Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 191

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 18 mar 2007, 15:53

Marco pisze: tobie równiez podziekujemy.

uczepiliście sie Zienczuka , a Paulista to co? a reszta wirtuozów to co?

Moda jest na "dokopanie" Markowi nawet wtedy gdy zalicza asysty bramkowe

nic tylko podziekować tkaim kibicom. Co Zieńczuk ma kreować gre Wisły?

nic bym do niego nie mial gdyby przestoje u niego mialy miejsce powiedzmy raz na kilka spotkan.ale on gra slabo caly czas.inni nie sa lepsi i ja wcale ich nie bronie ale zieniu sie wybija najbardziej z nich, niestety in minus.nie pamietam go od meczu z panata walczacego ambitnego i szukajacego pilki.rozumiem ze po takim meczu mozna sie zablokowac ale zeby na kilka lat??!!i jeszcze jest dobijajace to ze on w ogole nie poczul d tamtego meczu smrodu lawki rezerwowych(przenosnia -wiem ze tam zasaidal ale rzadko)bo moze wtedy by sie zmobilizowa.ja wierze w marka i zycze mu jak najlpeiej ale z taka gra to piast gliwice co najwyzej a nie wisla

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 mar 2007, 16:57

Normalnie bym sie smial z tego wyniku i bym szukal zaczepki ale sytuacja w polskim futbolu nie jest ciekawa. 2 nasze eksportowe druzyny maja realne szanse by ogladac puchary europejskie w tv. Jezeli dzis Legia nie wygra z Botem to obie druzyny moga sie juz definitywnie pozegnac z mistrzem

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 18 mar 2007, 19:32

Bienias pisze:Normalnie bym sie smial z tego wyniku i bym szukal zaczepki ale sytuacja w polskim futbolu nie jest ciekawa. 2 nasze eksportowe druzyny maja realne szanse by ogladac puchary europejskie w tv. Jezeli dzis Legia nie wygra z Botem to obie druzyny moga sie juz definitywnie pozegnac z mistrzem
Definitywanie się pożegnały. Coś czuję, że w tym sezonie Wisła będzie walczyć z Legią tylko o miejsce w pucharach :wink: Ale przyznam szczerze, że takiej ciekawej i wyrównanej ligi jeszcze nie miałem okazji obserwować. Mistrzem i spadkowiczem może być klika zespołów, więc liga będzie zacięta do ostatniej kolejki. Wisła mnie zaszokowała i jeżeli nie umi pokonać u siebie Arkę i Petrochemię na wyjeździe, to co ona chce zdobyć? Na pewno nie mistrza :roll: W Krakowie zaczyna się robić mały burdel a prezes Ciupiał nie należy do cierpliwych :wink:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 mar 2007, 19:36

Bienias pisze:sytuacja w polskim futbolu nie jest ciekawa.
A to niby czemu?

Jest już raczej pewne, że ani Wisła ani Legia MP nie zdobędą. Moim zdaniem to dobrze, jest ciekawie i coś się dzieje. Nie rozumiem, czemu piszesz że sytuacja jest nie ciekawa? Co takiego ciekawego prezentowały wymienione przez Ciebie eksportowe drużyny? Sądząc po wynikach aktualnych w Lubinie ani w Bełchatowie nie ma telewizji i nie oglądali popisów Legii i Wisły.

A Kraków jak i Warszawa mają teraz dużo czasu by myśleć o tym co zmienić by w przysżlym sezonie powócić do gry. Inna sprawa czy coś wymyślą, poza zmianą trenera.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 mar 2007, 20:06

Bo nie wierze ze Gks czy tez Zaglebie(no moze Michniewicz o ile zostanie to cos osiagna) beda nas godnie reprezentowac w Europie. W przypadku tych pierwszych jestem pewien ze ta druzyna po tym sezonie wpadnie w nicosc albo szarosc polskiej pilki

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 mar 2007, 21:09

Bienias pisze:beda nas godnie reprezentowac w Europie.
Acha czyli Legia i Wisła to nas do tej pory godnie reprezentowała? Tak na miarę 40 milionowego narodu? Na miarę ambicji "zawsze wiernych" (teroretycznie) kibiców?

