Filmy - Strona 20

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 29 paź 2005, 13:21

coco pisze:Ja polecam American Pie 4 wprawdzie nie ma juz tych samych gosci :? i film na tym troche stracił ale i tak warto go ogladnac ze wzgledu na brata Stiflera :lol: który zostaje wysłany na obóz letni i tam zakłada kamery aby .... ogladnijcie sami :wink: :arrow: American Pie Trylogy RULEZZ :!: :wink:
Wczoraj obejrzalem ten film i powiem, ze dla tych ktorzy maja poczucie humoru jest wspanialy, pelno zwariowanych scen jak to w American Pie i oczywiscie watek milosny :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 paź 2005, 17:52

coco pisze:Ja polecam American Pie 4 wprawdzie nie ma juz tych samych gosci i film na tym troche stracił ale i tak warto go ogladnac ze wzgledu na brata Stiflera

Jak przeglądalem ten film jeszcze bez napisow to byl tam gośvc bardzo podobny do fincha . Moze to jego brat :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 paź 2005, 15:02

chciałem polecic film 40 letni prawiczek świetna komedia mozna nawet powiedziec ze lepsza od American Pie 4 ale tylko minimalnie opowiada historie 40 letniego goscia który jeszcze nigdy w zyciu nie uprawiał sexu i przez to ma bardzo smieszne problemy gdyz nie wie jak zachowac sie w paru sytuacjach szczerze polecam :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 paź 2005, 15:19

Hm, ja oglądałam '40-letniego prawiczka' na DVD na kompie, i powiem szczerze, że mnie ten film jakoś nie przypasował... Jakoś nigdy nie przepadałam za filmami typu American Pie, więc trudno się w sumie dziwić.

Co powiem na temat "40-letniego prawiczka"? Płytki dowcip, słaby pomysł na film i slaba gra aktorska.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 paź 2005, 15:37

Anka pisze:Jakoś nigdy nie przepadałam za filmami typu American Pie, więc trudno się w sumie dziwić.
wiec nie ma oczym dyskutowac nie kazdy lubi takie komedie :wink: mnie sie akurat podobała :wink:

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 30 paź 2005, 18:05

mialem isc do kina na 40 letniego prawiczk,a ale po przeczytaniu recenzji zrezygnowalem...

ale wybralem sie na "Gnijaca panne mloda". film godny polecenia. nie za dlugi, trwa 1 h 15 min. nie bede zdradzal o co w nim chodzi, ale poczytajcie recenzje, na pewno komus sie spodoba. moja ocena 9/10

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 paź 2005, 18:14

romantyk pisze:"Gnijaca panne mloda".
romantyk a to jest jakas bajka ? bo tak cos na plakacie widziałem i nie wiem własnie czy film czy cos innego ?

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 30 paź 2005, 18:29

to film rysunkowy, ale fabula nie jest dziecinna ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2173
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 paź 2005, 21:00

romantyk pisze:ale wybralem sie na "Gnijaca panne mloda"
Kurcze... Zostałam zaproszona na ten film, ale odmówiłam. Jakoś tytuł mnie zraził :P ;)
Ale skoro taki godny uwagi... Może obejrzę w innych warunkach :P ;)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 31 paź 2005, 19:59

romantyk pisze:to film rysunkowy, ale fabula nie jest dziecinna
mozesz troche przyblizyc o czym jest ten film ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 paź 2005, 20:12

coco pisze:mozesz troche przyblizyc o czym jest ten film ?
Ponieważ dla niektóryh forum to gg, a google nie istnieje:
Komedia nieromantyczna. Gnijąca Panna Młoda nawiązuje do ciemnej acz romantycznej tradycji klasyków Tima Burtona takich jak ''Edward Nożycoręki'' czy ''The Nightmare Before Christmas''. Akcja tego animowanego filmu fabularnego rozgrywa się w wiosce żywcem wziętej z dziewiętnastowiecznej Europy, której bohaterem jest Victor (głosu użyczył Johnny Depp). Młodzieniec ten zostaje podstępnie zwabiony do świata umarłych aby mógł poślubić tajemniczą Gnijącą Pannę Młodą (głos podkłada Helena Bonham-Carter), kiedy w tym samym czasie jego prawdziwa narzeczona Victoria (głos Emily Watson) pozostaje w świecie żywych, samotnie wyczekując ukochanego.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 31 paź 2005, 20:20

piwus pisze:Komedia nieromantyczna. Gnijąca Panna Młoda nawiązuje do ciemnej acz romantycznej tradycji klasyków Tima Burtona takich jak ''Edward Nożycoręki'' czy ''The Nightmare Before Christmas''. Akcja tego animowanego filmu fabularnego rozgrywa się w wiosce żywcem wziętej z dziewiętnastowiecznej Europy, której bohaterem jest Victor (głosu użyczył Johnny Depp). Młodzieniec ten zostaje podstępnie zwabiony do świata umarłych aby mógł poślubić tajemniczą Gnijącą Pannę Młodą (głos podkłada Helena Bonham-Carter), kiedy w tym samym czasie jego prawdziwa narzeczona Victoria (głos Emily Watson) pozostaje w świecie żywych, samotnie wyczekując ukochanego
dzieki :wink:
piwus pisze:Ponieważ dla niektóryh forum to gg, a google nie istnieje:
nie musisz juz tak sie przechwalac chciałem sie tylko dowiedziec od romantyka jego słowami o czym ten film był a ty nie musiałes całego opisu tutaj wklejac

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 paź 2005, 20:26

coco pisze:nie musisz juz tak sie przechwalac chciałem sie tylko dowiedziec od romantyka jego słowami o czym ten film był a ty nie musiałes całego opisu tutaj wklejac
Musiałem. To było według słów romantyka:
romantyk pisze:nie bede zdradzal o co w nim chodzi, ale poczytajcie recenzje, na pewno komus sie spodoba.
A potem zapytałeś:
coco pisze:romantyk a to jest jakas bajka ? bo tak cos na plakacie widziałem i nie wiem własnie czy film czy cos innego ?
A następnie:
coco pisze:mozesz troche przyblizyc o czym jest ten film ?
Jak mówię, jest jeszcze gg.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 lis 2005, 9:24

Ja chciałbym polecic film The Cave (Jaskinia) moze troche zbyt przesadzone sa potwory ale film i tak godny polecenia fajnie sie go ogladało ... jedyna niewiadoma to to czy powstanie druga czesc tego filmu bo koncówka tak zapowiadała zobaczymy :wink:

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 07 lis 2005, 14:18

Nie wiem CZy te filmy były wymienione ale chce wam poleCic trzy filmy :)

1)Crash - Miasto Gniewu - Genialny film jeden znajleprzych filmów jaki w zyciu ogladałem !! Oto opis http://film.onet.pl/10806,,Miasto_gniewu,film.html

2)Człowiek Ringu - Opowiada Historie Boksera jesli jest na faktach jak podaja to gosciu był Pro ... warto ogladnac jego historie.
http://film.onet.pl/9933,,Człowiek_ringu,film.html
3) Odkupienie - Film opowiada o załozycielu Gangu "Crimsów" nie pamietam czy tak sie pisze. Warto ogladnac poruszajaca Historia :)
http://film.onet.pl/10668,,Odkupienie,film.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”