Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 20

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 mar 2010, 18:21

Co to za skandal podobno wybuchł ? W radiu mówili że w hotelu gdzie nocowali Anglicy były jakieś podsłuchy i media mają 6h rozmów Capello z piłkarzami, sprośnych żartów itd jak to w drużynie.

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 11 mar 2010, 23:04

Kto waszym zdaniem powinien zostać partnerem Rooney'a w ataku? Czy może Capello powinien nieco zmienić ustawienie i zagrać jednym napastnikiem? Ja osobiście stawiam na Benta z Sunderlandu, jako ich zmienników wziąłbym Jermaina Defoe oraz Petera Croucha z Tottenhamu Hotspur.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 mar 2010, 23:21

Najbardziej zasłużył na szansę chyba Crouch.

Ostatnio właśnie zastanawiałem się nad formacją Anglików i wyszło mi na to, że na obecną chwilę wygląda to kiepsko. Gorzej niż rok, dwa lata temu - nie ma wielkiego wyboru. Brakuje Hargreavesa, zupełnie bez formy jest Gerrard, a Lampard też nie zachwyca, a Barry to zawsze była typowa zapchajdziura. Być może sytuacja nieco odmieni się za kilka miesięcy i Gerro po fatalnym sezonie na Mundialu pokaże klasę. Nie takie rzeczy już oglądaliśmy w przeszłości :)

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 11 mar 2010, 23:35

Moim zdaniem akurat Anglia nie ma aż takiej złej sytuacji w drugiej linii. Gerrard może nie jest w pełni formy, ale przecież nie jest tragicznie. Lampardowi nic nie można zarzucić. Zawsze jest też Beckham (w 2006 roku chyba on był najważniejszym graczem - zapewnił wygrane z Ekwadorem i Pargwajem). No i są młode wilki.

Od kiedy interesuje się futbolem to bramkarz był najsłabszym punktem Anglików (Seaman, James).

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 mar 2010, 23:39

Ciekawy jestem, jak oceniacie szanse Sola Campbella na powołanie na mundial? Oczywiście do pierwszej jedenastki szans raczej nie ma, ale jako rezerwowy? Wygląda na to, że dość sporo pogra sobie w Arsenalu, zagrał już w 5 meczach od stycznia, z czego 2 w LM i 2 w Premier League, prezentuje się na naprawdę dobrym poziomie.. a biorąc pod uwagę kolejny miesiąc pauzy Williama Gallasa pewnie jeszcze trochę pogra..

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 mar 2010, 23:56

Magnum pisze:Ciekawy jestem, jak oceniacie szanse Sola Campbella na powołanie na mundial? Oczywiście do pierwszej jedenastki szans raczej nie ma, ale jako rezerwowy? Wygląda na to, że dość sporo pogra sobie w Arsenalu, zagrał już w 5 meczach od stycznia, z czego 2 w LM i 2 w Premier League, prezentuje się na naprawdę dobrym poziomie.. a biorąc pod uwagę kolejny miesiąc pauzy Williama Gallasa pewnie jeszcze trochę pogra..

Wydaje mi się, że znajdą się lepsi kandydaci.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 mar 2010, 0:00

Od kiedy interesuje się futbolem to bramkarz był najsłabszym punktem Anglików (Seaman, James).
A ja np. pamietam 96 rok i świetnego Seamana...
Lampardowi nic nie można zarzucić.
Prócz tego, że w reprezentacji jest kiepski.

Carrick jak dla mnie to na obecną chwilę mus w drugiej linii, ale i on w przeszłości miewał bardzo przeciętne występy.
Ciekawy jestem, jak oceniacie szanse Sola Campbella na powołanie na mundial? Oczywiście do pierwszej jedenastki szans raczej nie ma, ale jako rezerwowy?
Musiałoby być z Angolami naprawdę źle. Są wszak Ferdinand, Terry, Brown, Lescott, Shawcross, Upson a może nawet powracający do zdrowia Jagielka. Szczerze mówiąc większe szansę dawałbym Nevilleowi na powrót do reprezentacji niż Campbellowi : >
Ostatnio zmieniony 12 mar 2010, 0:23 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 mar 2010, 0:22

red85 pisze:
Lampardowi nic nie można zarzucić.
Prócz tego, że w reprezentacji jest kiepski.
Gerrard 77 występów 16 bramek
Carrick 16 występów 0 bramek
Beckham 115 występów 16 bramek
Scholes 66 występów 14 bramek
Lampard 78 występów 20 bramek .... naprawde kiepsko.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 mar 2010, 0:30

