Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 190

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 mar 2006, 11:57

Martinho pisze:No wiesz rok temu to troche czasu jest...
Supercoppa "znawco" Calcio odbyło się na początku tego sezonu :lol:
Łukasz[ACM] pisze:Nie Marthinku, Pellegrino miał na myśli że jedna z 3 drużyn napewno zagra w 1\2
No tak nie do końca. Chciałem powiedzieć, że nie jedna a 3 włoskie drużyny zagrają w 1/2 (chyba, że Juve da ciała). Poprostu Calcio jest najmocniejsze w tej chwili.
Martinho pisze:Czyli mowiac to uwazasz ze wszystkie 3 wloskie zespoly sa w 1/4 finalu ZDECYDOWANYMI, podkreslam - ZDECYDOWANYMI - faworytami Question
Tak uważam. Jest to MOJE zdanie, podkreślam - MOJE.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 mar 2006, 12:03

Zastanawiam się pod jakim względem niby Milan jest zdecydowanie lepszy od Lyonu, ale pewnie nikt się tego nie dowie bo jeżeli to JEGO zdanie to już nie musi tego argumentować :roll: Zamiast podkreślić, że to JEGO zdanie mógłby podkreślić dlaczego tam uważa, ale chyba za dużo oczekujemy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 mar 2006, 12:04

Martin Pellegrino pisze:Supercoppa "znawco" Calcio odbyło się na początku tego sezonu

Czyli dobrze powiedzialem niemal rok temu :wink:

Martin Pellegrino pisze:Tak uważam. Jest to MOJE zdanie, podkreślam - MOJE.

Szanuje twoje zdanie :lol:

Wynikaloby z tego ze Arsenal nie ma szans z Juve ani Lyon z Milanem...
Martin Pellegrino pisze:Calcio jest najmocniejsze w tej chwili.
Serie A jest na pewno najlepsza liga (ma najwiecej przedstawicieli w pucharach).Ale tez nie robmy bostwa z tej ligi ze nikt z zespolem wloskim nie ma szans...
Łukasz[ACM] pisze:Nie Marthinku, Pellegrino miał na myśli że jedna z 3 drużyn napewno zagra w 1\2
Pellegrino odpowiedzial ci juz.Czytaj uwazniej :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 mar 2006, 12:13

Niggaz pisze:Zastanawiam się pod jakim względem niby Milan jest zdecydowanie lepszy od Lyonu

a) Histori
b) Sukcesów w piłke krajowej jak i światowej
c) Piłkarzy o światowej "renomie"
d) Pod wzgledem ligi którą reprezentuje :smoke: (to dla znawców :P)
e) budżetu

Jeszcze bym znalazł kilka argumentów :]

Ale to nie oto chodzi. Bo oba zespoły grają piłke "drużynowa" i tylko taka da im awans :] Umiejetnośc poszczególnych gracz mają znaczenie ale moga zejścna drugi plan...

Wybaczcie ale nie moge znaleśc wontku Waszej rozmowy wiec tylko odniosłem sie do Niggaza :wink: Ja zauważyłem że ostatnio chyba Calcio budzi tu coraz wiecej kontrowersji :lol: Niggaz pamietasz ? Calcio - Liga dla konesreów 8) To Twoje słowa - tak ?

Dziś Inter gra bardzo ważny mecz z Samdporia. Ważny dla Siebie jak i Dla Milanu bo co by nie mówić wynik tego meczu moze dać na kolejnego plusa przed meczem Juve - Milan. Cos mi mówi że ten dzisiejszy mecz bedzie cool. Może nie taki jak ten z popszedniego sezonu 0:2 w 88 minucie a 3:2 sie kończy. I Moratti wychodząć z Giuseppe Meazza krzyczy w koszulce Recoby - El Chino :!: El Chino :!: :lol: :wink:

Jak stawiacie ?
Ostatnio zmieniony 11 mar 2006, 12:18 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 mar 2006, 12:17

