Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 190

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 mar 2012, 9:17

doctore, dzięki za podpowiedź w Fantasy, ale miałem tylko Radamela na lkapitanie :? Gdyby Salvio w grze był pomocnikiem, a nie napastnikiem to bym go kupił, a tak to do ataku dopiero co kupiłem zawodników i nie robiłem zmian. A jeszcze myślałem o Koke, ale się nie zdecydowałem :angry2:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 09 mar 2012, 13:20

Dziekuje za zyczenia :P A propos dnia kobiet, to moja siostra (podobnie jak wszystkie kobitki u niej w pracy) dostala tulipana i rajstopy od szefa-zartownisia :lol:

Co do meczu, to mam nadzieje zalapac sie na jakas powtorke, fajnie to wszystko obejrzec jeszcze raz, bo jak stream sie tnie to wiadomo :? Akurat sobie myslalam o tej bramce Adriana patrzac na skroty, naprawde pieknie to zrobil :beer: Ale Koke tez swoje zrobil asystami. Boje sie, ze jak wroci Diego to Simeone znowu posadzi Koke na lawce a w pierwszej 11stce bedzie Tiago albo Mario Suarez...Ogolnie nie wiem, jak to jest z ta pomoca, bo i GM i Simeone upatrzyli sobie ulubiencow na te pozycje na ktorych stawiaja. Cholo upodobal sobie Tiago, wprawdzie ten gra o niebo lepiej niz za GM, ale i tak nie gra tak dobrze, jak w zeszlym sezonie, kiedy byl moim ulubionym zawodnikiem ze srodka pola. Na ten moment Koke wypada lepiej, a nie wiem, dlaczego obaj trenerzy Atleti stawiaja na Hiszpana tylko w zastepstwie, jak juz nie ma kogo wpuscic. Blad :won:
Salvio wczoraj fenomenalny, ale zgadzam sie co do tego, ze jako napastnik zdzialalby wiecej i tak powinien byl go Cholo ustawic w meczu z Sevilla, kiedy nie bylo Falcao- mysle, ze ugralibysmy wtedy wiecej niz remis.

Jesli moge sie o cos przyczepic Simeone, choc generalnie wykonal swietna prace jesli chodzi o nasz zespol, ale zastanawia mnie, czy dobrze, ze praktycznie caly czas gra ta sama 11stka. Fakt, ze rotacje GM wychodzily nam bokiem, ale fajnie by czasem bylo cos zmienic- no ok, jest zelazny sklad, ale zeby dac pograc zawodnikom, ktorzy prezentuja sie dobrze- Koke wlasnie, czasem wpuscic Silvio za Juanfrana (jak juz bedzie zdrowy) no i Alvaro Domingueza. Uwazam, ze Hiszpanowi lawka nie sluzy, wiec dac mu pograc co ktorys mecz zamiast Mirandy lub Godina. Przyszlo mi do glowy Atleti za QSF, owszem, byl kryzys, nie gralismy najlepiej, ale co mi sie u Quique podobalo to to, ze potrafil czase zrobic madre rotacje w skladzie, zmienial troche pomoc i wlasnie defensywe i jakos to funkcjonowalo.

Najwazniejsze, to ogarnac forme na tyle, zeby Atleti potrafilo zagrac dobrze caly mecz, a nie tylko 1 polowe. I ciulac konsekwentnie punkty!Teraz Granada, potem Majorka a za 2 tygodnie Athletik, z ktorym zawsze nam sie ciezko gra, no i jezeli beda grac tak, jak wczoraj z Manchesterem, to ciezko bedzie o wygrana z nimi.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 mar 2012, 1:48

Kadra na Granade: Courtois, Asenjo, Godin, Alvaro Dominguez, Perea, Miranda, Mario Suarez, Salvio, Arda Turan, Assuncao, Gabi, Fran Merida, Koke, Juafran, Saul Niguez, Adrian, Falcao i Pedro Martin.

Nie ma w skladzie Luisa Filipe, albo kartki, albo z jakiegos powodu Cholo go wykluczyl, ale dziwnie wyglada obrona bez niego...W takim razie ciekawa jestem, kto zagra na lewej stronie defensywy. Poza tym nie ma tez Pizziego (i naszych kontuzjowanych), za to mamy dwoch Panow z Atleti B, Saula i Pedro, gdybysmy prowadzili wysoko, to moze ktorys dostalby szanse. Wrocil tez Arda Turan, ale Cholo wspominal, ze raczej zacznie na lawce. Nie ma mowy o odpuszczaniu gry liczac na latwe pokonanie przeciwinika, bo to juz sie nie raz na nas zemscilo (zreszta watpie aby Cholo pozwolil Rojiblancos cokolwiek sobie odpuscic :wink: ),
trzeba spiac poslady i probowac wygrac jak najwyzej i zycze sobie, zeby druzyna byla w stanie rozegrac na dobrym poziomie cale 90 minut.

