Manchester United (zbiorczy) - Strona 191

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2230
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 kwie 2006, 11:29

Tottenham - ManUnited 1:2
No i mieliśmy wczoraj naprawdę ładny,emocjonujący meczyk.
Wynik cieszy jak najbardziej, choć nerwów w końcówce nie brakowało.
Najbardziej dobił mnie Vidic, który rozegrał naprawdę fatalny mecz. Aż dziwię się, że Fergie nie zdjął go po tym jak popełnił tyle karygodnych błędów :?
Dwie ładne bramki i bardzo ważne trzy punkty. Brawo panowie! :D

Szkoda tylko, że zaprzepściliśmy te malutkie szanse na mistrzostwo, remisując z najgorszym zespołem w lidze :(

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 kwie 2006, 11:54

futbolowa pisze:Tottenham - ManUnited 1:2
No i mieliśmy wczoraj naprawdę ładny,emocjonujący meczyk.
Wynik cieszy jak najbardziej, choć nerwów w końcówce nie brakowało.
Najbardziej dobił mnie Vidic, który rozegrał naprawdę fatalny mecz. Aż dziwię się, że Fergie nie zdjął go po tym jak popełnił tyle karygodnych błędów :?
Dwie ładne bramki i bardzo ważne trzy punkty. Brawo panowie! :D

Szkoda tylko, że zaprzepściliśmy te malutkie szanse na mistrzostwo, remisując z najgorszym zespołem w lidze :(
Któż zajrzał do tematu o Man Utd... :wink:
Cieszy wygrana z bądź co bądź drużyną z czołówki i to na wyjeździe. Tym razem dzięki bramkom Wayne;a Rooneya mogliśmy się cieszyć ze zdobycia trzech punktów, a przy tym pokrzyżować szyki Chelsea, która juz gotowała się do otwarcia szampanów. Podobnie jak w poprzedniej rundzie teraz bramkę strzela nam Jermaine Jenas (cos w tym jest. M.G. Pedersen też tak ma).
Vidić zagrał słabiutko, ale to jego pierwszy tak słaby mecz. Do tej pory grał naprawdę wyśmienicie (z Arsenalem wraz z Waynem najlepszy gracz spotkania). Mamy trzech świetnych stoperów, dzieki czemu istnieje zdrowa rywalizacja, a co za tym idzie sir Alex ma problem z wystawieniem pary środkowych defensorów. Oby więcej takich 'problemów' miał Fergie :wink:
W przysłym tygodniu mecz z Chelsea. Trzeba pokazać The Blues miejsce w szeregu. Tka szybko mistrza nie zdobędą. Wierzę w występ Saha od pierwszych minut, bo Ruud zmierzający po koronę króla strzelców z meczu na mecz gra co raz słabiej. Swoją drogą skąd Rooney ma tyle sił, by przez cały sezon grać na pełnych obrotach. I tu prośba do Fergusona - daj temu chłopakowi odpocząć, bo w wieku 27 lat Anglik będzie kiepskiej formie. Szkot za bardzo ekploatuje naszego młodziana.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 kwie 2006, 12:03

Manumef pisze:Któż zajrzał do tematu o Man Utd...
Rozumiem, że to oznaka radości ;) 8)
Manumef pisze:Vidić zagrał słabiutko, ale to jego pierwszy tak słaby mecz.
Oczywiście nie wolno go skreślić po tym jednym meczu, bo nie znam piłkarza, który nie popełniałby żadnych błędów i nie miałby gorszego dnia.
Na pewno wraz ze sztabem trenerskim Vidic wyciągnie wnioski i już nie będzie popełniał tak karygodnych błędów. Poza tym - dzięki takiemu występowi nabierze chłopak ogłady i zaprocentuje to w przyszłości ;)
Manumef pisze:W przysłym tygodniu mecz z Chelsea. Trzeba pokazać The Blues miejsce w szeregu. Tka szybko mistrza nie zdobędą.
Oby tak było, bo chyba nie zniosę tej całej fety po spotkaniu właśnie z nami. Myślę, że w szeregach ManU na to spotkanie będzie pełna mobilizacja :D
Manumef pisze:Wierzę w występ Saha od pierwszych minut, bo Ruud zmierzający po koronę króla strzelców z meczu na mecz gra co raz słabiej.
Też jestem za Sahą. Nie tylko chodzi o to, że nie lubię van Nistelrooya. Po prostu wczoraj było widać kolejny słaby występ w jego wykonaniu.
Manumef pisze:Swoją drogą skąd Rooney ma tyle sił, by przez cały sezon grać na pełnych obrotach.
Na moje oko jeszcze Gary gra calusieńki sezon na maksa [chyba, że mam luki w pamięci ;)]. Oczywiście się zgadzam. Niepotrzebnie Fergie tak forsuje chłopaka. Może się to naprawdę źle skończyć :(

