GKS Katowice (zbiorczy) - Strona 20

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: GKS Katowice (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 paź 2008, 18:54

masa serpentyn była rzucona, ale najprawdopodobniej jakaś nie rozwinęła się podczas lotu i sędzia dostał. Nasi piłkarze i Jastrzębia też dostali, ale nie "mdleli".
To był Panowie czysty przypadek
Przypadkiem kilkanaście serpentyn poleciało w jedno miejsce i się nie rozwinęło.
Rozwiązania są dwa - oba niezwykle prawdopodobne:
Albo rzucali to ludzie na poziomie intelektualnym szczenięcia,
albo specjalnie rzucali w sędziego nierozwinięte race ( :lol: , oczywiście serpentyny :lol: ), również poziom intelektualny szczeniaka nasuwa się sam.
Przypadkiem :haha: :rotfl:
W takich chwilach, gdy bydło na trybunach rozpieprza swój własny klub, aż żal, że nie wprowadzono ostrej amunicji na stadiony...
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, 20:31 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2008, 19:14

Wilmore pisze:albo specjalnie rzucali w sędziego nierozwinięte race,
Wiesz na jakim poziomie jestes??
Wilmore pisze:na poziomie intelektualnym szczenięcia

Dziekuje za uwage.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 paź 2008, 19:39

Wilmore pisze:
masa serpentyn była rzucona, ale najprawdopodobniej jakaś nie rozwinęła się podczas lotu i sędzia dostał. Nasi piłkarze i Jastrzębia też dostali, ale nie "mdleli".
To był Panowie czysty przypadek
Przypadkiem kilkanaście serpentyn poleciało w jedno miejsce i się nie rozwinęło.
Rozwiązania są dwa - oba niezwykle prawdopodobne:
Albo rzucali to ludzie na poziomie intelektualnym szczenięcia,
albo specjalnie rzucali w sędziego nierozwinięte race, również poziom intelektualny szczeniaka nasuwa się sam.
Przypadkiem :haha: :rotfl:
W takich chwilach, gdy bydło na trybunach rozpieprza swój własny klub, aż żal, że nie wprowadzono ostrej amunicji na stadiony...
Równiutko od 5:00 minuty zaczyna się zamach na sędziego. Wszyscy mierzyli w sędziego!

PS: nierozwinięta raca :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 paź 2008, 12:17

Po zapoznaniu się ze stanowiskiem komendanta wojewódzkiego policji w Katowicach wojewoda śląski Zygmunt Łukaszczyk zezwolił na przeprowadzenie meczu piłki nożnej pomiędzy drużynami GKS Katowice i Tura Turek, rozgrywanego według terminarza w dniu 9 listopada br. o godz. 11.30 na stadionie GKS Katowice przy ul. Bukowej, tylko i wyłącznie bez udziału widzów.

Wojewódzki komendant policji negatywnie ocenił stan bezpieczeństwa w czasie meczu piłki nożnej między drużynami GKS Katowice – GKS Jastrzębie Zdrój, rozgrywanego 26 października br. na stadionie GKS Katowice przy ul. Bukowej.

Jako istotne i rażące naruszenia warunków bezpieczeństwa wskazał niewłaściwą realizację przez organizatora obowiązków wskazanych w ustawie o bezpieczeństwie imprez masowych, m.in.: niezapewnienie drożności dróg ewakuacyjnych na obiekcie, niewłaściwą pracę służb porządkowych, której skutkiem było wniesieniem przez kibiców na obiekt dużej ilości materiałów pirotechnicznych i rolek papieru z kas fiskalnych oraz ich użycie w trakcie imprezy, prowadzenie na obiekcie prac budowlanych, w tym wykopów i prac ziemnych, w wyniku których została przerwana ciągłość ogrodzenia wewnętrznego stadionu, umieszczenie przez organizatora na płycie boiska paneli reklamowych, których drewniane elementy konstrukcji użyte zostały przez kibiców do zaatakowania i obrzucenia interweniujących członków służby porządkowej i funkcjonariuszy policji.

