Mercato Nerrazzurich! - Strona 20

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 maja 2006, 21:14

j1mmy pisze:RvN idzie do Francji
Nic mi o tym nie wiadomo :roll: Myślę, że Francja nie jest wystarczająco silna na takiego piłkarza :p

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 22:37

Diamen23 ale zauważ że plotki o Buffonie zmotywowały Dida - bo dołek miał w połowie sezonu koncówka już max. Co i tak nie zmienia faktu że zaliczył słaby sezon. Choc wątpie by Ancelotti mu nie zaufał w nowym sezonie :wink:
Martin Pellegrino pisze:Ciekaw jestem jak się roztrzygnie sprawa napastników. Luca Toni chce odejść, van Nisterlooy jest do wzięcia za wcale nie duże pieniądze, Henry'rgo także Moratti widziałby w składzie, Tavano wyraził chęć grania w Interze... Torche tych napastników się przewinęło w ostatnich informacjach. Jak już kiedyś napisałem - meracto w tym roku będzie gorące

A prawda może być taka że Manciniego interesuje tylko jeden gracz i już wie kto nim będzie :wink: Ostatnio znów głosno o Luce Tonim - a jak już kiedys "pisaliśmy" król strzelców serie A stanie przez nie lada decyzją - zostać w Violi i strzelać dla tego klubu - być nową legendą ? czy w wieku 29 lat podpisać nową najlepsza [4 ba nawet 5 milionów euro] jak do tej pory umowe i walczyć o najwyższe cele z Interem...

Ruud w Ligue 1 ? nie wierze :) Chyba nie sądzisz J1mmy że za Diarre :roll:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 16 maja 2006, 22:51

*_Zaza_* pisze:A prawda może być taka że Manciniego interesuje tylko jeden gracz i już wie kto nim będzie :wink: Ostatnio znów głosno o Luce Tonim - a jak już kiedys "pisaliśmy" król strzelców serie A stanie przez nie lada decyzją - zostać w Violi i strzelać dla tego klubu - być nową legendą ? czy w wieku 29 lat podpisać nową najlepsza [4 ba nawet 5 milionów euro] jak do tej pory umowe i walczyć o najwyższe cele z Interem...

Ruud w Ligue 1 ? nie wierze :) Chyba nie sądzisz J1mmy że za Diarre :roll:
No jesli to się potwierdzi o Grosso - ze jest juz naszym graczem - to chcialbym jeszcze Barzagaliego i Toniego i by bylo optimum :)
Ale prawdopodobnie za Barazagaliego bedziemy musiali oddac Zamparianiemu Pizarro :( i wtedy jeszcze środkowego pomocnika kreatywnego szukac - a tu juz mi nie przychodzi latwo nic do głowy ...
Ciekawe w sumie czy Veron zostanie czy odejdzie - osobiscie wielce bym sie nie zmartwil jak by odszedl ... On chyba w tym sezonie nie strzelil zadnego gola !! :O !!!
Osobioscie wolalbym Riquelme ale to raczej jest nierealne ....

Forza Internazionale !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 23:01

Juras chyba darmowy transfer Dacourta jest równoznaczny z transferem Pizarro - choc to troche inny zawodnicy. Tym bardzie jak zostanie Hammer. Inter pozyska gracza Romy za free. A odda Pizarro za Barzagliego za którego trzeba dać z hmm sam nie wiem ile Zamparino może "zawołać"

Tylko wtedy 3 DM w kadrze Inter [Camboasso, Zanetti, Dacourt] i Veron ... który jeszcze nie podją decyzji czy odchodzi. Z drugiej strony jeśli potwierdza sie informacje o Grosso to równie dobrze Inter moze zrobic wiekszy interez z panem El Zamparino :wink: np. Simone Barone - ciekawy pomocnik. I wtedy sie dogadają.

Nie wiem ale chyba Pizarro to nie zawodnik taki by zastapić Verona ? nie sadzicie ? przeciesz on nie ma już 22 lat by mówic że brakuje mu ogrania na taki poziomie czy że jeszcze najlepsze przed nim. Z drugiej strony Verona zaliczył wielkie firmy przed transferem do Interu - poznał piłke na najwyższym poziomie. A wcześniej wymiatał w Lazio.

