AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 191

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 lis 2006, 3:13

Wiedziałem że ten sezon będzie ciężki, wiedziałem że stracimy jakieś punkty ale nie byłem w stanie przewidzieć tego że będziemy grali jak beniaminek. Gramy fatalnie co pokazują wyniki. Jestem ciekaw czy zagramy za rok w LM, czy stać nas na pierwszą 4. Nie wiem co jest przyczyną tak słabego Milanu ale trzeba to jak najszybciej naprawić.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lis 2006, 3:22

gilardino11 pisze:Milan zagrał dobry mecz.Wszystko było ok jednak błąd Seedorfa i kapitalne dogranie Aquilaniego "krzyżakiem" i skończyło sie jak ostatnio....

Blad Seedorfa, ktory powinien byc naprawiony przez kolegow za plecami a glownie Maldiniego, ktory sobie szedl za Tottim i obserwowal jak ten strzela brameczke :roll:
gilardino11 pisze:2 połowa znowu sie zaczyna od ataków Milanu i wkońcu po podaniu Kaki Brochi z około 25 metrów strzela ładną bramkę i jest 1-1

Przebiekna bramka, chyle przed nim czola :rydzyk:
nerwowy pisze:Wiadomo, ze Milan ma juz jedynie matematyczne szanse na scudetto, wiec porazka z glownym przeciwnikiem Interu w walce o mistrzostwo nie jest zlym rozwiazaniem.
Na mistrza to ja mawet nie licze, wazne by Milan zakonczyl sezon w pierwszej 4 :?

nerwowy pisze:Co do transferow to mysle, iz transfer Oddo jest calkiem realny w obecnej sytuacji, aczkkolwiek nie mam pewnosci co sie wtedy stanie z reszta obroncow, bo wydaje sie, iz ktos powinien w takim wypadku odejsc. Simic raczej nie, Cafu pewnie jeszcze do konca sezonu zostanie, a Bonera dopiero przyszedl.

A moze by pomyslec o srodkowym obroncy? Alex z PSV jest mlody i dobry. Nesta nie przejawia checi podpisania kontraktu :roll: Zreszta o nigo to bym az tak sie nie martwil, do najmlodszych nienalezy. (przy obu bramkach dla Romy swoj udzial mial, juz nie piszac o Maldinim)
nerwowy pisze:Chyba jednak mimo wszystko Cassano wciaz pozostaje pierwszy na liscie.

Jakos ten Cassano nie wyglada mi na maszynke do strzelania bramek :?
nerwowy pisze:Moze tez wroci temat Teveza, ktoremu nie idzie w Anglii, ale ktoremu moze wyjsc we Wloszech.

Jemu nie idzie? West Ham slabo gra, juz myslalem, ze po meczu z nami zaczna wkoncu wygrywac jednak dzisiaj przegrali z Boro :? Zreszta dzisiaj Tevez wszedl na bojo z lawki rezerwowych, zastapil naszego pogromce Harewood'a :P

Ja to bym chcial Eto'o w Milanie :shock: Wiem, ze transfer malo realny, ale pasowal by do Milanu 8)

Nie ma co patrzec na znane nazwiska, lepiej kupic mniej znanego i dosc mlodego pilkarza :wink:

P.S. Sheva zaczyna regularnie strzelac bramki dla CFC :roll:

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 12 lis 2006, 8:03

Moim zdaniem władze Rossonerich powinny zdecydować się na poważniejsze ruchy, wystawianie takich graczy jak Pirlo notorycznie do "11" mija się z celem, jest wspaniały, genialny zawodnik ale jak jest w formie... Wszyscy znają przypadłość Pirlo, którą jest nie najlepsza kondycja, tymczasem miał on zaledwie 5 dni przerwy między jednym sezonem a drugim... Moim zdaniem miesiąc grudzień (może nawet część listopada) powinien zostać podarowany niektórym zawodnikom do odpoczynku i indywidualnego treningu tak aby na najważniejsze mecze w lutym, marcu, kwietniu drużyna grała na 100%, no przecież taki Pirlo grający na mundialu to był gracz nie do zastąpienia, grał rewelacyjnie, niech odpocznie te pare kolejek i wróci do takiej formy, także inni jak Kaka nie pokazują pełni swojego talentu, brazylijczyk ma przebłyski geniuszu ale jak na niego to zbyt mało, widzieliśmy co się stało z Gennaro, nawet nasz "człowiek ze stali" musi teraz przymusowo odpoczywać... Możemy stracić kilka punktów więcej przez to, ale później efekty mogą być o wiele lepsze, zwłaszcza jeśli chodzi o LM.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lis 2006, 8:52

ja wierze ze z Milanem stanie sie to co z Barca kilka sezonow temu(bodajze 3) po pierwszej rundzie bliscy spadku po drugiej wicemistrzowie!!!!w Milan zawsze bede wierzyl!!!

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 lis 2006, 9:04

ja wierze ze z Milanem stanie sie to co z Barca kilka sezonow temu(bodajze 3) po pierwszej rundzie bliscy spadku po drugiej wicemistrzowie!!!!w Milan zawsze bede wierzyl!!!
Mialn gra we Włoszech :P tam nie ma tak łatwo , wszyscy będą się bunkrować :P a Ac Milan bez wzmocnień się nie podniesie ;]

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 lis 2006, 9:12

mete pisze:ja wierze ze z Milanem stanie sie to co z Barca kilka sezonow temu(bodajze 3) po pierwszej rundzie bliscy spadku po drugiej wicemistrzowie!!!!w Milan zawsze bede wierzyl!!!
po drugiej rundzie byli bodajże 6 , nie sądze żeby to zadowoliło fanów Milanu.

Moim skromnym zdaniem powodem słabej dyspozycji są ostatnie transfery i starzejąca się , nie zmieniająca się kadra. Transfery Milanu w ostatnich latach:
-Oliveira
-Amoroso
-Vogel
-Jankulovski
-Gilardino
?
Tylko Gila się przebił i gra w pierwszym składze , jest kluczowym zawodnikiem , reszta albo się nie przebiła , albo przebiła tylko dzięki słabej formie lub braku innych zawodników.
Przydałby się ktoś kto wspomoże kake , jacyś skrzydłowi , powinno się wykupić Taddeiego i Manciniego z Romy. Na emeryturę powinno przejść kilku zawodników.
No i może nowy trener? Carlo pracuje w Milanie już chyba 5 lat i od tego czasu gra tym samym systemem , może czas na zmiany? Jakąś nową wizję?

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 12 lis 2006, 10:14

Niestety Diamen masz sporo racji. Nasz zespół wymagał już zmian po Stambule, ale cały czas wierzyliśmy że indywidualne umiejętności poszczególnych graczy zatuszują te braki. Zeszły sezon już bardziej udowadniał nam o konieczności zmian i znów go przespaliśmy, łudząc o jakiś mżonkach transferowych. I usprawiedliwiając brak efektów procesem, nawet wtedy gdy zapadł wyrok. Teraz już nie są potrzebne drobne zmiany, lecz mała rewolucja. Według mnie w pierwszym składzie powinni zostać: Sandro, może Kaładze, Pirlo, Kaka, Rino i może Gila. Reszta powinna być rezerwowymi łącznie z Clarencem, który powinien być takim jokerem na ławce jakim był Rui. Ale to spowoduje brak zgrania i zrozumienia. Niestety jest to winą przespania i złego przeprowadzenia mercato w poprzednich latach. Ale może poskutkować na przyszłość. Bo każde zwlekanie ze zmianami będzie pokarszać naszą sytuację.

P.S.
Berlusconi - "Wczoraj rozmawiałem z Shevchenką telefonicznie. To ja do niego zadzwoniłem pytając o jego formę. Powiedziałem mu, że wracając do Mediolanu sprawiłby kibicom rossonerich wielką niespodziankę."
Odgrzewane kotlety lekiem na całe zło? :roll:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 lis 2006, 10:22

Po tym meczu juz kompletnie scudetto nam ucieklo :pogrzeb:
Milan moze i nie gral zle ale co z tego to samo bylo w finale z Liverpoolem wedlug mnie to Carla powinni wywalic wtedy an zbity pysk za cos takeigo :x Jak mozna w meczu majac tyle okazji strzelic tylko jedna bramke :roll: Carlo mowia ze oni pracuja nad skutecznascia na trenningu juz chyba od 2 miesiecy a efektow nie widac bo nawet jak strzelimy 3 bramki tracimy 4 .
I jescze Berlusconi wyjezdza mi z tekstem ze Carlo jest nietylkalny za to jak spadniemy do serie B to co beda gadac o jego wielkich sukcesach :oops: Tylko ja sie zastanawiam czy on wogukle mila jakies sukcesy tak na prawde bo jedna lm jedno scudetto i jeden puchar wloch w przecigu 5 lat to jak na Milan to zadne skucesy :x :!:
Ja trace juz komletnei cierpliwosc na te ich teksty pełne spokoju jakby wogule wszysto bylo w porzadkui wogule bylybysmy 1 w serie A .

