Lost - Zagubieni [serial] - Strona 20

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 17 mar 2006, 18:47

Gomez pisze:Void napisał:

Jakoś nie trawię tego serialu i IMO nawet jedna seria to stanowczo za dużo żeby pokazać grupe rozbitków przechadzających się po wyspie w poszukiwaniu hieroglifów, drabin itp. fantazji...

serial cieszy sie ogromnym zainteresowaniem, dlatego tez mysle, strata jednego fana nie bedzie widoczna

:smile2:

Void pisze:Jakoś nie trawię tego serialu i IMO nawet jedna seria to stanowczo za dużo żeby pokazać grupe rozbitków przechadzających się po wyspie w poszukiwaniu hieroglifów, drabin itp. fantazji...
uwierz mi nie... tam sie ciągle coś dzieje, ciągle czymś nas ten serial zaskakuje, jakieś aluzje, zagadki, ciekawe sytuacje, spojrzenia itp... :) mnóstwo tego jest... ciągle idzie wymieniać się spostrzeżeniami, które chyba nigdy się nie kończą tu ktoś zauważy jakiś napis na drzwiach, tam to, a tam to... itp... to jest właśnie magia Zagubionych :)
Void pisze:Pewnie w 3 serii na wyspie wyląduje jeszcze Predator (bo tylko jego tam brakuje) i rozpocznie się walka na śmierć i życie
i bez predatora, dzieje się tam dostatecznie wiele :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 24 mar 2006, 9:35

Właśnie jestem po 16 odcinku :D

No więc początek niezbyt, od razu wiadomo było, że Sun będzie w ciąży, tylko ciakwi mnie, czy jednak miała zbliżenie z tym jej nauczycielem :P
Akcja z mapą niezła, ciakwe co tam znajdą ;) Cały odcinek ocenił bym na 3-, gdyby nie ta końcówka :D Henry miesza, oj miesza...już sie nie moge doczekać 17 odcinka :)

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 24 mar 2006, 14:19

Bonso pisze:Akcja z mapą niezła, ciakwe co tam znajdą
oglądałem zapowiedź 17. odcinka i znajdą jakiśtam balon na drzewie ;) jednak nie wiadomo czy to ten... a jeszcze Locke zostanie uwięziony w bunkrze :shock:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 mar 2006, 14:20

Bonso pisze:No więc początek niezbyt, od razu wiadomo było, że Sun będzie w ciąży, tylko ciakwi mnie, czy jednak miała zbliżenie z tym jej nauczycielem Razz

Pewnie ze miala. Widziales jakie miala smutne oczy i w ogole, gdyby Jin byl plodny, to ona skakalaby z radosci ze jest w ciazy, a tak to wie ze go oszukuje.

Bonso pisze:Akcja z mapą niezła, ciakwe co tam znajdą Wink Cały odcinek ocenił bym na 3-, gdyby nie ta końcówka Very Happy Henry miesza, oj miesza...już sie nie moge doczekać 17 odcinka

Ogladalem preview 17 odcinka, znalezli balon..

Mi sie odcinek podobal, 4+ ;]

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 26 mar 2006, 16:53

wczoraj oglądnołem sobie 16 odcinek i stwierdzam, że był średni... ale jest kilka moich uwag :) Mianowice:
Lakier pisze:Bonso napisał:
No więc początek niezbyt, od razu wiadomo było, że Sun będzie w ciąży, tylko ciakwi mnie, czy jednak miała zbliżenie z tym jej nauczycielem Razz

