Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 191

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 sie 2012, 20:57

Smashing Pumpkins pisze:Ja tylko mam nadzieję ,że Lech pójdzie po rozum do głowy i kupi jakiegoś napastnika sensownego.
:rotfl: No co Ty, oni Ślusarskim ligę zwojują :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 sie 2012, 20:57

Dno i dwa metry mulu. Wiedzialem,ze jestesmy slabi,ale zeby dostac dwa razy trojke od Szwedow,to lekka przesada.

Na moralnego kaca polecam Hajduk-Inter ziomy !

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 sie 2012, 21:00

Dr.Football1 pisze:Na moralnego kaca polecam Hajduk-Inter ziomy !
Oglądam. Dziwnie to wygląda, bo chyba już w nielicznych krajach można spotkać mecze na takich landarach.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 sie 2012, 21:03

Porazka przez duze P :!: Legii moze sie udac... ale do grupy i tak nie wejda... czyli tym razem jesien nie dla nas. Mozna bylo sporo zarobic obstawiajac wtopy naszych zespolow. Co do Lecha... to teraz beda latac budzet po odpadnieciu bo licyzli na profity a tak chyba wlozyli w ten biznes niz zarobili... wiec beda raczej transfery z klubu niz do :!: Chociaz kogo oni mogliby jeszcze sprzedac :think: No wlasnie. Ten obronca z djugardens chyba sobie teraz mysli ze zrobil krok wstecz

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 02 sie 2012, 21:03

No co Ty, oni Ślusarskim ligę zwojują :D
W to nie wątpię ,ale nie chce za rok powtórki ,czyli trójki od przeciętnych szwedów. :(

[k****] ,zamiast wyjść na piwo czy coś ,to siedzę i oglądam legie kopiącą się w czoło prawie cały mecz.O ile oni jeszcze mają realne szanse na awans,a na Ruch nie liczyłem za bardzo ,to strasznie na Lechu się zawiodłem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6778

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2012, 21:05

A dupa. Trzeba sobie zadać jedno pytanie: kto wylosował tak słabe drużyny żeby nas reprezentowały w pucharach?

Jedynie Legia może jeszcze coś pokazać, bo mają potencjał ale niweczą to wszystko błędami indywidualnymi. Saganowski w ostatniej minucie trafił w poprzeczkę. Może to i lepiej, bo nie będzie kombinowania tylko trzeba mecz w Warszawie wygrać. Lech i Ruch (który prezentował się dobrze, po prostu jest słabszy od Viktorii) mogą już szykować formę na ligę za dwa tygodnie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sie 2012, 21:06

Arwin znowu narzeka, a sam nie widzi co piszę :?:
Arwin pisze:Legii już dziękujemy, papa :angry2:
Arwin pisze:Do tego Lech też w plecy... Ruchu Chorzów, uratuj honor :roll:
Wiele to wnosi naprawdę, wiele...

Z dzisiejszych wynik ładnie wyszła tylko Legia. 1:0 wygrać u siebie nie będzie trudno. Lech też popisał się, choć pewnie jeszcze wczoraj setki fanów tego klubu naśmiewało się, ze Śląska :lol: W Ruch zupełnie nie wierzyłem, a tytuł(przy wyniku 0:0) na gazeta.pl mnie nieco rozbawił "Wicemistrz nadal nie może strzelić".

Rok temu się tyle nagrali, że wyczerpali zapas na 5 lat.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 sie 2012, 21:08

Boromir pisze:który prezentował się dobrze, po prostu jest słabszy od Viktorii
Tylko paradoksem jest to, że zawodnicy z Pilzna mogą sobie pomarzyć o takich zarobkach jakie np są w Legii, Lechu, czy Wiśle. Po prostu oni wiedzą, że dla nich odskocznią od ligi czeskiej może być tylko dobra gra w pucharach, gdzie mogą się wypromować i wyjechać. A takie jednego z drugim w TME jebie to czy on przejdzie, czy nie, bo i tak zgarnie 70 tys miesięcznie, więc po co ma spinać się na transfer zagraniczny?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5318
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 sie 2012, 21:30

