AS Roma (zbiorczy) - Strona 190

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 kwie 2011, 22:43

(L)oczkerson pisze:2- Czy przy goli Tottiego gdy Riise dostał piłkę z autu norweg nie był na spalonym?
Sytuacji nie widzialem, ale zdajesz sobie chyba sprawe, ze przy wyrzucie z autu, nie obowiazuje przepis o spalonym? :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 kwie 2011, 22:44

arek_ahig pisze: Sytuacji nie widzialem, ale zdajesz sobie chyba sprawe, ze przy wyrzucie z autu, nie obowiazuje przepis o spalonym? :wink:
tak się domyślałem, ale liczyłem, że mi potwierdzisz :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 09 kwie 2011, 22:46

(L)oczkerson pisze:1-Dlaczego nie uznano bramki Udine w 92 minucie? Ręka Kwadwo?
2- Czy przy goli Tottiego gdy Riise dostał piłkę z autu norweg nie był na spalonym?
1. tak sędzia chyba pokazał rękę ale moim zdaniem Asamoah był faulowany, obrońca Romy przełożył mu ręke przez ramie przy wyskoku. Aczkolwiek chętnie bym jeszcze raz na spokojnie obejrzał powtórkę :)
2. Arek już odpowiedział ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 kwie 2011, 22:49

tak sędzia chyba pokazał rękę ale moim zdaniem Asamoah był faulowany
no właśnie też mi się tak wydawało i na wszystkie powtórki patrzyłem się pod tym kątem.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 09 kwie 2011, 22:53

maestro pisze:1. tak sędzia chyba pokazał rękę ale moim zdaniem Asamoah był faulowany, obrońca Romy przełożył mu ręke przez ramie przy wyskoku. Aczkolwiek chętnie bym jeszcze raz na spokojnie obejrzał powtórkę :)
Dokładnie to samo pomyślałem. Asamoah przewracał się i w pierwszej chwili myslałem ze śedza nie uznał bramki, a podyktuje karnego co by było troche kuriozalne. Jednakwidac ze prowadzący widział to jakos inaczej. Duży chaos, mało powtórek bo zaraz szła akcja na bramke Handanovica. Pewnie Udinese moze czuc się troche pokrzywdzone. Pare gwizdków przy faulach tez było troche naciąganych dla Romy.
Na pewno szczęśliwa wygrana, ale 3 punkty są i dalej zostaje szansa na CL.

Co do postawy zawodników Romy to juz nie ma czym sie podniecać. Dalej gramy padake, chociaż nic bym nie miał przeciwko by po takiej grze mecze konczyly sie takim wynikiem jak dzisiaj. Montella na ta chwile nie nadaje sie na trenera pierwszego zespołu Romy. Preferuje dziwna taktyke, dziwny wybór zawodników do pierwszego składu. Nie ma chyba jakiejś wizji by cos zrobic z tym zespolem, a bardziej wydaje się że ciagnie to byle do konca sezonu.. Wkrada sie trochę kumplostwo przez co tacy jak Menez czy Borriello siedzą, a gra np. taki Taddei czy słaby Vucinic. Nadzieje w tym ze z nowym zarządem zawita nowy trener który bedzie miał na to wszytsko jakis pomysł. DiBenedetto wspominał w jakimś wywiadzie ze paru zwodników z Romy odejdzie, paru nowych przyjdzie. Jak dla klubu liczącego sie w Europie, wymiana zawodników, zarzadu czy własciciela to rewolucja której jednak jak najbardziej potrzeba by jakos ruszyć ten 'zasiedziały' Rzymski klub.
Dalej pozostaje walka o Lige mistrzów, to tylko 3pkt. straty do czwartego Udinese, a po za meczem z Milanem wielkich przeciwników nie widac. Nie wiem jakich przeciwników maja jeszcze Lazio, Juve czy Udinese ale wiadome ze i oni potraca jeszcze punkty do końca sezonu. Trzeba powalczyc bo bez tych rozgrywek odpada prawie 20mln. co dla takiej Romy było by wielka stratą.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 kwie 2011, 18:53

Dzisiaj sędzia w meczu Romy znów ma bardzo kiepski dzień. Dwa karne z dupy i na razie jest 1:1, a najlepsze jest to, że w jedynej sytuacji gdzie mógł dać karnego nie zagwizdał :lol:
No, ale przynajmniej coś się dzieje, bo tak marny mecz. Roma ma w obronie Lorię, Palermo ma najgorszą obronę w lidze ostatnio, a okazji bramkowych mimo tego prawie niema. Menez coś tam spartaczył na początku z dwa razy i tyle...

PS: to jedenasty karny dla Romy w tym sezonie.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 16 kwie 2011, 19:02

Nie wiem jak tam wyglądała sytuacja z karnym dla Romy bo na moim kanale nie było dobrego ujecia kamery by to zobaczyć dokładnie. Nię mówię że nie bo Menez przyaktorzył ładnie. Karny dla Palermo to juz ewidentna pomyłka, ale jak to (L)oczkerson zauważyłes wczesniej była ewidentna jedenastka dla gości więc to takie zadośćuczynienie.
Sędziowie na razie fatalnie, Roma również fatalnie, cos tam próbuję kleic, ale ich ataki są szybko rozbijane. Na drugą połowe nastawiam się że Montella wpuści Boriello, może nie od razu, ale da mupograc chociaż z pół godziny, czasem widac gołym okiem że brakuje takiego sępa który stanie i dołoży noge.

