Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 20

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2008, 0:36

2 gol, blad Yaya Toure
3 gol, blad Kolo Toure
4 gol, blad Arouna Kone

Ogolnie to tragedia, tak dretwej obrony, jak tej u WKS nie widzialem nawet w lidze maltanskiej [']

Bramkarz z Egiptu :rydzyk: Niesamowity :rydzyk:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 08 lut 2008, 0:43

Bask pisze:Zaliczył chyba 4 asysty i gola Laughing
To świadczy o tym, ze praktycznie żadna Afrykańska ekipa nie ma rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia. W Mali za rozgrywanie bierze sie drewniany Diarra, a WKS chociazby Yaya, ktorzy są świetni ale w destrukcji. Jedynym piłkarzem, który zarówno jest świetnym w defensywnie, i troche kratywny w ofensywie to Essien. Choć to WKS grało, bardziej napieralo, ale to Egipt potrafił kontrować, i wykorzystać w 100% błędy gwiazd WKS.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lut 2008, 0:46

Toudinho pisze:W Mali za rozgrywanie bierze sie drewniany Diarra, a WKS chociazby Yaya, ktorzy są świetni ale w destrukcji.
Nie chciałbym Cię martwić, ale Toure potrafi coś tam zagrać w ofensywie i może brać udział w kreowaniu gry czego raczej nie można powiedzieć o Królewskim piłkarzu z nazwiskiem Diarra na plecach :]
cloner pisze:2 gol, blad Yaya Toure
W którym miejscu Yaya popełnił błąd :o

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 08 lut 2008, 0:48

Nie chciałbym Cię martwić, ale Toure potrafi coś tam zagrać w ofensywie i może brać udział w kreowaniu gry czego raczej nie można powiedzieć o Królewskim piłkarzu z nazwiskiem Diarra na plecach Krzywy
Przyznam Tobie racje, Yaya jest bardziej kreatywny niż Momo, ale mimo to kaleczy ten typ gry :P

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 08 lut 2008, 0:49

cloner pisze:2 gol, blad Yaya Toure

tam to chyba pewien kolo raczej sie nie popisal :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lut 2008, 0:49

Kolo 2 bramkę zawalił, pilnował tego Egipcjanina [Zaki, czy coś :D] no i nie upilnował. To był najgorszy mecz Kolo od wielu, wielu miesięcy. I tylko dziękować Bogu, że przypadł akurat na mecz reprezentacji :]

Eboue coś dziś próbował. Zagrał dosć przyzwoicie [w porównaniu do tego co pokazywał ostatnio w klubie].

No i Boka też posłał kilka dobrych piłek. Szkoda, ze napastnicy tego nie docenili.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2008, 0:55

Jesli 2 gol, to rowniez 'zasluga' Kolo, to wybaczcie moja pomylke, sugerowalem sie tylko tym, co mowil niemiecki komentator eurosportu, a ze ja niemieckiego nie znam, to moglem źle zrozumiec :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 lut 2008, 1:15

Toudinho pisze:Akurat Yaya i na dodatek Zokora nic nie robili, Yaya probował rozgrywać, jednak lepiej niech weźmie sie za tarcie chrzanu bądź odbiór piłek w tym mu idzie lepiej.Swoja droga, moglby dac Yaya i Kolo zarobić chirurgom plastycznym, ich małżowiny uszne są troche nie teges:wink: Czy Drogba zawiódl, może i tak bo to co miał obronił faraon, 2 strzaly miał przednie, zwłaszcza ta armata z głowki...

Słaby jest w rozgrywaniu bo to DM, jednak z innej strony w kreowaniu ustepuje na swojej pozycji jedynie Mascherano.
Toudinho pisze:W Mali za rozgrywanie bierze sie drewniany Diarra, a WKS chociazby Yaya, ktorzy są świetni ale w destrukcji.

Diarra moze conajwyzej rozegrać partie pokera, bo pilke jedynie potrafi wybic na aut.

Co do samej postawy Yaya w meczu, to nie zagrał najgorzej, byli gorsi, szczegolnie napad byl do d... Kolo uciekał przed piłka. :P Essien chciał zagrać z Drogba to zagra. Fajnei, ze jest Kamerun, przynajmniej bede mial swojego faworyta. Eto'o może coś strzeli, choc Egipt pokazał, że jest świetna ekipa. Drugi raz w finale pod rzad, dodatkowo z łatwoscia pokonali WKS, kontrolujac przez wieksza czesc przebieg spotkania. Bedzie ciekawie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lut 2008, 12:10

To sa jaja :!: Obsada meczu o 3msc to tak naprawde wrozony od dawien dawna final :lol: Za to w finale zagra obronca trofeum, ktory to przed turniejem mial miec moze nawet male problemy z awansem z grupy, gdyz przyjechal na mistrzostwa jak pisano w niezbyt pelnym skladzie (Mido itp) Ahmed Hassan mogl zagrac dopiero po 2meczach (?). A co najwazniejsze neico bagatelizowano ich osiagneicie 2 lata temu, uwazac ze jest to zasluga wlasnego terenu a tu prosze moga obronic tytul

Ograli Kamerun w 1meczu i tak naprawde w ostatnich latach dosc dobrze radza sobie z Kamerunem, baaa Egipt dla Kamerunu jest koszmarem, wystarczy dodac ze przez faraonow Ka,erun nie pojechal na MS 8)