Ostatnio Zamparini powiedział gdzieś że zamierze przeznaczyć ok. 50 milionów na wzmocnienie Palermo :roll: odpadł już w elminacjach w wyścigu o młodego Sergio Aguero ale nigdy nie wiadomo co wymyśli.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 17 maja 2006, 0:35

Nie wiem czy Barzagli to az tak konieczny transfer dla Interu ... wiadomo ze lepiej se go zaklepac zeby Milan czy ktos inny nie kupil go wczesniej szczegolnie ze obecnie panuja bardzo dobre stosunki na lini Palermo - Inter ... ale z drugiej strony jak transfer doszedl do skutku to ktos z trojki Samuel Cordoba i wlasnie Barzagli musialby usiasc na lawce co byloby chyba byloby marnostrawstem ... jest jeszcze przeciez nadal Matrix a Burdisso caly czas dla mnie jest DC a nie DL
Prawdopodobnie skutkiem wspolnych dzialan transferowcyh na lini Palermo - Inter bedzie odejscie z Mediolanu Pizzaro ale jak juz wczesniej pisalem zawodiolem sie na tym zawodniku ... nie pokazal czegos nadzwyczajnego i trudno spodziewac sie zeby nagle cos zaskoczylo w jego grze i zaczal grac na miare oczekiwan ...
Ale musze powiedziec ze bardzo pozytywnie odnosze sie do taktyki Interu jesli chodzi o sprowadzanie Wlochow ...

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 17 maja 2006, 6:50

*_Zaza_* pisze:Juras chyba darmowy transfer Dacourta jest równoznaczny z transferem Pizarro - choc to troche inny zawodnicy. Tym bardzie jak zostanie Hammer. Inter pozyska gracza Romy za free. A odda Pizarro za Barzagliego za którego trzeba dać z hmm sam nie wiem ile Zamparino może "zawołać"
Zaza Co do tego Dacourta to nie jestem jakims entuzjastą podpisywania 3 letniego kontraktu z 32 luetnim zawodnikime - co prawda jest on na free - ale sam nie wiem - osobiscie bym wolal Poulsena ktory chyba przychodzi do was - ale on by sie nie zgodzil siedziec na ławce - swoją drogą - u was Gattuso nie wygryzie ani Pirlo ? A taki Dacourt bedzie grywał ogony - co do C. Zanettiego - to jest nam zbedny jesli bedzie Dacourt - wiec tylko 1 z nich .... A Barzagali ? Moze sie nie orientuje dobrze - ale on moze grac nie tylko na środku obrony - ale i na prawej obronie - atam mamy tylko J. Zanettiego i i Ze Maria ktory chyba odchodzi po sezonie ... Wiec warto by go bylo sciagnac :)
Tak jak nieraz mawiam - druzyne buduje się od tyły :) Wiec o napastniku niech myślą - ale nic na siłę - w sumie wychodzi ze latwo by bylo wyrwac mozna kilku dobrych napadziorów - Cisse, Rudd Van Nisterloy i Crespo są w swoich klubach do odstrzału wiec jesli sie nie uda z Tonim mozna wziasc kogos z nich :)
Osobiscie bylbym za Cisse - bo to co pokazywal w lidze francuskiej to dla mnie był to 2 Henry - tylko ta paskudna kontuzja - ale ja osobiscie w niego jeszcze wierzę :)

Pozdro !

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 maja 2006, 9:15

Juras_InterFan pisze:Zaza Co do tego Dacourta to nie jestem jakims entuzjastą podpisywania 3 letniego kontraktu z 32 luetnim zawodnikime - co prawda jest on na free - ale sam nie wiem - osobiscie bym wolal Poulsena
Ja osobiście wolałbym Hammera, ale Mancio jakoś na niego nie chce stawiać. Szkoda.

goofii pisze:Nie wiem czy Barzagli to az tak konieczny transfer dla Interu
Przydałby się :) Matrix pewnie odejdzie, Burdisso nie jest tak dobrym zawodnikiem na jakiego miał wyrosnąć, a dwóch środkowych defensorów: Samuel, Cordoba to zdecydowanie za mało. Ja jestem jak najbardziej za transferem Barzagliego, do tego jeszcze Bonerę i defensywa jak w mordę strzelił :p

