron nas panie boze :pray: Moim zdaniem ten mecz pokaze czy mamy jakiekolwiek szanse na scudetto i pozwoli troche bardziej w nie wierzyc bo jak by teraz przegrali to scudetto pojdzie sie tralaaala :P Nasza druzyna jest tak przetrzebiona ze sam sie dziwie co oni w tym Milan Lab robią no ale moze te kontuzje dadza do myslenia naszym wladzom ze stasi zawodnicy juz powoli zaczynaja sie sypac :P Lecz to niestety nie powod do zartow jescze dwie pftu kontuzje to :? nasza sytauacja bedzie krytyczna .. Ja licze na wyciestwo w tym meczu ale nie jakies takei super okazałe wystarczy mi 1-0 nawet po samobuje liczy sie wygrana ale jesli by wygrali znaczaco to tym berdziej sie bede cieszyl :D

Podsumowujac to jest nasza chyba ostatnia szansa na choc cien szansy na scudetto i mam nadzieje ze w zimie sie wzmocnimy bo te kontuzje doprowadzaja mnie do szału :x

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lis 2006, 18:58

no mecz z Roma bardzo wazny ale i trudny i trzeba sie liczyc ze strata pkt ale mylse ze Milan jest w stanie wygrac.Roma na San Siro nie wygrala chyba od 20 lat.po prostu tego meczu nie mozemy przegrac bo wtedy bedzie coraz gorzej a gazety beda chuczyc o nowych trenerach....ja osobiscie nie chcialbym zadnego Rijkarda Lippiego i Van Bastena tylko Henka Ten Cate

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 10 lis 2006, 19:12

Licze na przelamanie Romy na SS tak jak z Interm z ktorym dlugie lata nie moglismy wygrac.. ale niech wgra lepszy FORZA ROMA !

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 10 lis 2006, 23:30

No coz nie zdziwie sie, jak z Roma zla passa Milanu nie zostanie przelamana. Z drugiej strony poglebiloby to jeszcze bardziej obecny kryzys zespolu i stworzylo jeszcze bardziej napieta atmosfere w klubie. Nie sadze, aby komukolwiek z druzyny na tym zalezalo, wiec jednak licze, iz karta w koncu sie odwroci. Jednak mimo wszystko bede zadowolony z remisu. Zreszta ofiarowalbym nawet w prezencie te 3 punkty Romie, gdybym mial pewnosc, ze zagwarantuja im one mistrzostwo Wloch, choc zapewne niewiele osob sie ze mna zgodzi w tym wzgledzie. Mysle, ze lepsze czasy dla Rossonerich nadejda dopiero po krotkiej przerwie zimowej, juz w 2007 roku.

FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 lis 2006, 9:25

mam pewna propozycje do osoby zajmujacej sie sonda.ta juz jest dlugo i mysle ze juz nikt nie glosuje.moze by wprowadzic nowa.ja mam dwa pomysly pierwszy to kto bedzie nowym trenerem Milanem(oczywiscie wlaczajac opcje ze zostanie Carlo) a druga to jaki bedzie nowy "wielki pilkarz" w Milanie w styczniu(Galiani powiedzial ze bedzie taki).mozemy podac swoje propozycje do tych sond i pozniej glosowac

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 lis 2006, 10:45

a druga to jaki bedzie nowy "wielki pilkarz" w Milanie w styczniu(Galiani powiedzial ze bedzie taki).mozemy podac swoje propozycje do tych sond i pozniej glosowac
Weź człowieku skończ z tymi transferami już pisać.Czy ty tylko dlatego kibicujesz Rossonerim licząc na transfery.Weź może lepiej wypowiedz sie na temat meczu a nie ciągle pieprzysz o tym samym.
Co do meczu z Romą ciekawi mnie jak zestawi linie pmocy Ancelotti.Czy wyjdzie Brochi czy młody Francuz.W obronie Milan wydaje się że zagra z Maldinim i Nestą w środku a na bokach Cafu i Jankulovski.Carlo wczoraj na konferencji nawijał o tym że Dida ma problemy z plecami ale raczej zagra ale może być to problem w meczu.Jednak ja wole po ostatnich wyczynach Kalaca Dide z bolącymi go plecami niż słabego Kalaca...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”