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 kwie 2006, 12:07

No więc szkoda.Mój dobry kumpel jest fanem MU i nie spodziewał, że praktycznie losy o mistrzostwo ( przynajmniej o nerwówkę w ostatnich 4 kolejkach ) przesądzą się w meczu z Sunderlandem.Szkoda, bo liczyłem z nim, że i Milan dogoni Juve, a MU Chelsea :).Jeśli się nie mylę to MU miało ponad 15 rożnych :> ?Ostatni mecz dobry w wykonaniu Diabłów, 3 punkty pojechały do miasta włókniarzy ;).Roo pokazuje, że to on będzie przywódcą Albionu w walce o mistrzostwo świata.Szkoda, że tak w życie ingeruje mu prasa, tym bardziej, że angielska :/.Nawet przez MŚ będą szukać problemów.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 kwie 2006, 12:26

futbolowa pisze:Rozumiem, że to oznaka radości ;) 8)
A jakżeby inaczej?! :D
Uchi_ pisze:No więc szkoda.Mój dobry kumpel jest fanem MU i nie spodziewał, że praktycznie losy o mistrzostwo ( przynajmniej o nerwówkę w ostatnich 4 kolejkach ) przesądzą się w meczu z Sunderlandem.Szkoda, bo liczyłem z nim, że i Milan dogoni Juve, a MU Chelsea :).
Podobnie jak Ty, także w to wierzyłem. Jednak nie daleko pada jabłko od jabłoni. Jednej i drugiej drużynie sędziowie powiedzmy 'nie przeszkadzają' w osiąganiu jak najlepszych rezultatów (mowa oczywiście o Juve i Chelsea - nie trzeba chyba wymieniać przykładu mecz z Cagliari, czy Chelsea z Evertonem, gdzie Moyes skarżył się na sędziego). Niestety koksiarze i ruscy mają łatwiej, nie wiadomo czemu... :?
Uchi_ pisze:Jeśli się nie mylę to MU miało ponad 15 rożnych :> ?
Nie dość, że Chelsea miała 15 punktów przewagi, to jeszcze Mourinho zapowiadał, że jego podopieczni zapewnią sobie tyltuł mistrza jeszcze przed 11 kwietnia. Jakże ambitne plany Portugalczyka nie znalazły potwierdzenia w rzeczywistości.
Uchi_ pisze:Ostatni mecz dobry w wykonaniu Diabłów, 3 punkty pojechały do miasta włókniarzy ;).Roo pokazuje, że to on będzie przywódcą Albionu w walce o mistrzostwo świata.Szkoda, że tak w życie ingeruje mu prasa, tym bardziej, że angielska :/.Nawet przez MŚ będą szukać problemów.
Piłkarze United pokazali, że świetna forma utrzymana, a i statystyki co raz lepsze, bo 11 mecz bez porażki (w tym 10 wygranych) robi wrażenie. Będzie pobity rekord Kanonierów? :twisted:

2 WP // K.J.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 18 kwie 2006, 12:59

Manumef pisze:koksiarze i ruscy mają łatwiej, nie wiadomo
Kim ty ku.wa jestes ze sobie mozesz tak nazywać Grande Juve? :x
Juventus koksiarze? A o waszym Rio pamiętasz??
Zresztą przynajmniej nie mamy gwałcicieli i hazardzistów... :lol:

W sumie to dostane pare ostrzezen, ale wierze ze jemu też podarują.

To też 2 WP // K.J.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2006, 13:13 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 kwie 2006, 13:11

Manumef pisze:Podobnie jak Ty, także w to wierzyłem. Jednak nie daleko pada jabłko od jabłoni. Jednej i drugiej drużynie sędziowie powiedzmy 'nie przeszkadzają' w osiąganiu jak najlepszych rezultatów (mowa oczywiście o Juve i Chelsea - nie trzeba chyba wymieniać przykładu mecz z Cagliari, czy Chelsea z Evertonem, gdzie Moyes skarżył się na sędziego). Niestety koksiarze i ruscy mają łatwiej, nie wiadomo czemu... Confused

:lol: :lol: :lol: Twoj kochany Manchester nie wygral Ligi po raz 3 z rzedu bo Chelsea miala po swojej stronie sedziow? :lol: Wez sobie lepiej uswiadom to, ze Chelsea jest pod kazdym wzgledem mocniejsza druzyna od Czerwonych Diabełków.