Mam odmienne zdanie. Co do twojej sugestii co do upadku Bełchatowa to mam nieco odmienną opinię. Wiadomo nie można być wszystkiego pewien, ale np. siatkarską drużynę zdubowali wybitną w Bełchatowie a też "wioska", "bez tradycji", "drużyna jednego sezonu", "gdyby nie elektorwnia to by ich nie było". Padąły niemal te same argumenty, ktore teraz można usłyszeć.

Jednak prawda jest taka, że to nie Warszawa czy Kraków mają szanse na MP w dwóch najpopularniejszych dyscyplinach w Polsce.

Odwracając sytuację wierzysz Bienias, że jakby Wisła albo Legia wygraly (jakimś cudownym zbiegiem okoliczności) MP to pokazały by coś więcej w eliminacjach do LM albo pucharze UEFA?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 mar 2007, 21:43

Ja nie wiem czemu niektórzy już imputują Wiśle walkę z Legią o jakieś niższe pozycje. Wisła ostatnie dwa mecze zremisowała na wlasne życzenie ze słabymi przeciwnikami, Legia była zespolem wyraźnie słabszym od lidera i od zespołu, który zaraz po meczu z nią zremisował z Odrą Wodzisław. Ja nie widzę w grze punktów wspólnych, podobne są tylko miejsca w tabeli, a runda wiosenna się dopiero zaczęła. Wisła już tradycyjnie ma ciężkie wejście w nową rundę (przyznaję, niepotrzebnie się podpaliłem po wygranej z Górnikiem), problemy z konstruowaniem akcji i atakiem, a w Legii obecnie nie ma niczego.

Jakoś dziwnie nie czuję empatii, na myśl, że oba zespoły mogą nie wystąpić w pucharach. Niby czemu miałoby mi być żal Legii, skoro to Wisła grała ostatnimi latami najlepiej w pucharach, najdalej zachodziła, a co ostatnio osiągnęła Legia? Nie mam zamiaru się licytować, ale proszę nie podpinać Legii pod Wisłę ;).
bellus pisze:Jednak prawda jest taka, że to nie Warszawa czy Kraków mają szanse na MP w dwóch najpopularniejszych dyscyplinach w Polsce.
A najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że fundujesz to Ty, podatniku. Jak również handel meczami w Lubinie i Łęcznej. Górą miasteczka w polskim futbolu :lol:.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 mar 2007, 21:54

piwus pisze:Wisła ostatnie dwa mecze zremisowała na wlasne życzenie ze słabymi przeciwnikami
Wg mnie jest to naduzycie :wink: Co do meczu z Arka - zgodze sie zremisowali na wlasne zyczenie :!: Jednak mecz z Plockiem to juz inna bajka - zarowno jedna jak i druga Wisla mialy bardzo dobre sytuacje i mecz mogl zakonczyc sie wynikiem 2:2 badz nawet 3:3 :o
A wynik jak najbardziej sprawiedliwy, oddajacy to co dzialo sie na bosiku :!:
piwus pisze:Legia była zespolem wyraźnie słabszym od lidera i od zespołu, który zaraz po meczu z nią zremisował z Odrą Wodzisław
Legia od kilku sezonow ma kompleks Grodziska - obojetnie w jakiej on jest formie :!:
piwus pisze:problemy z konstruowaniem akcji i atakiem
Nie zapomnij o tym jak np wspaniale zagral duet stoperow :!: Glowacki - Kokoszka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 mar 2007, 22:23

piwus pisze:A najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że fundujesz to Ty, podatniku. Jak również handel meczami w Lubinie i Łęcznej. Górą miasteczka w polskim futbolu
Zdecydowanie bardziej pasuje mi utrzymywanie sportu w kraju niż utrzymywanie armii urzędników, którzy zajmują się normami unijnymi. Dużo łatwiej przychodzi mi oddawanie poprzez podatek moich pieniędzy na sport niż na budowę kościoła / muzeum.

Co do Wisły, a raczej Telefoniki to raczej też nie może się szczycić zbudowaniem swojego majątku w oparciu tylko o ciężką pracę i geniusz swojego prezesa. Wykorzystywanie ustawy o zwalnianiu z podatku firm zatrudniających niepełnosprawnych sprawiło, że w pewnym stopniu Wisła też powstała w swoim aktualnym kształcie za pieniądze podatników.