Od decyzji wojewody służy stronie odwołanie do Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji, za pośrednictwem Wojewody Śląskiego, w terminie 14 dniu od jej otrzymania. Odwołanie nie wstrzymuje wykonania decyzji.

Dzisiaj jeszcze obraduje PZPN i decyzja będzie jeszcze bardziej bolesna :|

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 paź 2008, 23:18

Wydział Dyscypliny PZPN na przyspieszonym posiedzeniu obradował dziś w sprawie niedzielnych incydentów na stadionie GieKSy. W Warszawie obecni byli przedstawiciele górniczych zespołów z Jastrzębia i Katowic.

Po blisko dwóch godzinach podjęto następujące decyzje:

* cztery najbliższe spotkania, w których GKS Katowice wystąpi w roli gospodarza, rozegrane zostaną bez udziału publiczności, z rygorem natychmiastowej wykonalności;

* na klub zostaje nałożona kara pieniężna w wysokości 50 000 zł, w zawieszeniu;

* klub zobowiązany jest do wystosowania oficjalnych przeprosin wobec sędziów spotkania GKS Katowice – GKS Jastrzębie;

* GKS ma obowiązek w ciągu 30 dni przedstawić program naprawczy, zmierzający do zapewnienia bezpieczeństwa na stadionie;

* klub został zobowiązany do złożenia deklaracji bezwarunkowej walki z boiskowymi chuliganami;

Przedstawiciele klubu zadecydowali o dobrowolnym poddaniu się karze.

Ponadto, w najbliższy wtorek zbierze się Wydział Gier PZPN, który zadecyduje o ostatecznym rozstrzygnięciu przerwanego pojedynku z GKS Jastrzębie.

PS: PZPN oglądał film z oprawy i również przyznał, że był to przypadek ale kara musiała być (przerwany mecz i pirotechnika), żeby znów skandalu nie było. Dla mnie najbardziej łagodna kara i pozytywnie jestem zaskoczony, że PZPN mówiąc brutalnie nas nie udupił, czego nie jeden tutaj nam życzył, prawda Wilmore? Tak więc przepadają nam atrakcyjne mecze z Turem, Kmitą, Wisłą i Wartą 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2008, 23:48

Dziwi mnie jedynie to:
Fishbone pisze:na klub zostaje nałożona kara pieniężna w wysokości 50 000 zł, w zawieszeniu;
Wszystkie kluby, dostaja mase roznych kar finansowych, za pirotechnike, za transparenty, za rzucenie czegokolwiek, za złą flagę, za okrzyki "rasistowskie", a Wy w zawieszeniu. Troszke to mało sprawiedliwe. Ale takie zycie :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 paź 2008, 0:24

cloner pisze:Dziwi mnie jedynie to:
Fishbone pisze:na klub zostaje nałożona kara pieniężna w wysokości 50 000 zł, w zawieszeniu;
Wszystkie kluby, dostaja mase roznych kar finansowych, za pirotechnike, za transparenty, za rzucenie czegokolwiek, za złą flagę, za okrzyki "rasistowskie", a Wy w zawieszeniu. Troszke to mało sprawiedliwe. Ale takie zycie :wink:
Nie wiem dlaczego taka decyzja ale mnie to oczywiście cieszy. TVN nadmuchał balon, który nie pękł i jakoś wszystko ucichło. Tak czy siak jestem zadowolony i życzę każdemu wyroku w zawieszeniu :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 paź 2008, 7:23