Martin Pellegrino wcale nie będzie niespodzianką jak Milan czy Juve odpadnie już teraz, a Inter jak narazie to musi awansować do 1\4.
Niggaz pisze:Zastanawiam się pod jakim względem niby Milan jest zdecydowanie lepszy od Lyonu, ale pewnie nikt się tego nie dowie bo jeżeli to JEGO zdanie to już nie musi tego argumentować Zamiast podkreślić, że to JEGO zdanie mógłby podkreślić dlaczego tam uważa, ale chyba za dużo oczekujemy.
Nikt nie uważa że Milan jest zdecydowanie lepszy od Lyonu, jest faworytem bo na papierze jest mocniejszy. Większe doświadczenie też robi swoje Lyon za to ma młodych głodnych zwycięstw zawodników i to wszystko się wyrównuje, ciężko wskazać tego zdecydowanie lepszego. Ja cały czas uważam że mecz z Milanem dla Lyonu to dopiero pierwszy poważny sprawdzian i przekonamy się na co tą drużyne stać tak naprawde, ale potencjał mają.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 mar 2006, 12:18

*_Zaza_* pisze:a) Histori
b) Sukcesówk w piłke krajowej jak i światowej
c) Piłkarzy o światowej "renomie"
d) Pod wzgledem ligi którą reprezentuje
e) budżetu

Nie wspomniales nic o klasie Milanu ktora niby jest "duzo wieksza" od Lyonu...Co ma historia czy budzet do konfrontacji z Lyonem :?:
*_Zaza_* pisze: Może nie taki jak ten z popszedniego sezonu 0:2 w 88 minucie a 3:2 sie kończy.

Co ja bym dal zeby taki mecz sie powtorzyl... :)
Łukasz[ACM] pisze:Nikt nie uważa że Milan jest zdecydowanie lepszy od Lyonu
Pellegrino tak uwaza...Przynajmniej takie ma zdanie :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 mar 2006, 12:30

*_Zaza_* Ty dobrze wiesz, że moje pytanie było ukierunkowane na cechy, które daję ewidentną przewagę Milanowi tylko i wyłącznie w kontekscie tego dwumeczu :wink: Biorąc pod uwagę ogół kryteriów to nie ma nawet za bardzo czego porównywać bo Milan to Milan. Tego mi tłumaczyć nie trzeba, ale na dzień dzisiejszy Lyon jest na tyle silny z czysto piłkarskiego punktu widzenia, że trudno powiedzieć, aby Milan był zdecydowanym faworytem.
*_Zaza_* pisze:Niggaz pamietasz ? Calcio - Liga dla konesreów Cool To Twoje słowa - tak ?
Teoretycznie moje. Nie mam się czego wypierać chociaż obraz Calcio kreowany w złym kierunku przez te wszystkie brudy wcale, ale to wcale mi się nie podoba :wink:

Łukasz[ACM], ale właśnie nie czepiałbym sie gdyby nie to, że Martin Pellegrino dokładnie tak uważa. Milan jest ZDECYDOWANYM faworytem jego zdaniem.

PS: Temat o Interze. Co ja tutaj robię :zgon:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 mar 2006, 12:53

No spoko Niggaz :wink: Może było to róznie odebrać jak sie nie skupiłem na dwumeczu. Bardzo lubie Ligue 1 i co kolejke ogladał spotkanie Lyonu. Prawie co kolejke. Moze by znaleśc też argumnety odnośnie samego dwumeczu. Co też napisałem w temacie AC Milan (zbiorczy) ale tez nie mozna powiedzieć że Rossoneri nie powinni sie obawiac tego dwumeczu. Lyon juz pokazał pazurki i tego nie trzeba przypominac. Szanuje bardzie ten klub dla tego ja sie zaliczam do tych którzy podchodzą z dystansem to "roli faworyta" zreszta jak by nie patrzeć to Champions League i teraz nie ma faworytów ...

Wiesz obraz Calcio jest taki jak każdy chce by był. Co prawda to nie temat do tego ale Inter to też przedstawiciel Calcio.

Każda liga ma wady i zalety od Orange Ekstraklasy po Serie A. Sęk w tym czy chcesz wiedziec wady czy zalety :roll: Ogółem w Polsce nadal jest syndorm Catenacio. A to jest chyba "choroba" tych 'znawców" Bo ja nie wiem co Oni teraz nazwywają Catenacio ? Defensywa cześc tej gry. Ja rozumiem że ktos moze miec kłopot z ogladaniem Calcio - jeden nie może bo nie moze drugi nie moze bo nie wytrzymuje. Ale przeciesz Milan i Juve to obok Barcy i Kanonierów czy nawet Chelsea - najskuteczniejsce kluby Europy - [mają na uwage ligi 5 gwiazdkowe :wink:] Wiesz liga ma też wady jak frekfenacja na nie których stadionach. Ale to tez widza sami Włosi i jest im wstyd. Dla tego beda nowe stadiony. Sadzisz że w Polsce budowali by nowe obiekty by zachecić fanów ? czy dali by bitety za 1 złoty :P

Wiesz chętnie z Toba rozwine temat w stosownym temacie. :wink: Napisz jak cos wymienimy zwoje zdanie na ten temat - nie Catenaci ale zły kierunek Calcio :]

Martinho mecz z Sampdoria z popszedniego sezonu za pewne sie nie powtórzy bo i Mancini bedzie chciał tego uniknąć ale też nie miał bym nic przeciw ... Choć mecz Roma Inter marzył mi sie taki jak z pierwszej rundy a było inaczej ... :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 11 mar 2006, 13:08

No właśnie. Często żyjemy sterotypami. Jak słyszę/czytam, że Calcio jest nudne to mnie krew zalewa :? We Włoszech gra się futbol zróżnicowany. Doskonale to pokazuje parę zespołów. Np. Lecce za czasów Zdenka gdzie atakowało 10 zawodników :lol: Albo Juve gdzie gra się futbol taktyczny, zachowawczy, bardzo często siłowy(choć od określenia piłkarzy Juve rzemieślnikami jestem daleki Zaza ;) ) Ale jestem zdania, że Calcio trzeba po prostu lubić. Finezje, sztuczki techniczne,itd w tej lidze łatwo znaleźć, bo tacy gracze jak Kaka, Totti, Mancini, Adriano, Camoranesi, Scheva czy Ibrahimović to gwarantują. Ale do oglądania ta liga nie jest 'łatwa'. Choć ja styl włoskiej piłki lubię, bo aż miło się patrzy na chociażby Capello, który cały czas wrzeszczy, a Juventini wypełniają jego polecenia ;P Jak napisał Zaza, defensywa to też część tej gry. Podobnie jak taktyka.

A dzisiaj Sampdoria - Inter. W tamtym roku pojedynek tych zespołów pokazał właśnie magię Calcio. Na powtórkę takiego spektaktlu nawet nie liczę, bo to by było nieprawdopodobne. Ale na wspaniałe widowisko owszem. Niby Sampa przegrywa, ale w meczu z Juve pokazała pazurki, szczególnie w pierwszej połowie ;)

Forza Juve!
Forza Calcio!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 mar 2006, 13:18

Martinho pisze:Nie wspomniales nic o klasie Milanu ktora niby jest "duzo wieksza" od Lyonu...Co ma historia czy budzet do konfrontacji z Lyonem
Zależy co rozumiesz przez wyrażenie " klasa Milanu " bo jest ona raczej większa od Lyonu bo na klase zespołu składa się wszystko razem. Historia czy budżet ma taki wpływ na ten mecz że przez te czynniki to Milan jest u buków faworytem.
Niggaz pisze:Martin Pellegrino dokładnie tak uważa. Milan jest ZDECYDOWANYM faworytem jego zdaniem.
On jest kibicem Interu, ważne że Milaniści nie są tacy pewnie siebie, wystarczy że wierzą w awans ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 mar 2006, 13:20

Syndrom catenaccio już nawet pomijam bo ludzie mają to do siebie, że lubią mówić i pisać o rzeczach o których zwyczajnie nie mają pojęcia i dopóki tak będzie dopóty będziemy musieli zderzać się z tymi śmiesznymi stereotypami o których zresztą gdzieś kiedyś pisałem :wink: Bardziej chodzi mi o to, że ostatnimi czasy dobrym zwiastunem jest jeżeli w mediach nie słychać o włoskiej piłce. To dziwne, ale taka prawda ponieważ kiedy słychać to na 90% w złym świetle. Nie siedzę w tych klimatach za bardzo tak więc trudno mi też tutaj chwalić się jakąś specjalną wiedzą bo takowej zwyczajnie nie posiadam, ale nie trudno zaobserwować tendencji do obrzucania się błotem, wyciągania brudów na wierzch i piętnowania negatywnych aspektów Calcio. Oczywiste jest, że włoska piłka to nie tylko ciemne strony, ale pospolite media, których odbiorcą jest przeciętny zjadacz chleba działają w taki sposób, że prędzej natkną się (odbiorcy) na kolejne linijki dotyczące dopingu i kupowania spotkań niż jakichkolwiek pozytywnych zjawisk w lidze, które jakby na to nie patrzeć też istnieję. Prawda jest jednak taka, że media mają podstawy do takiej a nie innej postawy. We Włoszech najprościej dostać materiały stawiające piłkę w złym świetle a to się sprzedaje. Można mi tutaj zarzucić, że podchodzę do tego w nieco dziwny sposób bo mału tutaj typowo piłkarskiej tematyki, ale na tyle pozwala mi moje zorientowanie w temacie. IMO w Serie A potrzebne jest jakby odwrócenie tej złej karty. Nie mam sprecyzowanego pomysłu, ale dobrze by było gdyby więcej osób skupiło swoją uwagę nie na tym co złe i do poprawy, ale na tym co dobre i co skłania do tego, że warto jest się Calcio interesować. Nie ma tutaj ze mną za bardzo nad czym dyskutować bo zapodałem mnóstwo ogólników a praktycznie żadnych szczegółów, ale chciałem tylko skorzystać z okazji do wypowiedzenia własnej (bardzo ogólnej) opinii na temat tego wszystkiego i to opinii człowieka który patrzy na to z góry, przez pryzmat przeciętnego fana piłki nożnej pozbawionego jakichkolwiek sympatii czy antypatii we włoskiej piłce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 mar 2006, 13:41