Ok, niech będzie. Lampard był zawsze ważnym ogniwem reprezentacji :lol: Nie żartujmy. Każdy kto śledzi występy reprezentacji Anglii od lat wie, że Lampard to jeden z zawodników, którzy zawodzą najbardziej i na nic gadka człowieka widzącego świat w niebieskich barwach. Miał oczywiście, dobre i bardzo dobre mecze, ale ogólnie o postawie lidera CHelsea w narodowych barwach świadczy fakt, że niejeden raz był wygwizdywany na Wembley. Nie sprostał oczekiwaniom i raczej nikt już nie liczy, że nagle zacznie stanowić o sile drużyny Capello.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 mar 2010, 0:33

KajoFC pisze:Gerrard 77 występów 16 bramek
Carrick 16 występów 0 bramek
Beckham 115 występów 16 bramek
Scholes 66 występów 14 bramek
Lampard 78 występów 20 bramek .... naprawde kiepsko.
Pirlo 65 występów 8 bramek
Xavi 84 występy 8 bramek

Rozumiem, że w reprezentacji Anglii o przydatności pomocnika świadczą jego gole?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 mar 2010, 8:50

Jak tak zawodził jak mówisz to niewiem po co Capello go powołuje w ogóle regularnie do sładu , pewnie żeby zapełnić luke gdy Carrick nie może grać :lol: Nie wiem nawet czy zdarzyła się taka sytuacja w ostatnim czasie by Frank nie dostał powołania (nie licząc kontuzji) i nie wylądował w podstawowej XI na mecz. A ty jeszcze Carricka próbujesz wrzucić do tego składu :lol: jka długo Lamps , Gerrard i Barry będą grali w reprezentacji tak długo Carrick co najwyżej będzie mógł dzielić z nimi szatnie. W dodatku wydaje się że Fabio lubi stawiać na Milnera młodą gwiazdę repry która się świetnie spisuje.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 mar 2010, 9:21

red85 pisze:Carrick jak dla mnie to na obecną chwilę mus w drugiej linii
Nadal piszesz o reprezentacji :> Carrick musiałby być naprawdę w nieziemskiej dyspozycji żeby Capello na kilka miesięcy przed Mundialem zaczął kombinować z drugą linią. O posadzeniu Franka na ławce już nie wspominając.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 mar 2010, 9:35