Mecz o 12, kiedy moj net lubi zamulac, wiec tym razem to ja czekam na raport :)

Ps. Caminero przyznal oficjalnie, ze Atleti interesuje sie Yilmazem z Trabzonsporu. Ligi tureckiej nie ogladam, ale czytalam, ze Turek ma niezle statystyki, zdobyl ponoc ok.30 bramek w tym sezonie.

EDT: (Juz o meczu) Polaczylam sie z netem, hurra, 2 polowa :jupi:
Co Atleti gra dzisiaj to jakas masakra jest, nie wiem, jakim cudem padla ta bramka w 1 polowie przy takiej grze :roll:
Moze pora dnia tak na nich wplynela...
Sklad: Courtois- Juanfran- Miranda- Godin- Dominguez- Mario (czemu do chlery znowu on?)- Gabi- Salvio- Koke- Adrian- Falcao.
Gola w pierwszej polowie (z tego, co czytalam, to gramy tragicznie) strzelil...Miranda przy asyscie Godina :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 mar 2012, 13:49

Kurde przespalem...

Wlaczylem dopiero teraz i zalapalem sie na gola. Co za rajd Juanfrana ! Niesamowity jest ten gosc.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 mar 2012, 13:53

patrząc na wyniki Atletico to oni sobie naprawdę dobrze radzą od czasów kiedy ich przejął Simeone, porażka 1-2 z Barcą, żadną hańbą nie jest, po za tym to remisy na wyjeździe z Malagą, Racingiem, Gijon i Sevillą oraz remis u siebie z Valencią, a reszta to same zwycięstwa. Reasumując jak ich trenerem został Simeone to przegrali tylko raz 1-2 z Barcą, a na swoim terenie po za meczem z Barcą i remisem 0:0 z Valencią zawsze wygrywają. I pomyśleć, że kiedyś nasz zarząd wolał Maaskanta zamiast niego...

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 mar 2012, 14:04

Nie piszcie dzisiaj o wynikach Atleti, bo ten mecz byl TRAGICZNY. Najgorszy, odkad przejal nas Cholo.
Doktorze wierz mi, nic nie straciles...Sama nie ogladalam 1 polowy, i jakos nie zaluje...to byl kabaret. Nie wiem naprawde, jakim cudem udalo sie dowiezc wynik 2:0 przy takiej grze...Chyba sam Pan Bog oddal nam to, co stracilismy z Barca :wink:
Nie rozumialam zmian Cholo, Assu za slabego Mario, potem wszedl Arda za Salvio a na koncu Perea za Adriana...po czym okazalo sie, ze przesuniecie Juanfrana na pomoc zaowocowalo golem na 2:0, za ktory Falcao powinie na kleczkach dziekowac Juanfranowi, bo to dzieki jego asysycie pilka jakims cudem wpadla do bramki, Kolumbijczyk za wiele sie do tego nie przyczynil :lol: Smieszna sytuacja miala miejsce przy ostatniej zmianie, cos sie pomieszalo i zawodnicy nie wiedzieli, za kogo wchodzi Perea, najpierw Falcao myslal, ze schodzi, az Cholo musial na palcach pokazywac, kogo zmienia :mrgreen:

Nalezy ciszyc sie z wyniku, ale co do gry, to chlopcy powinni dostac solidny opieprz od Simeone. Ciekawe, co sobie o grze Atletico pomyslal nasz byly zawodnik i trener, Abel Resino...Wlasciwie to nie rozumiem, jakim cudem Granada nie wykorzystala sytuacji, zeby zremisowac. Chyba tylko pora rozgrywania meczu usprawiedliwia Rojiblancos :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 mar 2012, 15:01

No coz,nie zawsze mozna grac jak w I polowie meczu z Besiktasem. Najwazniejsze jest to,ze nawet grajac slabo chlopaki wyciagneli 3 punkty.

Na AtleticoPoland chca juz sprzedawac Falcao po jednym slabszym meczu :angry2:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 mar 2012, 1:33

Racja, ze trzeba sie cieszyc z wyniku, nieladnie moze tak pisac, ale czy za Manzano wygralibysmy 2:0 z taka gra?Szczerze watpie... Troche mi juz przeszlo :) choc po meczu bylam rozgoryczona. Po prostu martwi mnie fakt, ze gramy delikatnie mowiac niezbyt dobrze, kiedy trzeba ciulac punkty, bo taka gra moze sie na nas zemscic. Ale jak napisales Doktorze, wygralismy i to jest najwazniejsze :wink: Teraz zbierac sily na czwartek i rozegrac naprawde dobry mecz z Turkami!

Ze sprzedaza Falcao to sie niektorzy zagalopowali, no ratunku, a kto bedzie nam bramki strzelal?Kolumbijczyk czasem gra gorzej, ale w koncu robotem nie jest, ma prawo. Zreszta, slabo zagrala niemal cala druzyna (poza Juanfranem i strzelajaca bramki obrona :D ), a nie poszczegolni zawodnicy.