Juras_InterFan pisze:Tak jak nieraz mawiam - druzyne buduje się od tyły Smile Wiec o napastniku niech myślą - ale nic na siłę - w sumie wychodzi ze latwo by bylo wyrwac mozna kilku dobrych napadziorów - Cisse, Rudd Van Nisterloy i Crespo są w swoich klubach do odstrzału wiec jesli sie nie uda z Tonim mozna wziasc kogos z nich Smile
Cisse jest chyba najlepszy z wymienionych i jakiś czas temu jego nazwisko było łączone z Interem. Kwota odstępnego miała wynosić jakieś 8mln Ł. Cisse u Beniteza wciąż gra mało i chodzą słuchy, że zostanie sprzedany. Ja jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Djibrilla do nas ;)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 maja 2006, 9:51

Martin Pellegrino pisze:Ja osobiście wolałbym Hammera, ale Mancio jakoś na niego nie chce stawiać. Szkoda.

Być może Hamer zostanie. Problemy Juve go troche zniechęciły. Musi tylko podpisać nowy kontrakt i oczywiście zgodzić się na role rezerwowego. W takim wypadku Dacourt był by zbędny. Zresztą nawet gdyby Zanetti zdecydował się odejść to wolałbym kogoś młodszego jako dublera Cuchu. Zarząd powinien się nad tym zastanowić. Być może ktoś z juniorów akurat wskoczy do seniorów i będzie po kłopocie :]

Juras_InterFan pisze:A Barzagali ? Moze sie nie orientuje dobrze - ale on moze grac nie tylko na środku obrony - ale i na prawej obronie - atam mamy tylko J. Zanettiego i i Ze Maria ktory chyba odchodzi po sezonie ... Wiec warto by go bylo sciagnac

Hmm jakoś sobie nie przypominam Barzagliego na prawej obronie :roll: Może masz racje Juras, ale zarówno na środku jak i na prawej stronie może grać Bonera i to na nim moim zdaniem powinniśmy się skupić. Co nie znaczy, ze powinniśmy łatwo odpuścić Barzagliego :wink:
Martin Pellegrino pisze:Cisse jest chyba najlepszy z wymienionych i jakiś czas temu jego nazwisko było łączone z Interem. Kwota odstępnego miała wynosić jakieś 8mln Ł. Cisse u Beniteza wciąż gra mało i chodzą słuchy, że zostanie sprzedany. Ja jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Djibrilla do nas
Ja mimo wszystko wolałbym któregoś z Włochów Tavano-Toni :]

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 maja 2006, 12:47

Sero pisze:a mimo wszystko wolałbym któregoś z Włochów Tavano-Toni
A ja już sam nie wiem :roll: Toni, ok, ale czy Tavano? Ma chłopak dobry sezon, ale czy to nie był poprostu wypadek przy pracy?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 maja 2006, 12:53

Widze że dzis od rana dwa tematy mercato hulają :] Na przyszły sezon zrobimy jeden CalcioMercato - Giuseppe Meazza... tym bardzie że piłkarzy ktory zmieniają sektor San Siro nie brakuje - dziś Giuseppe Favalli zwiazał się umowa z Milanem ... :roll: :lol:

Temat Luco Toni nabiera rozpędu :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 maja 2006, 13:10

an Siro nie brakuje - dziś Giuseppe Favalli zwiazał się umowa z Milanem ... Rolling Eyes Laughing
Ja się cieszę, że się Favalliego pozbyliśmy. Lecz z drugiej strony istnieje obawa, że tak jak prawie wszyscy zawodnicy transferowani z Interu do Milanu graja lepiej niż za międzą. Favalli jeszcze na koniec kariery pokaże dobrą formę pewnie w meczach z Interem :). Choć na pierwszy skład raczej bez szans. Z drugiej strony żadne to odmłodzanie lini defensywnych Milanu.

Pewnie jak Gallas i Oddo powędruja to Milanu to lini obronna prezentuje się bardzo mocno.