I jescze oni wyjezdzaja mi z tekstem ze radzimy sobie bardzo dobrze w Europie , ale wystarczy spojrzec an nasza grupe by wiedziec ze to sa zarty.Dobrze by bylo jabysmy wygrali w tej grupie wszystkei mecze bo ta grupa to chyba najslabsza w prrzeciagu chba 5 lat :?

Mowia tez o niesprawidliwosci sedziow i badzmy sczerzy te kary nalozone na kluby chyba nie sa wyciagniete z kapelusz :roll: Za to Galliani powinien wyleciec na zbity pysk tak ja zrobiono to z Moggim w Juve.

Z calym szacunkiem dla naszego zarzadu powroce jescze do kwesti transferow jak chieli tak maja :x :!: Galliani wyjezda z tekstem mamy 8 obroncow blabla bla z czego 6 jest po 35 a do tego 5 jest kontuzjowanych i on mowi nam nie potrzeba wzmocnien ! :evil: Spojrzmy na pomoc Cioagle kontuzjowany Ambrosini teraz doszla kontuzja Gattuso :!: Pirlo bez formy :!: Seedorf to juz nie to co w tamtym sezonie :!: Kaka z brochim sami daleko nie pociagna :!: Napad przykro mi to stwierdic ale tylko z tych napadziarow co mamy dla mnie jakis poziom reprezentuja obecnie Oliveira (choc jest bez formy) i Gila :!: Inzaghi to juz nie ten sam pilkarz juz nie jest tym samym Pippo ktory strzela po 20 bramek na sezon w tym daje mu gora 5 a Borriello to takin typowy zapachaj dziura :evil:

I ogulnie wychodzi an to ze w naszym kladzie tak naprawde zdolni do gry obecnie sa Kalac :? Dida :oops: Simic :wink: Nesta (to co o ostatno wyprawia to jest ponizej okregowki) :evil: Jankulovski 8) Maldini (to juz nie ten wiek :P )Billy Costacurta hmmm :roll: Cafu to juz raczej pociag na wegiel niz Express :evil: Pirlo zupelnie bez formy Seedorf to samo :evil: Kaka :D Gilardinio 8) Brocchi 8) Oliveira :? Inzaghi :? Borriello :oops:

Co nam daje 5 zawodnikow w formie :roll:

I jak oni moga mowic ze wzmocnien nie bedze :anger:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lis 2006, 11:53

myhalek_acm - Czyli frustracja na maxa, ale czemu tu się dziwić :roll: Sytuacja w tabeli jest kompletnie bez rewelacji, niezła gra to zbyt mało, jeśli nie strzela się bramek. Bo nie przesadzajmy, Milan nie gra źle, lecz zwalić wszystko na fatum i brak szczęścia to by było niepoważne więc w czym tkwi problem :?:

Faktycznie we wszelkich wypowiedziach widać optymizm:

"Andrij był dla nas ważnym zawodnikiem, ale nie żałujemy jego odjeścia. Problem leży w nas i nie możemy się mu poddawać. Musimy grać swoją piłkę i utrzymywać koncentrację przez cały mecz. Jestem przekonany, że damy sobie radę"

Ancelotti może tak mówić, ale czy Sheva nie był przypadkiem ważniejszym zawodnikiem niż się wszystkim wydawało :?:

Być może plotki na temat odejścia Carlo mu jednak nie pomagają bo ciągle się słyszy Rijkaard, Lippi... :roll: Weź się skup na robocie jak jesteś tematem spekulacji nr.1 :P Z drugiej strony to nie Ancelotti biega po murawie i tym pewnie może się bronić, co z tego, skoro to on ustala taktykę :> Przed sezonem był łączony choćby z Realem, ale wówczas zarząd Milanu się ostro sprzeciwiał, Wy również więc dlaczego teraz po upływie kilku miesięcy chcecie go wywalić na zbity pysk :> Galliani pewnie wie, iż byłoby to niepoważne i nie chce zwalniać Carlo :P

Transfery być może i będą bo plotki "Milan chce tego czy tamtego" są częste...w lecie też były :P Taka pozycja w Serie A może jednak wymusić jakieś ruchy, no chyba, że Silvio woli wydawać kasę na sztuczne wulkany i trzęsienia ziemi :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 lis 2006, 12:07