Pewnie ze miala. Widziales jakie miala smutne oczy i w ogole, gdyby Jin byl plodny, to ona skakalaby z radosci ze jest w ciazy, a tak to wie ze go oszukuje.
Taa Jin niby jest bezpłodny... a jak wyjaśnisz to, że Lock sobie śmiga po wyspie na nóżkach :D Jak dla mnie Jin po prostu tak jak Lock wyzdrowiał... :)
Bonso pisze:Akcja z mapą niezła, ciakwe co tam znajdą Cały odcinek ocenił bym na 3-, gdyby nie ta końcówka Henry miesza, oj miesza...
Miesza miesza, i mądrze mówi :) Normalnie móglby tak zrobić, że namalował im droge prowadzącą do zasadzki... ale w ten sposób udowodnił by tylko, że jest innym, a tak chce po prostu dowiedzieć się jak najwięcej, rozejrzeć się... (co to za komputer...) i potem sobie zwiać do swojego teamu... wiedząc co nieco... :)

W następnym odcinku z Lockiem w roli głównej, ma się wydarzyć 5 jakichś ważnych rzeczy... jedną jest pewnie tak jak napisał Lakier, znalezienie balonu... a drugą jest :

podobno otworzenie się tych drzwi pancernych w bunkrze... czyżby znowu coś z cyferkami ? :D

To na tyle :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 30 mar 2006, 21:07

17 odcinek

Kapitalny, zdecydowanie najlepszy w serii. Nie wiem co napisać, poprostu odcinek genialny był. Co mówiło przez megafon i dlaczego się zamknęły, co to za mapa na tym włazie, bo że to mapa to chyba jasne. Myślę, ze te zaznaczone punkty to oczywiście były bunkru, a to posrodku..cała tajemnica tej wyspy ? Dalej co tak naprawde zrobił Henry, bo nie sądze żeby wcisnął pszycisk, jest 'innym' pomógł Lockowi, bo nie sądził, aby Sayid rozkopał grób (mi to przyszło od razu na myśl :P ) no i w końcu od jak dawna te zapasy leżą w dżungli ! Kurde fenomenalny odcinek, poprostu mistrzostwo świata !

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 30 mar 2006, 22:04

Bonso pisze:Co mówiło przez megafon i dlaczego się zamknęły,
Mi się wydaje że to był jakiś nadajnik z samolotu czy czegoś (bo na pewno mieszkancy wyspy dostrzegli by takowy) i bunkier się zamknął, żeby osoba wciskająca guzik nie mogła wyjść na ten czas i zobaczyć jak to się tam znalazło
Bonso pisze:od jak dawna te zapasy leżą w dżungli !
no chyba własnie nie za długo, bo przecież to była droga do bunkra, a nią przecież często chodzili, więc raczej nie możliwe aby wczesniej tak sobie obok tego przechodzili i niezauważyli tego... ;)

A co do samego odcinka to
Bonso pisze:Kapitalny, zdecydowanie najlepszy w serii. Nie wiem co napisać, poprostu odcinek genialny był.

zgadzam się, :wink: nie moge się doczekać następnego, na szczęście teraz nie ma długiej przerwy i za tydzień będzie (5 kwietnia) :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 31 mar 2006, 9:40

Chciałbym, aby takie odcinki były co tydzień :lol: .
Bonso pisze:Myślę, ze te zaznaczone punkty to oczywiście były bunkru, a to posrodku..cała tajemnica tej wyspy ?

Też mi się wydaje, że to usytuowanie pozostałych bunkrów. Ciekawy ten znak zapytania pośrodku :P .
Pasztet pisze:no chyba własnie nie za długo, bo przecież to była droga do bunkra, a nią przecież często chodzili, więc raczej nie możliwe aby wczesniej tak sobie obok tego przechodzili i niezauważyli tego...

Według mnie wrzut tych zapasów ma jakiś związek z, najpierw zamknięciem się włazów w bunkrze, a potem nie wpisaniu kodu (bo też wydaje mi się, że "Henry" kodu nie wpisał). Gdy Jack i Kate znaleźli te zapasy i zza drzew wyszli Sayid, Ana i Charlie i zobaczyli Jacka trzymającego to pudełko to myślełem, ze wezmą ich za jakichś ludzi z "zewnątrz". Niestety tak się nie stało :P (przynajmniej na razie).

Po dość słabym odcinku 16 nareszcie powrócił poziom paru odcinków z pierwszego sezonu :lol: .

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 31 mar 2006, 10:18

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 31 mar 2006, 16:06

Pasztet pisze:Bonso napisał:
Co mówiło przez megafon i dlaczego się zamknęły,

Mi się wydaje że to był jakiś nadajnik z samolotu czy czegoś (bo na pewno mieszkancy wyspy dostrzegli by takowy) i bunkier się zamknął, żeby osoba wciskająca guzik nie mogła wyjść na ten czas i zobaczyć jak to się tam znalazło

Dokładnie....
Pasztet pisze:Bonso napisał:
od jak dawna te zapasy leżą w dżungli !

no chyba własnie nie za długo, bo przecież to była droga do bunkra, a nią przecież często chodzili, więc raczej nie możliwe aby wczesniej tak sobie obok tego przechodzili i niezauważyli tego...
Zapewne podczas tego jak te pomieszczenie sie zamkneło...
Pisakk pisze:Bonso napisał:
Myślę, ze te zaznaczone punkty to oczywiście były bunkru, a to posrodku..cała tajemnica tej wyspy ?

Też mi się wydaje, że to usytuowanie pozostałych bunkrów. Ciekawy ten znak zapytania pośrodku .

To sa napewno, bunkry, każdy ma jakaś nazwqe przypisana... na tym obrakzu można zauważyć, że nie wszystkie bunkry są z sobą połączone, że jeden jest zmazany... obok każdego jest jakaś notatka po łacinie... co dla prawdziwych maniaków nie stanowi problemu...:

Nil actum reputa si quid superest agendum = Don't consider that anything has been done if anything is left to be done
(LOCATION: Just below of center "?")

Aegrescit medendo = The disease worsens with the treatment. The remedy is worse than the disease (!!!!)
(LOCATION:Just below top left of map)

Sursum corda = Lift up your hearts
(LOCATION:Slightly left of top center of map - written 3 times)

Malum consilium quod mutari non potest = It's a bad plan that can't be changed
(LOCATION:Left of center "?", just below The Staff Hatch)

Cogito ergo doleo = I think therefore I am depressed
(LOCATION:Just below Flame hatch)

Credo nos in fluctu eodem esse = I think we're on the same wavelength
(LOCATION:Bottom right of Arrow Hatch)

Ut sit magna, tamen certe lenta ira deorum est = The wrath of the gods may be great, but it certainly is slow
(LOCATION:Just below Swan Hatch)

Liberate te ex inferis = Save yourself from hell
(LOCATION:Right of Swan hatch, above CV III)

Hic sunt dracones = Here be dragons
(LOCATION:A bit higher than bottom right of map)

Mus uni non fidit antro. = A mouse does not rely on just one hole
(LOCATION:Right of center "?", left of CV IV)

niektóre z nich są bardzo ciekawe...

i właściwie w odcinku miało się pojawić 5 ciekawych rzeczy więc mamy:

1.Jedzonko
2.Zamknięcie pokoju
3.Diagram
4.Henry nie jest Henrym :)
i 5. moim zdaniem. potwierdzenie, że na wyspie jest 6 bunkrów :)

I pośród tych notatek na tym diagramie, można znaleść kilka ciekawych informacji, że coś sie nie udało, w 85r., że co 6-8 miesiecy cos sie dzieje (chyba jedzonko zrzucają), że 5 razy chyba ktoś padł... podczas siedzenia w bunkrze... i ciekawe info na temat systemu o nazwie Cerberus (dymek ??)

TO na tyle... jak mi sie cos jeszcze wspomni, to dam od razu znać...