Fishbone pisze:Nie wiem dlaczego taka decyzja ale mnie to oczywiście cieszy. TVN nadmuchał balon, który nie pękł i jakoś wszystko ucichło. Tak czy siak jestem zadowolony i życzę każdemu wyroku w zawieszeniu :wink:
W GKS jest taki burdel w tej chwili, że natychmiastowa egzekucja kary wiązałaby się z bankructwem klubu - te 50 tysięcy to zbyt wiele jak na GKS.
Stąd taka decyzja PZPN - nie jest w ich interesie niszczyć klub, co by niewątpliwie nastąpiło, gdyby potraktowano GKS tak samo jak wszystkich.
Pogratulować prawników - wytłumaczyć PZPN, że czarne jest białe, w kwestii wydarzeń na stadionie, jest naprawdę ciężko - najwyraźniej śląski wydział prawa funkcjonuje dobrze. :wink:
A żenująco brzmi hasło o wprowadzeniu bezwarunkowej walki z kibicami na stadionie - bydło było, jest i będzie na blaszoku, co oni chcą zmienić w tej materii jednym papierkiem?
Teraz czekać tylko na kolejny popis bezmózgowców z trybun, dla których ta kara będzie ograniczeniem złotej wolności kibicowskiej...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 lis 2008, 14:29

Wydział Gier PZPN przyznał we wtorek drużynie GKS Jastrzębie punkty walkowerem za przerwany mecz w Katowicach z miejscowym GKS w 17. kolejce I ligi.

26 października spotkanie to zostało przerwane w 52. minucie na skutek awantur wywołanych przez kibiców zespołu z Katowic.

Uderzony zwiniętą serpentyną sędzia główny Mariusz Złotek stracił przytomność, kibice odpalili race, potem wbiegli na boisko i mecz nie został dokończony. Zajmujący ostatnie miejsce w tabeli katowiczanie, prowadzili w tym momencie 1-0.

Stadion GKS został zamknięty dla kibiców kolejno przez klub, wojewodę śląskiego i PZPN.

- Regulamin jest w takich kwestiach jasny. Wszyscy wiemy, co się stało, toteż nie będziemy się od decyzji WG odwoływać - powiedział rzecznik klubu Piotr Hyla.

Było to oczywiste, jednak dla mnie nowością jest to, że sędzia nieprzytomny stojąc odgwizduje przerwanie meczu :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lis 2008, 16:39

A od kiedy to przytomność się traci raz na całe życie i nie można jej odzyskać? :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 07 lis 2008, 21:30

Yukasz pisze:A od kiedy to przytomność się traci raz na całe życie i nie można jej odzyskać? :roll:
Można, tylko problem polega na tym, że takie zdarzenie nie miało miejsca.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 gru 2008, 9:51

Zapadły dziś pierwsze decyzje co do kształtu kadry GKS-u Katowice w przyszłej rundzie.

Zarząd SSK GKS Katowice rozwiązał dziś kontrakty z Danielem Treścińskim, Pawłem Sobczakiem i Danielem Onyekachim.

Do Ruchu wracają Łukasz Janoszka i Grzegorz Domżalski, a wiosną na Bukowej nie będą występować również Damian Sadowski i Marek Gajowski, którzy zostali wypożyczeni do II-ligowego Przeboju Wolbrom.

Ponadto, Zarząd wyraził zgodę na wyjazd Szymona Kapiasa na testy do Lecha Poznań. :lol:

Dobra decyzja zarządu na początek 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 gru 2008, 23:39

Zarząd SSK GKS Katowice zdecydował dziś o rozwiązaniu kontraktów z trzema piłkarzami: Krzysztofem Markowskim, Grzegorzem Bonkiem i Tomaszem Prasnalem.

Kontrakty zostały rozwiązane za porozumieniem stron, a stosowne dokumenty zostaną podpisane w przyszłym tygodniu.

Krzysztof Markowski zadebiutował w GieKSie 14 marca 2004 roku w pojedynku z Groclinem Grodzisk Wielkopolski. W żółto-czarnej koszulce występował przez dwa sezony, po czym odszedł do Polonii Warszawa. Na Bukową wrócił w 2006 roku i był ważnym ogniwem odbudowującego się zespołu. W tym sezonie został wybrany na kapitana drużyny. Markowski rozegrał w GieKSie 126 meczów i strzelił 16 goli.

Grzegorz Bonk trafił na Bukową tego lata, a poprzednio występował w Rozwoju Katowice, gdzie był wypożyczony z chorzowskiego Ruchu. Jesienią zdobył dla GieKSy 2 ważne gole: z Kmitą Zabierzów i Zniczem Pruszków. W barwach GKS-u rozegrał 17 spotkań.