Mnie zasmuciła wiadomość o możliwym przyjsciu Dacourta do Interu. Już wole Hammera który teraz raczej do Juve nie przejdzie. Nie potrzeba nam dwóch takich zawodników w składzie. Chyba że Capello przyjdzie to bym sie nie zdziwił. 4 defensywnych pomocników :twisted: . Moratti zapewniał że Mancini bedzie pracował w następny sezonie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 maja 2006, 13:27

Babel - może sie okazać wszystko. Ja też wątpie że powalczy na lewej stronie bo maxa rywalizajca - Sergnho Jankulovskim, Kaladze, Maldinim ale wiesz niczego nie może wykluczyć. Kaladze teraz musi [poprostu musi] grać już na środku. Jeden rywal odpada, Jankulovski gra w pomocy u Ancelottiego - Drugi rywal odpada i sam widzisz - juz tylko dwóch zawodnikow na tą flanke. :wink: Napisałem już w innym temacie mercato że będzie uzupełnienie kadry na mecze typu Siena czy Lecce, tym bardzie jak np. nastepny mecz w LM będzie gatunku Milan Cheslea. Prawde mówiąc coś w tym myślaniu Łysego jest :? Bo nie wierze że jakiś młody, dobrze zapowiadający się obrońca miał by szanse sie przebić, najcześciej tacy psiocza jak nie grają, a jak graja zawodzą. Także to chyba tylko przemawia że myślaniem Gallianiego :roll:

Z Gallasem i Oddo czeka Nas serial. :wink: ale będzie on miał dobre zakończenie. Bardzo możliwe że podobny serial czeka fanów Interu i Luce Toniego. Tym bardzie jak Viola niby szuka juz alternatyw :wink: A co ciekawe dziś coś pisali o Mirko Vuciniciu który nie ma zamieru grać w serie B. Niby derby sie szykują :)

A czy Hammer sam skomentował ta sytuacje ? Bo przeciesz teraz jest bez kontraktu już tak ?

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 17 maja 2006, 13:31

*_Zaza_* pisze:Z Gallasem i Oddo czeka Nas serial. :wink: ale będzie on miał dobre zakończenie. Bardzo możliwe że podobny serial czeka fanów Interu i Luce Toniego. Tym bardzie jak Viola niby szuka juz alternatyw :wink: A co ciekawe dziś coś pisali o Mirko Vuciniciu który nie ma zamieru grać w serie B. Niby derby sie szykują :)

A czy Hammer sam skomentował ta sytuacje ? Bo przeciesz teraz jest bez kontraktu już tak ?

Pozdro :!:
ZAZA No co do Toniego to ciezka sprawa - zalezy ile chce wydac na niego Moratti i ile chce Viola - bo wiadomo ze ma on jakąs tam swoją cene - Vioa nie jest klubem który ma nieskonczony budżet ... Ja słyszałem ze chcą kupic Huntalaara - wiec pewnie juz myslą cos o zastąpieniu Toniego - lub się tylko ubezpieczają na taką ewentualność - ale jak dla mnie wydanie fortuny na 29 letniego gracza - to chyba jednak nie bedzie dobry ruch .....

Pozdro !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 maja 2006, 13:52

Juras ostatnio Mourinho powiedział coś co teraz pasuje to Twojego posta - "zależy jaka droga obierzmy - czy kupić gwiazdy na już czy młodych na jutro" - [to moje słowami ale on mniej wiecej to miał na myśli]

I teraz popatrz: 29 letni Toni król strzelców serie A a Henry ile ma lat ? Ja wiem Henry to lepszy piłka i to nie ulega wątpliwośc ale tez trzeba by dać fortune by go sprowadzić [obojetnie gdzie jak to wogóle możliwe] Tak sie cenia piłkarze którzy jeszcze cos moga osiągną i są gotowu na już. A nie że płacisz i sie modlisz by jego talent sie rozwiną :) Luca to nie Herny ale udowodnił że nie jest jednosezonowce.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 maja 2006, 14:02

*_Zaza_* pisze:A czy Hammer sam skomentował ta sytuacje ? Bo przeciesz teraz jest bez kontraktu już tak
Nie słyszałem jego wypowiedzi, ale wątpie czy bedzie chciał grać w Seie B lub niżej.

Co do Toniego to nie wiem czy zamiast znów wydawać majatek na kolejnego wybawiciela, nie lepiej jeszcze raz zaufać Adriano, który nie jest pikarzem przeciętnym. Fakt Imperatore miewa humory, ale lewa noga jedna z najlepszych na świcie, a pilnować takiego byka przez cały mecz kosztuje obrońców wiele sił. Trzeba liczyc tez na Julio który jest w swietnej formie.

Poza tym coś mi się wydaje że po mundialu Adriano znów błyśnie, a Moratti nie będzie chciał się go pozbywać.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”