P.S Tu jest wszystko cacy zrobione :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 31 mar 2006, 16:22

Oto zdjęcia do 18 i 19 odcinka http://www.lost-media.com/modules.php?n ... album=1016
http://www.lost-media.com/modules.php?n ... album=1026

Odcinek 19 ma być o Rose i Bernardzie. Data emisji: 26 kwietnia. A emisja 18 ma byc 5 kwietnia. http://www.sparklies.org/~lisa/lost/vid ... omo-lg.zip Zwiastun 18 odcinka

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 01 kwie 2006, 14:18

Othersi najwidoczniej chceli miec wtyczke w ekipie Jacka...Henry ladnie wszystko wykombinowal...ale stary wyjadacz Said nie dal sie nabrac...ja w sumie na 100% nie jestem pewny co do osoby Henrego. Ciekawe co mu teraz zrobia :idea: Moze jakies delikatne tortury...

Ciekawe czy te wszystkie argumenty przekonaja Locka, ktory obiecal Henremu ze nic mu sie zlego nie stanie...jak wiadomo naiwny Lock potrafi dotrzymac slowa.

Z ta cala mapa tez ciekawa rzecz...watpie zeby Janek przez te pare chwil zapamietal dokladnie mape...przeznaczenie albo przypadek...trzeba by zapytac o zdanie Mr Eko...

Jedzonko...widac ktos chce utrzymac ekipe przy zyciu...

jeszcze tylko 7 odcinkow do konca 2 serii...:/

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 02 kwie 2006, 18:01

Gomez pisze:Othersi najwidoczniej chceli miec wtyczke w ekipie Jacka...Henry ladnie wszystko wykombinowal...ale stary wyjadacz Said nie dal sie nabrac...ja w sumie na 100% nie jestem pewny co do osoby Henrego

ja tez tego nie jestem pewien... ciekawi mnie to, że Henry tak szybko zapamiętał liczby... potem jak dla mnie upozorował wypadek... i nie wiadomo czy wogóle wpisal liczby... :/ ii najważniejsze, jak "Henry" był w stanie zapamiętać droge od balonu do włazu... musiał wcześniej sobie to przygotować... bo wątpie, żeby w takim stanie.... zapamiętał droge...

Może "Henry" to jest Kelvin ? Ten który był razem z Desmondem w włazie... ? Niby Desmond mówił Jackowi, że Kelvin zmarł, ale kto tam wie...
Gomez pisze:Ciekawe czy te wszystkie argumenty przekonaja Locka, ktory obiecal Henremu ze nic mu sie zlego nie stanie...jak wiadomo naiwny Lock potrafi dotrzymac slowa.

Argumenty, argumentami ale Locka już mogło nie być... "Henry" mógł sie bezproblemu z nim rozprawić albo go zostawić po prostu...
Gomez pisze:Z ta cala mapa tez ciekawa rzecz...watpie zeby Janek przez te pare chwil zapamietal dokladnie mape...przeznaczenie albo przypadek...trzeba by zapytac o zdanie Mr Eko...
śmiem twierdzić, że w 20 odcinku coś sie wyjaśni, bo to bedzie odcinek z Eko i Lockiem :twisted: :twisted:

Wogóle to ma Desmond powrócić :D a 4 ostatnie odcinki to ma być prawdziwa burza :) :twisted:

Zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 kwie 2006, 18:15

meecik_mks pisze:ciekawi mnie to, że Henry tak szybko zapamiętał liczby

No własnie, to tak jakby już wcześniej te liczby znał. Niby można mówic, że może miec dobrą pamięć, ale nie sądze :P Nie sądze też, aby był poprzednikiem Desmonda, w końcu tamten nie miał powodów, zeby kłamać o jego śmierci.
Do 20 odcinka jeszcze daleko, teraz czekam na 18, najważniejsze ze wreszcie zaczyna się dziać ciekawie :twisted: bardzo ciekawie :twisted:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 02 kwie 2006, 18:20

najważniejsze ze wreszcie zaczyna się dziać ciekawie Twisted Evil bardzo ciekawie
taaa... tylko żeby nie bylo tak jak w tych ostatnioch odcinkach... spotkanie z othersami a potem kilka odcinków takich że.... :?

Ale mam nadzieję że będzie co oglądać :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”