LM: Juventus - Barcelona - Strona 20

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: LM: Juventus - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 06 cze 2015, 21:37

Professor Chaos pisze: a Barca powinna już prowadzic trzema.
Piętnastoma.

Vidal przemotywowany, Lichsteiner przechodzi obok meczu. Barzagli i Bonucci grają dobrze.
W Barcelonie z kolei bardzo dobry mecz Iniesty. Świetna asysta do Rakiticia, który trochę zniknął po bramce.

Fajny mecz, oby tak dalej.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 cze 2015, 21:38

guru pisze:
wloski pisze:Żeby tylko Szpakowski myli nazwiska, a najlepsze, że powiedział, że Juventus nie strzelił w tej LM ani jednej głowy bramką.
:lol2: W sumie nie wiedziałem, czy się przesłyszałem, czy tak na serio powiedział. Ale potwierdziłeś :D
Dzięki, że potwierdziłeś, bo bałem się, że to ja się przesłyszałem :lol2: .

Zobaczymy, co powie Max w szatni, mieliśmy swoje szanse, ale.... nie chcemy atakować zespołem, Mascherano dzisiaj grał niepewnie, boki obrony Barcy spokojnie dają pograć, a my dajemy totalnie dupy. Nie mówię, że Barca nie wygrywa zasłużenie bo tak jest, ale... powstrzymywanie się od utraty bramki (atakowanie mniejszą liczbą), a powstrzymywanie od jej strzelenia (jakoś do remisu musi dojść) to przecież ma kolosalne znaczenie. Czemu oni mi to robią... dlaczego oni tak boją się atakować i popełniają idiotyczne błędy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 cze 2015, 21:39

Wyszlismy strasznie naladowani i spieci. Wielblad defensywy narazie okazal sie decydujacy. A szkoda.

Jeszcze jest druga odslona, ale grajacy w ten spodob Juventus ma male szanse na sukces. Sa przeblyski, ale to za malo. Trzeba zmian.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2015, 21:39

Messi akcją pod koniec połowy chyba nie pozostawił złudzeń, że taką bramkę jak z Bilbao mógłby sobie strzelić we Włoszech.

Spodziewałem się więcej od obrońców i pomocników Juventusu. W obronie kilka błędów, które mogły skutkować stratą bramki. Pomoc słabiutko. Nikt nie bierze na siebie ciężaru gry, pressingu praktycznie nie ma. Toż pomoc Milanu swego czasu zagrała lepiej a jest nieporównywalnie słabsza. Vidal IMHO najsłabszy, Pirlo zaraz po nim, na alibi strasznie Włoch. Pogba blado wygląda przy Verrattim w wielkich meczach.

Mecz w sumie mimo przewagi Barcy na styku, bo to jedna bramka.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 cze 2015, 21:40

Pogba nie pokazuje ze jest wart 40 a co dopiero 80 mln.Ogolnie dziwny mecz bo liczyłem na coś innego.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 cze 2015, 21:41

mete pisze:Messi akcją pod koniec połowy chyba nie pozostawił złudzeń, że taką bramkę jak z Bilbao mógłby sobie strzelić we Włoszech.
Całkiem inna strefa boiska, kolego tutaj nie mogli faulować. Widać jak nogi cofali, żeby nie doszło tylko do karnego.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 06 cze 2015, 21:45

Pogba potrafi coś więcej niż tylko "bieg, bieg, przepchnąć, bieg, podać, bieg"?
Potrafi, skończ się ośmieszać.

Problemem Juventusu jest to, że Barcelona może sobie pozwolić na błędy a my nie. Nam znowu brakuje więcej kreatywności w ataku. Barca ma mocny wachlarz w ofensywie, przed szesnastką są kosmiczni, my - kiedy się tam dostaniemy - nawet mając nieco swobody traktujemy za sukces samo wstrzelenie piłki w pole karne. Czasami można podnieść głowę, rozejrzeć się.

Pisano przed meczem, że trzeba zagęścić środek żeby zmusić Messiego do cofania się na 50 metr. Tymczasem facet z własnej inicjatywy wychodzi po piłkę. Jest ciężko, bo długimi momentami daliśmy Barcy wciągnąć się w ich grę. Barcelona na własnej połowie jest do ugryzienia zdecydowanie, brakuje nam chłodnej głowy. Na pewno pod względem rozegrania i wychodzenia spod pressingu Barca Pepa była dużo lepsza.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 06 cze 2015, 21:47

Professor Chaos pisze:Vidal pracuje na transfer do Realu. Tyle ostrych fauli i tylko 1 zolta
Realu? Raczej Atletico żeby szlifować się pod tym względem u Gabiego.

Juventus słaby/średni. Spodziewałem się więcej, nawet wydawało mi się, że jakimś cudem wygrają dzisiaj ten kubek ale po tym co zobaczyłem w pierwszej połowie to nie ma się co oszukiwać. Drugie triplete dla Barcelony w ciągu kilku lat :brawo: . Ciekawe czy Real się czegoś takiego kiedyś doczeka.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 cze 2015, 21:48

Zdecydowanie masz racje, jednak nawet przy kontrach nikomu się biegać nie chciało a sam Tevez w otoczce Pique, Mascherano i Sergio ma tak przejebane, że żeby kopnąć wszystkich 3 musiałby razić piorun, z tak grającym Vidalem niedługo zmieni go Pereyra, który jest milion razy bardziej kreatywny, a obawy są w ogóle czy Artek skończy spotkanie, bo Turek lekko, ale daje Barcy fory (i tak jest lepiej niż zakładałem).
Neris pisze:
Professor Chaos pisze:Vidal pracuje na transfer do Realu. Tyle ostrych fauli i tylko 1 zolta
Realu? Raczej Atletico żeby szlifować się pod tym względem u Gabiego.

Juventus słaby/średni. Spodziewałem się więcej, nawet wydawało mi się, że jakimś cudem wygrają dzisiaj ten kubek ale po tym co zobaczyłem w pierwszej połowie to nie ma się co oszukiwać. Drugie triplete dla Barcelony w ciągu kilku lat :brawo: . Ciekawe czy Real się czegoś takiego kiedyś doczeka.
A to oglądanie Barcy mu nie wystarczy? Bo jak narazie to Perez tylko obserwuje co się dzieje i sobie zmienia mocne karty na słabsze.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 cze 2015, 21:50

Niestety mecz skończył się w 4. minucie spotkania. Szkoda bo zawsze przed meczem ta nadzieja gdzieś była. Przykro się będzie patrzeć na Pirlo i Buffona ze łzami w oczach patrzących jak Barcelona odbiera sobiem puchar.

Nie wiem czemu kibice Juve tak bardzo przeceniają Pogbę czy Vidala, nie rozumiem ich fenomenu, gdzie nie obejrzę meczu "Starej Damy", to dalej zastanawiam się czemu uważa ich się za klasę światową. Wystarczyło obejrzeć Younga w tym sezonie, który sobie zjadał Pogbę.
Tu pojawi się lawina krytyki, czekam.

Neymar dziś gra jak najlepszy piłkarz świata, świetne dryblingi i spokój w dryblingu.
W drugiej połowie minimum trzy bramki dla Barcy, wychodzą sobie uspokojeni, mają wynik w kieszeni, więc mogą się bawić.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2015, 21:51

bo Turek lekko, ale daje Barcy fory (i tak jest lepiej niż zakładałem).
Że co?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 06 cze 2015, 21:54

Buffon ratuje

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki