Siatkówka - Strona 190

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 wrz 2014, 22:57

No dobra cloner, mnie generalnie nie obchodzi czy Polsat zblokował czy nie, bo jakoś sobie z tym radzę. Tylko śmiecham z tych farmozonów kolegi wyżej w stylu "nikt nikomu nie przeszkadza żyć turniejem, miliard możliwości na oglądanie, 80 zł za 103 mecze to niewiele" (taki kontekst), gdzie generalnie pojedynki Iranu z Kamerunem nas obchodzą tyle, co mnie wyjazdy wakacyjne użytkowników tego forum.
bartbuks pisze: I co? Tez powinni jej odkodować?
hehe, dawaj dalej.

Awatar użytkownika
Guardiola
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 22:58

No pewnie, dziadki z dvbt niech biegną do cyfrowego polsatu, płacą 80 zł i oglądają siatkówka, aj sory, zapomniałem wspomnieć o zobowiązaniu na 2 lata. 8) A nie, nie musieliby 80 zł płacić, to by było za darmo. Tylko dekoder za 99 zł i aktywacja za 49, opyla się.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 wrz 2014, 23:01

Guardiola pisze: Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale
Co? Mógłbyś jakoś to rozszerzyć.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 23:02

cloner pisze:
Tomusmc pisze:Cloner ja mam NC+ ale kompletnie nie dla Ekstrakslasy, ja kibice się różnią jednak
No widzisz. A trzeba było kupić Polsat Cyfrowy i miałbyś mecze siatkówki. Twój błąd.
Nie, ja po prostu nie płaczę, że babcia nie zobaczy. Generalnie sam byłem zły, ale zrozumiałem, że w tym kraju trzeba albo kombinować albo płacić. Napisałem wcześniej, że wolę pakiet piłki (nie ekstraklasy) niż 23 dni siatkówki, ale z drugiej strony żałuję, że nie zapłaciłem bo się buntowałem

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 17 wrz 2014, 23:04

Sorry Morrow, ale nie odpiszę. Napisałem Ci odpowiedź na ostatniego posta, ale zamknąłem nie tę kartę, którą zamierzałem i wszystko poszło w pizdu.. Nie chce mi się teraz tego samego pisać. Jasna cholera.

Generalnie się zgadzam. Z drobnymi wyjątkami się nie zgadzam. Taki był kontekst.

Awatar użytkownika
Guardiola
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 23:04

Duch pisze:
Guardiola pisze: Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale
Płacisz podatki? Zakładam, że płacisz. Część idzie na kulturę, część na rakiety, część na lekarstwa, a także na POLSKI sport - nie Barceloński, Polski - tak, jesteśmy Polakami, należy nam się mecz reprezentacji siatkowej, piłkarskiej, koszykarskiej w kanale ogólnodostępnym. Za mecz Kamerunu z Argentyną można żądać opłat.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Odp: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 wrz 2014, 23:07

Guardiola pisze:
Duch pisze:
Płacisz podatki? Zakładam, że płacisz. Część idzie na kulturę, część na rakiety, część na lekarstwa, a także na POLSKI sport - nie Barceloński, Polski - tak, jesteśmy Polakami, należy nam się mecz reprezentacji siatkowej, piłkarskiej, koszykarskiej w kanale ogólnodostępnym.
Należy to się nam godnie żyć, mieć całe drogi, dostawać godną pensję i emeryturę. I mieć opiekę lekarską. Pomyliłeś kraje. Jak Polska będzie potęgą gospodarczą, to może i kadrę obejrzysz za darmo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 23:08

Guardiola pisze: a także na POLSKI sport - nie Barceloński, Polski - tak, jesteśmy Polakami, należy nam się mecz reprezentacji siatkowej, piłkarskiej, koszykarskiej w kanale ogólnodostępnym.
Tylko dlaczego Twoim zdaniem należy się nam mecz Polska-Rosja w siatkówce, a nie Legia-Ruch w polskiej ekstraklasie piłki nożnej? albo żuzlowy hit Stal Rzeszów z Unią Leszno?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 23:08