Tomasz Prasnal zasilił kadrę GieKSy w ubiegłym sezonie, na zasadzie wypożyczenia z Górnika Zabrze, a w lipcu tego roku związał się z naszym klubem, podpisując roczny kontrakt. Na boisku pojawił się 42 razy i strzelił dla GKS-u 2 bramki (obie w zeszłym sezonie).

Jedziemy z tym koksem dalej! Gwiazdy na wylocie! Zarząd działa wreszcie 8) Nie piszcie mi teraz, że GKS bez piłkarzy się nie utrzyma bo transferowa burza przed nami! :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 gru 2008, 23:35

Fishbone pisze:Nie piszcie mi teraz, że GKS bez piłkarzy się nie utrzyma bo transferowa burza przed nami!
Ciezko Wam bedzie. Co prawda nigdy za Wami nie przepadałem, ale źle sie nie życzy nikomu. Ponoc Wasi dzialacze tylko szukali pretekstu, zeby rozwiazac kontrakty z tą trojka, bo sporo zarabiają, a kryzys finansowy takze was dopadł :lol: Zlapali ich po 3 miesiacach gry w amatorskiej lidze pilki halowej i posprzątane :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 07 gru 2008, 20:57

cloner pisze:
Fishbone pisze:Nie piszcie mi teraz, że GKS bez piłkarzy się nie utrzyma bo transferowa burza przed nami!
Ciezko Wam bedzie. Co prawda nigdy za Wami nie przepadałem, ale źle sie nie życzy nikomu. Ponoc Wasi dzialacze tylko szukali pretekstu, zeby rozwiazac kontrakty z tą trojka, bo sporo zarabiają, a kryzys finansowy takze was dopadł :lol: Zlapali ich po 3 miesiacach gry w amatorskiej lidze pilki halowej i posprzątane :wink:
W całym poście masz rację nie będę polemizował, tylko mam jedno ale. Po pierwsze GKS nie ma kryzysu finansowego a świadczy o tym budowa nowych jupiterów, które oczywiście wszystko pokrył nasz klub bez wsparcia miasta a teraz zaczyna się budowa podgrzewanej płyty boiska, oczywiście wszystko finansuje nasz klub, więc w/w piłkarze nie mieli tak ogromnych kontraktów, żeby ich zwalniać aby budżetu nie obciążać. Po drugie zgodzę się z Tobą, że Ci piłkarze mieli jedne z większych kontraktów w klubie, jednak zawiedli wszystkich kibiców swoją postawą a nasz kapitan (już były) Markowski potrafił tylko żalić się w mediach, że klub na czas pieniędzy nie wypłaca i każdy jest zadowolony, że poleciał. Ogólnie znaleźli pretekst na nich i dobrze, że zostali wyrzuceni bo GKS potrzebuje zawodników z ambicjami. Dla ciekawości Cloner powiem Ci, że właśnie Jaromin i Markowski byli tymi co psuli atmosferę w szatni (chyba kiedyś Ci z tym na PW napisałem jak pytałeś o Jaromina) krzycząc na wszystkich, nie czując się niczemu winni i potrafili tylko o pieniądzach rozmawiać. Jaromin gdy do Was przeszedł, to podobno już zaczął kozaczyć, jednak w szatni szybko pokazali mu, gdzie jest jego miejsce i wyszło to jemu na dobre bo sam widzisz, że u Was w podstawowym składzie a u nas gość był tylko krzykałą. Już krążą plotki, że Markowski do Was chce się przypucować, bo tam jego przyjaciel Jaromin gra :wink: Ja tylko powiem od siebie, że zarząd zrobił ogromny postęp w decyzjach personalnych i mimo, że mamy ostatnie miejsce to jestem teraz bardziej nastawiony optymistycznie bo wszyscy kelnerzy polecieli a Adam Nawałka raczej rozpoznanie ma, więc pewnie jak zrobią transfery to udane.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”