Ale sie zdenerwowałem jak się dowiedziałem że przez prawko i treningi nie poogladam żadnego meczu pucharowego polskich zespołów w tym sezonie. Teraz się bardzo cieszę bo nie byłoby warto tracić czas na coś takiego. Jak zobaczyłem przed chwilą dzisiejsze wyniki to ciężko mi było uwierzyć w 3 porazki.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sie 2012, 21:42

bartbuks pisze:Tylko paradoksem jest to, że zawodnicy z Pilzna mogą sobie pomarzyć o takich zarobkach jakie np są w Legii, Lechu, czy Wiśle.
Nie paradoksem, tylko w Polsce działacze są do kitu i płacą zawodnikom dużo. Każdy myśli tylko o sobie. Jeśli piłkarz z klubu twierdzi, że "Oni tylko się patrzyli" to o czymś świadczy. Dużo piłkarzy nie musi jechać za granicę bo w Polsce bardzo dużo zarobią mają wszystko na tacy i nigdzie się nie muszą pchać, bo co poniektórzy wiedzą jak to skończyłoby się(no niestety nasz gwiazdor Klich nie wiedział). A dopóki nie będzie ambitnej gry w pucharach i w meczach ligowych to talentów w Polsce będzie bardzo mało. Jak na takie możliwości jak ma Polska to piłkę klubową mamy na poziomie beznadziejnym.

Jestem niemal pewny, że jakby Śląsk grał wczoraj z kelnerami z Luksemburga to skończyłoby się podobnie.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 02 sie 2012, 21:51

Jak zawsze staram się szukać pozytywów to tu nie mogę ich znaleźć.Żałosne mecze Śląska i Lecha + słabe Legii i Ruchu - 0 punktów do rankingu UEFA.Jeszcze ta decyzja o lidze dopiero od połowy sierpnia :angry2: Czytałem wczoraj na weszło tekst o zarobkach piłkarzy i pomyślałem: "głupota".Po tym co zobaczyłem dziś stanowczo zmieniłem zdanie na ten temat.Może kilku "gwiazdorów" uzna, że 10 tysięcy to nie pieniądze, ale większość piłkarzy i tak zostanie i będzie próbowało udowodnić swoją wartość.Poprawić skauting i nie ściągać szrotu z zagranicy tylko ciekawych piłkarzy.Można by jeszcze wprowadzić zasadę, że na boisku musi być załóżmy trzech piłkarzy U-21, bo Młoda Ekstraklasa jest do niczego.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 sie 2012, 21:53

A z drugiej strony te zarobki w naszych klubach moglyby skusic tych zawodnikow.... :roll: ale jak juz trafi taki Jirsak czy Hubnik to nic nie pokazuje.

zarobki ograniczyc i na infrastrukture przeznaczyc

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 02 sie 2012, 21:56

Tak, taka Viktoria przykładowo postawi cenę 5 mln i skąd wziąć?Sponsorzy się wycofują, ładują coraz mniej kasy w zespoły, brakuje jeszcze rozkruszenia PZPNowsiego betonu, a na to nie ma chyba co liczyć.Układy panie... :roll:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 sie 2012, 22:12

Hyypia123 pisze:Tak, taka Viktoria przykładowo postawi cenę 5 mln i skąd wziąć?
Bo mając piłkarzy, którzy cos soba reprezentują maja prawo żądać 5 baniek. Takie prawo rynku. A my bierzemy Hubnika, bo jego brat kopie w niemieckich ligach, a potem płaczemy. Niech to do niektórych dotrze, że z zagranicy to my przeważnie szrot sprowadzamy, taki odpad, nic więcej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6778

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2012, 22:13

Hubnik jak przychodził był chyba liderem klasyfikacji strzelców czeskiej ekstraklasy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”