To co Nam się należy to spory temat do rozmowy. Gdybyśmy mieli zacząć ten temat to na pewno nie pisalibyśmy o sporcie. Są ważniejsze sprawy akurat. To, że dostał je Polsat powinno rozwiać Twoje pisanie o podatkach, PZPS swoje dał i na tym zakończymy
cloner pisze:
Guardiola pisze: a także na POLSKI sport - nie Barceloński, Polski - tak, jesteśmy Polakami, należy nam się mecz reprezentacji siatkowej, piłkarskiej, koszykarskiej w kanale ogólnodostępnym.
Tylko dlaczego Twoim zdaniem należy się nam mecz Polska-Rosja w siatkówce, a nie Legia-Ruch w polskiej ekstraklasie piłki nożnej? albo żuzlowy hit Stal Rzeszów z Unią Leszno?
Cloner nie oszukumy się, nie trafiłeś :P mamy MŚ w Polsce i ta impreza jest raz na parę lat jak nie dekad u siebie, a ligę masz co chwilę więc nie o to chodzi żeby się kłócić o takie rzeczy
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 23:10 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 wrz 2014, 23:10

Guardiola pisze:należy nam się mecz reprezentacji siatkowej, piłkarskiej, koszykarskiej w kanale ogólnodostępnym.
Ale wiesz, że prawa do wielkich sportowych imprez nie są wydawane przez KRRiT czy nawet samego prezydenta Tuska? Ktoś kładzie je na stole i można je kupić. Skoro tak, to ślij pretensje do Włodka Szaranowicza jak Owsiak, że Ci z abonamentu i podatków nie wykupił mundialu... a zapomniałem, w tym kraju nie ma kasy na szpitale i drogi, ale byśmy chcieli turnieje oglądać.
bartbuks pisze:Należy to się nam godnie żyć, mieć całe drogi, dostawać godną pensję i emeryturę. I mieć opiekę lekarską. Pomyliłeś kraje. Jak Polska będzie potęgą gospodarczą, to może i kadrę obejrzysz za darmo.
Sto procent racji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 23:12

Tomusmc pisze:mamy MŚ w Polsce i ta impreza jest raz na parę lat jak nie dekad u siebie
:haha: Zapomniałem że te MŚ są u nas. Tak z innej beczki, tydzień byłem w Hiszpanii i tam nikt w knajpach nie pokazywał MŚ w koszykówce :wink: Tylko FUTBOL się liczy.

Awatar użytkownika
Guardiola
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 23:12

cloner pisze:
Dlatego, że to o czym piszesz, to rozgrywki wewnątrz krajowe, a Polska to reprezentacja tych wszystkich rozgrywek. Drużyna z orłem na piersi. Drużyna, której symbolem jest narodowa flaga, a nie znaczek, który w roku 1990 postanowiło stworzyć paru grafików na potrzeby nowo powstałego klubu - przykład.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 23:18

cloner pisze:
Tomusmc pisze:mamy MŚ w Polsce i ta impreza jest raz na parę lat jak nie dekad u siebie
:haha: Zapomniałem że te MŚ są u nas. Tak z innej beczki, tydzień byłem w Hiszpanii i tam nikt w knajpach nie pokazywał MŚ w koszykówce :wink: Tylko FUTBOL się liczy.
No i? W Polsce też nie pokazywali koszykówki bo niestety oglądalność jest mizerna. Z piłką rywalizuje siatkówka i ręczna. Nie mówię tu o sportach zimowych czy lekkoatletyce. W piłce nic nie osiągamy, a w dwóch pozostałych jesteśmy w czołówce. I pamiętaj co znaczy klub, a co reprezentacja kraju

Awatar użytkownika
Guardiola
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 23:19

Duch pisze:
Guardiola pisze:należy nam się mecz reprezentacji siatkowej, piłkarskiej, koszykarskiej w kanale ogólnodostępnym.
Ale wiesz, że prawa do wielkich sportowych imprez nie są wydawane przez KRRiT czy nawet samego prezydenta Tuska? Ktoś kładzie je na stole i można je kupić. Skoro tak, to ślij pretensje do Włodka Szaranowicza jak Owsiak, że Ci z abonamentu i podatków nie wykupił mundialu... a zapomniałem, w tym kraju nie ma kasy na szpitale i drogi, ale byśmy chcieli turnieje oglądać.
Jakoś wcześniej nie było z tym problemów. W każdym cywilizowanym kraju mecze reprezentacji w kanale ogólnodostępnym to normalność.
U nas też była to normalność, dopóki ktoś nie postanowił na tym zarobić.

TVP złożyło propozycję kupna mundialu ale Polsat ją przebił i nie mogli konkurować, a że przebił ją tak, że kompletnie im się to nie opłacało, przeliczyli się jeżeli chodzi o zainteresowanie reklamami, to trzeba było kombinacji, tworzenia nowych kanałów i narażanie się abonentom, którzy też mieli mieć te kanały zakodowane, ale groziło to szturmem i łaskawie dla abonentów mistrzostwa udostępniono.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 23:20

Miałem na myśli, że MŚ w koszykówce były rozgrywane były w Hiszpanii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”