FARAONOWIE NA TRON 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 lut 2008, 12:51

Jak nie może wygrać WKS (szkoda, znowu :roll: ), Ghana i Nigeria to ktokolwiek inny byleby nie Kamerun :twisted: A jako że mam małą słabość do drużyn z północy i obrońcy tytułu jako pierwsi na turnieju pokazali się z najlepszej strony to w sumie wygrać może też Egipt :P Tym bardziej że ich taktyczna gra jest przyjemna dla mego oka.
Samo zwycięstwo Egiptu z WKS aż tak bardzo mnie nie dziwi bo to był bardzo zdradziecki mecz i obawiam się żeby tym razem Kamerun nie był górą :pray:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 08 lut 2008, 15:59

a wiecie kto w tych meczach bedzie pauzował???

bo niewiem czy dobrze mysle(ale pewnie jak zwykle źle) to w egipcie niezagra zaki i abou trika czy jak to się tam pisze:D a oni to sieli spustoszenie w obronie wks-u:D

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 09 lut 2008, 20:58

Swietna 1. polowka , druga troszke slabsza , ale ogolnie na brak bramek nie moglismy narzekac :)

Piekna bramka Quinciego . Troszke sie zdziwilem wogole ze gra w Ghanie , bo widzialem go juz w trykocie Holenderskiej mlodziezowki.

WKS znowu zaskoczylo i znowu negatywnie. Choc przeciwnik na pewno nie nalezal do latwych to liczylem na wieksze zaangazowanie i wiecej akcji w drugiej polowie. Pierwsza polowa byla naprawde dobra, ale mogla byc jeszcze lepsza gdyby nie skutecznosc napastnikow . Jak tego sam na sam Sanogo nie mogl trafic to ja nie wiem :|

Co do Ghany , czulem u nich w pierwszej polowie taka dziwna niemoc w kreowaniu akcji. Bardzo dobre spotkanie Essiena. Bardzo aktywny byl Agogo. Btw patrzac po jego sylwetce nie ma sie wrazenia ze puchar rozgrywany jest w Afryce :lol:

PS. Kto jako 2 komentowal to spotkanie ? :| Poprostu "ojojoj" :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 lut 2008, 22:58

boskigonzo pisze:PS. Kto jako 2 komentowal to spotkanie ? Poprostu "ojojoj"
Wolę to 'ojojoj' niż beznamiętny, usypiający komentarz innych komentatorów.

Poziom meczu był tak beznadziejny, że warto się zastanowić nad sensem rozgrywania meczu o 3. miejsce. Niedość, że piłkarze byli zmęczeni (zaledwie dwa dni odpoczynku), nie chciało im się grać (w końcu to nie to samo co finał), niektórzy podstawowi piłkarze siedzieli na ławie to jeszcze jakieś komary czy ćmy (chyba komary) przeszkadzały w grze.

Ogólnie to Wybrzeże okazało się największą klapą w turnieju. W dwóch najważniejszych meczach straciło 8 goli i to w fatalnym stylu. Od zespołu z tyloma gwiazdami, uchodzącego za najlepszy w Afryce należy oczekiwać więcej.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 09 lut 2008, 23:25

Corinthians pisze:Wolę to 'ojojoj' niż beznamiętny, usypiający komentarz innych komentatorów.

ja do ojojoj nic nie mam , ale bledy jezykowe oraz rzeczowe ktorych bylo co nie miara u komentatora sportowego to poprostu wstyd

Corinthians pisze:Poziom meczu był tak beznadziejny, że warto się zastanowić nad sensem rozgrywania meczu o 3. miejsce. Niedość, że piłkarze byli zmęczeni (zaledwie dwa dni odpoczynku), nie chciało im się grać (w końcu to nie to samo co finał), niektórzy podstawowi piłkarze siedzieli na ławie to jeszcze jakieś komary czy ćmy (chyba komary) przeszkadzały w grze.

Mi tam mecz sie podobal, dynamiczna ladna pierwsza polowa, akcja za akcja. Druga polowa troszke mnie ekscytujaca ale bramki padaly :) Zdecydowanie wole taki "beznadziejny" mecz o 3 miejsce niz obejrzec jedna polowe meczu ligi wloskiej

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 lut 2008, 23:56

ja do ojojoj nic nie mam , ale bledy jezykowe oraz rzeczowe ktorych bylo co nie miara u komentatora sportowego to poprostu wstyd
Ty sie lepiej zastanow na d Szpakowskim :lol:

WKS oba mecze , ktore przegrała to przegrała na własne zyczenie , niewykorzytane sytuacje i bledy w obronie mocno sie zemscily, Nie wiem dlaczego mowisz ze stał mecz na słabym poziomie Corinthians przeciez bylo 6 bramek :wink: .Ja wole mecz ktory stoi na "słabym" poziomie i pada w nim duzo bramek niz ten "dobry" w ktorym pada 1 lub zadna bramka.

Teraz pora na finał ,osobiscie chcialbym zeby wygrał Kamerun ale cos czuje ze Egipt zgarnie pełna pule chyba ze Fart im sie do karnych skonczy to przegraja :wink: .Czekam na dobry mecz :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”