Co do Juve i sedziow, to szczegolenie uswiadamia nam to ostatni mecz, co? Pewnie nawet nie wiesz o co chodzi.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 kwie 2006, 13:34

Lakier pisze:Wez sobie lepiej uswiadom to, ze Chelsea jest pod kazdym wzgledem mocniejsza druzyna od Czerwonych Diabełków.
Jak można wydać nieskończoną ilość pieniędzy na każdego, kogo zażyczy sobie trener, to trudno się dziwić... :roll:

Oczywiście my sami również zaprzepaściliśmi szanse na mistrzostwo. Gdyby nie bezsensowne straty punktów mogłoby to wszystko zupełnie inaczej się potoczyć.
ossy pisze:Zresztą przynajmniej nie mamy gwałcicieli i hazardzistów..
A skąd wiesz? :P Nie widzę sensu czepiania się osobistego życia zawodników, bo z tym jakimi są piłkarzami i jak prezentują się na boisku nie ma to najmniejszego związku.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 kwie 2006, 14:02

ossy pisze:Kim ty ku.wa jestes ze sobie mozesz tak nazywać Grande Juve? :x

Mam na imię Mateusz. Miło mi.
ossy pisze:Zresztą przynajmniej nie mamy gwałcicieli i hazardzistów... :lol:
Z resztą, to po pierwsze (choć wierze, że spacji nie wcisnąłeś).
A po drugie, to co do gwałcicieli, zapewne masz na myśli sprawę Cristiano, który był podejrzany, a Portugalczyk został oczyszczony z zarzutów. To tak żebyś wiedział.

ossy pisze:W sumie to dostane pare ostrzezen, ale wierze ze jemu też podarują.
Jak najbardziej...
Lakier pisze::lol: :lol: :lol: Twoj kochany Manchester nie wygral Ligi po raz 3 z rzedu bo Chelsea miala po swojej stronie sedziow? :lol: Wez sobie lepiej uswiadom to, ze Chelsea jest pod kazdym wzgledem mocniejsza druzyna od Czerwonych Diabełków.
Uśiwadomiłem sobie to jeszcze przed rozpoczęciem obecnego sezonu, bo Chelsea jest personalnie lepsza (ze względów czysto piłkarskich oraz finansowych). Jednak kto ma bogatszą historię i prawdziwą magię nie trzeba mówić.
Lakier pisze:Co do Juve i sedziow, to szczegolenie uswiadamia nam to ostatni mecz, co? Pewnie nawet nie wiesz o co chodzi.
Racja. NIc mi nie mówi karny z dupy + doliczone 6 minut spotkania. Może nie jestem sympatykiem Serie A, ale potrafię dość obiektywnie podejśc do sprawy, ale wiem, że Lakier nie ma tyle honoru, by przyznać, że drużyna Cagliari została skrzywdzona (tak juz czekam na głupi tekst odnośnie tego wyrazu:/)
Lakier pisze::lol: :lol: :lol:
Jakiś kompleks? :roll:

EDIT:
co do "zreszta" to mój błąd. Bodaj, obydwie formy są poprawne. Zwracam honor.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2006, 14:37 przez Mefiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 kwie 2006, 14:22

Lakier pisze:Twoj kochany Manchester nie wygral Ligi po raz 3 z rzedu bo Chelsea miala po swojej stronie sedziow?

Nie porownuj klasy Juventusu do Chelsea...Pilkarze ze Stamford Bridge sa lepsi od tych z Delle Alpi...Ale pewnie bedziesz staral sie zaraz tlumaczyc ze tak nie jest :roll:

futbolowa pisze:Jak można wydać nieskończoną ilość pieniędzy na każdego, kogo zażyczy sobie trener, to trudno się dziwić...

Jakby w Sampdorii czy Palermo byl taki Abramowicz to ktoras z tych druzyn wiodla by prym w lidze a nie jak teraz Juventus...

Manumef pisze:Z resztą, to po pierwsze (choć wierze, że spacji nie wcisnąłeś).

Manumef jestesmy z toba :lol: zeby rozwiac watpliwosci: "zreszta" :lol:

Manumef pisze:Może nie jestem sympatykiem Serie A, ale potrafię dość obiektywnie podejśc do sprawy, ale wiem, że Lakier nie ma tyle honoru, by przyznać, że drużyna Cagliari została skrzywdzona

Moze nie skrzywdzona ale 6 minut doliczonych to za duzo, to po pierwsze...Po drugie nie wiem skad sie wzial ten karny dla Juve...Nie dziwie sie frustracji pilkarzy Cagliari...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 kwie 2006, 14:28

Martinho pisze:Nie porownuj klasy Juventusu do Chelsea...Pilkarze ze Stamford Bridge sa lepsi od tych z Delle Alpi...Ale pewnie bedziesz staral sie zaraz tlumaczyc ze tak nie jest :roll:
Ja powiem w nieco odwrotnym kierunku. Chelsea nie powinno się porównywać do żadnego z "wielkich" zespołów, bo historią i tradycją nie dorasta im do pięt. Przed przyjściem Abramowicza ten klub nie istniał. A wspominanie jednostkowych sukcesów typu: Puchar Zdobywców Pucharów jest dla mnie śmieszne.
Co do zawodników - znowu kłaniają się pieniądze, które w The Blues zdają się być nieskończone... W Juventusie trochę zbyt długo opierają się na tych samych zawodnikach, co mnie osobiście trochę martwi, bo Del Piero i reszta nie będą wiecznie młodzi.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 18 kwie 2006, 15:13