Jak tak zawodził jak mówisz to niewiem po co Capello go powołuje w ogóle regularnie do sładu , pewnie żeby zapełnić luke gdy Carrick nie może grać :lol: Nie wiem nawet czy zdarzyła się taka sytuacja w ostatnim czasie by Frank nie dostał powołania (nie licząc kontuzji) i nie wylądował w podstawowej XI na mecz.
To, że zawodzi nie oznacza, że Capello nie powinien go powoływać. Zresztą Capello to wybitny fachowiec i nawet jakby słyszał miliony głosów nawołujących do odsunięcia Lamparda to miałby prawo postawić na niego i dobrze - on jest szefem. Wracając jednak do meritum. Scholes też rozegrał masę meczów w reprezentacji mając chyba jeszcze bardziej pewną pozycję niż Lamps, a ogólnie mówi się, że w reprezentacji zawodził. Od piłkarzy, którzy w klubie pokazują najwyższą światową klasę wymaga się tego, żeby byli oni liderami reprezentacji, a ani nasz Rudzieliec, ani Frankie z Lampardów nie potrafi podołać temu zadaniu. Ty masz jednak tendencję do koloryzowania wszystkie co dotyczy Chelsea w ogóle nie dopuszczając do siebie myśli, że świat wcale nie jest niebieski. Moim zdaniem na obecną chwilę wygląda to tak - Lampard nawet jak był w świetnej dyspozycji w CFC to w Anglii zawodził, a w tym sezonie w klubie nie prezentuje niczego świetnego. Gerro w ogóle daje ciała. DLatego przydałoby się znaleźć alternatywę i moim zdaniem w tej roli mógłby poradzić sobie Carrick.
A ty jeszcze Carricka próbujesz wrzucić do tego składu :lol: jka długo Lamps , Gerrard i Barry będą grali w reprezentacji tak długo Carrick co najwyżej będzie mógł dzielić z nimi szatnie.
Jeśli Carrick jest w formie to dla Anglii powinien być on graczem kluczowym. Tak było jak wszedł ostatnio z Egiptem i tak było jak Angole grali w Niemczech. Anglicy nie maja bowiem drugiego takiego zawodnika, który tak potrafi dyktować tempo gry, grać mądrze bez zbędnych hollywodzkich piłek i być niezwykle przydatnym w obronie. Oczywiście, miał kilka kiepskich występów i przez to nadal musi przekonywać do siebie Capello, ale osobiście wydaje mi się, że jeśli Fabio postawiłby kilka meczów z rzędu na Carricka to reprezentacji wyszłoby to na dobre.
W dodatku wydaje się że Fabio lubi stawiać na Milnera młodą gwiazdę repry która się świetnie spisuje.
A co ma Millner wspólnego z Carrickiem? Jeden to coś na wzór ofensywnego pomocnika zaś drugi to cofnięty rozgrywający ala Pirlo, czy Alonso.
Nadal piszesz o reprezentacji :> Carrick musiałby być naprawdę w nieziemskiej dyspozycji żeby Capello na kilka miesięcy przed Mundialem zaczął kombinować z drugą linią. O posadzeniu Franka na ławce już nie wspominając.
Tak, nadal prawie o reprezentacji bo kibicuje jej od dawien dawna i wydaje mi się, że największy problemem nie jest bramkarz, a druga linia. A konkretnie nieumiejętność utrzymania się przez dłuższy czas przy piłce. Oczywiście, że nie wierzę w duże zmiany przed Mundialem, ale obawiam się, że jeśli nic się nie zmieni i nadal będziemy widzieli Lamparda, Gerrarda i Barry'ego w takiej dyspozycji jak obecnie, to Anglicy ponownie na wielkiej imprezie będą się niemiłosiernie męczyć i Rooney im niewiele pomoże.

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 12 mar 2010, 9:53

red85 pisze:A ja np. pamietam 96 rok i świetnego Seamana...
Ja interesuję się piłką od 1999 roku i pamiętam gol z 35 metrów Ronaldihno z mundialu w Korei i Japonii. Anglia była jedyną drużyną
(może jeszcze Turcy potrafili nawiązać walkę) która poważnie zagroziła Brazylii, jednak nie ma co ukrywać, że przez głupi błąd Brazylia wyszła na prowadzenie w tym meczu.
red85 pisze:Prócz tego, że w reprezentacji jest kiepski.
red85 pisze:Prócz tego, że w reprezentacji jest kiepski.

Carrick jak dla mnie to na obecną chwilę mus w drugiej linii, ale i on w przeszłości miewał bardzo przeciętne występy.
Ja postawiłbym na Lamparda. W reprezentacji nie zawsze był przeciętny, w Euro 2004 grał dobrze. Zawsze Rooney może mieć słabszy dzień i ktoś musi go zastąpić czasami w strzelaniu bramek.
red85 pisze:Musiałoby być z Angolami naprawdę źle. Są wszak Ferdinand, Terry, Brown, Lescott, Shawcross, Upson a może nawet powracający do zdrowia Jagielka. Szczerze mówiąc większe szansę dawałbym Nevilleowi na powrót do reprezentacji niż Campbellowi : >
Zgadzam się. Anglicy nie mają problemów z obroną. Bardziej liczę na powrót Beckhama.

W wy jakbyście ustawili pierwszą jedenastkę Anglików na miejscu Capello?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 mar 2010, 10:14

ja bym zastosowal swietnie sprawdzajacy sie wariant z mu,czyli 433 przechodzace w 451

rooney
Ashley Young + drugi skrzydlowy (lennon,right philips)
lamps + dmc (carick,barry) + gerrarrd
cole (chyba,ze sie nie wykuruje to bridge) + terry + ferdinand + Glen Johnson
bramkarz

niektorzy woleliby klasyczne 442 by koniecznie grac na dwoch napastnikow,ale chcac podjac walke z taka hiszpania to tylko trojka pilkarzy w srodku pola podola temu zadaniu,zapewniajac tez wieksza kontrole na meczem i dajac mozliwosci wyprowadzania zabojczych kontr dzieki dwom skrzydlowym,ktorych akcje konczylby wayne

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”