Co do BOTu, jeśli się nie mylę, to nie ma on problemów ze swoją wypłacalnościa i jest firmą, którą stać na wiele. Nie dla tego, że ją utrzymujemy z podatków. BOT jako gigantyczna firma jest w stanie bilansować posaidanie nawet nie dochodowych elemntów. Więc nie widzę tutaj problemu. To, że ta firma jest państwowa to zmienia tylko skalę jej możliwych inwestycji. Pod tym względem nie my utrzymujemy ją z podatkow tylko ona utrzymuje PKP, MZK, edukację etc.

Żeby była jasność jestem za całkowitą prywatyzacja.

Skreślać, nie skreślać - oto jest pytanie. 9 i 11 pktów straty to nawet na tym etapie rozgrywek strata znacząca. Inna sprawa, że ta strata się powiększa od początku rundy rewanżowej a nie (zgodnie z zapowiedziami) zmniejsza. To daje moim zdaniem podstawę do tego, że aktualnie Legii bliżej do środka tabeli, a Wiśle do pucharu UEFA niż do walki o MP.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 mar 2007, 22:42

bellus bardziej wierze w Wisle ktora w pucharach grac potrafi(no i jak sie kompromituje to tez najlepiej)
poza tym gks bedzie ciezko utrzymac najlepszych zawodnikow. Jestem pewien ze wielu z nich chetnie by zamienilo maly Belchatow na wieksze miasta albo mniejsze zachodnie
Bellus a porownywanie siatkowki do pilki noznej nie jest adekwatne bo akurat nasza liga podbno uchodzi za jedna z najlepszych w Europie a OE jest typowa liga kopania sie w czolo tym bardziej ze poziom jej spada z roku na rok

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8652
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 mar 2007, 22:55

piwus pisze:Legia była zespolem wyraźnie słabszym od lidera i od zespołu, który zaraz po meczu z nią zremisował z Odrą Wodzisław
Juz Ci czeher napisal, ze Legia juz od dawna z Groclinem u siebie nie wygrala. A teraz ja Ci podam, ze Legia od jeszcze odleglejszych czasow nie wygrala w Krakowie z Cracovia. A na koniec napisze, ze Groclin w rundzie jesiennej zremisowal z Odra, dodatkowo w zeszlym sezonie, gdy rowniez byl zespol z Grodziska duzo lepszy tez padl remis z druzyna z Wodzislawia.
Jak widac - historia ma wiele do powiedzenia.

Teraz jest przerwa na reprezentacja, a jesli dobrze pamietam, to zwykle po przerwach reprezentacyjnych Legia szla w góre. Wdowczyk najczesciej organizowal jakies zgrupowania, jestem przekonany, ze tym razem znowu pojada do Mragowa i odbuduja swoja forme. Nastepna kolejka 31 marca, Legia u siebie gra z LKS, wiec chyba powinna wygrac, choc tutaj ostatnie mecze takze nie nastrajaja optymistycznie. Wisla gra z Korona, wiec ciezki meczyk, znowu bedziesz w razie braku zwyciestwa mogl pisac, ze nie wygraliscie na wlasne zyczenie. W zeszlym sezonie w Kielcach przegraliscie, a u siebie tylko remis, teraz u siebie wygraliscie, wiec u nich ... remis, tymbardziej, ze Korona nie zremisowala spotkania w lidze od ... 13 kolejek :P
Belchatow gra z Odra w Wodzislawiu, i nie widze zadnych wiekszych przeciwskazan, zeby nie wygrali tam, u siebie GKS pokonal Odre az 5-1, a w zeszlym sezonie w Wodzislawiu wygrali pilkarze z Belchatowa 2-0. Zaglebie Lubin gra z Groclinem i to moim zdaniem bedzie mecz kolejki, ale jesli Lubinianie sa tacy mocni, jak wygladaja - to wygraja. W zeszlym sezonie wygrali u siebie, teraz tez moga. A wtedy ... czolowka znowu moze odskoczyc.
Oj, ciekawie sie zapowiadaja najblizsze kolejki w OE. 8)

Pozdrowienia z Bytomia :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 mar 2007, 23:36

Piszę na własne życzenie, bo sytuacje sam na sam jakie mieli Brożek z Paulistą sami byście panowie strzelili. Zresztą oni też, bo przecież Brożek, twierdzący, że nie potrafi grać głową, potrafił strzelić w ostatnich derbach głową z prawie zerowego kąta, a gola Paulisty z Basel wszyscy widzeli. Tylko niestety kiedy na drodze staje tylko bramkarz, to kolana zaczynają się trząść. Nie mówię o przebiegu, bo cały zespół zagrał źle, nie oceniam na podstawie jednego meczu obrońców, ale według mnie ten mecz powinien zostać wygrany nawet z taką grą.