Manumef pisze:Z resztą, to po pierwsze (choć wierze, że spacji nie wcisnąłeś).
A po drugie, to co do gwałcicieli, zapewne masz na myśli sprawę Cristiano, który był podejrzany, a Portugalczyk został oczyszczony z zarzutów. To tak żebyś wiedział.

No tak...ale niesmak pozostał.

Manumef pisze:Racja. NIc mi nie mówi karny z dupy + doliczone 6 minut spotkania. Może nie jestem sympatykiem Serie A, ale potrafię dość obiektywnie podejśc do sprawy, ale wiem, że Lakier nie ma tyle honoru, by przyznać, że drużyna Cagliari została skrzywdzona (tak juz czekam na głupi tekst odnośnie tego wyrazu:/)

W większości spotkań Serie A doliczają sporo minut. Pozatym, karny dla nas słuszny. Ale i tak go nie strzeliliśmy. A karny dla Cagliari z nieba, wiec zamilcz zanim zaczniesz kogos oskarżac...

Martinho pisze:Nie porownuj klasy Juventusu do Chelsea...Pilkarze ze Stamford Bridge sa lepsi od tych z Delle Alpi...Ale pewnie bedziesz staral sie zaraz tlumaczyc ze tak nie jest
Nie...lepszy Bayern. :lol: Na jakiej podstawie mozesz twierdzić że Chelsea jest lepszym zespołem?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 kwie 2006, 15:28

ossy pisze:Nie...lepszy Bayern. Na jakiej podstawie mozesz twierdzić że Chelsea jest lepszym zespołem?

Jak na razie to Bayern buduje solidna druzyne na nastepny sezon wiec wara od niego...W kregu zainteresowan sa Krancjar, Camoranesi, Aguero i Cisse... A czemu Juventus ma byc niby lepszym od Chelsea ? Co prawda Chelsea odpadla w 1/8 ale za to z kim...Barcelona jest wymieniana do faworytow LM...Juve natomiast wymeczyl 1/8 z Werderem a w 1/4 dostali w plecy z Arsenalem...Chelsea ma lepszego bramkarza i obroncow, wyrownanych pomocnikow (jak przyjdzie Ballack to beda mieli lepszych) i nieco gorszych napastnikow niz Juve...Wiec chyba nie powinienes nawet mnie pytac czemu Juve jest gorsze od Chelsea...pozatym to nie miejsce na ta dyskusje. Pozdro

Dzisiaj Ferguson powiedzial ze bedzie chcial aby Chelsea jak najpozniej zapewnila sobi mistrzostwo. Man U bedzie gral tak aby Londynczycy nie zgarneli wczesniej niz w 2 albo 3 kolejce od konca...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 kwie 2006, 15:36

Martinho, weź jednak pod uwagę zupełną przepaść jaka istnieje między Serie A, a Premiership.
Aby móc obiektywnie i sprawiedliwie ocenić rzeczywistą różnicę między oboma zespołami, należałoby po prostu dopuścić do bezpośredniego pojedynku, bo gdybać to my sobie możemy ;)
Martinho pisze:Dzisiaj Ferguson powiedzial ze bedzie chcial aby Chelsea jak najpozniej zapewnila sobi mistrzostwo. Man U bedzie gral tak aby Londynczycy nie zgarneli wczesniej niz w 2 albo 3 kolejce od konca...
Jeszcze zostały 3 kolejki, więc tak długo to my nie powalczymy :P Zakładając, że nawet Chelsea przegra teraz z nami, a wygra kolejny mecz to już i tak będzie miała mistrzostwo.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 18 kwie 2006, 16:13

Juventus koksiarze? A o waszym Rio pamiętasz??
Sam dodajesz Manumefowi argumentów. Rio został ukarany bo zapomniał stawic sie na testy antydopingowe, pozniejsza analiza, bodajże włosów zawodnika wykazała ze Rio był czysty. Z tego co pamietam kiedys przy podobnej aferze, chyba gracza Manchesteru City skonczyło sie na grzywnej a nie 6, czy 8 (juz nie pamietam) miesiecznej karze. To była jedna z przyczyn utraty przez United prawie pewnego tytułu ( od tego zdarzenie Manchester zaczął wyraznie słąbiej grac) Wiec jak juz masz zamiar komus cos wypominac to najpierw powaznie przemysl czy masz jakies sensowne argumenty.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”