Prawda jest taka ze Milan padł ofiarą własnej polityki transferowej jak i kadrowej. Te błędy na dzien dzisiejszy sa oczywiste ... byc moze w lecie dzialacze jeszcze mieli zamazany obraz po ostatnim sezonie i nie widzieli co sie kroi w nadchodzacym. Nie poszli droga Violi np. ktora mimo pkt ujemnych zrobila mala rewolucje wzmacniajac sklad jak nalezy.
A to ostatnie mercato bylo idealnym okresem na zrobienie takiej malej rewolucji w Milanie ... sezon w ktorym nikt nie oczekiwal tak naprawde sukcesow w Serie A wiec byla szansa na chociaz czesciowe odmlodzenie skladu i danie czasu nowym zawodnikow na wejscie i zgranie sie z druzyna. Niestety dzialacze i Carlo jakby nie patrzec poszli na latwizne :roll:

Ale jest jedna optymistyczna rzecz w tym wszystkim. W temacie obok ktos napisal na temat Tottiego
Forma przychodzi i odchodzi, klasa zostaje
... byc moze tekst ten w niedlugim czasie bedize sie odnosil do Milanu :roll:

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 12 lis 2006, 15:12

no sam juz niew iem co o tym wszystkim myslec :? ...w Milanie powstalo kolko wzajemnej adoracji(Berlusconi,Galiani,Ancelotti) ktore chociaz nie wiadomo jak zle by bylo, zlego slowa nie powie o drugim...przegrywamy a tu ciagle tylko:"gralismy dobrze"...jednak to wynik idzie w swiat a my naprawde nie potrafimy strzelac bramek...4 Anderlechtowi czy Bresci??alez wyczyn-Belgom leje prawie kazdy w LM no a o Bresci to sie nawwet nie wypowiadam...co to zawodnikow to wczoraj nikt jakos bradzo zalosnie nie zagral ale wyroznialo sie wg mnie tylko trzech:Simic,Brocchi,Oliveira...reszta zagrala "tylko" na przyzwoitym poziomie :?
chcialbym zauwazyc takze to iz Carlo nie wypalil za bardzo wczoraj ze zmianami:Seedorf ostatni kwadrans przechadzal sie juz tylko a z jego postawy wynikla druga bramka dla Romy :roll:
ja jednak osobiscie wierze dalej:nie w zdobycie czegos(marze juz tylko o pierwszej dziesiatce Serie A) ale w to ze przynajmniej nie bedziemy pzregrywac seryjnie meczow w Serie A...aha i jeszcze jedno:do tej pory sie na ten temat nie wypowiadalem ale teraz to zrobie:TRANSFERY SA KONIECZNE :!: :!: ...oczywiscie bez pzresady ale na jednego obronce i jednego ofensywnego gracza mozna by sie skusic :twisted:

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lis 2006, 15:32

Sheva z powrotem w Milanie??ja jestem na nie!!!dlaczego??bo jakby wrocil to by oznaczalo ze do Chelsea nie poszedl dla zony tylko dla pieniedzy...poprostu nas zdradzil!!!!

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 12 lis 2006, 16:12

mete pisze:Sheva z powrotem w Milanie??ja jestem na nie!!!dlaczego??bo jakby wrocil to by oznaczalo ze do Chelsea nie poszedl dla zony tylko dla pieniedzy...poprostu nas zdradzil!!!!
Nie uznałbym tego za zdradę, Dzisiejszy futbol już taki jest, że kusi piłkarzy nowymi możliwościami (pieniędzmi również). Szewa zdobył z Milanem wszystko i chciał spróbowac czegoś nowego. Teraz dochodzi do formy w Chelsea i należy mu życzyc jak najlepiej. Uważam, że nasze drzwi powinny byc dla niego otwarte.

Co do obecnej sytuacji i ewentualnych transferów to oczywiście trzeba nam solidnych obrońców i skutecznego napastnika. Nie musi to byc wcale medialna supergwiazda, tylko gracz grający na równym, wysokim poziomie. Mamy cholerne problemy z wykańczaniem akcji i dlatego potrzebujemy rasowego egzekutora, kogoś takiego jak np. Drogba.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 lis 2006, 17:40

Mete nie prawda bo dawaliśmy mu więcej :] Ja przyjme Szewe z otwartymi ramionami za nie więcej niż Chelsea nam dała. Tutaj jest jego miejsce i to widać i po grze Milanu i samego Szewy.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 12 lis 2006, 18:01

[quote="Łukasz_"]Mete nie prawda bo dawaliśmy mu więcej :] Ja przyjme Szewe z otwartymi ramionami za nie więcej niż Chelsea nam dała.quote]

No bez przesady, po 1 nie mamy tyle kasy, po 2 za to można kupic kilku b.dobrych potrzebnych nam graczy, po 3 Szewa może grac na najwyższym poziomie jeszcze 2,3 lata a my musimy inwestowac w przyszłośc, a zacząc należy od obrony. (choc dobry napastnik też jest konieczny).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”