Vucinić :zgon: ku^%*

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 kwie 2011, 19:18

Co ta Roma robi? :shock:
Vucinic z pięciu metrów na pustą bramkę w kosmos :lol:

Ale fajna końcówka. W szczególności cieszy mnie że Abel Hernandez strzelił dwa gole. Zawsze widziałem w nim bardzo ciekawego zawodnika i martwiło mnie jak układa mu się ten sezon (długa kontuzja, rezerwowy), ale dziś naprawdę fajnie zagrał no i strzelił dwa kluczowe gole. Oby tak dalej Abel!!!

Roma natomiast marnie. Obrona dzięki Lorii rozłożyła się w najważniejszym momencie. No, ale wynik jest dobry dla JUVE. Udine też raczej punktów nie zobaczy, skoro grają bez Sancheza i Di Natale z Napoli jako gość, więc nie pozostaje nic innego jak wygrać z Violą :wink:

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 16 kwie 2011, 21:07

Ja po drugiej bramce dla Palermo na 2-1 wyłączyłem to i poszedłem na miasto bo tylko sie wkurw**em przez tych frajerów. Powinno być z 3-1 dla Romy, a zrobiło sie 1-2. De Rossi, Menez powinni strzelić. Vucinić drewniany kołek z Czarnogóry nie trafia do pustej, ten człowiek w każdym meczu marnuje podobne sytuacje i dla mnie jest pierwszym drzewem do wycięcia. No może drugim bo Loria jest pierwszym :lol: Ale to już chyba nie jego wina że tak gra, to wina Montelli że go wystawił, facet nie ma umiejętności by grać na poziomie SERIE A, a mimo to cięgle jest w Romie. Menez, niby techniką imponuje jak nikt w zespole, ale dla mnie robi się jakiś strasznie irytujący, stale się przewraca po czym patrzy na sędziego, kiwa się niepotrzebnie, kompletnie nie umie wykańczać sytuacji i nie stwierdzam tego tylko po tym meczu. Dobry piłkarz, ale nie będę zmartwiony jak odejdzie. Nie wiem jakim cudem Palermo wygrywa w Rzymie mając taką słaba obrone, czasem Roma jednym prostym podaniem robiła ich jak chciała. Ale trzeba umieć jeszcze te sytuacje wykorzystać. Kolejny głupia porażka. Ile nerwów idzie zmarnować przez te piłkarzyny to mała głowa :x
Roma podobno ( podobno ) interesuje sie Hernandezem, facet do dzisiaj chyba w kilkunastu meczach strzelił jedną bramke. Akurat dzisiaj strzela dwie :roll: W tamtym sezonie sie fajnie pokazał i szczerze powiedziawszy był by ciekawym wzmocnienie. Tylko że to piłkarz Palermo, więc pewnie kosztuje z 30mln. Po dzisiejszym meczu pewnie z 50 :)

Ciekawą informacja dzisiejszego dnia jest że w nocy oficjalnie właścicielami Romy zostali Amerykanie. W końcu skończyła sie ta telenowela i będzie można konkretnie wziąć sie za tą drużyne. W wywiadzie Di Benedetto mówił dużo o młodych piłkarzach co może cieszyć. Się zobaczy latem co z tego będzie, ale juz teraz pewne jest że zmienią się ludzie odpowiadający za transfery, coraz bliżej jest Ancelotti.. Może być tylko lepiej.

Forza Roma :)

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 19 kwie 2011, 20:59

JestemHardcorem pisze:Vucinić :zgon: ku^%*
j.w. :lol:

Maradonna bałkanów chyba chce od nas odejśc i robi na złość. :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 kwie 2011, 21:06

JestemHardcorem pisze:Maradonna bałkanów chyba chce od nas odejśc i robi na złość. :P
Może dostał propozycję na tancerza erotycznego w lokalu dla pań? :lol:

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 19 kwie 2011, 21:15

Salas11 pisze: Może dostał propozycję na tancerza erotycznego w lokalu dla pań? :lol:
Obnażanie się nie jest dla niego problemem więc istnieje duże prawdopodobieństwo że masz rację :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 kwie 2011, 21:18

A co,znowu biega z gaciami na glowie ? :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 kwie 2011, 21:24

Dr.Football1 pisze:A co,znowu biega z gaciami na glowie ? :lol:
Jeszcze nie (choć jak strzeli to kto wie?) Wnioskuję na podstawie jego aktualnej formy i łatwości z jaką... nie strzela bramek w dogodnych sytuacjach :lol: Ciekawe czy w którejś edycji PES-a bądź Fify odwzorują jego cieszynkę :hardkor:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 maja 2011, 22:56

Powiem tyle: wiecej szczescia niz rozumu...

Wasza druga linia nie istnieje. Nie wiem co bedzie w meczu z Milanem,ale bez Perotty i De Rossiego Milan stlamsi srodek pola nawet sie za bardzo nie meczac. Tak czy owak,brawa dla Bari - za walke i w miare otwarta gre. Gdyby Ghezzal w ostatnich minutach uderzyl troszeczke nizej... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”