Niggaz pisze: i to opinii człowieka który patrzy na to z góry, przez pryzmat przeciętnego fana piłki nożnej pozbawionego jakichkolwiek sympatii czy antypatii we włoskiej piłce
a mógł napisac, że z boku patrzy :D sodówa już do głowy uderza po tych zwyciestwach Barcy :P
Niggaz pisze:We Włoszech najprościej dostać materiały stawiające piłkę w złym świetle a to się sprzedaje.
Bo oni tacy zawzięci są, wolą oczernić przeciwny klub, niż napisać coś pozytywnego o swoim ulubionym zespole. Penwie piszą, ale w zdecydowanej większości przeważają wiadomości, jak nie o EPOce to znowu o jakimś totku i tak w kółko.
To wszytsko nie wpływa dobrze na renomę ligi w świecie - no ale co zrobić, w hiszpanii gra się widowiskowo a we włoszech nudno i tyle :P

to nie moja opinia, gdyby ktoś nie skumał ;)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 mar 2006, 13:52

Włochy takie już są, cały urok Calcio. Dlatego tutaj się sypie najwięcej WP. Wszystkie napinki pochodzą od działaczy, piłkarzy i trenerów którzy oskarżają sie bezpodstawnie i chcą oczernić rywala poprzez ujawnianie skandali. Dobrze że nie przekłada się to na gre tych największych firm.
fieldy pisze: w hiszpanii gra się widowiskowo a we włoszech nudno i tyle
Nie sądze :P Wyjaśnij mi dlaczego włoska liga jest nudniejsza od hiszpańskiej, to jest kolejny steryotyp. Całkiem odmienne style obie ligi prezentują, kwestia gustu ale teraz we Włoszech już nie tylko obrona jest ważna, atak również i w LM włoskie drużyny strzeliły więcej bramek niż hiszpańskie zarówno w fazie grupowej jak i pucharowej. W lidze są to liczby zbliżone do siebie, nie wiem dokładnie jak bardzo. Zresztą nie wyjaśniaj... i tak mnie nie przekonasz :P:D Fieldy napisał w temacie włoskim, nie chciał być gorszy i użył napinki :P :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 mar 2006, 13:56

Łukasz[ACM] pisze:Fieldy napisał w temacie włoskim, nie chciał być gorszy i użył napinki
fieldy pisze:w hiszpanii gra się widowiskowo a we włoszech nudno i tyle :P
fieldy pisze:to nie moja opinia, gdyby ktoś nie skumał
Łukasz[ACM] pisze:Zresztą nie wyjaśniaj... i tak mnie nie przekonasz
czy ty naprawdę uznałes że to moje stanowisko w tej sprawie napisane na powaznie ?
taki jest własnie stereotyp o tych ligach - nie moje zdanie co objasniłem - szkoda, ze nie zwróciłes na to uwagi

Wie ktoś zainteresowany, czy pokażą w TVP mecz Interu z Ajaxem ?
nie liczę specjalnie na to, ale może jednak bedą mieli taki mały ludzki odruch

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 mar 2006, 14:02

Nie zauważyłem tekstu pisanego małą czcionką ;) Teraz to wszystko wyjaśnia.

Z tego co wiem nasze miłosierne TVP nie puszcza tego meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”