Na MaGiCzNe MrĄgOwO nie liczyłbym, bo w zeszłej rundzie też były osoby powtarzające to słowo jak zaklęcie - nie pomogło. A co do usprawiedliwiania przez clonera, to jedna przynajmniej rzecz wyszła w Magazynie OE na TVN-ie. Według tabeli zdobytych punktów na wiosnę, to Wisła jest na piątym miejscu, a Legia jest na miejscu trzecim, tyle, że od końca - tego statystykami nie da się usprawiedliwić.

Jesli próbować ze statystykami, to owszem Legia z Cracovią nie wygrała na jej stadionie od 30 lat, ale poza 4 latami Cracovia była w tym czasie poza pierwszą ligą, więc za dużo sobie nie pograli... Tymczasem Wisła od powrotu Arki do ekstraklasy męczy z nią się okropnie, podobnie jak z Płockiem na wyjeździe - za Kasperczaka potrafiła przegrywać 3 bramkami...

Trzeba czekać aż forma przyjdzie, byle tylko nie wtedy gdy będzie już po wszystkim (na przykład jestem pewien, że Wisła wygra w Bełchatowie)... A zresztą nawet kiedy przyjdzie, to pewnie będziemy pomstować na brak skuteczności ;).

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 19 mar 2007, 0:02

Bienias pisze:Bellus a porownywanie siatkowki do pilki noznej nie jest adekwatne bo akurat nasza liga podbno uchodzi za jedna z najlepszych w Europie a OE jest typowa liga kopania sie w czolo tym bardziej ze poziom jej spada z roku na rok
Zgadza się, ale to że PLS jest jednym z najlepszych to nie zmienia wiele. Przecież trudniej zbudowac silną drużynę w mocnej lidze niż wybijać się z przeciętności. Więc skoro w Bełchatowie udało się to trudniejsze czemu miało by się nie udać łatwiejsze?

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 mar 2007, 19:21

bellus pisze:Więc skoro w Bełchatowie udało się to trudniejsze czemu miało by się nie udać łatwiejsze?
juz im sie to po czesci udalo.jak dla mnie bot ma mistrza juz w 80% a wiselka-przykro mi to mowic-ale lepiej hyba jakby odpuscila w tym roku puchary skonczyla gdzies na 5 miejscu i w przyszlym skoncentrowala sie tylko na lidze.kilka porzadnych transferow ( ROZGRYWAJACY) :!: i moze wrocimy do czasow henka k.a i niech sie czasem bogusiowi nie umysli zmieniac trenra bo wtedy to juz kaplica [*]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8652
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 mar 2007, 20:13

piwus pisze:A co do usprawiedliwiania przez clonera, to jedna przynajmniej rzecz wyszła w Magazynie OE na TVN-ie. Według tabeli zdobytych punktów na wiosnę, to Wisła jest na piątym miejscu, a Legia jest na miejscu trzecim, tyle, że od końca - tego statystykami nie da się usprawiedliwić.
Piwus w ogole wiesz co Ty napisales ? Wiekszej bzdury napisanej przez Ciebie jeszcze nie widzialem :/
A ilez to spotkan bylo w rundzie jesiennej ? Tylko 3, wiec chyba jednak usprawiedliwilem poniekad Legie w rundzie rewanzowej. Skoro z Cracovia w Krakowie sobie nie radza, tak samo jak u siebie z Groclinem, wiec o co chodzi ?

No chyba, ze porownujesz takze z meczami Wisly i jej stastystykami i historia, tylko troche dziwnie to wtraciles, bo pod koniec postu i niezbyt sie to kupy trzyma.

Pisales o Wisle Plock, ze mieliscie z nimi problemy, tylko trzeba zauwazyc, ze Nafciarze to obecnie jeden z kandydatow do spadku. Dlatego Groclinu czy Cracovii nie umieszczalbym na rowno z Plocczanami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”