Silvio ma jutro operacje wiezadla w lewym kolanie, mam nadzieje, ze bedzie ok i Portugalczyk szybko wroci do formy. Niech nam spokojnie zdrowieje!

Ja tez wierze, ze Simeone jest w stanie doprowadzic Atleti do tego, ze beda grac dobrze i w lidze, i w pucharach. Niczego nie chcialabym bardziej jak ponownej wygranej w LE i zajecie dobrego miejsca w PD. Doczekac sie wreszcie, zeby tak wyjatkowy klub jakim jest dla mnie Atletico wreszcie zaczal grac na miare swoich mozliwosci i wygrywac tak, jak na to zasluguje.

Na koniec skrot z meczu, warto jeszcze raz popatrzec szczegolnie na przepiekny rajd Juanfrana :brawo:

http://www.footytube.com/video/atletico ... =wv_relbox

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 mar 2012, 23:48

Nie dosc,ze jest ostatnimi czasy najlepszym prawym obronca w Hiszpanii,to jeszcze ma gest <<< http://atleticopoland.com/news/Juanfran ... -gest-2494

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 13 mar 2012, 1:38

Bardzo fajnie sie zachowal ( Co ja bym dala za koszulke jakiegos Rojiblancos :mrgreen: ). Fajny gosc ten Juanfran, juz wczesniej chodzily sluchy, ze jest bardzo lubiany w druzynie, taki dobry duch :wink: I przede wszystkim jest najlepszym przykladem na to, jak z nieudanego transferu i grajacego slabo zawodnika dzieki pracy na treningach i ambicji stac sie jednym z najlepszych zawodnikow druzyny. Nie dosc, ze jest swietny na prawej defensywie, to jeszcze poprawil swoja gre jako skrzydlowy. Czasem nie moge w to uwierzyc, ze to ten sam zawodnik, co w zeszlym sezonie :beer:

Antek Lopez wraca do treningow :wink: Ciesze sie, bo bardzo Antka lubie i mam nadzieje jeszcze go zobaczyc na boisku.
Ciekawe, kiedy Diego wroci do gry. Poki co jednak, to Koke ma swoje piec minut i musi to jak najlepiej wykorzystac.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 15 mar 2012, 1:14

Kadra na Besiktas: Courtois, Asenjo, Perea, Miranda, Godin, Dominguez, Filipe, Mario Suarez, Assuncao, Gabi, Koke, Juanfran, Salvio, Arda Turan, Saul Niguez, Falcao, Adrian, Pizzi i Pedro Martin.

W sumie zadnych niespodzianek w kadrze, tak wiec raczej nie spodziewam sie ich rowniez w ustawieniu. Juanfran znowu wymieniany jako pomocnik- ale sadze, ze i tak zagra jak zawsze na prawej obronie, na skrzydlo wejdzie jesli bedzie taka potrzeba, zeby wzmocnic pomoc. Czy jednak Cholo zaryzykuje i wystawi bardziej rezerwowy sklad?
Turcy jutro zagraja o wszystko, wiec przed Atleti raczej ciezka przeprawa, no i gra z meczow ligowych raczej nie napawa optymizmem. Ale wierze, ze chlopaki potrafia sie zebrac i zagrac dobry mecz, nawet za GM gralismy w LE o wiele lepiej, niz w lidze. Aupa Atleti.

Biedny Silvio, ma sezon w plecy:

http://www.atleticopoland.com/news/Koni ... ilvio-2501

Najgorzej, ze przepadnie mu Euro :(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 mar 2012, 15:27

Silvio :( Szczescie w nieszczesciu,ze eksplodowal Juanfran...

Dzisiaj Besiktas. Sytuacja analogiczna do tej z wczorajszego Napoli. 3-1 w pierwszym spotkaniu,przeciwnik niby bez formy... Z tym,ze ja nie przezylbym kolejnej takiej porazki. Atleti nie moze mnie zawiesc !

Oczekuje od Cholo najmocniejszego skladu,a od chlopakow koncentracji od pierwszych minut. Trzeba bedzie uciszyc fanatycznych kibicow na Inonu.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 mar 2012, 15:54

Dzisiaj Atletico musi przejść dalej nie widzę takiej opcji aby mieli kompletnie skapitulować w Turcji. Niech przypomną sobie mecz z Lazio i wszystko pójdzie gładko ;D

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 15 mar 2012, 20:55

No, Athletic Bilbao juz w 1.4 finalu LE :brawo: To teraz pora na Atleti...Dzisiejszy sklad: Courtois- Junafran- Godin- Miranda- Filipe- Gabi- Mario- Koke- Adrian- Turan- Falcao. Czyli jedziemy najmocniejsza dostepna paczka. Do boju Rojoblancos.

Edt: Dlatego napisalam: najmocniejsza dostepna paczka :D
Ostatnio zmieniony 15 mar 2012, 20:59 przez mzatlanta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 mar 2012, 20:56

No nie do konca najsilniejsza,bo jest mario,a nie ma Diego ;)

Vamos Rojiblancos !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”